stereotipi npr. o štajercih, dolenjcih.. :)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
°PeeKaBoo° - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 4. 2008
- Kraj: LJuBLjaNa
ŽuŽa napisal/-a:Men je pa dolejnščina seksi .
Ojoj
....DeViLiSh LiTTLe AnGeL....
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
ja ja, jaz tudi govorim ane pa kuko
-
*spelchek* - Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 8. 2007
- Kraj: Somewhere over the rainbow
Yazmeen napisal/-a:Jst pa k'k, pa tk
podpis:D
-
kAtz - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 7. 2007
men je pa nooro lepa gorenjska govorica! Živi sestra na Bledu in njena tašča govori tk lepo, da bi jo lahk kr cele dneve poslušala, res.. Je čist nek drugačn način naglaševanja besed.. Res lepo!
....Thousands of years ago, cats were worshipped as gods.Cats have never forgotten this.....
- chica bella
- Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 3. 2007
Men pa primorščina zmaga! arrr
dolenjščina mi pa sploh ni všeč.. je pa res spet iz katerrga konca..
dolenjščina mi pa sploh ni všeč.. je pa res spet iz katerrga konca..
- Tysia
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 5. 2008
Men je pa idarščina zakon. Sploh ti naši gh-ji pa zawličeni i-ji so .
Grim stawt, de stare idarščine na razume skuor aben ta. Še par ta nowi je wečkat problem.
Drugače pa so naglasi lepi, vsaj meni. In zaenkrat vsi, ki sem jih imela priliko slišati/spoznati. Na trenutke pa rahlo prednjačijo "šti korošci" ali pa wajduci.
Grim stawt, de stare idarščine na razume skuor aben ta. Še par ta nowi je wečkat problem.
Drugače pa so naglasi lepi, vsaj meni. In zaenkrat vsi, ki sem jih imela priliko slišati/spoznati. Na trenutke pa rahlo prednjačijo "šti korošci" ali pa wajduci.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Tysia, a sta si cerkljanščina in idarščina kej podobni? Ker moj tip je s tistih koncev, ampak ne govori (več) po cerkljansk, razn, če ga prpravm do tega, ker mi je ful zanimiv poslušat
Drugač sm pa jst odraščala v Poljanski dolini, kjer majo tud ful značiln narečje, čeprov jst ne govorim tko, jst za moje pojme govorim po lošk. Znam pa
Drugač sm pa jst odraščala v Poljanski dolini, kjer majo tud ful značiln narečje, čeprov jst ne govorim tko, jst za moje pojme govorim po lošk. Znam pa
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
candy. napisal/-a:Sessa napisal/-a:mariborcani smo edini ki ne pojemo ko govorimo in to mi je prav vsec.
Hehe, meni se pa zdi da tudi mariborčani "pojejo" ko jih poslušam
Meni tudi.
Mi je pa seksi vipavsko narečje od mojega. Pa kraševsko je tudi jako vroče.
Imaš, da me vikaš!
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
Tysia napisal/-a:Men je pa idarščina zakon. Sploh ti naši gh-ji pa zawličeni i-ji so .
Joj, men tok dobr govorite. Zmeri se nasmejim (pa ne nesramo), ko vas poslušam. Korošci pa itak zmagajo.
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
Men so najboljša narečja koroško (tk kot recimo govorijo v Slovenj Gradcu, ko še ni tisto prehudo ), velenjsko (tam mi res zakon govorijo), celjsko (pač ne mormo kr rečt "štajerščina" ker se recimo celjsko narečje fuuuul razlikuje od mariborskega), zadnje čase mi pa tud gorenjsko prirašča k srcu (so razlogi za to, heh - glede na to kak je Yazmeen razložla, bom rekla - škofjeloško, haha). Nikakor mi pa ni všeč prekmurščina (najbolj grdo narečje pri nas, men pač), pa tud dolenjščina mi ni ravno pri srcu.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot], Google Adsense [Bot]