stereotipi npr. o štajercih, dolenjcih.. :)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
renatka_ napisal/-a:Se mi pa zdi, da mi znamo velik bolj sproščeno zažurat, kot pa npr. Ljubljančani. Se mi zdi, da se ne znajo tolk sprostit pa to. Da bi jim kej preveč odf****.
znajo tudi ljubljančani fino zažurat, verjami.
- LanaMaxim
- Kofetarica
- Na forumu od: 23. 3. 2008
sončk napisal/-a:Aloha napisal/-a:Sej pravm, premal se s trolo vozm
Uuu, to bi jst še omenila, da noben lublančan v modernih časih ne uporablja besede "trola". Ful mi je smešn drugač, kko vsi drugi to uporablajo, sam mi ne... Ful mi je čudn, k je zdej Aloha to rekla. Dostkrat slišm na busu kšne študente iz drugih krajev "sm še na troli" pa mi je mal smešn
Ah, ljuba stara trola se imenuje kar lepo trola. Vsaj pri nas.
-
Picaboo - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 9. 2007
sončk napisal/-a:Uuu, to bi jst še omenila, da noben lublančan v modernih časih ne uporablja besede "trola". Ful mi je smešn drugač, kko vsi drugi to uporablajo, sam mi ne... Ful mi je čudn, k je zdej Aloha to rekla. Dostkrat slišm na busu kšne študente iz drugih krajev "sm še na troli" pa mi je mal smešn
Pomojem nima to veze z modernimi časi, ampak s tem, da tisti, ki nismo iz Ljubljane, ločimo med t.i. busi, ki so medkrajevni, s katerimi se peljemo iz Ljubljane pač do svojega kraja, in med trolami, ki so mestni busi in gurajo sam po Ljubljani. Ljubljančani pa tega ne rabijo razlikovat.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Ja ne ni fora v tem, ker jst sm drugač iz druge občine, pa včasih pr ns ni blo mestnega busa, pa sm še vedno oba avtobusa - in primestnega in mestnega - imenovala bus. Zdej, ko mamo pa samo mestno linijo, pa vseen imenujem mestni bus s harmoniko (nimajo je vsi mestni busi drgač) - bus.
- Valeria
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 6. 2005
Atena13 napisal/-a:Njalepše mi govorijo štajerci...čuj ti, nea flafaj...hahahaha , imam kolegico iz primorske in včasih za foro reče kao ljubljansko :'' Stara kvaj zdej, pa kva teb ni jasn?!'' ( ženska je res vredi)
Štajersko narečje ne obstaja.Štajerska je veliko področje, Štajerska ni smao Maribor z okolico, temveč tudi recimo Celje, Ptuj, tudi Brežice so Štajerska..V Celju govorijo čisto drugače, kot v Mariboru, recimo..
- Valeria
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 6. 2005
lorelaj napisal/-a:Valeria napisal/-a:Meni so pa Ljubljančani na splošno čist mimo.Vsi se nekaj nosijo, kot da držijo boga za brado, arogantni so, vzvišeni..
Glede na tvoj post, samo ti deluješ vzvišena in arognatna. Malo več strpnosti prosim ...
Em, govorimo stereotipih, mar ne? No, moj stereotip o Ljubljančanih je, da se imajo na splošno za nekaj več od ostalih Slovencev. Mogoče je to smao moj subjektivni občutek, samo nekaj mi pravi da ne, ker je podobno že veliko ljudi ugotovilo.
-
°PeeKaBoo° - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 4. 2008
- Kraj: LJuBLjaNa
...
Zadnjič spremenil °PeeKaBoo°, dne 16. Jan. 2010 22:56, skupaj popravljeno 1 krat.
....DeViLiSh LiTTLe AnGeL....
-
Sessa - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 4. 2007
- Kraj: Maribor
Valeria napisal/-a:Atena13 napisal/-a:Njalepše mi govorijo štajerci...čuj ti, nea flafaj...hahahaha , imam kolegico iz primorske in včasih za foro reče kao ljubljansko :'' Stara kvaj zdej, pa kva teb ni jasn?!'' ( ženska je res vredi)
Štajersko narečje ne obstaja.Štajerska je veliko področje, Štajerska ni smao Maribor z okolico, temveč tudi recimo Celje, Ptuj, tudi Brežice so Štajerska..V Celju govorijo čisto drugače, kot v Mariboru, recimo..
nea flafaj...to pa prvič slišim, pa že 20 let živim v mb
-
Picaboo - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 9. 2007
°PeeKaBoo° napisal/-a:sončk napisal/-a:Ja ne ni fora v tem, ker jst sm drugač iz druge občine, pa včasih pr ns ni blo mestnega busa, pa sm še vedno oba avtobusa - in primestnega in mestnega - imenovala bus. Zdej, ko mamo pa samo mestno linijo, pa vseen imenujem mestni bus s harmoniko (nimajo je vsi mestni busi drgač) - bus.
Aha..mene vedno eni čudn gledajo, ko rečm, da mi je smešn, k eni trola govorijo & da mi Ljubljančani temu rečemo 'bus'. In pol me prepričujejo, da lih mi Ljubljančani uporabljamo besedo 'trola', pa jst celo življenje živim v LJ in še nism slišala Ljubljančana, ki bi reku: 'Ej, na kero trolo greš?'
Če bi bla jst iz Ljubljane doma, bi tud sigurn troli rekla bus, ker se bi pač sam z njo furala..Tko je pa zame eno bus, eno pa trola
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Nadine napisal/-a:no ja ubistvu bi morala napisat da mi gre mariborščina na živce, ker v celju recimo mi pa dost hudo govorijo
aja pa gorenjci mi govorijo tako kmečko ljubljanščino :razz:
všeč mi je še dolenjsko narečje, ne maram pa primorskega
Gorenjci govorijo po gorenjsk (čeprov ta pravo gorenjščino govorijo za moje pojme sam še tam okol Bohinja, Bleda, Jesenic in gor v unih krajih), če tebe to spominja na kmečko ljubljanščino, še ne pomen, da res tko govorijo. Se pa tud gorenjska 'govorica' ful razlikuje. Med Šk.Loko in Kranjem je sam par km, pa čist drugač govorimo. Vsaj mi ločmo razliko. Kranjčani majo npr. un svoj 'kuko', Ločani pa 'k'k'
Ne maram pa Mariborske govorice, kr kocine mi grejo pokonc! Celjani že velik lepš govorijo, za moj okus. Primorce mi je ful fajn poslušat, Korošče se tud še da, Dolenjci mi tud kr zanimiv zavijajo, Prekmurcev skor nč ne zastopm, pa tud za slišat mi ni lih fajn, Ljubljančani mi majo bolj tako afnasto govorico (kar ne pomen, da jih za take označujem )...
-
°PeeKaBoo° - Kofetarica
Men je pa ušeč tist gorenjski 'an'..al kjerkol ga že uporabljate
Oo..pa ja..primorščina mi je pa tok sexy, da joj
Oo..pa ja..primorščina mi je pa tok sexy, da joj
-
°PeeKaBoo° - Kofetarica
...
Zadnjič spremenil °PeeKaBoo°, dne 16. Jan. 2010 22:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov