stereotipi npr. o štajercih, dolenjcih.. :)

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 09. Jan. 2009 15:45

renatka_ napisal/-a:Se mi pa zdi, da mi znamo velik bolj sproščeno zažurat, kot pa npr. Ljubljančani. Se mi zdi, da se ne znajo tolk sprostit pa to. Da bi jim kej preveč odf****. :D

znajo tudi ljubljančani fino zažurat, verjami.
:D
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 09. Jan. 2009 15:47

sončk napisal/-a:
Aloha napisal/-a:Sej pravm, premal se s trolo vozm

Uuu, to bi jst še omenila, da noben lublančan v modernih časih ne uporablja besede "trola". Ful mi je smešn drugač, kko vsi drugi to uporablajo, sam mi ne... Ful mi je čudn, k je zdej Aloha to rekla. Dostkrat slišm na busu kšne študente iz drugih krajev "sm še na troli" pa mi je mal smešn :)

Ah, ljuba stara trola se imenuje kar lepo trola. Vsaj pri nas. :D
Uporabniški avatar
Picaboo
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Picaboo » 09. Jan. 2009 15:58

sončk napisal/-a:Uuu, to bi jst še omenila, da noben lublančan v modernih časih ne uporablja besede "trola". Ful mi je smešn drugač, kko vsi drugi to uporablajo, sam mi ne... Ful mi je čudn, k je zdej Aloha to rekla. Dostkrat slišm na busu kšne študente iz drugih krajev "sm še na troli" pa mi je mal smešn :)

Pomojem nima to veze z modernimi časi, ampak s tem, da tisti, ki nismo iz Ljubljane, ločimo med t.i. busi, ki so medkrajevni, s katerimi se peljemo iz Ljubljane pač do svojega kraja, in med trolami, ki so mestni busi in gurajo sam po Ljubljani. Ljubljančani pa tega ne rabijo razlikovat.
:wink:
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 09. Jan. 2009 16:51

Ja ne ni fora v tem, ker jst sm drugač iz druge občine, pa včasih pr ns ni blo mestnega busa, pa sm še vedno oba avtobusa - in primestnega in mestnega - imenovala bus. Zdej, ko mamo pa samo mestno linijo, pa vseen imenujem mestni bus s harmoniko (nimajo je vsi mestni busi drgač) - bus.
Valeria
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Valeria » 10. Jan. 2009 11:37

Atena13 napisal/-a:Njalepše mi govorijo štajerci...čuj ti, nea flafaj...hahahaha :D , imam kolegico iz primorske in včasih za foro reče kao ljubljansko :'' Stara kvaj zdej, pa kva teb ni jasn?!'' :D ( ženska je res vredi)

Štajersko narečje ne obstaja.Štajerska je veliko področje, Štajerska ni smao Maribor z okolico, temveč tudi recimo Celje, Ptuj, tudi Brežice so Štajerska..V Celju govorijo čisto drugače, kot v Mariboru, recimo..
Valeria
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Valeria » 10. Jan. 2009 11:46

lorelaj napisal/-a:
Valeria napisal/-a:Meni so pa Ljubljančani na splošno čist mimo.Vsi se nekaj nosijo, kot da držijo boga za brado, arogantni so, vzvišeni..

Glede na tvoj post, samo ti deluješ vzvišena in arognatna. Malo več strpnosti prosim ... :D

Em, govorimo stereotipih, mar ne? No, moj stereotip o Ljubljančanih je, da se imajo na splošno za nekaj več od ostalih Slovencev. Mogoče je to smao moj subjektivni občutek, samo nekaj mi pravi da ne, ker je podobno že veliko ljudi ugotovilo.
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 10. Jan. 2009 11:48

^^ Se strinjam. Na forumu je sicer nekaj punc iz Ljubljane, ki so mi čisto fajn, ampak govorim v splošnem, pač delujejo malo vzvišeno :wink:
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
°PeeKaBoo°
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 4. 2008
Kraj: LJuBLjaNa

Neprebrana objavaNapisal/-a °PeeKaBoo° » 10. Jan. 2009 11:55

...
Zadnjič spremenil °PeeKaBoo°, dne 16. Jan. 2010 22:56, skupaj popravljeno 1 krat.
....DeViLiSh LiTTLe AnGeL....
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 10. Jan. 2009 12:01

Valeria napisal/-a:
Atena13 napisal/-a:Njalepše mi govorijo štajerci...čuj ti, nea flafaj...hahahaha :D , imam kolegico iz primorske in včasih za foro reče kao ljubljansko :'' Stara kvaj zdej, pa kva teb ni jasn?!'' :D ( ženska je res vredi)

Štajersko narečje ne obstaja.Štajerska je veliko področje, Štajerska ni smao Maribor z okolico, temveč tudi recimo Celje, Ptuj, tudi Brežice so Štajerska..V Celju govorijo čisto drugače, kot v Mariboru, recimo..

nea flafaj...to pa prvič slišim, pa že 20 let živim v mb :?
Uporabniški avatar
Picaboo
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Picaboo » 10. Jan. 2009 12:14

°PeeKaBoo° napisal/-a:
sončk napisal/-a:Ja ne ni fora v tem, ker jst sm drugač iz druge občine, pa včasih pr ns ni blo mestnega busa, pa sm še vedno oba avtobusa - in primestnega in mestnega - imenovala bus. Zdej, ko mamo pa samo mestno linijo, pa vseen imenujem mestni bus s harmoniko (nimajo je vsi mestni busi drgač) - bus.

Aha..mene vedno eni čudn gledajo, ko rečm, da mi je smešn, k eni trola govorijo & da mi Ljubljančani temu rečemo 'bus'. :D In pol me prepričujejo, da lih mi Ljubljančani uporabljamo besedo 'trola', pa jst celo življenje živim v LJ in še nism slišala Ljubljančana, ki bi reku: 'Ej, na kero trolo greš?' :mrgreen:

Če bi bla jst iz Ljubljane doma, bi tud sigurn troli rekla bus, ker se bi pač sam z njo furala..Tko je pa zame eno bus, eno pa trola :P
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 10. Jan. 2009 12:15

Nadine napisal/-a:no ja ubistvu bi morala napisat da mi gre mariborščina na živce, ker v celju recimo mi pa dost hudo govorijo :)

aja pa gorenjci mi govorijo tako kmečko ljubljanščino :razz:
všeč mi je še dolenjsko narečje, ne maram pa primorskega

:twisted:

Gorenjci govorijo po gorenjsk (čeprov ta pravo gorenjščino govorijo za moje pojme sam še tam okol Bohinja, Bleda, Jesenic in gor v unih krajih), če tebe to spominja na kmečko ljubljanščino, še ne pomen, da res tko govorijo. Se pa tud gorenjska 'govorica' ful razlikuje. Med Šk.Loko in Kranjem je sam par km, pa čist drugač govorimo. Vsaj mi ločmo razliko. Kranjčani majo npr. un svoj 'kuko', Ločani pa 'k'k' :D

Ne maram pa Mariborske govorice, kr kocine mi grejo pokonc! Celjani že velik lepš govorijo, za moj okus. Primorce mi je ful fajn poslušat, Korošče se tud še da, Dolenjci mi tud kr zanimiv zavijajo, Prekmurcev skor nč ne zastopm, pa tud za slišat mi ni lih fajn, Ljubljančani mi majo bolj tako afnasto govorico (kar ne pomen, da jih za take označujem :wink: )...
Uporabniški avatar
°PeeKaBoo°
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a °PeeKaBoo° » 10. Jan. 2009 12:24

Men je pa ušeč tist gorenjski 'an'..al kjerkol ga že uporabljate :D

Oo..pa ja..primorščina mi je pa tok sexy, da joj :mrgreen:
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 10. Jan. 2009 12:31

Uporabljamo ga tko ponavad, da če kej npr. razlagaš, rečeš na konc 'an', eni rečejo pa 'ane', al pa če kej vprašaš, tud rečeš na konc 'an/e'...npr. 'Ti maš dons izpit, an/e?' :)
Uporabniški avatar
°PeeKaBoo°
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a °PeeKaBoo° » 10. Jan. 2009 12:33

...
Zadnjič spremenil °PeeKaBoo°, dne 16. Jan. 2010 22:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 10. Jan. 2009 13:11

Men je pa dolejnščina seksi :scherzkeks: .

Jst zase ne vem kakšn narečje govorim; še najbolj je podobno lublanščini, ampak se niti slučajno ne prištevam med lublančane :D .

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov