stereotipi npr. o štajercih, dolenjcih.. :)

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Sharona05
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a Sharona05 » 23. Apr. 2008 12:27

kva al greš dam al???

jaz sem se mogla temu stavku tak dolgo smejat... kaj že praviš? :lol:
Uporabniški avatar
Sugar_baby
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 3. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sugar_baby » 23. Apr. 2008 12:30

Men je pa ta narečja ful zanimivo poslušat. Mam namreč sorodnike po celi Sloveniji :D sicer je res da Štajerci so ful glasni sam jbg sm se že navadla tko da me nekak sploh ne moti :) amm ja narečja so mi pa ful zanimiva in se prou zabavam k teta kej govori. Pa primorci isto..pa probam pol ponovit za njimi pa se sam smejimo iz tega :D
Pa moj lubi je iz Kranja..pa učas kej po njegovo začnem za foro pa me pol grdo gleda kao kaj se delam norca! :wink:

amm una k je omenla da gre dogga wokat ipd :roll: to je men kr neki. To bo slišala samo iz ust kkšne dvanajstletnice, k misl da je ful fency k take izjavla ;)
The next time you want to see pussy, just look in the mirror baby!!
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 23. Apr. 2008 13:00

SSarchy napisal/-a:V Ljubljani ne poznam primera, da bi nekdo težil štajercu, ker je pač iz štajerske.
Jaz pa poznam 2 primera s ključi porisanih avtov v Ljubljani (mariborska registrska).

Ta posploševanja so itak krneki. Ne moreš na podlagi par oseb, ki jih poznaš, delati zaključke za recimo 100 ali več tisoč ljudi. :D
Janja84
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Janja84 » 23. Apr. 2008 13:57

Bom napisala nekaj glede narečja.... Prekmurci smo edini, ki se trudimo govoriti pravilno slovensko v ostalih delih Slovenije.

Imam sošolko z Gorenjske. Študira slovenščino in vam povem, da se sploh ne trudi govoriti pravilno slovensko, ampak kar po svoje. OK, naj se pogovarja s sošolkami, kakor želi, ampak s profesorji bi pa lahko govorila oz. se vsaj trudila govoriti pravilno slovensko.
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 23. Apr. 2008 14:51

metuljčica* napisal/-a:
SSarchy napisal/-a:V Ljubljani ne poznam primera, da bi nekdo težil štajercu, ker je pač iz štajerske.
Jaz pa poznam 2 primera s ključi porisanih avtov v Ljubljani (mariborska registrska).

V mariboru je folk full nestrpen do Ljubljančanov. To sem slišala že od mnogih. Moja izkušnja pa ni taka, da bi mi nekdo porisal avto s ključi, ampak so se najprej na naju s fantom hotli fizično spravit trije mariborčani - kar tako. Tekom noči (šla sva na en party) pa nisem poslušala drugega kot to, da naj se rajš izogibava določenih lokacij, da so zmer 'frke', ko pridejo Ljubljančani v Maribor (to se je dogajalo, ko sva hodila ven na zrak pit al pa kadit), en mlajši fant mi je s ponosom kazal pištolo, češ da je on glavni... Tok primitivno je vse skupi izpadlo, da sem se res počutla kot ogrožen izmeček. Sama agresija in nestrpnost. To je pač moja izkušnja, poznam pa še veliko hujše zgodbe, ko se je folk dejansko izživljal. To sem mislila povedat prej, ko sem omenila, da ne poznam primera v Ljubljani, da bi folk težil nekomu zato, ker je mariborčan.
In dejansko imam odpor samo do Štajercev. Vsi ostali so mi full simpatični. Jebi ga..
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Uporabniški avatar
Sugar_baby
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Sugar_baby » 23. Apr. 2008 14:51

S tem se pa ful strinjam. Jst sm isto mela dva sošolca...brat pa sestra...in sta od tam dolj proti Primorski že..ne spomnim se imena kraja. In ok sej štekam, ko se pogovarjaš s frendi..kul govori kakor ti paše...ampak drgač jima je tud Slovarca dostikrat rekla da vsaj ko sta vprašana, naj se malo potrudita, onadva sta pa kar še po svoje naprej k da jima je ona kolegica.
The next time you want to see pussy, just look in the mirror baby!!
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 23. Apr. 2008 18:04

SSarchy napisal/-a:
metuljčica* napisal/-a:

V mariboru je folk full nestrpen do Ljubljančanov. To sem slišala že od mnogih. Moja izkušnja pa ni taka, da bi mi nekdo porisal avto s ključi, ampak so se najprej na naju s fantom hotli fizično spravit trije mariborčani - kar tako. Tekom noči (šla sva na en party) pa nisem poslušala drugega kot to, da naj se rajš izogibava določenih lokacij, da so zmer 'frke', ko pridejo Ljubljančani v Maribor (to se je dogajalo, ko sva hodila ven na zrak pit al pa kadit), en mlajši fant mi je s ponosom kazal pištolo, češ da je on glavni... Tok primitivno je vse skupi izpadlo, da sem se res počutla kot ogrožen izmeček. Sama agresija in nestrpnost. To je pač moja izkušnja, poznam pa še veliko hujše zgodbe, ko se je folk dejansko izživljal. To sem mislila povedat prej, ko sem omenila, da ne poznam primera v Ljubljani, da bi folk težil nekomu zato, ker je mariborčan.
In dejansko imam odpor samo do Štajercev. Vsi ostali so mi full simpatični. Jebi ga..

Ka zdej, a zaradi slabih izkušn z Mariborčani maš odpor do Štajercev? Sej ni sam Maribor Štajerska. :wink: Sicer pa met odpor do ljudi sam zato ker so iz določenga območja, je men mal čudno. Ampak sej, kak ti paše.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 24. Apr. 2008 8:56

SSarchy napisal/-a:V mariboru je folk full nestrpen do Ljubljančanov. To sem slišala že od mnogih. Moja izkušnja pa ni taka, da bi mi nekdo porisal avto s ključi, ampak so se najprej na naju s fantom hotli fizično spravit trije mariborčani - kar tako. Tekom noči (šla sva na en party) pa nisem poslušala drugega kot to, da naj se rajš izogibava določenih lokacij, da so zmer 'frke', ko pridejo Ljubljančani v Maribor (to se je dogajalo, ko sva hodila ven na zrak pit al pa kadit), en mlajši fant mi je s ponosom kazal pištolo, češ da je on glavni...

Veš kaj se je pa men zgodil - sva šla u Maribor u en klub na en party. Sej drugač mam tam kar nekaj kolegov in so ok, ampak tole... Sva iskala tisti klub in vedla sva sam, da mora bit, po napotkih kolegov, nekje v radiju 100 m. No pa sva srečala ene dva tipa in prašala, če vesta, kje je ta klub. Modela sta naju usmerla, kao ja itak, poznava, čisto v DRUGO SMER od kluba, in kao, da se morva peljat še ene 5 KILOMETROV.
Sem rekla nikol več a ne... Karkol sprašvat (sicer sva Gorenjca samo avto je mel registracijo seveda ljubljansko). Mislm poden od ljudi.
Men je pride na pamet, bi tuki enmu Štajercu narobe kj povedala al pa ne hotla pomagat. Ker je res primitivno.
kravzlbavc
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 10. 2006
Kraj: kingdom far far away

Neprebrana objavaNapisal/-a kravzlbavc » 24. Apr. 2008 10:47

hja to pa so eni mariborčani-primitivci do nule, nevem ka majo oni kak kompleks večvrednosti al kaj? nosijo se koda so nevem,sam bog al neki.. težijo kr za vsako figo,pa se delajo tk pametne da znoriš,zravn pa so tak primitivni da še oš nimajo narete...kak mi grejo na k..jooo...takoj jih opaziš,taki ala mišo iz bara style npr.-neki mali,stojijo ko p***a,pa se glasne delajo(no mišo ni bil glih tak,sam stoji pa on značilno-ritka vn,ko ena p***a no :) ), pa gledajo sam ful neke pičke,ostale pa šimfajo če nimajo postave kot manekenka..pa res so nestrpni do ostalih,predvsem do ljubljančanov....pa jih je na žalost kr vlk,sam je res da se zadržujejo predvsem na enih in instih placih-no gostilnah..takih se je bolš izogibat..res bi jim mogo keri kako moralno dat kdaj :roll:

pa da nebote misli da kr šimfam mariborčane al pa kaj..niso vsi taki, vsaj tisti ki majo neki v glavi..sam živim ž 7mo leto v mb čez tedn,in mam izkušnje z vsemi vrstami mariborčanov...sm mela sošolce v gim.npr.-ok sej so mogočni(štajerc je pravi rad se postavi-al kk gre pesem :) ) sam so bli drugač čist kul,niso nekih blemov delali itd..pa tud študente mb kolk poznam so večina normalni...
ko pa greš npr.v sob vn pa vidiš čist druga..un primitivn folk,stari okrog 30 pa hodjio v diskoteke kjer je povpr.starost 18let.se tk vidi da je neki narobe...in pol ti take govorijo da ti je slabo...nemorš no...

drugač pa je cela slo fajna... :D
Sharona05
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a Sharona05 » 24. Apr. 2008 10:47

hja no, jaz mam pa obratno izkušnjo. s fantom sva se peljala po ljubljani in iskala neko firmo. NIHČE, ki je hodil po pločniku (vprašala sva ziher ene 8 ljudi) se mu ni bilo vredno vstavit in razložit kje to je. NIČ, kot luft. ma pi*** no, kaj si te mislite da ste....
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 24. Apr. 2008 11:04

Mislim, da nas več ima slabe izkušnje z žabarji kot s štajerci.

Štajerci so vsaj bolj sproščeni in se da z njimi vsaj normalno pogovarjat. Žabarji pa kot sem že rekla - gospodje, da večjih ni. Sva šla z mojim prejšnji teden v Ljubljano en avto gledat pa šoping pa to. Pa moj se je zmenill z enim, da mu bo prodal klopco za delat trebušnjake, z enim drugim pa se je moral dobiti, ker bi ta tip mojemu nekaj prodal v malo vecji vrednosti. In moj je oba klical in vprasal, ce se lahko kje dobijo, ker se on pac ne razume bas nekaj v Ljubljano, ker se ne vozi dosti tam. Je lepo vprasal oba, ce bi lahko bila tak dobriva, da bi prisla k Intersparu, Pa noben ni hotel priti. Vsakemu sva mogla priti na vrata. Skoraj sva se se zgubila v tej faking Ljubljani. Niti toliko niso dobri, da bi nama vsaj to olajsali.

No, glede tega avta, kaj sva ga sla gledat. Tip je iz Jesenic in vsaj toliko je bil vredu, da je pripeljal ta avto v Ljubljano in si ga je moj lahko ogledal.
Uporabniški avatar
Bittersweet
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Bittersweet » 24. Apr. 2008 21:54

small_star napisal/-a:Če sklepam po mojem atiju... znajo bit korošci zelooo trmasti. Tudi, če nekaj narobe vejo ali delajo, jih ne prestaviš niti za 0,01% ;)

o ja... moj ati je isti...tut korošc... če si kej zapikne v glavo, ne morš nardit nič, da bi mu to zbil vn...

prekmurci pa res edini, ki se drugje trudijo govorit slovnično... problem je, da če bi govorili po svoje jih nihče od nas ne bi razumel in so zato prisiljeni tk govrit...
LOVE hurts
Uporabniški avatar
mulatto_f
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a mulatto_f » 29. Apr. 2008 10:22

ribicaX napisal/-a:
mulatto_f napisal/-a:Dolenjci majo take domače fešte pa čage, tak Stavros, Borno, Gibonni variante...

to pa sploh ne drži. na podgurskih feštah se vrti narodno zabavna domača muzika. harmonika zažiga pa lojze slak seveda tud. sicer ne vem na kaki fešti si ti bla, da so vrtel stavrosa, borna, gibonija,... ampak zihr ne v podgurju :D. drgač smo pa dolenjci zelo veseli ljudje :D

ne, ne vzemaj iz konteksta, napisala sm prej še štajerska in dolenjsko mislim s tem predvsem del, ki je zraven štajerske! ;)
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 30. Apr. 2008 12:40

Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 30. Apr. 2008 12:49

Saj se da zaslediti tudi primorsko narečje, pa Gorenjci po svoje pišejo, pa kakšna prekmurščina se tudi najde... Dokler vseeno razumeš napisano, je forum je zaradi tega le bolj zanimiv! :wink:

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov