stereotipi npr. o štajercih, dolenjcih.. :)

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 16. Mar. 2008 18:52

Ljubljančani=/=Notranjci....
Notranjc je Cerknica, Logatec, Loška dolina pa tam....lublančan je pa lublančan...

Sem bil že v dost krajih po Sloveniji, tako na dolenjskem kot na štajerskem, v prekmurju in na notranjskem in moje opažanje je, da smo primorci še vedno najbolj odprti, tud štajerci in dolenjci so prbližno enako, notranjci mogoče mal manj ampak ljubljančani....omg :roll: ti so pa res ekstra kalibri....vzvišeni do konca, vse kar jim rečeš jim je kr neki, al pa se jim nč ne da....... :roll:
Sorry če sm koga užalu, ampak to je moje mišljenje, ki je kakopak svobodno....
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 16. Mar. 2008 18:56

^^ Ma nisem vedela, ker že od nekdaj ne vem ali so Ljubljančani Notranjci ali ne... še eni sami ne vedo, ker sem sorodnico od tam vprašala, pa ni vedela točno. :D
Uporabniški avatar
dajcy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 12. 2004
Kraj: wonderland:)

Neprebrana objavaNapisal/-a dajcy » 16. Mar. 2008 20:15

se definitivno ne strinjam s tem da s(m)o korošice lahke :P mislim, sej verjetno se najde kakšna, pa ne samo na koroškem ampak vsepovsod.. tako, da je brezveze posploševat pa vse v isti koš metat. korošci smo fajn ljudje :cool:
9000 metara na nebu sam ja, za tren, kad mi osmeh daš...
9000 milja izpod mora na dnu sam ja, kad me ne gledaš...
Uporabniški avatar
Flammable
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Flammable » 16. Mar. 2008 21:22

DOH :roll:

Člouk je člouk, ni važn a je iz Ljubljane al iz Maribora, al nevem iz kje..
Če je vzvišn, al pa fajn, bo isti ne glede na to iz kje je, ali pa kje živi..

Stereotipi pa točno zato so, nč druzga kt sam stereotipi..
1,2,3,4 tell me that you love me more..
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 3. 2008
Kraj: made & heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a small_star » 20. Apr. 2008 12:22

Če sklepam po mojem atiju... znajo bit korošci zelooo trmasti. Tudi, če nekaj narobe vejo ali delajo, jih ne prestaviš niti za 0,01% ;)
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 20. Apr. 2008 12:42

^^ Od kdaj pa se ljudi iz neke regije sodi po eni sami osebi?
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 20. Apr. 2008 14:01

Jst sm u glavnem Gorenjka in nikol nebi rekla, da sm škrta al pa kdorkol, ki ga poznam. In resnično ne vem, od kod ta mit.
*urškica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *urškica* » 20. Apr. 2008 14:37

Js sm iz Savinjske pa je res da smo škrti :D .Glede pitja je pa tak,da je dost kmetij pa zidanc pa skor vsak ma svojo brajdo.
Uporabniški avatar
mulatto_f
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a mulatto_f » 20. Apr. 2008 14:58

o Korošicah sm slišala ž kr par vicev...
Kaj naredi Korošica zjutri prvo, ko se zbudi? Domov gre.
Kaj dobiš, če vržeš Korošico v pralni stroj? Čisto kurbo pa 10 L umazane vode
Kaj naredi Korošica, če ji rečeš, naj se vsede? Vleže se.

Drgač pa tud vsi poznamo vice o Gorenjcih, to naj bi bil njihov stereotip :D
Štajerci pa Dolenjci majo take domače fešte pa čage, tak Stavros, Borno, Gibonni variante...
Primorci se mi zdijo ful odprti pa prijazni
Lublančani so pa tk al tk lublancani, oni so pa več od nas ki nismo iz lj :D
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tonja » 20. Apr. 2008 15:14

Da, o korošicah so znane raznorazne zgodbice, še daljša pa je zgodba, zakaj so se te zgodbice pričele (ljudska :D ).
Jaz sem korošica, ja, rada sexam (moj boh, kaj pa čem delat pr svojih letih :? ),nisem pa lahka (
http://www.playboy.si/branje/clanki/lah ... 14208.aspx ).
Kar se pa ostalih tiče (bom posploševala, druga mi tak ne preostane).
Lublančani so mi najmanj zanimivi in najbolj čudn narod, kar jih ne. Zamerljiv, vzvišen, čudn. Meni osebno.
Štajerci so zmeri za party, zmeri za žur in znajo naredit dobre žure, pa le malo jih je, ki bi bli hinavski in zahrbtni (kar jih jaz poznam). So zlo odprti, nič jim ni tabu, skratka, dečki kot se šika (družim se samo z dečki ne
:D ).
Podobno mnenje imam tudi okoli Savinjčanov.
Primorci so mi super, razen Wajduco, ki so mi pa čisto zabiti in 200 let za dinozavri. Najboljši so mi tak Kraševci, ki so žive legende :D .
O Gorenjcih nimam slabega mnenja, razen, da živijo preblizu lublane :? :D .
Prekmurci, Prkleki so čisto zasebe, vendar pa narod ni slab. So precej pošteni, sicer ne preveč zanimivi, ampak se da preživet.
Notranjci... No z njimi mam same dobre izkušnje, lih tak žurerji, pa pridni dečki.
Podobno mnenje imam tudi o Dolencih.
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 20. Apr. 2008 15:20

Tonja napisal/-a:O Gorenjcih nimam slabega mnenja, razen, da živijo preblizu lublane :? :D .

Ej nima veze, vpliv se nč ne pozna :)
Uporabniški avatar
ribicaX
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 2. 2005
Kraj: Prelepa Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ribicaX » 20. Apr. 2008 17:14

mulatto_f napisal/-a:Dolenjci majo take domače fešte pa čage, tak Stavros, Borno, Gibonni variante...

to pa sploh ne drži. na podgurskih feštah se vrti narodno zabavna domača muzika. harmonika zažiga pa lojze slak seveda tud. sicer ne vem na kaki fešti si ti bla, da so vrtel stavrosa, borna, gibonija,... ampak zihr ne v podgurju :D. drgač smo pa dolenjci zelo veseli ljudje :D
chica bella
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a chica bella » 21. Apr. 2008 13:43

*urškica* napisal/-a:Js sm iz Savinjske pa je res da smo škrti :D .Glede pitja je pa tak,da je dost kmetij pa zidanc pa skor vsak ma svojo brajdo.

No ja.. sj nismo tak zlo škrti. :) Glede pitja pa je res da radi pogledamo globoko v kozarec :wink:
Sharona05
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a Sharona05 » 22. Apr. 2008 10:53

Tonja napisal/-a:Da, o korošicah so znane raznorazne zgodbice, še daljša pa je zgodba, zakaj so se te zgodbice pričele (ljudska :D ).
Jaz sem korošica, ja, rada sexam (moj boh, kaj pa čem delat pr svojih letih :? ),nisem pa lahka (
http://www.playboy.si/branje/clanki/lah ... 14208.aspx ).
Kar se pa ostalih tiče (bom posploševala, druga mi tak ne preostane).
Lublančani so mi najmanj zanimivi in najbolj čudn narod, kar jih ne. Zamerljiv, vzvišen, čudn. Meni osebno.
Štajerci so zmeri za party, zmeri za žur in znajo naredit dobre žure, pa le malo jih je, ki bi bli hinavski in zahrbtni (kar jih jaz poznam). So zlo odprti, nič jim ni tabu, skratka, dečki kot se šika (družim se samo z dečki ne
:D ).
Podobno mnenje imam tudi okoli Savinjčanov.
Primorci so mi super, razen Wajduco, ki so mi pa čisto zabiti in 200 let za dinozavri. Najboljši so mi tak Kraševci, ki so žive legende :D .
O Gorenjcih nimam slabega mnenja, razen, da živijo preblizu lublane :? :D .
Prekmurci, Prkleki so čisto zasebe, vendar pa narod ni slab. So precej pošteni, sicer ne preveč zanimivi, ampak se da preživet.
Notranjci... No z njimi mam same dobre izkušnje, lih tak žurerji, pa pridni dečki.
Podobno mnenje imam tudi o Dolencih.

ej, medve imava pa enake izkušnje :lol:
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 22. Apr. 2008 13:53

Hja, bom pa tudi jaz iz svojih izkusenj govorila. Da so gorenjci skrti? Oja.
Zabari so taksni gospodje, da vecjih ni.
Za primorce bi tudi lahko rekla, da so skrti.
Stajerci... hmm, kaj naj recem. Vredu ljudje, ampak sploh ne drzi to, da radi pijejo. Seveda si radi kaj spijejo, ampak proti prekmurcem je to nula, zero. Najbolj so srecni, ko lahko pridejo v prekmurje na kaksen party. :D
Za nas, prekmurce, bom pa tako rekla: ni bolj postenih, dobrosrcnih, radodarnih ljudi, kot smo prekmurci. Seveda vsa slovenija misli, da sploh nimamo asfalta, da se uporabljamo gramofonske plosce, kar sploh ni res, ampak vsak, ki je kdaj prisel v prekmurje, je dobil polno mizo dobrot, prijaznost s strani ljudi, domacinov in seveda bi si vsak zelel priti se kdaj v taksno prijetno in sprosceno vzdudje, kakrsnega ne najdes nikjer drugje.

Drugih pa ne poznam prevec, tako da ne morem recti nic.

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov