stereotipi npr. o štajercih, dolenjcih.. :)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
°PeeKaBoo° - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 4. 2008
- Kraj: LJuBLjaNa
Vem, da sm enkrat v OŠ mela obdobje, ko sm besedico 'tko' uštulila za skor usako besedo & me je mami pol vedno popravljala No, zdej sm se odvadla...skor
....DeViLiSh LiTTLe AnGeL....
-
*ka!a* - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 5. 2007
sončk napisal/-a:Mi rečemo "ej, Maja, a si to pa to?"
Pa ne, sej vsako narečje ma svoje te nepotrebne besede.
Recimo : "Pač učer jst tko hodm po cesti ane, pa tko ona mene pogleda, pa jst tko njej pač rečem če gre z mano ane. Pa tko ona reče, ej ne da se mi."
haha, js tud skorej tukole govorim an ^^ .. sam da namest ane govorim an, k ga tle pr ns zlo radi uporabljajo/mo prepogosto ( skor na konc usakega stavka, alpa takrat, ko nekaj prašamo: jutr bo sonce, an? ).
pa zadne čase opažam ( in pr sebi in pri drugih ) da zlo pogost uporabljamo tud pač ....
-
*~Liesl~* - Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 11. 2006
- Kraj: Ljubljana
sončk napisal/-a:Mi rečemo "ej, Maja, a si to pa to?"
Recimo : "Pač učer jst tko hodm po cesti ane, pa tko ona mene pogleda, pa jst tko njej pač rečem če gre z mano ane. Pa tko ona reče, ej ne da se mi."
^^
That's me
Pa mislim da kar velik Ljubljančanov tako govori.
Take me away cuz in your eyes I'd like to stay...
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Ah te 'pač', 'ej', 'tko', 'ane'...v stavkih pomojem uporabljamo bolj mladi, to je bolj sleng na en način, kokr da je to lih značilno posebi za kšn kraj v Sloveniji. Zato, k jst bi to tud nekak tko povedala, sam da bi rekla namest 'tko' 'tk' in mogoče namest 'ane' 'an'...k se zalotm, da uporabljam 'an' in 'ane'
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
~NIA~ napisal/-a:"pač učiri jest tk hudn pa cist ane, pa tk ona mene paglida, pa jest tk ni rečem če gri iz mana ane. pa tk ona reče, ej na da se mi"
ne vem zakaj, ampak tale beseda mi je takooo všeč
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
-
nastasja - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 1. 2005
- Kraj: Maribor
lissa napisal/-a:Če imaš za punco štajerko, potem ne rabiš imeti psa
( Štajerke naj bi bile pri govorjenju zelo glasne, za druge stvari pa ne vem kako je )
jaz pa še nisem slišala, da bi za štajerke to govorili.
drugače pa za one ostale besede, poznam eno ko v vsakem stavku kaj ga pove venda 10x uporabi besedo pač
npr. Pol pa sma pač šla v trgovino, pa mi je pač tam plačal pijačo, te pa še me je pač domov pelal, pa še je pač pri meni bil en čas, pol pa je pač šel domov in pol sem ga jaz pač poklicala in pač ni dvignil, in me je pol pač poklical nazaj.
Mislim to je meni ful nadležno, pa ne samo meni no. Njena mama jo hoče tega ful odvadit pa ji ne ratala. In ta pač govori že ziher kakih 5 let. Ne vem prej tega ni, pol pa je samo na enkrat začela in zdaj se ne more odvadit.
Some days ... the whole world seems upside down. And then somehow, and probably, and when you least expect it, the world rights itself again.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Jaz tudi poznam eno, ki ne zna govoriti brez besede "pač" v vsakem drugem ali tretjem stavku.
-
kikyca - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2006
^^Jaz kar nekaj takih oseb poznam oz. sem slišala, ki redno uporabljajo besedo "pač"... ravno včeraj sem gledla neke video posnetke, v bistvu so bli intervjuji študentov v Mariboru in čisto vsak je vsaj enkrat uporabil besedo "pač" - ful nadležno je blo za slišat. Nevem men to pride tak, kot da rabijo še en čas za razmislek ker nevejo kaj bi povedali pol pa kr nekam vtakne "pač" pa po možnosti začne jeclat zravn.
Yada, yada, yada...
- Franziska
- Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 1. 2009
~NIA~ napisal/-a:*~Liesl~* napisal/-a:sončk napisal/-a:Mi rečemo "ej, Maja, a si to pa to?"
^^
That's me
Pa mislim da kar velik Ljubljančanov tako govori.
še po naše:
"pač učiri jest tk hudn pa cist ane, pa tk ona mene paglida, pa jest tk ni rečem če gri iz mana ane. pa tk ona reče, ej na da se mi"
Sem dobila idejo da še v domači, lepi prekmurščini povem:
Pač fčera jes/ges odin tak čistak brez vejze, pa una mene pogledne, pa jes/ges pač poven či ide z meuf. Pa una povej, ej ne da se mi.
Ne uporabljamo ''an'', ''ane'', ''tk'', redko kdaj ''tak'', pogosteje ''pač''. Sem pa opazila, da uporabljamo veliko ''tak čistak brez vejze''.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov