stereotipi npr. o štajercih, dolenjcih.. :)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Poison Girl napisal/-a:*hox* napisal/-a:O gorenjcih pa sploh ne bom zgubljala besed, ker sem že 100x povedala, da mi gre "an" na koncu stavka tok na žiuce,..
Men tuud! Kako Gorenjc reče vlak? "Vlak an". O gsus.
Na živce mi gre Štajerska govorica, medtem ko so mi Primorci pa Dolenjci ful simpatični.
To pa sploh ni res. Ja valda, kr na konc vsazga stavka rečemo ane! NOT! Sm že povedala, k'k je s tem. Ponavad, k kej razlagaš, rečeš na konc stavka ane. To je u bistvo nekak tko, k da sogovornika s tem vprašaš, če te razume, al pa če ti sledi. Al pa, če kej hočeš vprašat, tud daš na konc ane, npr. 'Včer je bla nedelja ane?' Pa to mi govorimo čist nevede, to je nam čist samoumevn. Maš pa pol 'talente', k misljo, da so ful face, k nabijajo un 'an' povsod, kjer je možn, ponavad kšni mulci. Tko k Mariborčani un svoj 'čuj'
*sanja*, kokr si pa ti opisvala vaš narečje, pa mene zlo na poljanskega spominja 'Hrema u Krajn, kojne jahat'
-
°PeeKaBoo° - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 4. 2008
- Kraj: LJuBLjaNa
...
Zadnjič spremenil °PeeKaBoo°, dne 16. Jan. 2010 22:52, skupaj popravljeno 1 krat.
....DeViLiSh LiTTLe AnGeL....
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
Yazmeen napisal/-a:Poison Girl napisal/-a:Kako Gorenjc reče vlak? "Vlak an". O gsus.
To pa sploh ni res. Ja valda, kr na konc vsazga stavka rečemo ane! NOT! Sm že povedala, k'k je s tem. Ponavad, k kej razlagaš, rečeš na konc stavka ane. To je u bistvo nekak tko, k da sogovornika s tem vprašaš, če te razume, al pa če ti sledi. Al pa, če kej hočeš vprašat, tud daš na konc ane, npr. 'Včer je bla nedelja ane?' Pa to mi govorimo čist nevede, to je nam čist samoumevn. Maš pa pol 'talente', k misljo, da so ful face, k nabijajo un 'an' povsod, kjer je možn, ponavad kšni mulci. Tko k Mariborčani un svoj 'čuj'
Ja sej pri nas je isto, sam da mi rečemo "ne" ... in ga tud uporabljamo pač nezavedno, avtomatsko ... včasih se prav zalotim kak res za vsako rečem na koncu "ne" in pol prav pazim da vsaj mal zreduciram uporabo tega.
Zadnjič spremenil no angel, dne 13. Jan. 2009 23:52, skupaj popravljeno 1 krat.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
-
°PeeKaBoo° - Kofetarica
...
Zadnjič spremenil °PeeKaBoo°, dne 16. Jan. 2010 22:48, skupaj popravljeno 1 krat.
-
°PeeKaBoo° - Kofetarica
Vsi Ljubljančani okol mene govorijo 'ane'...'ne' se mi kr čudn sliš, če probam 'po ljubljansk' ga uporabit
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Ja k'k, če Ljubljančani prov slovijo po temu svojmu 'ne'?! To zmer, k kdo oponaša Ljubljančane, vsak začne 'ne' govort Recmo v tem kontekstu 'dons sm šla v trgovino ne, pa sm kupla mal zelenjavce ne, k zdej hujšam ne' Dobr no, sj ne, da te hočem prepričat, sam to je od nekdaj veljal, da Ljubljančani govorijo 'ne', Gorenjci pa 'ane'...sj se vrjetn kdo spomne une koke Špele iz Kmetije:"...ane...ane...ane..."
-
°PeeKaBoo° - Kofetarica
...
Zadnjič spremenil °PeeKaBoo°, dne 16. Jan. 2010 22:46, skupaj popravljeno 1 krat.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Mogoče je to ena taka zmota, k moj bivši je biu isto gorenjc in vedno k je oponašu ns ljubljančane je naredu en tak afnast glas pa govoru na konc "ne", pa res ne rečemo tega. (razn Jankoviča, sam on ma itak en svoj naglas)
Nism pa slišala gorenjca, k bi govoru "ane", razn tistih, k so pogosto v LJ, al se pa družjo z lublančani. Vsaj tisti naprej od Kranja ne
Nism pa slišala gorenjca, k bi govoru "ane", razn tistih, k so pogosto v LJ, al se pa družjo z lublančani. Vsaj tisti naprej od Kranja ne
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov