ste materialisti?

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

neznanka__
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a neznanka__ » 01. Mar. 2008 10:18

..
Zadnjič spremenil neznanka__, dne 13. Maj. 2012 20:26, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 01. Mar. 2008 10:56

Delno sem materialist. Zvedam se kako pomemben je denar kot sredstvo za doseganje velike večine mojih ciljev. Se pa nikoli ne bi 'prodala' za denar v smislu bogatega fanta, ali da bi mi drugi plačevali določene ugodnosti.

Po drugi strani nisem materialistka, prej spiritualistka - recimo da bi to bilo nasprotje. Zavedam se kako pomembna je osebna rast, sreča v svojem bistvu, zadovoljstvo s seboj in navsezadnje ljubezen. Se pa lahko vprašamo koliko od tega v naši kulturi lahko sploh obstaja brez denarja.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2007
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 01. Mar. 2008 12:51

Kot večina tudi jez mislm, da brez določenih materialnih stvari u življenju ne gre.
Drugače pa zase sigurno lahko trdim, da nism materialistka, da so mi pomembne tudi druge stvari.
Glede avtov nimam pojma, ločm bolj barve kot znamke :lach:, oblačila kupujem glede na ušečnost in ne glede na znamko, itd. Tip mi tudi ne plačuje počitnic, dragih večerij, oblek...
Ženske, pa tudi tipi, ki so z nekom sam zaradi luksuza in keša, se mi zdijo uboge/i...
Just dance and everything it´s gonna be ok!
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 01. Mar. 2008 13:12

iluzija napisal/-a:Okej. Da povem primer moje kolegice in s tem definicijo koga obravnavam za materialista.

Ima fanta in če ne bi imel tistih treh avtomobilov (od tega baje enega marcedeza) in tistega najboljšega motorja ever, ne bi bil njen fant. Tip, ki ima navadnega kliota, pri njej avtomatsko odpade - glede na to, si izbira tudi kolege (ja, sprašujem se kako to, da sem v njeni družbi, glede na to, da avtomobila sploh nimam - verjetno zato, ker se druživa že od otroštva). Prva stvar, ko kupi npr. pulover, takoj pove koliko je to stalo in katere znamke je. Takoj, ko se vidiva, se začne hvalit kam vse jo je njen fant peljal, koliko je zanjo zapravil čez vikend in kako zelo drago hrano sta večerjala (cene ima naračunane do potankosti). Poudarim naj še, da je po cenah nikoli ne sprašujem - to mi pove na ančin, kot da bi ji morala biti za to neizmerno nevoščljiva. Ja, že zdavnaj je ne tretiram več za svojo kolegico... Na svetu ji je pomemben le denar oz. če se popravim - na svetu ji je pomembna le velika količina denarja, ki mora biti nujno v njeni lasti.

Ja, denar je pomemben, ampak hkrati morajo biti pomembne tudi ostale stvari. Denar ti v življenju nikakor ne sme biti prioriteta.

Temu se pravi, da je pleh in keš p.i.c.k.a :roll:
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 01. Mar. 2008 13:27

Kar se mene tiče, smo materialisti vsi. Če ne bi bili, bi šli v oddaljena gorovja Tibeta ali prostrane hribe Indije oz. kamorkoli že in živeli brez vsega in tam meditirali.
Tako se pa pehamo za vsakdanji denar, delamo na takšne in drugačne načine da bi prišli do čimveč denarja itd... Pa ne mi kašna rečt, da bi bila zadovoljna s plačo čistilke, potem bo pa v temo moda pisala, kako je njena najljubša firma Dolce Gabbana.
Razlika med recimo mano in keš p... je samo to, da si jaz služim denar sama, za njo ga pa kdo drug. Mi je pa ravno tako všeč lepa obleka, čevlji ali pa avto. In če si pač del civilizacije v kateri živiš, greš hote ali nehote z njo v roki in svoj uspeh meriš na podlagi tega, kaj imaš ti, kaj pa drugi...
Uporabniški avatar
habibi7
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a habibi7 » 02. Mar. 2008 6:48

Jochie napisal/-a:jaz sem materialist, gledam vse skozi denar, nenazadnje sem ekonomist. ampak zanimam se le zase, koliko denarja imam, na kaksen način bom upravljal z njim itd. mi je pa prav vseeno, kaksen avto ali karkoli drugega ima kaksen Rajc. pač vem kaj si lahko privoščim in na tisti stopnji lepo živim, kakšne višave me sploh ne zanimajo... :)

popolnoma isto velja zame!
nikoli pa nisem gledala za tipi zaradi njihovih avtomobilov, kot je bilo v mojih srednješolskih časih kar pogost pojav (pa če neb meu tistga finga pleha ga neb nobena niti povohala).
ampak to so keš oziroma pleh p...., materialist je pa zame pač to, kar nas je večina, razen tistih ki živijo od ljubezni (v stilu bomo že nekako, se imamo pa vsaj radi).
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kajira » 02. Mar. 2008 14:34

včasih si želim, da bi bila bolj materialistična, sicer v življenju ne bom nikamor prišla. :?
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 02. Mar. 2008 20:46

to pa loh zase 100 posto zaenkrat ponosno rečem, da nism :D

Dobr, hišo si želim.. pa še to, ker bi rada v miru igrala svoj inštrument. da mi sosedi ne težijo in to. :tot:

pa mela bi ajd golfa 4ko.. sm okay.. tudi 3ka bo kul, ko bom mela dovolj denarja za zavarovanje, benz :S (beri: preveč hehe.
janna

Neprebrana objavaNapisal/-a janna » 02. Mar. 2008 22:55

Se strinjam z tem, kar je napisala Smreka. Vsi smo materialisti, vsi gledamo na denar, vendar z to razliko, da večina na svojega, ostali pa na to, kako ga bojo dobili od drugih. Zame je biti keš piška (da ne boste rekle, da grdo govorim :)) isto kot da bi se prodala. Nikoli si nisem izbirala tipa glede na to kakšen avto ima, koliko denarja ima na računi, ali nosi same znamke, poznam pa zelo veliko takih, ki jim je pomembno samo to, da jih vidijo v nekem dragem avtu z tipom, ki ima ful denarja :roll: Priznam, da sem tudi jaz že imela fanta, ki mu je bil denar vse prej kot problem, vendar sem bila z njemu samo zato, ker mi je bil ful všeč in sem ga čisto oboževala, komaj sem čakala, da ga bom spet videla, sem mu pa tudi prepovedala, da mi kupi karkoli drugega kot bomboniero. :) Najbolj važno mi je bilo, da sva bila skupaj. :love:
Seveda si tudi jaz želim, da bi imela boljši avto, ki si ga bom enkrat kupila sama, trenutno pa ostaja v garaži moja dobra stara Mazdica :)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 02. Mar. 2008 23:05

Materialist?Odvisno v kakšnem pomenu besede.zame so materialisti, tisti ki dajo samo na material okol sebe.dajo na videz svojih stvari,si želijo za darilo za valentinovo namest odpete pesmce-zlat prstan, se ne voziju v jugotu ker je preslab material za njih-ampak najmanj mercedes...nevem, zame je materialist z drugo besedo keš p***a/keš tip.
jst nikol nism bla materalist.seveda da bi rada kej mela, da bi rada mela kakšne lepe hlače, čevlje, karkoli, ampak izključno samo zarad tega ker je meni všeč in bi imela zase.In seveda zasluženo s svojim denarjem.
načeloma mi gredo materialisti zelo na živce in jih v svojem krogu nimam, če so bli, so bli pa odstranjeni, ker se meni en da poslušat, una ma to, zdej grem pa z glavo skoz zid ba bom tud jst mela to, sam zato ker je ona in ker ma ona in nimam jst-če me kdo razume :D oziroma da ima tipa, prfuknen do amena, ampak je cool, ker ma mercedeza kabrio.bljah! :roll:
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 03. Mar. 2008 0:36

Ne vem, malo sem že materialistka...v smislu, da imam rada lepe cunjice (kriterij je valda videz, ne cena, halo), pa rada bi imela boljši avto, kot ga imam (ful rada vozim, pa kasko bi imela, pa ne bi bila vsa živčna, če kdo kdaj hoče moj avto voziti), hehe, pač rada bi imela več denarja, kot ga imam sedaj. Pa ne zaradi denarja samega, ampak zaradi stvari, ki si jih lahko z njim privoščim. Recimo potovanja, rada imam tehnične igračke, itd.

Ampak samo, če si kupim sama s svojim denarjem, ajde starši mi tudi lahko kaj prispevajo za rojstne dneve in podobno...da bi si pa iskala tipa po teh kriterijih, pa ni zame...niti nimam kolegic, ki bi to počele, hvala bogu, ker mi je res glupo...že če mi recimo znanec kake prijateljice hoče plačati pijačo, ko plačuje celo rundo, imam malo nelagoden občutek

Torej materialistka sem, nimam pa nekih bajnih želj, da bi imela designerske cunje in mercedeza...nekako povprečna sem glede tega bi rekla ;)
Uporabniški avatar
the big red machine
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 3. 2007
Kraj: gozd

Neprebrana objavaNapisal/-a the big red machine » 03. Mar. 2008 1:31

Ne...
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 03. Mar. 2008 8:58

Smreka napisal/-a:Kar se mene tiče, smo materialisti vsi. Če ne bi bili, bi šli v oddaljena gorovja Tibeta ali prostrane hribe Indije oz. kamorkoli že in živeli brez vsega in tam meditirali.

ok, brez vsega itak ne morš žvet... ampak jst bi prov šla nekam v tibet al pa indijo... nekam kjer ne bi rabla dnarja, bi delala tolk d bi prežvela ostal cajt bi mela pa zase pa z svoje hobije :D :D
Uporabniški avatar
barbi
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 12. 2006
Kraj: ptuj

Neprebrana objavaNapisal/-a barbi » 03. Mar. 2008 18:12

mah vedno sm bila zadovoljna z majhnimi stvarmi, dajejo mi večji užitev, kot pa nekaj pocukranega... kar si lahk privoščim si, ostalo pa enostavno odmislim... nisem nekaj šparavna, kupim si dosti stvari, ne mečem pa dnarja skoz okno.... mislim, da smo vsi do neke mere materialisti, eni pač bolj, drugi manj...
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 16. Mar. 2008 11:45

Nisem materialist. Sem navajena skromnega življenja, vseeno pa si želim tolkio denarja, da bi lahko normalno, a ne razkošno živela.

Imam pa kolegico, ki se skoz vrti samo okrog denarja. Druži se samo z ljudmi od katerih vidi kakšno korist, od katerih pričakuje, da bo kaj iztržila. Ukrade vse kar se kje ukrasti da. Da ne govorim o fantih. Prvo vprašanje, ko kdo pristopi k njej, je kakšen avto ima. Če ima res hud avto, se pogovarja z njim, in ji takoj postane blazno všeč in čez teden sta že par. Medtem, če ima slab avto ga takoj odslovi. :roll:

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov