sprememba imena
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Lady_Cristina - Debatorica
- Na forumu od: 10. 6. 2009
- Kraj: Graz
Se opravičujem, če tema že obstaja, našla je nisem.
Zanima me, če si je katera že dala spremenit ime. Jaz si to namreč nameravam in nimam pojma kje bi začela. Koliko to stane, kje si to sploh urediš, kake so negativne posledice (na primer s starim imenom na maturi itd.) ?
Zanima me, če si je katera že dala spremenit ime. Jaz si to namreč nameravam in nimam pojma kje bi začela. Koliko to stane, kje si to sploh urediš, kake so negativne posledice (na primer s starim imenom na maturi itd.) ?
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
- AbbA
- Debatorica
- Na forumu od: 18. 6. 2006
- Kraj: Somewhere over the rainbow
Če na dokumentih (matura ipd) piše tvoj emšo ali tvoja davčna številka, potem tudi po spremembi imena nebi smelo biti problemov, saj ima vsak edinstveni ti dve številki. Moraš pa vse dokumente (OI, potni list, vozniško,...) s katerimi se izkazuješ zamenjati, kar so pa zelo veliki stroški. Več pa žal ne vem
-
tani24 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 1. 2007
Meni je to oče naredil, ko sem bila še otrok... En dan me je pobral, peljal na občino, tam izpolnil en obrazec, mogla sem se spomnit enega imena in to je to. Čakali smo ene 6 mescev...
Seveda je treba vse dokumente spremenit, pri zdravnikih v kartotekah..uf tega je kr velik, se ne spomnim več...
Ljudje so se pri meni ful hitro navadili, sam je res, da sem bila glih začetek osnovne in ko menjaš sošolce, se te itak navadijo pod novim imenom...
Uglavnem nevem kako sedaj to poteka, najbolj da greš na svojo občino in se tam pozanimaš...
Evo še tukaj si poglej:
http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodki ... 10&sid=147
Seveda je treba vse dokumente spremenit, pri zdravnikih v kartotekah..uf tega je kr velik, se ne spomnim več...
Ljudje so se pri meni ful hitro navadili, sam je res, da sem bila glih začetek osnovne in ko menjaš sošolce, se te itak navadijo pod novim imenom...
Uglavnem nevem kako sedaj to poteka, najbolj da greš na svojo občino in se tam pozanimaš...
Evo še tukaj si poglej:
http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodki ... 10&sid=147
- *oranžna*
pardon zdej si Tina. bolj slovensko.
hm, ne zgleda tko...
tanika* napisal/-a:Ah ja nism tok otročja in dejansko imam nekaj pameti, tko da deklica s tabo se mi ne da več ukvarjat...
hm, ne zgleda tko...
-
maissi - Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 8. 2009
Jaz mislim, vem pa ne, da je to isto kot ko se poročiš in si zamenjaš priimek. Stane zihr, če služijo na naravnih stvareh, ki se jih ne da preprečit, kot je naprimer smrt-->pogreb, bodo pa tudi na takih, ki jih ubistvu ne potrebuješ pa si jih želiš.
Gotovo dobiš potrdilo o preimenovanju in potem nima kej bit problemov z dokazovanjem tvoje identitete.
Gotovo dobiš potrdilo o preimenovanju in potem nima kej bit problemov z dokazovanjem tvoje identitete.
-
Lady_Cristina - Debatorica
- Na forumu od: 10. 6. 2009
- Kraj: Graz
haley napisal/-a:Hm zakaj bi si pa sploh želela spremenit ime? Ti resnično ni všeč?
Kako ti pa je ime, če ni skrivnost?
Nebi glih izdajala imena. Bom ti na zs poslala, če nimaš nič proti.
Sprememit pa si hočem ker mi splooooooh ni všeč in si to želim že odkar sem svoje ime prvič slišala
Vsem ostalim pa hvala za odgovore, so v veliko pomoč
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
je čisto preprosto. Greš na UE in poveš da želiš spremeniti ime ali priimek. Prva sprememba stane mislim da okoli 40, 50€. Izpolneš obrazec in to je to. Potem počakaš na odločbo, ki pride kr kmalu in potem s tem dokumentom urejaš vse ostalo (osebna...)
- legally blonde
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
Ne vidm razloga za to da bi si lohk sam dvakrat spremenu ime. Ce ti pac ni problem metat stran dnarja za to, da si na dve let spremenis ime ... zakaj pa ne
Sicer pa vec al mn use pise o Zakonu o osebnem imenu - ZOI-1.
Sicer pa vec al mn use pise o Zakonu o osebnem imenu - ZOI-1.
Live. Love. Surf.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]