sprememba imena
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Miss Evie
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 7. 2009
Alwaleed napisal/-a:Lady_Cristina napisal/-a:V Avstriji.
Mednarodno je s spremenjenimi imeni več težav, kakor če si samo v eni državi.
Če te sedanje ime res tako hudo moti, kot če bi imela nos sredi čela, potem se valda splača ne glede na sitnosti zdaj in kasneje. Ampak če te ne bi motilo tako zelo, ti pa spremembe imena ne bi priporočal. Pri vseh kasnejših preverjanjih zna bit sumljivo, tem bolj če boš več kot turist v kaki tuji državi, kjer se pri identifikaciji bolj zanašajo na ime kakor na matično številko.
Saj pa oni tebi v vseh dokumentih spremenijo ime...tudi v matični knjigi.
...Life’s a game but it’s not fair
I break the rules so I don’t care
So I keep doing my own thing
Walking tall against the rain...
I break the rules so I don’t care
So I keep doing my own thing
Walking tall against the rain...
-
Lady_Cristina - Debatorica
- Na forumu od: 10. 6. 2009
- Kraj: Graz
Alwaleed napisal/-a:Lady_Cristina napisal/-a:V Avstriji.
Mednarodno je s spremenjenimi imeni več težav, kakor če si samo v eni državi.
Če te sedanje ime res tako hudo moti, kot če bi imela nos sredi čela, potem se valda splača ne glede na sitnosti zdaj in kasneje. Ampak če te ne bi motilo tako zelo, ti pa spremembe imena ne bi priporočal. Pri vseh kasnejših preverjanjih zna bit sumljivo, tem bolj če boš več kot turist v kaki tuji državi, kjer se pri identifikaciji bolj zanašajo na ime kakor na matično številko.
Ja, sedanje ime me bolj moti kot če bi imela nos sredi čela In mi je vseeno kake probleme bom mela, če jih bom mela, ker sem prepričana da se vse da rešit.
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Meni je pa moje ime všeč, prav tako priimek, ker je oboje dokaj redko (priimek sploh).
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
no ja....jst se mrha ravno ne bi pisala
-
Seyfullah - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 6. 2009
- Kraj: Ljubljana
SWEETprinces napisal/-a:no ja....jst se mrha ravno ne bi pisala
Hahaahahahahahaa.....Al pa Penis Marko,pa en se dejansko piše Racman ime mu je pa Jaka
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
SWEETprinces napisal/-a:no ja....jst se mrha ravno ne bi pisala
Jaz pa ne princess
-
supeLLka** - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2008
- Kraj: MB ;3
Hah jaz bisi tut spremenila ime ker mi je zdajšnjo
No zdaj mi je ime Sandra rada bi pa mela ime v Una ampak ok spremenila si ga res nebom kr je bzv dat skor 50€ da ti je drugače ime. raje se vsem predstavim kot Una ko jih na novo spoznam pa me majo pač za Uno. treba se je znajt.
No zdaj mi je ime Sandra rada bi pa mela ime v Una ampak ok spremenila si ga res nebom kr je bzv dat skor 50€ da ti je drugače ime. raje se vsem predstavim kot Una ko jih na novo spoznam pa me majo pač za Uno. treba se je znajt.
ne čakaj na jutri če lahko storiš že danes...
- legally blonde
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
Pol te ze ne mot tok
Sicer pa ... Men bi blo mau cudn, ce bi se mi nekdo predstavu z enim imenom, pol bi pa zvedla, da je te osebi cist drgac ime (da ne gre za neko izpeljanko iz pravga imena)
Sicer pa ... Men bi blo mau cudn, ce bi se mi nekdo predstavu z enim imenom, pol bi pa zvedla, da je te osebi cist drgac ime (da ne gre za neko izpeljanko iz pravga imena)
Live. Love. Surf.
-
Liefde - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 10. 2009
- Kraj: Nizozemska
Men je tud moje ime všeč, priimek tud in ga ne bi sploh zamenjala! Nimam nič proti če bi kdo zamenjal ime če mu njegovo ni všeč!
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
-
Dead_kid - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 11. 2006
Huh, mene pa sam dolžina mojega imena in priimka moti, ker vse troje skupaj nanese kar 18 črk. Starša se namreč nista poročila in sta se kregala od katerega priimek bo obveljal, tako da sem potem kar oba dobila..
Ime mi je všeč, je res zelo redko v Sloveniji, priimek mam pa itak unikaten
Ime mi je všeč, je res zelo redko v Sloveniji, priimek mam pa itak unikaten
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Glede priimka je tako, da me niti ne moti, razen v tem da sem povsod prva, če se gre po abecedi.
Ime mi pa počasi postaja všeč, ker je res unikatno, poznam samo eno s takim imenom-pa še daljno sorodstvo mi je, malo bi manjkalo pa bi se isto pisali
Včasih sem razmišljala o spremembi, ravno zaradi tega ker je redko, zdaj pa mi je ok.No, ja , sčasoma se navadiš vpr če si iz Francije, Španije, Makedonije, vsega vraga folk sprašuje
Ime mi pa počasi postaja všeč, ker je res unikatno, poznam samo eno s takim imenom-pa še daljno sorodstvo mi je, malo bi manjkalo pa bi se isto pisali
Včasih sem razmišljala o spremembi, ravno zaradi tega ker je redko, zdaj pa mi je ok.No, ja , sčasoma se navadiš vpr če si iz Francije, Španije, Makedonije, vsega vraga folk sprašuje
The world is as you are.
-
RoNcoLiNo - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 5. 2009
Ma jaz pa...moje ime je meni sicer ogabno in sem včasih prav besna zakaj je zmagal atijev met kovanca (ja psiho starša)
Sem pa dobesedno zaljubljena v svoj priimek (in ga imam namen obdržati po poroki).Čeprav so me v srednji šoli začeli zaradi njega zafrkavat,a mene ne gane
Aja drugače ima pa največ problemov moj brat,ker mu polovica ljudi ne vrjame kako mu je ime in res skoraj povsod kaže osebno.
Oh ja,zabavno
Sem pa dobesedno zaljubljena v svoj priimek (in ga imam namen obdržati po poroki).Čeprav so me v srednji šoli začeli zaradi njega zafrkavat,a mene ne gane
Aja drugače ima pa največ problemov moj brat,ker mu polovica ljudi ne vrjame kako mu je ime in res skoraj povsod kaže osebno.
Oh ja,zabavno
Trmasti vztrajajo. Še bolj trmasti zmagujemo...
-
Miss M. - Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 7. 2007
- Kraj: Supernova Heights
Una? Kaksno ime je pa to? Pa brez zamere lepo prosim... Ampak pri nas na gorenjskem (in sklepam, da tud v Lj in mogoc tud drugje) "una" pomeni "tista"... npr. "Una baba te skoz gleda/Ma dej una prof. je res cudna/..tam je bla pa una ovira..."
Kaj te je pa tolk navdusilo pri tem imenu, da se kar pod njim predstavljas? Men se je ze nekdo predstavil pod nekim imenom, potem sem pa izvedela (in takih ocitnih stvari ni tezko izvedet), da mu je ime drugace. Zame - cudak. Lahko bi vsaj rekla, da zelis, da te tko klicejo, ne pa da ti je tko ime...
Pa se enkrat, ne bit uzaljena, ker ni misljen v nesramnem oz. negativnem tonu.
Kaj te je pa tolk navdusilo pri tem imenu, da se kar pod njim predstavljas? Men se je ze nekdo predstavil pod nekim imenom, potem sem pa izvedela (in takih ocitnih stvari ni tezko izvedet), da mu je ime drugace. Zame - cudak. Lahko bi vsaj rekla, da zelis, da te tko klicejo, ne pa da ti je tko ime...
Pa se enkrat, ne bit uzaljena, ker ni misljen v nesramnem oz. negativnem tonu.
What's the story, morning glory?
-
supeLLka** - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2008
- Kraj: MB ;3
Ehh ne nič ni. 100 ljudi 100 čudi Nwm vedno mi je blo všeč Una nekaj posebnega, aja pa to vem ja kak mate to vi..ampak če bi si ime spremenila se nebi niti ozirala na to.
ne čakaj na jutri če lahko storiš že danes...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov