Sprehajanje s cigaretom ali steklenico v roki

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
zvezdica83
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 7. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a zvezdica83 » 09. Avg. 2005 5:51

mene ne motjo če kadijo zuni, sam ne kr tko po cestah, bedno res, ampak če jim paše okej ane, ni zakona ki to prepoveduje, če pa bi bil bi blo pa tud manj umazanije po pločnikih. zdj je prou ogabno.

najhuj je k pa vidiš otročke k so komaj s plenit uletel pa že flašo v rok , v drugi roki pa čik-BJAKI.
Uporabniški avatar
Nency
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Nency » 29. Okt. 2006 15:18

BOM TUKAJ NEKAJ VPRASALA, DA NE BOM NOVE TEME ODPIRALA IN PROSIM ZA ODGOVORE! IN SICER :

Danes sem cisto po nakljucju izvedela, da moja 13 let stara sestra kadi :eek: , sok resnicno, smo ogledna druzina se dost pogovarjamo, res ni nobenih problemov v druzini in pol zvem,da pri 13 letih KADI :eek: , ne vem res sem sokirana in sploh ne vem kaj naj.

naj prej govorim z njo? naj povem starsem? kaj naj naredim, prosim za nasvete.

res je da jaz sem zurerka pa tudi 10 let starejsa od nje, sem kadila smo ga zaceli pit ampak to pri 17 ne pa pri 13 :eek: !
Še vedno lahko povemo, kar smo zamolčali, ne moremo pa več zamolčati, kar smo povedali.
Uporabniški avatar
laram
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a laram » 29. Okt. 2006 15:27

Hm ... probaj se najprej z njo pogovoriti. Potem boš pa videla kako bo naprej ... Pa vso srečo. :wink:
Uporabniški avatar
jowko
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jowko » 29. Okt. 2006 16:14

Meni osebno je ogabno in neprivlačno da nekoga vidim s čikom na cesti oz z piksno/flašo.
Nency prvo se probi z njo pogovort. nč staršem omenjat. Če ne bosta najdle skupne točke pa boš mogla korak več narest :wink:
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 29. Okt. 2006 16:36

Nency, mislm da najprej sestri reč... oziroma tastarim sploh ne povedat. Ona bo mela sam probleme, kadila bo še vedno lahko pač po šoli, sam s tabo se bo skregala. ne vem, kolk maš kej vpliva nanjo, zagrozi ji mal, itd... Reč, da boš povedala, pa pač ne povedat u bistvu.
Joj kok sovražm k tile mulčki tkole sami seb kvarjo zdravje in se pametne delajo... Od sošolke sestra je mela rojstn dan in so prnesl litrce, čike, pa travo. 13 in 14 letniki! Za skloftat :evil:
Uporabniški avatar
rebel*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 1. 2006
Kraj: :)

Neprebrana objavaNapisal/-a rebel* » 29. Okt. 2006 16:44

no ja, js sm tud pr ene 14ih začela kadit...pač tko je... pr alkoholu sm pa vedno mela in še mam mero... tko da, prevelke panike tud ni treba delat, kr to NI tak nenavadno :roll: ni pa tud najbol kul, to je res

drgač pa- sama se zelo redko sprehodim s čikom...če se sam prestavim mal, po ulci mi je pa čudno in mi niti ne paše med hojo kadit... me pa nč ne mot če kdo drug to počne... litrce pa hm... kolk folka se pa dejansko sprehaja z njimi? kolkr js vem se gre iz trgovine do prve klopce pa tam lepo kozarčke na plano :D da bi pa kdo dejansko hodu naokol s flašo pa pil pa ne vem če sm že vidla :lol:
...ljubiti...
......biti....
........iti...
.........ti...
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 29. Okt. 2006 17:29

:)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 30. Jul. 2010 18:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jowko
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jowko » 29. Okt. 2006 17:44

A kera prenaša kajenje v avtu?
Mislm če sm na kj elergičn sm pa na to... :evil: :aerger: :motz:
Uporabniški avatar
višnja
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a višnja » 29. Okt. 2006 17:48

men tut ni všeč. ne eno ne drugo.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 29. Okt. 2006 18:01

wannabe napisal/-a:
pjotra napisal/-a:Kako se vam zdi, če se kadilci sprehajajo po mestu s cigaretom v roki?

To je pa dons res že čist vsakdanje. :roll:

Men se zdi že prav grozno, ker imam včasih občutek, da te folk čist čudno gleda, če kaj ješ in da je skoraj bolj "normalno" videt nekoga, ko kadi...

Ne vem, no, tak filing dobim včasih, če spotoma kaj jem in me kdo prav čudn pogleda in pol si mislim, da če bi namesto sendviča imela čik, ne bi blo pa to nič posebnega, hehe..Kriza.
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 29. Okt. 2006 18:04

men grejo razni pivci vode bistveno bol na živce kot vsi kadilci ... k una flaška Zale mi je že prou trapasta, pa vsaka "damica" straši okol z uno Zalo in počasi srka ... jao, če si tok žejna, se ustav, pa nared en ornk požirk, ne pa neki cuzat flašo ... sej nimaš 2leti :roll:
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 29. Okt. 2006 18:07

Evo, s tem se pa tud jst strinjam, popolnoma... :roll:
Uporabniški avatar
allessya
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a allessya » 29. Okt. 2006 18:20

Jaz, ko sem še kadila, nisem nikoli hodila s cigaretom po ulici, ker mi to pač ni všeč, s steklenico, pločevinko ali plastenko še manj, pa tudi jem ne med potjo, ker se to (baje) ne spodobi. :D Če pa nekomu tako paše pa kar naj kadi, pije in še je obenem, me ne moti. :P Je pa malo čudno za videt, ja. :)

Kajenje v avtu mi tudi ni všeč - glede tega mam slabe zkušnje, ker se je godilo, da je kdo poskušal ogorek stresti skozi okno, pa ga je pihnilo nazaj v avto in pol maš vse ožgane sedeže, da ne govorim o tem, da se vse prepoji z vonjem po dimu in tega se več ne moreš znebiti. :? :roll:
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 29. Okt. 2006 18:48

Men je to neki čiz navadnega, ker sem jz ista ko ga gremo zvečer pit :rofl:
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Sae
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Sae » 29. Okt. 2006 19:11

jst načeloma proti kadilcem nimam velik, sam k pa men tist dim piha v obraz al pa ko smo v mejhnmu prostoru (avto, dvigalo, kafič,..) in je vse zakajen bi jih pa najraj nekam poslala. da ne rečem, da poj smrdim k da bi jst kadila. res je glupo k si glih lase umiješ, poj ti pa sam en pihne tist dim in je vseen če si las prej ne bi umil. idiotsko. moti me pa tudi to, da ko folk kadi, zravn jst vdihavam tisto umazanijo in mi škodi glih tolk kot škodi kadilcu. če bi samo kadilcem škodilo in bi se samo oni utapljali v dimu, poj ne bi mela nobenih pripomb čez njih.
mulci s flašami.. to se pa tolk nasmejem kake so zj mlajše generacije :D

Nency če ste tko vredu družina, da se pogovarjate pa mate dobre odnose. mislm, da bi blo najbolš, da tamali rečeš, da si neverjetno razočarana nad njo. pomoje se pri tistih letih najbolj zamisliš, če ti eden k ga maš rad, reče da je razočaran nad tabo oz. tvojim vedenjem. staršem pomoje lahko poveš, če se tko zastopte. ampak nej ji rečejo, da če hoče kadit in vidi v tem smisel naj kadi, samo prej ji sprintejte kako cigareti škodujejo, sploh pri otrocih. povejte ji, da ji bo to kožo zgubal in da čez nekaj let ne bo mela lepe kože, da dim moti tudi tipe in da zihr pri njenih 13-ih ne zgleda cool ampak wannabe cool. seveda nej pa starši tud ne pozabjo rečt, da so res razočarani nad njo, da kadi in da vam tega ni povedala sama. je pa njena odločitev, če hoče kadit.

prof.dr. Josip Turk, dr.mer., (med.over.net): Kadilke ne spoznaš samo po orumenelih prstih in nohtih, temveč tudi po nižjem, spremenjenem glasu, po bolj suhi, na pergament spominjajoči koži s poltjo, ki je za spoznanje temnejša. Tudi kadilci kažejo določene spremembe; spoznamo jih po jutranjem kašlju, pa tudi po zadahu, po smrdečih oblačilih ter prostorih, v katerih prebivajo, npr. v pisarni ali stanovanju. Vse našteto in še več slabega spremlja kajenje, med drugim tudi tanjša denarnica, izguba ugleda v okolju, saj kajenje odkriva slabiča, ki se razvadi, za katero tudi sam ve, da je škodljiva, ni sposoben odreči.
link od tega in nadaljevanje http://med.over.net/zasvojenost/dosti_mi_je_kajenja.htm

še neki linkov:
http://library.thinkquest.org/17360/text/tx-s-pos.html
http://www.revija-vita.com/Vita_43/_Ne_kajenje_med_mladimi_je_vel/_ne_kajenje_med_mladimi_je_vel.html
http://www.mavricni-forum.net/viewtopic.php?p=178977&sid=585da15e37f93245570fbd2b5443d2fb
http://www.leeds.ac.uk/lsmp/healthadvice/Smoking/smoking.html
"A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort" - Herm Albrite

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov