Spanje

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 30. Sep. 2008 13:38

orhideja1 napisal/-a:Pri meni doma se pač do 12 ne bo spalo. Jaz vstanem najkasneje ob 8.

A to govoriš samo zase, a zganjaš (nameravaš zganjat) teror tudi nad možem in otroki?
Meni se zdi to neumno, ker imamo ljudje različne bioritme. Eni lahko že pred šihtom žehto cunj zlikajo, drugi se pa tega raje lotimo ob desetih zvečer. Imam srečo, da tudi moja mami ni jutranji človek in me ni maltretirala s pregovori v smislu "zjutraj se dan išče" :)
Zadnjič spremenil jullia_, dne 30. Sep. 2008 13:44, skupaj popravljeno 1 krat.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 30. Sep. 2008 13:42

jullia_ napisal/-a:
orhideja1 napisal/-a:
andrejav88 napisal/-a: Pri meni doma se pač do 12 ne bo spalo. Jaz vstanem najkasneje ob 8.

A to govoriš samo zase, a zganjaš (nameravaš zganjat) teror tudi nad možem in otroki?
Meni se zdi to neumno, ker imamo ljudje različne bioritme. Eni lahko že pred šihtom žehto cunj zlikajo, drugi se pa tega raje lotimo ob desetih zvečer. Imam srečo, da tudi moja mami ni jutranji človek in me ni maltretirala s pregovori v smislu "zjutraj se dan išče" :)

Vsekakor nisem ženska, ki bo za štedilnikom,... ostali pa bodo lenarili v postelji. Ne mislim zganjati terorja nad možem, ker enostavno takšnega sploh ne bi izbrala.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 30. Sep. 2008 13:45

Še vedno vztrajam pri vprašanju: Kaj pa otroci?
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 30. Sep. 2008 13:45

orhideja1 napisal/-a:Vsekakor nisem ženska, ki bo za štedilnikom,... ostali pa bodo lenarili v postelji. Ne mislim zganjati terorja nad možem, ker enostavno takšnega sploh ne bi izbrala.

Tudi jaz ne bi imel punce, ki bi se mi do 12 valjala po postelji. :roll:
Moje mnenje.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 30. Sep. 2008 13:48

jullia_ napisal/-a:Še vedno vztrajam pri vprašanju: Kaj pa otroci?

Isto. Meni niso nikoli pustili spati do 12, pri fantu pa sploh ne. Zame ni vzgoja, da otroci polovico dneva prespijo, drugo polovico pa so pred računalnikom in TVjem. Ravno tako morajo imeti delavne navade, gibanje,... ne pa potem jamranje koliko otrok je predebelih,...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 30. Sep. 2008 13:54

To sploh nima veze. Kje pa piše, da bo človek, ki kasneje vstane, avtomatično preostanek dneva previsel za računalnikom?
Mene recimo zjutraj noben bog ne bi prepričal, da bi se šla učit, pospravljat, telovadit,... Počnem pa to ob urah, ko večina ljudi samo še vegetira pred televizijo. In zato nisem ne lena, ne debela in ne slabo vzgojena.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 30. Sep. 2008 13:58

Saj ne govorim zate, ampak kako je bilo pri nas in kako bo, oz. se mi zdi, da je prav. V tvoje življenje se jaz ne vtikam. Kot ostali sem odgovorila na vprašanje.
Uporabniški avatar
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lejla86 » 30. Sep. 2008 14:00

To, da so otroci predebeli pa sploh ni povezano s tem, da med vikendi vstanejo ob 12h (ker med tednom tko al tko zgodi vstanejo zarad šole). Če bo tvoja vzgoja taka, nimam nič proti, zase pa vem, da bom otroku ob prostih dnevih pustila spat, ker bi sama najbolj sovražla, če bi me mami namenoma prej zbudila zato, da bom pač pokonc, ker se je njej tko zahotelo. Na tak način verjetn tud nastanejo osebe za katere loh rečeš, da niso lih "morning person" :) .
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 30. Sep. 2008 14:40

Lejla86 napisal/-a:To, da so otroci predebeli pa sploh ni povezano s tem, da med vikendi vstanejo ob 12h (ker med tednom tko al tko zgodi vstanejo zarad šole). Če bo tvoja vzgoja taka, nimam nič proti, zase pa vem, da bom otroku ob prostih dnevih pustila spat, ker bi sama najbolj sovražla, če bi me mami namenoma prej zbudila zato, da bom pač pokonc, ker se je njej tko zahotelo. Na tak način verjetn tud nastanejo osebe za katere loh rečeš, da niso lih "morning person" :) .

se popolnoma strinjam!
sam eninjih res mečete ven ej :D

nikjer ni rečeno, da če boš spal do 12 ne moreš preživet kvalitetno dneva in česa narest.jst recimo sem dons spala do 12h, pokofetkala in se okol enih spravla urejat okolico hiše (grabt, pometat,plet, itn..).Do zdele sem skorej fertik, nekej mi je še za jutr ostal, danes ne bom več ker sm ful prehlajena in je ful začel pihat.
In kaj bom zdej?pojedla južo, zajtrk sm mela že pri kafetku neki malega, potem bom pomila posodo in šla s fantom do njega in na kakšen sprehod/pijačko, zvečer bom pa mal na računalniku in mal se bom učila.
nevem kaj sem danes zamudila?jutranje risanke? :D

skratka isto lahko en ostane ob 8h, je do 12 priklenjen na komp, od 12h do dveh na televizjo, potem gre jest, potem so njunke...Mislm nevem kako vi to študirate.
in isto kot je rekla lejla, na kraj pameti mi ne pade da bom otroke zjutraj ob vikendih ko bodo frej budila sam zato da bodo pokonc, ni logike.In isto ne mislm met tazga deca, ki mi bo že ob osmih pokonc skakal in zahteval kosilo ob pol dvanajstih.ja ne.Vikendi so bogastvo za mal počitka in uživanja in ne mislm jih zapravt zarad enga neumnga deca, ki bi težiu navsezgodi pa clo kšne budilke štimal!dobr, da moj isto misli, kot jst.
fora je v tem kako kvalitetno preživiš čas in niti mal ne v tem kdaj se dvigneš iz postle.jst bom lohk do treh spala pa bom v celem dnevu nardila petkrat več, kot marsikdo ki bo ostal ob osmih :wink:
in z debelostjo isto nima veze, zgoraj našteti razlogi.tko, da ne prodajajte bučk :)
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 30. Sep. 2008 15:20

*purple* napisal/-a:in z debelostjo isto nima veze, zgoraj našteti razlogi

No, po neki raziskavi ima vezo. Vendar je razlog premalo spanca in ne veliko.
Premalo spanca pri otrocih povzroči debelost :wink:

Sicer si pa tudi jaz med vikendi dam duška, da si odpočijem od tedna in ker hodim kasneje domov. Tako da spim do pribl. 11ih. Med tednom, ko je faks, pa vstajam ob 5ih.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 30. Sep. 2008 19:33

Matjažd in Orhideja1 - ustvarjena sta drug za drugega! :D
Najbrž morata imeti partnerja res podoben odnos do tega, kolikor toliko podobne bioritme. Sploh če sta v svojih načelih tako izključujoča kot vidva.

Jaz tudi mislim, da nima nobene zveze s tem, koliko je kdo len, priden, učinkovit ... s tem, kdaj vstane. Nekateri največ naredijo ponoči, nekdo drug pa lahko vstane vsak dan ob zori in potem ne naredi nič.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda-malina » 01. Okt. 2008 12:20

Se strinjam, da lenoba običajno povezana s tem kdaj vstanemo. Mi pa na kraj pameti ne pade, da bi vstala ob 12, medtem, ko bi moja mama ali tašča kuhala kosilo zame. Če pa bi kuhala sama pa že samo po sebi ne bi mogla spati do 12. Torej ta možnost pri meni sploh ne obstaja.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 01. Okt. 2008 13:04

Zelo dober argument proti življenju s taščo ali mamo :)
Greš na svoje, ješ kosilo ob treh, likaš pa v torek zvečer (in ker mama tega ne ve, se elegantno izogneš komentarju, da kater normalen človek pa opravlja gospodinjska opravila ob torkih zvečer, to se pa ja dela ob sobotnih dopoldnevih :) )
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda-malina » 01. Okt. 2008 13:19

jullia_ napisal/-a:Zelo dober argument proti življenju s taščo ali mamo :)
Greš na svoje, ješ kosilo ob treh, likaš pa v torek zvečer (in ker mama tega ne ve, se elegantno izogneš komentarju, da kater normalen človek pa opravlja gospodinjska opravila ob torkih zvečer, to se pa ja dela ob sobotnih dopoldnevih :) )

Likam res vedno čez teden :)
Ampak nisem pa še imela tipa, ki ne bi imel pripomb, če bi bilo kosilo ob 3 (čez vikend jasno, drugače je pozno). Bolj pogosto je to, da jaz ob 1 še pomivam, on pa že teži kaj se obiram, in da bo prej konec popoldneva kot bova šla ven :(
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 01. Okt. 2008 17:51

Jaz pa še nisem imela tipa, ki bi pričakoval od mene, da bom zato zgodaj vstala, da njemu pravočasno kosilo skuham :D
Skuha eden od naju ali pa greva ven jest, pomijeva pa zvečer ali pa naslednji dan.
Da me mama vidi :eek: Umazana posoda v lijaku čez noč :eek: No, naju to nič ne moti.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov