Spanje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
Uh, js spim kolikor mi vsi ostali faktorji dopuščajo - in trenutno je to premalo. Idealno mi je od 10h zvečer do 8ih zjutraj recimo, samo to itak po večini ni možno. Med tednom grem spat okoli 00.00, zjutraj na šiht pa ob 7.00. Čez vikend grem spat čisto različno, vstajam okoli 9h do 10ih (če nimam kakih extra planov).
Bi spala še dlje, ampak je pač kaj po stanovanju za pošlihtat, kam it... Najpogosteje pa dvignem rit zaradi učenja, ker mam drugače ful slabo vest (če ne izkoristim časa, ki ga imam za to). In mi je prej ko slej škoda, da sem ležala tako dolgo. Ko pa ni učenja, niti šihta... takrat pa vse štiri tace od sebe, spim in cel dan hodim po stanovanju v gatah... pa v razvlečeni trenerki malo na luft..
Moj lahko spi kolkor hoče (jst ga še vzpodbujam k čimveč spanju, ker mi je pol bogi ko cel zblojen vstaja - plus zjutraj ga probam čimdlje zadržat zraven sebe), on pa tudi mene pusti. Vglavnem pa itak vstajava in hodiva v postlo skupaj. Otrokom pa tudi ne mislim karkoli diktirat (sej sam organizem čuti kolko rabi).
Evo, zaj grem spat - bo jutri lepši dan.
Bi spala še dlje, ampak je pač kaj po stanovanju za pošlihtat, kam it... Najpogosteje pa dvignem rit zaradi učenja, ker mam drugače ful slabo vest (če ne izkoristim časa, ki ga imam za to). In mi je prej ko slej škoda, da sem ležala tako dolgo. Ko pa ni učenja, niti šihta... takrat pa vse štiri tace od sebe, spim in cel dan hodim po stanovanju v gatah... pa v razvlečeni trenerki malo na luft..
Moj lahko spi kolkor hoče (jst ga še vzpodbujam k čimveč spanju, ker mi je pol bogi ko cel zblojen vstaja - plus zjutraj ga probam čimdlje zadržat zraven sebe), on pa tudi mene pusti. Vglavnem pa itak vstajava in hodiva v postlo skupaj. Otrokom pa tudi ne mislim karkoli diktirat (sej sam organizem čuti kolko rabi).
Evo, zaj grem spat - bo jutri lepši dan.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
Horus napisal/-a:Jaz jih tudi poznam cel kup, ki zazivijo ponoci. Sam ponavadi je posredi slaba muzika in alkohol
Ce pa poznas kake, ki po naravi laufajo na newyorskem cajtu, pa svaka cast. Jaz jih ne xD
Jaz. Sem si morala načrtno obrnit nazaj zdaj ko se je začel letni semester, ker prej sem hodila spat med šesto in osmo zjutraj. Ni bilo zaradi žuranja, ampak ker mi je tako ustrezalo. Nimam pojma, zakaj.
Every rose has its thorn
-
Lady_Cristina - Debatorica
- Na forumu od: 10. 6. 2009
- Kraj: Graz
*SunFlower* napisal/-a:Jaz. Sem si morala načrtno obrnit nazaj zdaj ko se je začel letni semester, ker prej sem hodila spat med šesto in osmo zjutraj. Ni bilo zaradi žuranja, ampak ker mi je tako ustrezalo. Nimam pojma, zakaj.
Eni smo pač naravni vampirji
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
-
delusional - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2007
po naravnem bioritmu spim bolj podnevi... ponoči ne morem spat in grem spat nekje ob 5ih, 6ih zjutraj in potem prespim pol dneva.
moji možgani so bolj produktivni ponoči in ko sem se učila je bilo to vedno ponoči.
lahko se navadim tudi tako, da grem spat ob polnoči in vstanem ob 7ih, 8ih, ampak samo če je treba it delat.
če nimam obveznosti spim po 10 ur, lahko pa spim tudi 15 ur.
bolj "globoko" spim čez dan. tudi če spim celo noč 10 ur in se zjutrj zgodaj zbudim imam občutek, kot da nisem spala nič.
če premalo spim se mi pozna tudi na razpoloženju in koži na obrazu.
ko spim več kot 7 ur veliko sanjam in se zbudim z bolj "prazno" glavo, ker tisto s čimer sem bila obremenjena gre skozi sanje ven.
moji možgani so bolj produktivni ponoči in ko sem se učila je bilo to vedno ponoči.
lahko se navadim tudi tako, da grem spat ob polnoči in vstanem ob 7ih, 8ih, ampak samo če je treba it delat.
če nimam obveznosti spim po 10 ur, lahko pa spim tudi 15 ur.
bolj "globoko" spim čez dan. tudi če spim celo noč 10 ur in se zjutrj zgodaj zbudim imam občutek, kot da nisem spala nič.
če premalo spim se mi pozna tudi na razpoloženju in koži na obrazu.
ko spim več kot 7 ur veliko sanjam in se zbudim z bolj "prazno" glavo, ker tisto s čimer sem bila obremenjena gre skozi sanje ven.
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:34, skupaj popravljeno 1 krat.
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
Jz sem tut bolj večerno-nočna. Ponavadi mi rata zaspat tam nekje med 1h-4h ponoči. Tut če sm kdaj ob 9ih že neki kvazi zaspana, mi pol okol enajstih začne glava spet delat in ni šans, da bi mi ratalo zaspat pred 1h. Zdej ko delam, se nekak navajam na to, da hodim prej spat, ampak mi pred polnočjo ne rata. Tut ko sem mogla vstat ob 4:30, sem pač spala sam 4urce pa dalje na šiht. Še vedno pa navijam za vzpostavitev nekega "normalnega" bioritma - najbl super bi blo, če bi mi ratal zaspat nekje do 23h pa vstajat ob 7h. Sam ne gre in ne gre, damn
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
^^Čist enake probleme imam tudi jaz. Men glava zvečer dela na polno, tud če čez dan ne naredim popolnoma nič, mam ponoči polno nekih idej, načrtov... Se tudi jaz trudim prej hodit spat pa mi nikakor ne rata. Mogoče mi rata kak dan ali dva, potem pa grem spet spat med 3h in 4h ponoč pa sm spet na istem
-
eclipse. - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 6. 2010
Jaz zdej, ko so počitnice zaspim po 11h, 12h, 1h.. (ne štejem žurk) in ustanem ponavad okol 9h. Popoudansko spanje pri men odpade, ker me pol glava boli
Čez leto sem pa v dijaškem in čist odvisno od razmer tam, kdaj je tišina, po 10h se da ponavad zaspat. Ustanem pa okol pol 7h.
Čez leto sem pa v dijaškem in čist odvisno od razmer tam, kdaj je tišina, po 10h se da ponavad zaspat. Ustanem pa okol pol 7h.
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:34, skupaj popravljeno 1 krat.
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
Sej je beseda normalno (vsaj v mojem postu) dana v narekovaje, porkamadona Valda, men je moj ritem normalen in mi je it spat ob 23ih čist abnormalno in redek pojav. Ampak za optimalno funkcioniranje v tej naši deželici in kruzanje med vsemi obveznostmi (vsaj oktobra, ko štarta faks), bi mi pa kr prav prišlo, če bi bil moj bioritem mejčkn bl standarden in bi na predavanja ob 8h dejansko uspela prit vsaj približno naspana.
Sicer pa podpiram premik vsegaskup na kšno urco kasneje. Čeprav mi je blo v Marakešu ful smešno, ko je bil center ob 9ih še čist prazen in zaspan, banke in trgovine so lih pooočas začele funkcionirat. Laganini. Ma bi se dal easily navadit na to
Sicer pa podpiram premik vsegaskup na kšno urco kasneje. Čeprav mi je blo v Marakešu ful smešno, ko je bil center ob 9ih še čist prazen in zaspan, banke in trgovine so lih pooočas začele funkcionirat. Laganini. Ma bi se dal easily navadit na to
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
+1.miikena napisal/-a:Ma bi se dal easily navadit na to
Sploh v tem poletnem času, ko je dan tko prijetno dolg..pozimi je res mal sitno, ko je kmal ob 17h že skor noč..
-
Eući* - Debatorica
- Na forumu od: 8. 10. 2010
- Kraj: Ljubljana
js pa ful rada spim , ni ga ćez pojstlo pomoje mi ni pomoči heh ...res pa d sm ponočnjak in grem zlo redko zgodi spat, ampk tut če grem, se useen teško zbudim zjutri,..med vikendom lahko spim tut do dvanjstih, pol enih.. groza, pol dneva prespim, pa tut med šolo kr morm it spat popldne, sm se trudm d ne ,k pol s5 nebi nč nrdila najhujš je pa k tok spiš pa si še vedno zaspan ..heh , a ma kdo kkšno idejo , kko zmanšat ure spanca
Optimist: Person who travels on nothing from nowhere to happiness.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov