Slovenski kotiček
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
×××CarTiKa××× - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 10. 2007
jagodka85 napisal/-a:slovenistov al slavistov?
slavist, ne?
-
×××CarTiKa××× - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 10. 2007
Men pa je enkrat razložla učitelca slovenščine, da je to vsak ki uči jezike.
Tak, da si me Smreka zdaj tak presenetila s tem odgovorom, da sem v dilemi, če se nisem dobro spomnila, ali pa da je učiteljica mal pribita.
Tak, da si me Smreka zdaj tak presenetila s tem odgovorom, da sem v dilemi, če se nisem dobro spomnila, ali pa da je učiteljica mal pribita.
- Gost
×××CarTiKa××× napisal/-a:Men pa je enkrat razložla učitelca slovenščine, da je to vsak ki uči jezike.
Uciteljica je malo pribita
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
slovenisti smo šele nekaj let. imamo pa še zmeraj slavistično društvo (se pravi za sloveniste), ne pa slovenističnega, ker je do preimenovanja prišlo pred kratkim.
-
Smreka - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
rammsteingirl napisal/-a:slovenisti smo šele nekaj let. imamo pa še zmeraj slavistično društvo (se pravi za sloveniste), ne pa slovenističnega, ker je do preimenovanja prišlo pred kratkim.
Res je ja...ko sem še jaz hodila v šolo so bili tudi samo slavisti in vem da je šele par let tole poimenovanje.
In v bistvu lahko rečemo takole - vsak slovenist je hkrati tudi slavist (ker slovenščina pač spada med slovanske jezike), ni pa vsak slavist tudi slovenist
-
hehe, dobro povedano
folk, tale tema mi kar daje novega zagona in vztrajnosti pri študiju! hwala vam!
folk, tale tema mi kar daje novega zagona in vztrajnosti pri študiju! hwala vam!
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
A ti bi dala tut vejico v ta stavek "Zabava, kot je ni bilo nikjer drugje." ? Meni je to ful nelogično, saj ne ločuje dva povedka. A to je mišljeno kot vsiljeni stavek?
Kot in vejice me čist zmedejo Kljub temu pa mi je slovenščina še vedno zanimiv jezik.
Kot in vejice me čist zmedejo Kljub temu pa mi je slovenščina še vedno zanimiv jezik.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
-
jagodka85 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2006
Smreka napisal/-a:rammsteingirl napisal/-a:slovenisti smo šele nekaj let. imamo pa še zmeraj slavistično društvo (se pravi za sloveniste), ne pa slovenističnega, ker je do preimenovanja prišlo pred kratkim.
Res je ja...ko sem še jaz hodila v šolo so bili tudi samo slavisti in vem da je šele par let tole poimenovanje.
No sej, nam so tud skoz pravl, da so slavisti in potlej sm misnla, da je sam ta izraz, nism vedla za sloveniste ... v glavnem, zdj vem
-
freaky napisal/-a:A ti bi dala tut vejico v ta stavek "Zabava, kot je ni bilo nikjer drugje." ? Meni je to ful nelogično, saj ne ločuje dva povedka. A to je mišljeno kot vsiljeni stavek?
ja, jaz bi dala tukaj vejico.
- Gost
Pa ni vsiljeni stavek, ampak vrinjeni stavek
Ceprav zdaj, ko se ravno ubadam z enim sranjem za faks, bi tudi sama rekla, da je pol stavkov ne le vsiljenih, ampak tudi posiljenih
Ceprav zdaj, ko se ravno ubadam z enim sranjem za faks, bi tudi sama rekla, da je pol stavkov ne le vsiljenih, ampak tudi posiljenih
-
a ti tudi študiraš slovenščino, v LJ na FF??
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Ali ima kaj zveze s slovnico:
tablete za glavobol ali tablete proti glavobolu
kapljice za rdeče oči ali kapljice proti rdečim očem?
Tista prva varianta mi vedno zveni pomensko čudno ...
tablete za glavobol ali tablete proti glavobolu
kapljice za rdeče oči ali kapljice proti rdečim očem?
Tista prva varianta mi vedno zveni pomensko čudno ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]