Slovenski kotiček
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Smreka - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
frigga napisal/-a:Abby napisal/-a:No, mene pa vedno bolj moti pretirana in nepravilna raba veznika ter. Po moje se ter uporabi v stavku šele, ko smo predhodno že uporabili veznik in. Imam prav?
Imaš. Z veznikom ter sicer ni nič pravopisno narobe, gre samo za slog.
Mislim, da gre tukaj za pravilo - najprej vejica, potem in in na koncu ter.
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
^Mi poveš primer? Da mi bo bolj jasno, kako misliš - sploh tole z vejico. Pa kje se to pravilo nahaja. Jst vem samo to, da si v povedi sledi in/ter/in/ter... neodvisno od vejic, zgolj zaradi sloga.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
izzie - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 7. 2008
- Kraj: Prekmurje
V trgovini sem kupila kruh, salamo, mleko in ostale mlečne izdelke, ter en kilogram kivija.
Po moje je tako mišljeno to z vejicami.
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
izzie napisal/-a:V trgovini sem kupila kruh, salamo, mleko in ostale mlečne izdelke, ter en kilogram kivija.
Aha, no, sej to je logično, da so pri naštevanju vejice. Samo en manjši popravek - pred ter v tem stavku ni vejice.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
Smreka - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
izzie napisal/-a:V trgovini sem kupila kruh, salamo, mleko in ostale mlečne izdelke, ter en kilogram kivija.
tole ja... brez vejice pred ter ja
frigga - težko ti povem kje to piše, ker smo se to učili na faksu iz nekih skript, šlo je pa bolj za uporabno slovenščino.. ne čisto stroga slovnica ampak bolj stil...
-
izzie - Komunikatorka
Ups, aja, brez vejice je ja. Sem že malo ven iz teh stvari, že dolgo nisem česa napisala.
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
-
izzie - Komunikatorka
Ups, aja, brez vejice je ja. Sem že malo ven iz teh stvari, že dolgo nisem česa napisala.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
A kdo ve kaj je bolj pravilno - študenti ali študentje (v imenovalniku)? Se mi zdi, da vsak piše drugače, pa ne vem kaj je slovnično pravilno.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov