Slovenski kotiček
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
softTouch napisal/-a:pri največjemu slovenskemu podjetju (se mi zdi da je taprva,ma nism ziher)
A si Gorenjka ?
Ker ponavadi opažam tole napako prav pri Gorenjcih: pri mojmU, z mojmU in priznam, da je men to res neki groznega;
kaj morem, sem pač glihdane slovenistka
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Pred "pa" je vejica samo, če je pol tist stavek protivno priredje. Naprimer: Ima dober posluh, pa ne poje.
Drugače se da pa vejico pred "in da" in pred "in ker". Kokr jst vem. Npr. Prišla je, in ker ji ni bilo všeč, je odšla domov.
Rekel je, da mu ni všeč, in da bo odšel domov.
Jst sm se en čas ful družla z Gorenjci in sem od takrat pobrala to slovnično napako Od takrat si vedno zrecitiram "pri kom ali čem, s kom ali s čim", da ne zajebem.
Drugače se da pa vejico pred "in da" in pred "in ker". Kokr jst vem. Npr. Prišla je, in ker ji ni bilo všeč, je odšla domov.
Rekel je, da mu ni všeč, in da bo odšel domov.
Mimi_M napisal/-a:softTouch napisal/-a:pri največjemu slovenskemu podjetju (se mi zdi da je taprva,ma nism ziher)
A si Gorenjka ?
Ker ponavadi opažam tole napako prav pri Gorenjcih: pri mojmU, z mojmU/size]
Jst sm se en čas ful družla z Gorenjci in sem od takrat pobrala to slovnično napako Od takrat si vedno zrecitiram "pri kom ali čem, s kom ali s čim", da ne zajebem.
-
snezinka* - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 9. 2008
Mimi_M napisal/-a:softTouch napisal/-a:pri največjemu slovenskemu podjetju (se mi zdi da je taprva,ma nism ziher)
A si Gorenjka ?
Ker ponavadi opažam tole napako prav pri Gorenjcih: pri mojmU, z mojmU in priznam, da je men to res neki groznega;
Tole bo pa vrjetno kr držalo (tudi js sm Gorenjka). Js tut tako govorim in se niti ne zavedam tega. No, ko pa pišem, pa ne delam te napake....se mi zdi.
Zadnjič spremenil snezinka*, dne 18. Apr. 2009 17:00, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Mimi_M napisal/-a:
A si Gorenjka ?
A da to sam Gorenjci govorimo? Ne vem, jst poznam folka, ki ni iz Gorenjske, pa lih tko govori. Kako pa vi rečete?
Zadnjič spremenil Yazmeen, dne 18. Apr. 2009 17:04, skupaj popravljeno 1 krat.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
-
snezinka* - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 9. 2008
Yazmeen napisal/-a:Mimi_M napisal/-a:
A si Gorenjka ?
A da to sam Gorenjci govorimo? Ne vem, jst poznam folk, ki ni iz Gorenjske, pa lih tko govori. Kako pa vi rečete?
Ma ne vem, če ravno vsi. Večinoma rečejo npr. z mojim fantom (in ne z mojmU fantAM ---> evo, če rečeš z mojmU, pol js zmer tut samostalnik drugače izgovrim)
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
sončk napisal/-a:Pred "pa" je vejica samo, če je pol tist stavek protivno priredje. Naprimer: Ima dober posluh, pa ne poje.
Drugače se da pa vejico pred "in da" in pred "in ker". Kokr jst vem. Npr. Prišla je, in ker ji ni bilo všeč, je odšla domov.Rekel je, da mu ni všeč, in da bo odšel domov.
Pr odebeljenem stavku pomojem je vejica, pri podčrtanem pa ne. Ne vem zakaj, sam ne zdi se mi prov Ne trdim, sam zdi se mi.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Abby napisal/-a:No, mene pa vedno bolj moti pretirana in nepravilna raba veznika ter. Po moje se ter uporabi v stavku šele, ko smo predhodno že uporabili veznik in. Imam prav?
Imaš. Z veznikom ter sicer ni nič pravopisno narobe, gre samo za slog.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov