Slovenski kotiček
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
lakeesha - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: domžale
je to prav? sta logirana obe vodji izmeni ???
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
and she didn't say where she was going
- Gost
sončk napisal/-a:Tisti, ki ga intervjuvajo? = intervjuvanec?
Tisti, ki intervjuja?:? = ?
To smo enkrat mel na testu v četrtem letniku in še vedno ne vem
Izpraševalec?
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Priimki se sklanjajo le pri moških osebah, pri ženskah ne. To vem. Kaj pa priimki, ki se končajo na -a?
Ivana Kobilca - Ivane Kobilca ali je lahko tudi Ivane Kobilce?
Majda Širca - Majde Širca ali Majde Širce?
Eva Novšak Houška - Eve Novšak Houška ali Eve Novšak Houške?
Pri nekaterih priimkih se mi zdi pravzaprav lepše, če se sklanja po ženski sklanjatvi ... (Kobilce, Houške), medtem ko mi je Širce čudno.
Kakšno je pravilo?
Pri nekaterih priimkih se mi zdi pravzaprav lepše, če se sklanja po ženski sklanjatvi ... (Kobilce, Houške), medtem ko mi je Širce čudno.
Kakšno je pravilo?
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
NOVO:
Ali je naslednji stavek pravilen:
Pred nekaj časa smo vam poslali ponudbo za nezgodno zavarovanje.
Dans mi je sodelovc reku, da tisto kar je zgoraj odebeljeno ni pravilno. Zdej pa ne vem, men se zdi čist normalno in ne vidm v tem nič čudnega. Mnenja prosim ?
Ali je naslednji stavek pravilen:
Pred nekaj časa smo vam poslali ponudbo za nezgodno zavarovanje.
Dans mi je sodelovc reku, da tisto kar je zgoraj odebeljeno ni pravilno. Zdej pa ne vem, men se zdi čist normalno in ne vidm v tem nič čudnega. Mnenja prosim ?
-
Lejla86 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 5. 2007
Men se tud ne sliš prov...pa bom razložila po svoje . Ne sliš se mi zato, ker "nekaj" uporabljamo za stvari, ki jih lahko prešteješ (eno jabolko, dve jabolki,..., šest jabolk,..., nekaj jabolk) in ne za npr. "čas", ker ga ne moreš štet (en čas, dva časa,... ).
-
red*cherry - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 6. 2008
kr.ena napisal/-a:Priimki se sklanjajo le pri moških osebah, pri ženskah ne. To vem. Kaj pa priimki, ki se končajo na -a?
Kakšno je pravilo?
Ja sej si sama odgovorila, da se priimki pri ženskih ne sklanjajo. Torej je Ivane Kobilica. Ne glede na to, na katero črko se priimek konča.
Majde Širca
Eve Novšak Houška
-
red*cherry - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 6. 2008
,Lejla86 napisal/-a:Men se tud ne sliš prov...pa bom razložila po svoje . Ne sliš se mi zato, ker "nekaj" uporabljamo za stvari, ki jih lahko prešteješ (eno jabolko, dve jabolki,..., šest jabolk,..., nekaj jabolk) in ne za npr. "čas", ker ga ne moreš štet (en čas, dva časa,... ).
Beseda "nekaj" je uporabljena v različnih kontekstih, odvisno od pomena stavka. Saj tudi rečemo npr. "Nekaj takega", pa nima veze s štetjem...
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
red*cherry napisal/-a:kr.ena napisal/-a:Priimki se sklanjajo le pri moških osebah, pri ženskah ne. To vem. Kaj pa priimki, ki se končajo na -a?
Kakšno je pravilo?
Ja sej si sama odgovorila, da se priimki pri ženskih ne sklanjajo. Torej je Ivane Kobilica. Ne glede na to, na katero črko se priimek konča.
Majde Širca
Eve Novšak Houška
Ženski priimki na -a se lahko sklanjajo, lahko pa tudi ne. Obe možnosti sta pravilni.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov