Slovenski kotiček
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 354 prispevkov
• Stran 23 od 24
•
Prejšnja
1 ... 20, 21, 22, 23, 24
Naslednja
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
^^ Sicer wikipediji ni vedno za verjeti, ampak tole se mi zdi verodostojen podatek: klik
Sem že večkrat slišala politike naglasiti tako eno kot drugo, torej očitno ni nekega pravila.
Sem že večkrat slišala politike naglasiti tako eno kot drugo, torej očitno ni nekega pravila.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Legally_blond napisal/-a:No, jaz mam eno mal drugačno vprašanje, in sicer glede naglasa. A je evropska unIja al evropska Unija? (tam kjer je velka črka je mišljen naglas)
Najbolje je - Evropska zveza.
Žal pa se to redko sliši ... spomnim se, da je Peterle v svoji predsedniški kampanji dosledno uporabljal poslovenjeno obliko.l
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
Tyeisha - Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 5. 2009
umételen tudi umetélen -lna -o prid. (ẹ̑; ẹ̑) 1. narejen z veliko oblikovalno spretnostjo, sposobnostjo in občutkom za lepoto: umetelne rezbarije, vezenine / umetelna oblika pesnitve; zgradba stavka je umetelna 2. ustvarjalno, oblikovalno spreten, sposoben: umetelen steklar; ta urar je zelo umetelen / človek umetelnih rok 3. zastar. izveden, izkušen: ženska je umetelna, ozdravila ga bo 4. zastar. umeten, nenaraven: narediti umetelni ogenj / umetelno oko umételno tudi umetélno prisl.: umetelno izrezljati, okrasiti; umetelno izveden ♪
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
mi kdo prosim objasni odebeljen stavek iz podnaslova novice na 24ur.com?
http://24ur.com/ekskluziv/domaca-scena/ ... alent.html
Lana Mahnič Jekoš se je na svetovnem lepotnem izboru Miss World v Londonu prvič predstavila pred žirijo. Nastopila je v primorski narodni noši, ki poudarja, da so vse prav lepe in krasne.
http://24ur.com/ekskluziv/domaca-scena/ ... alent.html
Lana Mahnič Jekoš se je na svetovnem lepotnem izboru Miss World v Londonu prvič predstavila pred žirijo. Nastopila je v primorski narodni noši, ki poudarja, da so vse prav lepe in krasne.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
nastopila je v primorski narodni noši...do tu mi je vse jasno...
ki poudarja? kdo ali kaj poudarja? narodna noša???
...da so vse lepe in krasne...kdo je lep in krasen? kaj ni krasen zelo lep?
torej da so vse lepe in (hkrati) zelo lepe?
priznam, da sem nazadnje pri urah slovenskega jezika sedel pred kakšnimi enaindvajsetimi leti, ampak...nimam pojma, kaj so hoteli povedati...
ki poudarja? kdo ali kaj poudarja? narodna noša???
...da so vse lepe in krasne...kdo je lep in krasen? kaj ni krasen zelo lep?
torej da so vse lepe in (hkrati) zelo lepe?
priznam, da sem nazadnje pri urah slovenskega jezika sedel pred kakšnimi enaindvajsetimi leti, ampak...nimam pojma, kaj so hoteli povedati...
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
^^ Ja sej, moja interpretacija je bila, da ta narodna noša poudarja / očitno kaže, da je naša misica porazna, ostale pa lepe in krasne (mogoče so fani Omarja Naberja, tud njegova pesem Lep in krasen dan je v tem stilu ). Ali pa da so vse krasne, vključno z našo, naj ji bo, no. =)) Bolj za šalo kot zares, seveda, poved je v vsakem primeru zmazek
- AnaK
- Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 10. 2011
Mene sploh ne preseneča, da tako poved najdeš na 24 ur. Že to, da nihče ne ve, kaj to sploh pomeni, veliko pove o piscih prispevkov na omenjenem portalu.
Sicer pa je ena od napak, ki me precej motijo v slovenščini, polvikanje! "Gospa, boste prisedla?" ipd. Prav zmrazi me, ko to slišim.
Sem ravnokar prebrala zanimiv članek na to temo v blogu prevajalske agencije, če koga zanima ...
Sicer pa je ena od napak, ki me precej motijo v slovenščini, polvikanje! "Gospa, boste prisedla?" ipd. Prav zmrazi me, ko to slišim.
Sem ravnokar prebrala zanimiv članek na to temo v blogu prevajalske agencije, če koga zanima ...
Prvi neprebran prispevek • 354 prispevkov
• Stran 23 od 24
•
Prejšnja
1 ... 20, 21, 22, 23, 24
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]