Slovenski kotiček
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
merisima - Kofetarica
- Na forumu od: 18. 7. 2008
jaz sm tud rabla cajt da sm skapirala...in tud sm tist u namesto oja izgovarjala.
am sej ni panike glede tega...če kdo ne ve mu povejmo.na k mi grejo norčevanja iz izgovarjave.
am sej ni panike glede tega...če kdo ne ve mu povejmo.na k mi grejo norčevanja iz izgovarjave.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Ja, lahko se, ni pa nujno.
Za kratice, ki so pogosto v rabi, velja, da se lahko pišejo kot ''navadne'' besede, npr. Nato, Unicef, aids... in se tako tudi sklanjajo (Nata, Natu, z Unicefom, aidsa...).
Druge kratice lahko sklanjamo, npr. TV, TV-ja; KZS, KZS-ju..., lahko pa ves čas uporabljamo imenovalniško obliko, npr. Iz DARS so sporočili...
Pa še to, kratice so vedno moškega spola (razen bank in strank).
Primer1: NLB je bila obveščena..., SD je imela tiskovno konferenco...
Primer2: KZS se je udeležil... (čeprav je Kinološka zveza Slovenije ženskega spola)
Za kratice, ki so pogosto v rabi, velja, da se lahko pišejo kot ''navadne'' besede, npr. Nato, Unicef, aids... in se tako tudi sklanjajo (Nata, Natu, z Unicefom, aidsa...).
Druge kratice lahko sklanjamo, npr. TV, TV-ja; KZS, KZS-ju..., lahko pa ves čas uporabljamo imenovalniško obliko, npr. Iz DARS so sporočili...
Pa še to, kratice so vedno moškega spola (razen bank in strank).
Primer1: NLB je bila obveščena..., SD je imela tiskovno konferenco...
Primer2: KZS se je udeležil... (čeprav je Kinološka zveza Slovenije ženskega spola)
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
hvala za tole, zanima me če je potem kratica SV (slovenska vojska) tud moškega spola.
ker je ful čudn pisat recimo "Slovenska vojska (v nadaljevanju SV) je bila ustanovljena leta 1993. SV se je takrat zavzemal za....." nekak narobe zgleda
ker je ful čudn pisat recimo "Slovenska vojska (v nadaljevanju SV) je bila ustanovljena leta 1993. SV se je takrat zavzemal za....." nekak narobe zgleda
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov