Sarkazem in humor
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
Buttercup napisal/-a:@Nastejka: vemo kdo si!!!!
Zgleda, da nas je kar nekaj enakega mnenja!
-
Hanah - Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 3. 2007
- Kraj: Ljubljana
^^ to o balerinkah si zanalašč napisal, da pač ne bi bilo takoj očitno, za koga gre. In ja, jst sm tud 100% da gre za eno in isto osebo, ker način pisanja je čisto isti, le da se tokrat malce zadržuješ glede žaljivk... ampak ob Smreko si se vseeno moral obregnit
Have fun na Ignore listi
Have fun na Ignore listi
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Ocitno, glede na odgovore zgoraj, marsikdo ne ve kaj je cinizem. Sarkazem mislim da vsi vemo. Definicija cinizma:jullia_ napisal/-a:Frenkie napisal/-a:
Problem pa je, ker mnogo ljudi ne zna uporabljati sarkazma in ga nevede prepogostokrat enačijo s cinizmom. Kar seveda ni isto.
Očitno točno tebe potrebujem. A mi lahko razložiš razliko med sarkazmom in cinizmom? Zadnjič sva se s tipom matrala z nekimi definicijami in primeri, pa nama ni šlo ravno najbolje od rok.
a: contemptuously distrustful of human nature and motives
b: based on or reflecting a belief that human conduct is motivated primarily by self-interest
Cinicna je naprimer izjava, da je vseeno, kdo je v vladi, ker itak vsi samo gledajo kje si bodo denar nagrabil.
Cinizem je odnos do stvari in ne nacin kako se podaja idejo. Zaradi tega je lahko sarkasticna izjava tudi cinicna, ampak sta to dve zelo razlicni zadevi in sploh nista v isti kategoriji, zato ljudje, ki mislijo da sta si ti dve zadevi blizu ocitno ne razumejo kaj cinizem je.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
OK, primer cinizma ste napisali. Zdaj pa bi rada videla še en konkreten primer sarkazma.
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
Frenkie napisal/-a:Mahagonij napisal/-a:Sarkazem je naravnost trivialen za producirat, tako da ni noben visek clovekove miselne ustvarjalnosti.
Se ne strinjam. Za dober sarkazem je vedno potrebna miselna ustvarjalnost ali določena inteligenca, saj je zadevo potrebno speljati tako, da da drugim misliti. Sarkazem vedno nosi določeno "logiko" v sebi, ki za sogovornika ni lahko razpoznavna. Vedno vsebuje tudi nek poseben besedni zaklad... torej, zadeva ni tako trivialna kot ti miliš.
Frenkie, če se boš preveč nestrinjala z Mahagonijem te bo dal na ignore..če nisi že slučajno na tem spisku
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
-
ryu10kyu - Cosmofrik
Hanah napisal/-a:^^ to o balerinkah si zanalašč napisal, da pač ne bi bilo takoj očitno, za koga gre. In ja, jst sm tud 100% da gre za eno in isto osebo, ker način pisanja je čisto isti, le da se tokrat malce zadržuješ glede žaljivk... ampak ob Smreko si se vseeno moral obregnit
Have fun na Ignore listi :D
Buttercup napisal/-a:@Nastejka: vemo kdo si!!!! Po načinu pisanja se te da razkrinkat... pišeš na čisto isti način kot Boris... odpiraš enake teme... pa še vedno popravljaš svoje poste, ravno tako kot jih on.
Ampak se ne boš prešvercal/-a... te že imam na Ignore!!!
In s tem ste pokazale svojo zrelost in razgledanost...prej ko niste sumile ste se pogovarjale z njo...zdaj pa ko ste 100% da je ona on pa takoj leti na ignore
Tako kot v vrtcu....weeeee...ne maram te več...zgin stran...ignoriram te
Verjetno boste zdaj še mene dale na ignore zaradi teh besed ali kaj?
-
ryu10kyu - Cosmofrik
Mahagonij napisal/-a:Ocitno, glede na odgovore zgoraj, marsikdo ne ve kaj je cinizem. Sarkazem mislim da vsi vemo. Definicija cinizma:
a: contemptuously distrustful of human nature and motives
b: based on or reflecting a belief that human conduct is motivated primarily by self-interest
Cinicna je naprimer izjava, da je vseeno, kdo je v vladi, ker itak vsi samo gledajo kje si bodo denar nagrabil.
Cinizem je odnos do stvari in ne nacin kako se podaja idejo. Zaradi tega je lahko sarkasticna izjava tudi cinicna, ampak sta to dve zelo razlicni zadevi in sploh nista v isti kategoriji, zato ljudje, ki mislijo da sta si ti dve zadevi blizu ocitno ne razumejo kaj cinizem je.
Sarkazem je: Mahagonij je blazno širokega uma in brez predsodkov in frustracij...in ni nestrpen...ravno nasprotno...z vsakim dnem dokazuje svojo inteligenco in modrost in širok um!
-
Bloodelf - Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 11. 2007
ryu10kyu: jao, daj že enkrat preboli tega Mahagonija! Pač dal te je na Ignore listo - get over it! A ga res moraš zaradi tega vlečt po vseh temah? Drugim očitaš nezrelost, obenem pa se tudi sam obnašaš se kot nek 5-letni otrok
Ni čudno da te je dal na Ignore!
-
ryu10kyu - Cosmofrik
Bloodelf napisal/-a:ryu10kyu: jao, daj že enkrat preboli tega Mahagonija! Pač dal te je na Ignore listo - get over it! A ga res moraš zaradi tega vlečt po vseh temah? Drugim očitaš nezrelost, obenem pa se tudi sam obnašaš se kot nek 5-letni otrok
Jaz se poleg pisanja mojih postov smejim...on pa izgublja živce, ko vidi mene in ostalih 36+ uporabnikov cosmota! In to je velika razlika ki je 5 letni otrok ne vidi.
5 letni otrok reče...weeeeeee ne strinjaš se z mano...ne maram te več...ignoriram te
Kdo je večji otrok? Ali on ki ignorira polovico cosmota (36+) ali jaz ki se temu njegovemu dejanju sarkastično posmehujem
- Nastejka
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 4. 2008
ryu10kyu napisal/-a:Hanah napisal/-a:^^ to o balerinkah si zanalašč napisal, da pač ne bi bilo takoj očitno, za koga gre. In ja, jst sm tud 100% da gre za eno in isto osebo, ker način pisanja je čisto isti, le da se tokrat malce zadržuješ glede žaljivk... ampak ob Smreko si se vseeno moral obregnit
Have fun na Ignore listi :DButtercup napisal/-a:@Nastejka: vemo kdo si!!!! Po načinu pisanja se te da razkrinkat... pišeš na čisto isti način kot Boris... odpiraš enake teme... pa še vedno popravljaš svoje poste, ravno tako kot jih on.
Ampak se ne boš prešvercal/-a... te že imam na Ignore!!!
In s tem ste pokazale svojo zrelost in razgledanost...prej ko niste sumile ste se pogovarjale z njo...zdaj pa ko ste 100% da je ona on pa takoj leti na ignore
Ej n vem, na začetku je ena vriščala kje je Boris, pa da je ful pameten pa neki, pol pa so se obesl da kao neki pišem kot on. In pol sm že zihr on. Sicer pa škoda besed.
-
Hanah - Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 3. 2007
ryu10kyu napisal/-a:Hanah napisal/-a:^^ to o balerinkah si zanalašč napisal, da pač ne bi bilo takoj očitno, za koga gre. In ja, jst sm tud 100% da gre za eno in isto osebo, ker način pisanja je čisto isti, le da se tokrat malce zadržuješ glede žaljivk... ampak ob Smreko si se vseeno moral obregnit
Have fun na Ignore listi :D
Kaj tebe sploh briga koga imam jaz na ignore??? Pač take prepotentneže kot si ti in Boris mi ni potrebno brati! Oba mislita, da sta boga za jajca prijela s svojo neomejeno "razgledanostjo" in oh in sploh "inteligentnostjo"!
Odrastita že!!!
-
ryu10kyu - Cosmofrik
Jaz sem že svoje odjokal in prišel dol iz drevesa, da sem tebi plac naredil
Tema se imenuje sarkazem...tako da če ga ne razumeš pač pojdi v drugo temo...recimo: na živce mi gre...naj ugibam kaj boš napisala noter? Na živce mi gre en beden uporabnik, ki stalno pametuje in misli da je najpametnejši...sem ga dala kar na ignore
Tema se imenuje sarkazem...tako da če ga ne razumeš pač pojdi v drugo temo...recimo: na živce mi gre...naj ugibam kaj boš napisala noter? Na živce mi gre en beden uporabnik, ki stalno pametuje in misli da je najpametnejši...sem ga dala kar na ignore
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov