Sarkazem in humor
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Letty - Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 12. 2007
- Kraj: Novo mesto
Sarkazem je odklon od kulturnega pogovarjanja in je na neki drugi črti kot prijaznost. Je bolj izraz obupa nad sogovornikom ali nečim v debati... skoraj vedno pa pomeni posmeh intelektu nekoga. Težko vodi razumno komunikacijo, ker ne dopušča možnosti da se moti.
Res je za sarkazem potrebna kreativna inteligenca, vendar ni v tem nič dobrega, prej neka šibkost.
Res je za sarkazem potrebna kreativna inteligenca, vendar ni v tem nič dobrega, prej neka šibkost.
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
Carousel napisal/-a:Jst priznam, da sm zelo občutljiva in čustvena oseba in me razne sarkastične izjave začnejo hitro motiti.
Ne boj se...tu si v dobri družbi...mi te imamo radi in ne bomo sarkazma na tebi zganjali :knuddel:
Lahko ga pa ti na meni, pa ne bom jezen nate...daj si duška
Ampak če boš pretiravala ej
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
ryu10kyu napisal/-a:pa kolega ki je bil zelo majhen sem rekel da se s punco v postelji igrata, da se on skrije pod rjuho in ga potem ona išče(kao predigra)...potem eni kolegici sem rekel ki je res ful velika, da manjvrednostni kompleks poleg nje dobim in sem jo spraševal kakšno je vreme zgoraj?
Owned.
Samo to mora met človek kar trdo kožo. Ali pa vsaj res dober smisel za to kaj je humor in potem kaj je že žalitev.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
^^ Meni pa se ravno takšne izjave ne zdijo žaljive. Sem slišala že dosti hujše, nekaj tudi na svoj račun (ampak sem sčasoma ugotovila, da so te bile dejansko namenjene s slabim namenom, čeprav jih jaz sprva nisem vzela kot slabo).
-
Boris - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 7. 2006
- Kraj: Novo mesto
Nastejka napisal/-a:kr neki punce. Mogoč je pa moja duša dvojčica.
Jezus na Mariji! Spet en verski fanatik ali kaj? Kaj pa če sem duša trojčica?
Tammy_De napisal/-a:šola sarkazma
Carsko!
Nekaj malega o sarkazmu je tudi tukaj.
Sicer pa priporočam (tistim, ki znate brati) http://www.sarcasmsociety.com/ in tutorial sarkazma.
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
g00fy_qa napisal/-a:ryu10kyu napisal/-a:pa kolega ki je bil zelo majhen sem rekel da se s punco v postelji igrata, da se on skrije pod rjuho in ga potem ona išče(kao predigra)...potem eni kolegici sem rekel ki je res ful velika, da manjvrednostni kompleks poleg nje dobim in sem jo spraševal kakšno je vreme zgoraj?
Owned.
Samo to mora met človek kar trdo kožo. Ali pa vsaj res dober smisel za to kaj je humor in potem kaj je že žalitev.
enkrat sm tud js eni punci, ki je res ful visoka, rekla to glede vremena...paše zdej več ne govori z mano zgleda da se je res užalila
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
Boris napisal/-a:Hehe, zelo dobro povedano - se je (ne pa da si jo ti) užalila, točno tako.
ja sej u tem je fora, ker eni res ne razumejo vica...sej verjamem, ko sm dobre volje velikokrat rečem takšno, ki prizadene ljudi...ampak spet to ni taka velika žalitev, da mi zameri za celo življenje...
- marypa
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 6. 2007
Ja ona se npr. sekira zaradi višine (ni sama kriva), ti se pa kot da še ni dovolj, norčuješ iz tega. Lepo, ni kaj.
Sem včasih bila bolj sarkastična... Ampak če te človek ne pozna, ti lahko zelo zameri. Ponavadi kak hud besedni udarec, prej najavim, da naj mi ne zameri...
Najlažje je tak humor izvajati nad moškimi, za katere ti je vseeno. Zdaj sem ga full omejila oz. obrnila v + smer... ker tudi sama ne maram sarkastičnega humora, namenjenega meni... Pač eni ljudje so taki, ki jim hodijo po glavi neke ideje, pa se jim zdi tako domiselno, da hočejo deliti z ostalimi... pa dosežejo ravno kontra, nikakršno občudovanje... Ne moreš nadaljevati v tej smeri z izgovorom, taka sem, vzemi ali pusti, lepo se je ozirati na čustva in odzive drugih, kaj komu paše... ker v nasprotnem primeru ne spoštuješ človeka.
Sem včasih bila bolj sarkastična... Ampak če te človek ne pozna, ti lahko zelo zameri. Ponavadi kak hud besedni udarec, prej najavim, da naj mi ne zameri...
Najlažje je tak humor izvajati nad moškimi, za katere ti je vseeno. Zdaj sem ga full omejila oz. obrnila v + smer... ker tudi sama ne maram sarkastičnega humora, namenjenega meni... Pač eni ljudje so taki, ki jim hodijo po glavi neke ideje, pa se jim zdi tako domiselno, da hočejo deliti z ostalimi... pa dosežejo ravno kontra, nikakršno občudovanje... Ne moreš nadaljevati v tej smeri z izgovorom, taka sem, vzemi ali pusti, lepo se je ozirati na čustva in odzive drugih, kaj komu paše... ker v nasprotnem primeru ne spoštuješ človeka.
- Strahovila
- Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 11. 2009
renatka_ napisal/-a:Mi mamo tudi dosti takih internih for, pa noben nobenmu ne zameri. Če bi bil kdo tak vmes bi hitro izpadu (sam od sebe) pomoje.
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
Meni je pa to najboljši način zafrkancije (nikoli s tem ne mislim nič slabega, vsaj tistim ne, ki so mi kot bratje in sestre, torej prijateljem ), pri drugih ljudeh pa pazim kaj oz. kako povem, ker nekateri povsem drugače dojemajo tovrstne šale. Znam tudi na svoj račun kakšno sarkastično pripomnit, ni panike. Niso pa mi smešni tisti, ki prav namerno iščejo tvojo šibko točko in potem na ta račun zbijajo sarkastične pripombe.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov