Sarkazem in humor

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Nastejka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Nastejka » 25. Apr. 2008 21:03

Vam je všeč sarkazem v humorju?

Mene grozno moti, ko naletim na osebe, ki se full nekaj ponašajo s tem, kako znajo one biti strašansko pametne in sarkastične, ko pa je do njih kdo tak, se pa kujajo, ali razburijo, popenijo.

Sicer imam pa zelo rada sočni sarkazem, tekoč - tak, kjer se dve osebi šalita, pa ni nobenih zamer z nobene strani.
kravzlbavc
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 10. 2006
Kraj: kingdom far far away

Neprebrana objavaNapisal/-a kravzlbavc » 25. Apr. 2008 21:22

ja, večina folka je takega, da ko oni podjeb..druge je vse kul,hudo smešno, če pa sam 1 vic poveš kjer vključiš njih npr.pa se sploh nočejo več pogovarjat s tabo :roll: poznam ful takih...sam kaj čmo..

men so všeč sarkastične šale,dokler ne gre predaleč vse skup,kar že meji na žalitev, pa tud nič me ne moti če je do mene kdo sarkastičen,al pa če sem sama s sabo :D
smešno je fuul..
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 25. Apr. 2008 21:25

Tu na forumu tega ni...ljudje vsako besedo vzamejo smtrno resno in branijo svojo samopodobo do konca. Že videno večkrat...

Meni je sarkastični humor bil včasih všeč in sem se rad hecal na svoj in na tuj račun...ampak so ljdje gojili do mene zamere in da sem blazno žaljiv. Tako da sem to opustil in zdaj dosti pazim na besede...obstajajo tudi drugačni načini humorja pa se da tudi smejati in zabavati :)
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 25. Apr. 2008 21:26

Kje je Boooriiiis?? :D

Jaz imam zelo rada sarkazem. Človek mora obvladati zadevo, da je lahko sarkastičen.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 25. Apr. 2008 21:28

g00fy_qa napisal/-a:Kje je Boooriiiis?? :D

Jaz imam zelo rada sarkazem. Človek mora obvladati zadevo, da je lahko sarkastičen.

Se vrne dosti kmalu :wink:
...po moje bo vse za nazaj nadoknadil :lach:
Pa naj kdo reče če ta oseba ni zabavna in zanimiva...kdor ga je dal na ignore si je sam kriv da je prikrajšan in si je zdolgočasil življenje :loldev:
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 25. Apr. 2008 21:32

^^ Se s3njam. :D :schlaumeier:
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Nastejka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Nastejka » 25. Apr. 2008 21:45

ryu10kyu napisal/-a:Meni je sarkastični humor bil včasih všeč in sem se rad hecal na svoj in na tuj račun...ampak so ljdje gojili do mene zamere in da sem blazno žaljiv.

Jaz ga pa nisem nikoli opustila. Raje počakam, da se jim možgani razvijejo. Tako kot pri otrocih... prve mesece jih še ne teraš krave past na pašnik, morajo najprej dozoreti na ta nivo. Je pa res, da eni nikoli ne dorasejo v dobre pastirje. Tu pri nas na kmetih so eni kmetje pravi kmetje glede tega.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 25. Apr. 2008 21:46

Nastejka napisal/-a:
ryu10kyu napisal/-a:Meni je sarkastični humor bil včasih všeč in sem se rad hecal na svoj in na tuj račun...ampak so ljdje gojili do mene zamere in da sem blazno žaljiv.

Jaz ga pa nisem nikoli opustila. Raje počakam, da se jim možgani razvijejo. Tako kot pri otrocih... prve mesece jih še ne teraš krave past na pašnik, morajo najprej dozoreti na ta nivo. Je pa res, da eni nikoli ne dorasejo v dobre pastirje. Tu pri nas na kmetih so eni kmetje pravi kmetje glede tega.

Saj ga nisem opustil...s tistimi ki ga razumejo je prav zabavno...pa eni so potem čez čas dojeli in se zdaj končno smejijo mojemu humorju :D :D :D
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 25. Apr. 2008 21:48

In zakaj bi kdo mogu dozoret na ta nivo, da bi mu kao sedl, da ga nekdo zajbava, oz. se šali na njegov račun :? ? Enim je vseen, drugim ni, tko je. Sploh ni fore v tem, kolk si zrel.

Jst izhajam iz sebe...npr. sama nimam navade koga žalt, oz. mu govort kšne žaljivke, tega nism bla nikol navajena in sm bla zadnč ful jezna na sodelavca, k mi je reku budala. Njemu se pa to ne zdi nč tazga, ker je očitn navajen take zadeve govort folku za dobro jutro.
Nastejka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Nastejka » 25. Apr. 2008 21:55

Yazmeen, to če ti en reče samo budala in nič drugega, je pa en blesav sarkazem, če mene vprašaš. To je bolj zajebancija.
Pravi sarkazem bi bil, če bi ti npr. zabušavala na šihtu, pa bi on prišel do tebe in ti rekel: "Ooo, danes smo pa prav posebej delavni, kaj? Nas od vsega truda že rit boli, ane?" :twisted:
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 25. Apr. 2008 22:08

Ne sj nism misnla, da je bil to sarkazem, hotla sm sam dat primer, kako jst izhajam iz sebe...da se obnašam do drugih tko, kot bi si jst želela, da se drugi do mene. In da npr. jst nism navajena folk obmetavat z raznim žaljivkam in sm bla posledično jezna, oz. mal užaljena, k mi je un reku budala.

In ja, se kdaj nedolžno pošalm na račun druzga (tud sebe) in znam to tud sprejet od drugih.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 25. Apr. 2008 22:13

js kdaj kakšno sarkastično vržem. sm če je prehuda, se potem opravičim, ker nikoli ne mislim nič slabega. sm fora mi je npr. dobra in jo morm povedat hahahaha:D Sej ponavad, tisti ki me poznajo vejo, da jih nism hotela užalit al karkol. :) joke pač Če sm jezna, je pa mal drugačna zgodba. hahah!
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 2. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Frenkie » 25. Apr. 2008 22:24

Sarkazem je za moje pojme višek človekove miselne ustvarjalnosti. In za dober sarkazem je potrebna določena kreativna inteligenca.

Problem pa je, ker mnogo ljudi ne zna uporabljati sarkazma in ga nevede prepogostokrat enačijo s cinizmom. Kar seveda ni isto.

Če je sarkazem premišljen in nežaljiv, potem vedno popestri pogovor in privabi smeh. Če ga pa oseba uporablja tja v en dan, se zelo hitro zgodi, da postane odlično sredstvo za zbadanje in žaljenje.

Največja umetnost sarkazma se mi zdi bolj to, da ga znaš v pravem trenutku uporabiti, kot pa ga slišati in ga razumeti ali sproducirati.
Uporabniški avatar
Bumerang
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Bumerang » 25. Apr. 2008 22:45

En zanimiv linik: KLIK
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 26. Apr. 2008 0:30

Sarkazem prihaja iz grske besede sarcasmos, ki pomeni "trgati meso" in je ena izmed nizjih oblik humorja. Kot je nekdo rekel:

Sarcasm is scornful, contemptuous and taunting, hence it is rightfully the lowest form of wit.

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]