Sarkazem in humor
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Nastejka
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 4. 2008
Vam je všeč sarkazem v humorju?
Mene grozno moti, ko naletim na osebe, ki se full nekaj ponašajo s tem, kako znajo one biti strašansko pametne in sarkastične, ko pa je do njih kdo tak, se pa kujajo, ali razburijo, popenijo.
Sicer imam pa zelo rada sočni sarkazem, tekoč - tak, kjer se dve osebi šalita, pa ni nobenih zamer z nobene strani.
Mene grozno moti, ko naletim na osebe, ki se full nekaj ponašajo s tem, kako znajo one biti strašansko pametne in sarkastične, ko pa je do njih kdo tak, se pa kujajo, ali razburijo, popenijo.
Sicer imam pa zelo rada sočni sarkazem, tekoč - tak, kjer se dve osebi šalita, pa ni nobenih zamer z nobene strani.
- kravzlbavc
- Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 10. 2006
- Kraj: kingdom far far away
ja, večina folka je takega, da ko oni podjeb..druge je vse kul,hudo smešno, če pa sam 1 vic poveš kjer vključiš njih npr.pa se sploh nočejo več pogovarjat s tabo poznam ful takih...sam kaj čmo..
men so všeč sarkastične šale,dokler ne gre predaleč vse skup,kar že meji na žalitev, pa tud nič me ne moti če je do mene kdo sarkastičen,al pa če sem sama s sabo
smešno je fuul..
men so všeč sarkastične šale,dokler ne gre predaleč vse skup,kar že meji na žalitev, pa tud nič me ne moti če je do mene kdo sarkastičen,al pa če sem sama s sabo
smešno je fuul..
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
Tu na forumu tega ni...ljudje vsako besedo vzamejo smtrno resno in branijo svojo samopodobo do konca. Že videno večkrat...
Meni je sarkastični humor bil včasih všeč in sem se rad hecal na svoj in na tuj račun...ampak so ljdje gojili do mene zamere in da sem blazno žaljiv. Tako da sem to opustil in zdaj dosti pazim na besede...obstajajo tudi drugačni načini humorja pa se da tudi smejati in zabavati
Meni je sarkastični humor bil včasih všeč in sem se rad hecal na svoj in na tuj račun...ampak so ljdje gojili do mene zamere in da sem blazno žaljiv. Tako da sem to opustil in zdaj dosti pazim na besede...obstajajo tudi drugačni načini humorja pa se da tudi smejati in zabavati
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
-
ryu10kyu - Cosmofrik
g00fy_qa napisal/-a:Kje je Boooriiiis??
Jaz imam zelo rada sarkazem. Človek mora obvladati zadevo, da je lahko sarkastičen.
Se vrne dosti kmalu
...po moje bo vse za nazaj nadoknadil
Pa naj kdo reče če ta oseba ni zabavna in zanimiva...kdor ga je dal na ignore si je sam kriv da je prikrajšan in si je zdolgočasil življenje
- Nastejka
- Sramežljivka
ryu10kyu napisal/-a:Meni je sarkastični humor bil včasih všeč in sem se rad hecal na svoj in na tuj račun...ampak so ljdje gojili do mene zamere in da sem blazno žaljiv.
Jaz ga pa nisem nikoli opustila. Raje počakam, da se jim možgani razvijejo. Tako kot pri otrocih... prve mesece jih še ne teraš krave past na pašnik, morajo najprej dozoreti na ta nivo. Je pa res, da eni nikoli ne dorasejo v dobre pastirje. Tu pri nas na kmetih so eni kmetje pravi kmetje glede tega.
-
ryu10kyu - Cosmofrik
Nastejka napisal/-a:ryu10kyu napisal/-a:Meni je sarkastični humor bil včasih všeč in sem se rad hecal na svoj in na tuj račun...ampak so ljdje gojili do mene zamere in da sem blazno žaljiv.
Jaz ga pa nisem nikoli opustila. Raje počakam, da se jim možgani razvijejo. Tako kot pri otrocih... prve mesece jih še ne teraš krave past na pašnik, morajo najprej dozoreti na ta nivo. Je pa res, da eni nikoli ne dorasejo v dobre pastirje. Tu pri nas na kmetih so eni kmetje pravi kmetje glede tega.
Saj ga nisem opustil...s tistimi ki ga razumejo je prav zabavno...pa eni so potem čez čas dojeli in se zdaj končno smejijo mojemu humorju
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
In zakaj bi kdo mogu dozoret na ta nivo, da bi mu kao sedl, da ga nekdo zajbava, oz. se šali na njegov račun ? Enim je vseen, drugim ni, tko je. Sploh ni fore v tem, kolk si zrel.
Jst izhajam iz sebe...npr. sama nimam navade koga žalt, oz. mu govort kšne žaljivke, tega nism bla nikol navajena in sm bla zadnč ful jezna na sodelavca, k mi je reku budala. Njemu se pa to ne zdi nč tazga, ker je očitn navajen take zadeve govort folku za dobro jutro.
Jst izhajam iz sebe...npr. sama nimam navade koga žalt, oz. mu govort kšne žaljivke, tega nism bla nikol navajena in sm bla zadnč ful jezna na sodelavca, k mi je reku budala. Njemu se pa to ne zdi nč tazga, ker je očitn navajen take zadeve govort folku za dobro jutro.
- Nastejka
- Sramežljivka
Yazmeen, to če ti en reče samo budala in nič drugega, je pa en blesav sarkazem, če mene vprašaš. To je bolj zajebancija.
Pravi sarkazem bi bil, če bi ti npr. zabušavala na šihtu, pa bi on prišel do tebe in ti rekel: "Ooo, danes smo pa prav posebej delavni, kaj? Nas od vsega truda že rit boli, ane?"
Pravi sarkazem bi bil, če bi ti npr. zabušavala na šihtu, pa bi on prišel do tebe in ti rekel: "Ooo, danes smo pa prav posebej delavni, kaj? Nas od vsega truda že rit boli, ane?"
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Ne sj nism misnla, da je bil to sarkazem, hotla sm sam dat primer, kako jst izhajam iz sebe...da se obnašam do drugih tko, kot bi si jst želela, da se drugi do mene. In da npr. jst nism navajena folk obmetavat z raznim žaljivkam in sm bla posledično jezna, oz. mal užaljena, k mi je un reku budala.
In ja, se kdaj nedolžno pošalm na račun druzga (tud sebe) in znam to tud sprejet od drugih.
In ja, se kdaj nedolžno pošalm na račun druzga (tud sebe) in znam to tud sprejet od drugih.
- marypa
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 6. 2007
js kdaj kakšno sarkastično vržem. sm če je prehuda, se potem opravičim, ker nikoli ne mislim nič slabega. sm fora mi je npr. dobra in jo morm povedat hahahaha:D Sej ponavad, tisti ki me poznajo vejo, da jih nism hotela užalit al karkol. joke pač Če sm jezna, je pa mal drugačna zgodba. hahah!
- Frenkie
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2006
- Kraj: Ljubljana
Sarkazem je za moje pojme višek človekove miselne ustvarjalnosti. In za dober sarkazem je potrebna določena kreativna inteligenca.
Problem pa je, ker mnogo ljudi ne zna uporabljati sarkazma in ga nevede prepogostokrat enačijo s cinizmom. Kar seveda ni isto.
Če je sarkazem premišljen in nežaljiv, potem vedno popestri pogovor in privabi smeh. Če ga pa oseba uporablja tja v en dan, se zelo hitro zgodi, da postane odlično sredstvo za zbadanje in žaljenje.
Največja umetnost sarkazma se mi zdi bolj to, da ga znaš v pravem trenutku uporabiti, kot pa ga slišati in ga razumeti ali sproducirati.
Problem pa je, ker mnogo ljudi ne zna uporabljati sarkazma in ga nevede prepogostokrat enačijo s cinizmom. Kar seveda ni isto.
Če je sarkazem premišljen in nežaljiv, potem vedno popestri pogovor in privabi smeh. Če ga pa oseba uporablja tja v en dan, se zelo hitro zgodi, da postane odlično sredstvo za zbadanje in žaljenje.
Največja umetnost sarkazma se mi zdi bolj to, da ga znaš v pravem trenutku uporabiti, kot pa ga slišati in ga razumeti ali sproducirati.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]