Razpolaganje s časom

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 31. Jan. 2009 21:59

Js grem 1-2x na teden zjutraj na fax, popoudne pa delat in v takem dnevu nimam nič prostega časa, razn zvečer, ko pa mal pobrskam po internetu. ;) Delat grem tut takrat, kadar na faxu nimam obveznosti in sem frej ceu dan. Če grem samo delat, grem včasih po delu še v kino, na pijačko, v "šoping", velikokrat pa kar takoj domou in spet za računalnik. :P Knjige ponavadi berem predn grem spat, kakšnih drugih obveznosti pa nimam. Za vikend sem pri fantu oz. on pri meni. :P
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 01. Feb. 2009 7:54

Pri meni je tako, da hodim redno na predavanja in vaje. Koliko časa mi vzame, je odvisno od dneva, ponavadi kakih 6 ur. Sem jutranji tip človeka, tako da zgodaj vstajam, pijem kavico in se odpravim, potem se učim, pospravim in podobno pa grem v šolo. Ko pridem domov ponavadi kej skuham, če že ni ni nič in potem se učim, ali sem na pcju ali kej pospravim. Perem in likam ponavadi ne, ker to počne mama in me razume, da med delom/šolo/učenjem tisti mali čas ki ga imam zase, se mi res ne da še likat, edino ko pač "morem". Delam ponavadi med vikendi ali pa tudi po šoli, je ful fanj delo in to počnem z veseljem, vzame pa mi ponavadi po 6 ur. Za šoping si vedno vzamem čas ko ga pač mam na razpolago, tiste orng šopinge, ko gre cela familija v Ljubljano, pa počnemo le nekajkrat letno. Dvakrat na leto si vzamem čas za dopust, ki si ga ponavadi sama financiram ali pa nekaj dodajo starši pa nonoti. S fakulteto sem sicer začela to leto, in študiram jezik, tako da ni ravno "lahko", se pa da z vsem shajat in zaenkrat (toktok) mi gre vredu od rok.
Aja, med vsem tem najdem še čas za fanta, s katerim sva velikoo skupaj in je res superca, in včasih za prijateljice. Aja, pa še na fitnes hodim, le v času izpitov ne.
Za vse se najde čas, če se le znaš dobro organizirat.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 01. Feb. 2009 11:20

Uu, vidim, da dans študenti ful lepo živijo, hehe :D ...
Jst sm hodila redno na predavanja (je pa res, da sm študirala jezike) do 4. letnika, ko nisem več živela v LJ in sm se vozila sam na najnujnejše.
Če ne bi hodila na večino predavanj, bi se mi zdelo čist brezevez sploh bit v Ljubljani...

No, zdej sm v službi, kjer se moram prikazat nekje do 8.45 :razz: , vendar sem se navadila začenjat okrog 7. 30, tako da vstanem okol 6, eno urco rabim, da se zrihtam in še pol urce vožnje do službe.
Doma sem ponavad okrog pol petih popoldne, dvakrat na teden pa grem po službi direta v Ljubljano, na predavanja, ker sem se vpisala izredno v šolo. Hvala bogu je urnik tak, da mi ni treba prej hodit iz službe, to bi me ful motilo, da bo moje delo trpelo zarad mojih osebnih zadev; ampak imam lih dovolj časa, da pridem do začetka predavanj tja. Do minutke točno :) No, ta dva dneva v tednu sem doma šele po 9. uri zvečer, super, a? Od tega sem na cesti ene 2,5 ure, takrat grem zvečer sam pod tuš, pa v postlo, pa seveda z mojim še vse predebatirava.

Drugače pa doma ne počnem neki posebnega, mogoče grem popoldne kej na orbitrek, alpa greva na sprehod (to bo bolj zdej na spomlad prišlo v poštev), včasih je treba likat, obesit perilo, kej pospravt pa tko; dost sm na netu, prečekiram tud še službene maile,
učim se pa med tednom nikoli ne, to si pustim raje za vikend, ko imam več časa; itak se učim sam tist vikend pred izpitom, kar pomeni dva vikenda na 2 meseca (vsaka 2 meseca immao 2 izpita), hehe, ful u izi ta moja šola, res. Edino, če je kaka seminarska za narest, tisto delam u kej med tednom, če je treba.

Ma ja, časa imam kr dost, sam nekak razporedit ga pa ne znam lih, se mi zdi :? ; zvečer pa tud rada grem dost zgodi spat - okol 22. ure.

Največ mi pomeni čas, ki ga rabim sama zase, to je pr men ful pomembno, z mojim itak živiva skupi, tko da sva lahko nonstop skupaj, ampak kakšno urco na dan sem pa rada sama, da se mal umirim in sprostim po službi, prečekiram moje forume, pa tako :wink: ...
Zdej za kake šopinge je ponavad čas kakšen dan med vikendom, al greva oba, al grem sama, odvisno...

S prijateljicami se v teh letih sicer bolj poredko dobivamo, bolj smo na mailih pa telefonih, ampak ponavad probamo med tednom najdit kakšni dve urci, da se srečamo nekje na pol poti, ker živimo dokaj narazen; edino za najboljšo prijateljico & moža si pa morava vzet kar vikend, ker živita v drugi državi po ta novem, hehe :)
Uporabniški avatar
veneficus pupa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a veneficus pupa » 01. Feb. 2009 11:55

no js sm pa ena tistih ki kr redno hod na predavanja (to je ene 6 do 8 ur, ki pa so seveda lahko lepo razmetane čez ceu dan :P tko da men faks uzame kr dost cajta - poleg vsega sprotnega učenja, seminarsk in domačih nalog - študiram jezik).

delam recimo dvakrat na teden (enkrat med tednom in v soboto; torej ne zaslužm lih ogromn, ampak za mojo malenkost bo dovolj :) ).

po manikurah in podobnih stvareh ne hodm (za svojo kožo poskrbim doma, nohte si pa tud sama nalakiram, če mi zapaše), po šopingih tud nimam navade hodt tedensko (grem ko kej rabm, ko so razprodaje).

enkrat na teden imam pilates pa ko bo bolj toplo sem si obljubila, da spet začnem lufat (ampak vse to delam zgodaj zjutraj ali pa zvečer).

s fantom se vidiva med vikendom, med tednom pa recimo dvakrat, trikrat. s kolegicami gremo na pijačo po predavanjih ali pa se dobimo zvečer (ampak to je recimo enkrat, dvakrat na teden). vsake toliko grem v kino, se dobim s fotrom na pijači ...

enkrat na teden pospravlajm doma, enkrat na teden si zlikam svoje cunje (no z likanjem se trudim, zdaj ko imam izpite, si zlikam samo na hitro, kar nujno rabim :P )
za živalce doma priznam, da skrbi bolj mami (ampak vsak drug teden, ko mt dela popoldne, si pa tud jaz vzamem cajt pa poskrbim za njih - saj je malenkost).

pa še vedno imam čas brat knjige, gledati tv ... če ne si ga pa vzamem.

pa še toliko stvari bi počela..ker me pač življenje veseli :flower: saj verjetno je v tem vsa stvar :)
you have to enjoy it :P
js bi se ufurala še v prostovoljstvo, pa mogoče v kake delavnice, pa v kako amatersko gledališče.........

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov