Radar in kazen
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Kika - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 13. 1. 2007
lej, pejt do sodnika, saj poskusiš lahko. drgač ti bo zmeri žal, tko boš pa saj rekla, da si nardila, kar si mogla. pa prprav se na to, dobr si zapomni, kaj mu hočeš povedat. ker če boš živčna in boš sam jecljala, boš nardila slab vtis.
tko da kar pogumno! zgubit itak nimaš nič. lahko pa predstaviš svojo plat zgodbe sodniku in veš, tudi oni so ljudje, ne neke mašine za računanje kok pik ti bi pribili
tko da kar pogumno! zgubit itak nimaš nič. lahko pa predstaviš svojo plat zgodbe sodniku in veš, tudi oni so ljudje, ne neke mašine za računanje kok pik ti bi pribili

-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Kitten napisal/-a:mobitel lahko vpliva na rezultat zato pa mora policaj vedno vprasat ce ga imas pri sebi...ce ga imas ga moras odnest v avto ali pac nekam stran da ni pri tebi....in ni mi jasno zakaj sodnica tega nebi upoštevala...
To pa prvič slišim. Kako naj bi mobitel vplival na rezultat alkotesta?

Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
- Kitten
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 9. 2004
kr.ena napisal/-a:Kitten napisal/-a:mobitel lahko vpliva na rezultat zato pa mora policaj vedno vprasat ce ga imas pri sebi...ce ga imas ga moras odnest v avto ali pac nekam stran da ni pri tebi....in ni mi jasno zakaj sodnica tega nebi upoštevala...
To pa prvič slišim. Kako naj bi mobitel vplival na rezultat alkotesta?
sevanje in to.
peljala sem se enkat s kolegom nas ustavil policija...gre ven...pride kmalu nazaj in pusti pri meni mobitel....ko sem ga vprasala zakaj je to blo mi je obrazlozil da mu je policaj to rekel...to se mi je ze veckat zgodilo...ce te policaj na to ne opozori se lahko zagovarjas s tem ce dobis kako kazen pac da te ni opozoril na to in da si imel ob sebi mobitel.
-
*Sparks* - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Samo nekaj bi dodala glede na prejšnje poste.. Če si dobila sodnika za prekrške tako ali tako MORAŠ iti in to ni tvoja izbira (tko sem dojela iz par postov da si kdo mogoče tako predstavlja). Saj še niti ne veš kakšna je tvoja kazen.
To da nisi podpisala zapisnika je kul če praviš da nisi pila. Povej to sodniku, potem pa upaj da bo razumevajoč..
To da nisi podpisala zapisnika je kul če praviš da nisi pila. Povej to sodniku, potem pa upaj da bo razumevajoč..
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Do sodnika moraš it, tako boš imela sploh možnost povedat svojo plat zgodbe poleg tega se lahko zmeniš za plačilo kazni na obroke.
prjatlca je lani storila isti prekršek, pa je potem na koncu dobila le denarno kazen 120.000 sit in neki kazenskih točk,
tiste prepovedi vožnje ji pa spdnik ni izrekel in sicer glede na njeno do takrat neproblematično šofersko preteklost.
pa še to - od obiska sodnika pa do dne, ko dejansko prejmeš plačilni nalog, spet preteče kar nekaj mesecev.
prjatlca je lani storila isti prekršek, pa je potem na koncu dobila le denarno kazen 120.000 sit in neki kazenskih točk,
tiste prepovedi vožnje ji pa spdnik ni izrekel in sicer glede na njeno do takrat neproblematično šofersko preteklost.
pa še to - od obiska sodnika pa do dne, ko dejansko prejmeš plačilni nalog, spet preteče kar nekaj mesecev.
-
barby* - Debatorica
- Na forumu od: 15. 12. 2004
mene pa nekaj drugega zanima.... Imam svoj avto, registriran na moje ime. Trenutno je mami svojega dala na popravilo/olepšave in se je nekaj vozila z mojim. Sama sem vestna voznica, in vedno vozim kakor se le da po omejitvah, mami pa ne.
V primeru da bi mami ujel radar(slikajo in pošljejo po pošti) in bi prekoračila hitrost, kdo bi potem nasrkal? Jaz verjetno
?
V primeru da bi mami ujel radar(slikajo in pošljejo po pošti) in bi prekoračila hitrost, kdo bi potem nasrkal? Jaz verjetno

Self-respect is the fruit of discipline; the sense of dignity grows with the ability to say no to oneself.
A. J. Heschel
A. J. Heschel
- Kitten
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 9. 2004
barby* napisal/-a:mene pa nekaj drugega zanima.... Imam svoj avto, registriran na moje ime. Trenutno je mami svojega dala na popravilo/olepšave in se je nekaj vozila z mojim. Sama sem vestna voznica, in vedno vozim kakor se le da po omejitvah, mami pa ne.
V primeru da bi mami ujel radar(slikajo in pošljejo po pošti) in bi prekoračila hitrost, kdo bi potem nasrkal? Jaz verjetno?
ja ce te radar slika pride kazen na lastnika avtomobila. Avto s katerem sem jaz naredila prekrsek je pisan na mojo mami ampak ker je mene policaj takrat ustavil, popisal mene je kazen prisla name in ne na njo.
Drugace pa hvala za vse nasvete, sodnica pa ze caka name cez par tednov

-
Tammy_De - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 3. 2007
- Kraj: Ljubljana
~NIA~ napisal/-a:^po cosmo logiki bi ti mogl izpit vzet ker nisi zrela za sama se vozit(usaj tko misle 90% folka tuki, če se slučajno kdaj komu kej ponesreči alpa krši kakšno pravilo)
o dej nia, prosm te. nate smo se spravl iz razloga, ker bi ti blo useen, če bi zbila otroka, ker po tvojem ti ne bi bila kriva.
-
**SiMoN@** - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 6. 2005
barby* napisal/-a:mene pa nekaj drugega zanima.... Imam svoj avto, registriran na moje ime. Trenutno je mami svojega dala na popravilo/olepšave in se je nekaj vozila z mojim. Sama sem vestna voznica, in vedno vozim kakor se le da po omejitvah, mami pa ne.
V primeru da bi mami ujel radar(slikajo in pošljejo po pošti) in bi prekoračila hitrost, kdo bi potem nasrkal? Jaz verjetno?
V tem primeru pa ti napišeš pritožbo, katera mora kao vsebovat potrdilo s tvojim alibijem(potrdilo, da si bla takrat v šoli, službi). tak primer je mela kolegica, ko je od tipa avto vozil njen foter, dobil kazen, pa so napisal pritožbo, v kateri je dal od kolegice tip potrdilo od šole, da je bil prisoten na pouku, in ker so mel pisni dokaz, da on ni vozu, kazni ni blo treba pplačat nobenmu. ampak to se da sam v primeru, da slika ni jasna(kdo vozi)
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Kitten napisal/-a:Za odvzem krvi nisem nic rekla..samo vprasala sem ce lahko seenkrat piham ker nisem pila NIC.
Ja divjala sem....vsakmu se zgodi ane...pac sla sem prvic po neki glupi cesti, sama ravnina ene in 2 hise....mislila sem pac da nisem v naselju...niti nisem bila pozorna na tablo sredi noci...vem da je moja krivda...itak bom placala in niti malo ne jamram, samo rada bi se prej pozanimala glede dodatnih stroskov, da ne bom prsla tja na sodisce, povedala svoje, na koncu me pa sploh ne bojo upostevali in bom placala se full stroskov ker so kao zaradi mene tam mogli bit...samo zaradi tistega alkotesta se mi gre...predvsem to.
khm...najprej naj te opozorim, da se divjanje ne more kr vsakemu zgodit, ampak to počneš namerno ker ti pač paše divjat oziroma če se ti kam mudi al karkoli...moja mat nikol na avtocesti ne gre več kot stodeset/stodvejst kaj šele v naseljih in se ji v vseh dvjstih letih ni zgodilo da bi divjala

se pa čist strinjam s tem ko si napisala da je pač krivda zares tvoja.seveda je, ker si pač kršila cestno prometne predpise, zakon in varnost drugih.kazen je čist dobra taka kot je...če bi bla jst kje na vrhu bi dala še večje kazni, ker se folku vse preveč dogaja da divjajo

torej, župco ki si jo skuhala boš pojedla

kar se tiče pa radarja pa majo oni sliko in tle nč ne moreš....
aja, nevem pa kako je s temi sodnimi stroški in če to tle sploh obstaja...če ti še kej tazga naprtijo npotem maš cerka okol sto jurčkov več za plačat...
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ubistvu je blo tko, da se je on zabil v ograjo od živalskega vrta in je bil pač še mlad voznik, napihal čist preveč, kao pobegnil (sicer sploh ni) s kraja nesreče..uglavnem to nima lih velik veze, vem pa da je neki živalski vrt neke ovadbe al tožbe dajal..ne vem čist točno kaj in kako..vem pa da je na sodišču dobu potem plačilo sodnih stroškov za okol sto jurjev za plačat...zdej lohk da je zarqad tožbe če je bla, to plačal...kazni pa okol tristo jurjev za izpit pa še čaka, ker je neko pritožbo spisal.ma sej envem točn no...vem sam to da je reku da tm okol sto jurjev je sodnih stroškov..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov