Radar in kazen
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Dančy - Debatorica
- Na forumu od: 3. 7. 2005
- Kraj: tu in tam
No pa da še jaz povem...Mene je radar ujel, ko sem namesto 50 km/h, vozila kar 65km/h...bila sem zamišljena in sem kar lepo šibala po mestni cesti...totalno neodgovorno, vem! No uglavnm, ko mi je policaj pisal kazen, sem ga vprašala, če je kaka možnost, da se kazni izognem...gospod policaj, je bil ful prijazen in je rekel, da naj ne nalagam preveč v pritožbi in naj sama sebe pohvalim...torej, da je to moje prvo "srečanje" z policaji, da sem vzorna voznica, da še nikoli nisem povzročila nesreče na cesti...in da se zavedam, do kake katastrofe lahko pripelje neodgovornost...pritožbo sem poslala...čez 14 dni pa sem dobila pošto, da sem "oproščena".
Probat ni greh
Probat ni greh

Misli pozitivno....
-
majaoko - Kofetarica
- Na forumu od: 21. 7. 2006
- Kraj: okolica ljubljane
Možnost, da napihaš je tudi, če si jedla kakšno hrano, ki vsebuje mak ali če si kadila...
Pomoje se ti ne splača it na sodišče, ker boš več denarja zmetala za sodnika kot pa bi dala za kazen.
Pač si preveč vozila, se sprijazneš s tem in greš dalje. Pa bolj počasi seveda
Pomoje se ti ne splača it na sodišče, ker boš več denarja zmetala za sodnika kot pa bi dala za kazen.

- Luna
- Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 11. 2006
- Kraj: overtherainbow
mene je tud radar ujel ko sem vozila 80 namesto 50 in sem bila skoraj ob izpit
na koncu sem dobila samo poloznico za 20e. me je pa mal izucil ampak se vedno ne vozim po omejitvah
sploh se mi pa zdi neumno da jo zdaj vsi obtozujete ker je peljala 30cez omejitev. pri nas je skoraj povsod omejitev 50 pa je cesta 4 pasovna in brez ovinkov tako da je ze skoraj nemogoce vozit 50. se pa strinjam da je neodgovorno vozit pijan!

sploh se mi pa zdi neumno da jo zdaj vsi obtozujete ker je peljala 30cez omejitev. pri nas je skoraj povsod omejitev 50 pa je cesta 4 pasovna in brez ovinkov tako da je ze skoraj nemogoce vozit 50. se pa strinjam da je neodgovorno vozit pijan!
-
astra_mb - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2005
majaoko napisal/-a:Možnost, da napihaš je tudi, če si jedla kakšno hrano, ki vsebuje mak ali če si kadila...
mak se pozna na testih za droge..ker vsebuje opiate...na samem alko testu pa ne...pa tudi ta o kajenju je baje larifari...in naj ne bi vplivalo..
kar se pa tiče prehitre vožnje...kazen je pač treba sprejeti...in prej razmišljati...se mudi koliko se mudi...zakon je zakon...in ga je potrebno spoštovati...pa ne samo zakon, tudi druge...še posebej v naseljih...omejitve sigurno niso zastonj nastavljene tako kot so...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
-
densy - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 3. 2006
Dančy napisal/-a:No pa da še jaz povem...Mene je radar ujel, ko sem namesto 50 km/h, vozila kar 65km/h...bila sem zamišljena in sem kar lepo šibala po mestni cesti...totalno neodgovorno, vem! No uglavnm, ko mi je policaj pisal kazen, sem ga vprašala, če je kaka možnost, da se kazni izognem...gospod policaj, je bil ful prijazen in je rekel, da naj ne nalagam preveč v pritožbi in naj sama sebe pohvalim...torej, da je to moje prvo "srečanje" z policaji, da sem vzorna voznica, da še nikoli nisem povzročila nesreče na cesti...in da se zavedam, do kake katastrofe lahko pripelje neodgovornost...pritožbo sem poslala...čez 14 dni pa sem dobila pošto, da sem "oproščena".
Probat ni greh
hehe ... če se mi bo kdaj kej tazga naredl, ti dam za pjačo, da mi napišeš lepo prošnjo..

- satan28
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 3. 2005
- Kraj: mb
Jaz pa nimam težav z radarji,ker vedno vozim po predpisih.
In še nikoli v 12 letih nisem dobila niti listka za napačno parkiranje,kaj šele kazni.Se pač zavedam,da je moje življenje pomembnejše,kot dejstvo,da če bom hitro vozila,bom prej na cilju.Raje zamuda ali pa grem prej od doma.
In še nikoli v 12 letih nisem dobila niti listka za napačno parkiranje,kaj šele kazni.Se pač zavedam,da je moje življenje pomembnejše,kot dejstvo,da če bom hitro vozila,bom prej na cilju.Raje zamuda ali pa grem prej od doma.
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
-
barby* - Debatorica
- Na forumu od: 15. 12. 2004
satan28 napisal/-a:Jaz pa nimam težav z radarji,ker vedno vozim po predpisih.
Točno tako

Če bi bilo le več takih, bi bilo manj nesreč

Self-respect is the fruit of discipline; the sense of dignity grows with the ability to say no to oneself.
A. J. Heschel
A. J. Heschel
- xtina
- Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 1. 2005
kako si uredila to z radarjem?
Js mam pa eno vprasanje....doma sem povedala samo mami, foter ne ve...danes me je klicu da imam doma posto iz sodisca..in sem mu rekla da naj pusti na posti da bom ze dvignla in da je kazen za parkiranje...mene pa zanima ali se take kazni dobijo preko sodisca? Ker, nebi rada povedala po pravici ker je zelo visoka kazen...pa da on mogoce ve, kaj prihaja iz sodisca in kaj ne....
Se pod tem, da je posta iz sodisca nujno vzame to, da pac moram na sodisce se it nekaj zagovarjat ? Ali lahko pac samo neka kazen pride iz sodisca...pac placas in je mir...
Js mam pa eno vprasanje....doma sem povedala samo mami, foter ne ve...danes me je klicu da imam doma posto iz sodisca..in sem mu rekla da naj pusti na posti da bom ze dvignla in da je kazen za parkiranje...mene pa zanima ali se take kazni dobijo preko sodisca? Ker, nebi rada povedala po pravici ker je zelo visoka kazen...pa da on mogoce ve, kaj prihaja iz sodisca in kaj ne....
Se pod tem, da je posta iz sodisca nujno vzame to, da pac moram na sodisce se it nekaj zagovarjat ? Ali lahko pac samo neka kazen pride iz sodisca...pac placas in je mir...
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
jaz sem zadnjič šel iz cosmomitinga, ura je bila pol dveh zjutraj,
vozil sem 68km/h po mestu, napihal 0,24 in jo odnesel brez kazni.
potrebno je biti prijazen...
sem pa 3 tedne nazaj naletel na radar na hrvaškem in sicer provida...
vozil sem 162km/h kjer je bila omejitev 130 in 145km/h, kjer je bila omejitev 100...
mi je rekel, zakaj tako hitro, pa sem mu v smehu odvrnil, da me tako scat tišči, da sem ga moral tiščati!
no, me je spustil scat...
aja, pa še 3 pire sem spil na prazen želodec, tam pa je 0,00! dobro, da mi ni dal pihat!
najprej je hotel 500kun, potem sem pa zglihal na 300 kun pa 20 kun sem jima za kafe pustil!

vozil sem 68km/h po mestu, napihal 0,24 in jo odnesel brez kazni.
potrebno je biti prijazen...

sem pa 3 tedne nazaj naletel na radar na hrvaškem in sicer provida...
vozil sem 162km/h kjer je bila omejitev 130 in 145km/h, kjer je bila omejitev 100...
mi je rekel, zakaj tako hitro, pa sem mu v smehu odvrnil, da me tako scat tišči, da sem ga moral tiščati!

no, me je spustil scat...
aja, pa še 3 pire sem spil na prazen želodec, tam pa je 0,00! dobro, da mi ni dal pihat!
najprej je hotel 500kun, potem sem pa zglihal na 300 kun pa 20 kun sem jima za kafe pustil!

-
*Laura* - Debatorica
- Na forumu od: 28. 12. 2006
- Kraj: Pariz
mene pa zanima, kako je s temi radarji, ko te slikajo in potem dobiš kazen in slikico domov... po kolkem času ponavadi pride kazen?
no, jaz sem pred letom dni imela prometno, v bistvu ni blo nič, ruknila sem parkiran avto. čist po tuji krivdi, ampak sem bila na kocu jaz ''obsojena'' in sem ravno pred dnevi dobila kazen 125Eurov + 50E stroškov, 3 kazenske pike in mesec dni prepovedi vožnje... pa kaj morem, ko pa imajo ljudje veze na sodišču ni pri policiji, pol pa vse krivijo voznike začetnike...
ne da se mi zdaj kregat in se nekaj pritoževat...
saj priznam, nisem bila pozorna, ampak tako visoke kazni pa si res nisem zaslužila, čeprav je najnižja.
dovolj je bilo že to, da me bo zaradi tega pekla vest celo življenje in da se je to zgodilo ravno pred maturo in sem bila cela ''fertik'', pa da več kot 2 meseca nisem vozila, ker nisem imela avta.
na srečo imam zelo razumna starša in mi glede tega nista komplicirala, pač kazen sem zdaj plačala sama, z denarejem, ki sem ga zaslužila z delom, sem pa za odličen uspeh na maturi dobila novi avto
zdaj sem bolj previdna.
no, jaz sem pred letom dni imela prometno, v bistvu ni blo nič, ruknila sem parkiran avto. čist po tuji krivdi, ampak sem bila na kocu jaz ''obsojena'' in sem ravno pred dnevi dobila kazen 125Eurov + 50E stroškov, 3 kazenske pike in mesec dni prepovedi vožnje... pa kaj morem, ko pa imajo ljudje veze na sodišču ni pri policiji, pol pa vse krivijo voznike začetnike...
ne da se mi zdaj kregat in se nekaj pritoževat...
saj priznam, nisem bila pozorna, ampak tako visoke kazni pa si res nisem zaslužila, čeprav je najnižja.
dovolj je bilo že to, da me bo zaradi tega pekla vest celo življenje in da se je to zgodilo ravno pred maturo in sem bila cela ''fertik'', pa da več kot 2 meseca nisem vozila, ker nisem imela avta.
na srečo imam zelo razumna starša in mi glede tega nista komplicirala, pač kazen sem zdaj plačala sama, z denarejem, ki sem ga zaslužila z delom, sem pa za odličen uspeh na maturi dobila novi avto

zdaj sem bolj previdna.
-
astra_mb - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2005
si pobegnila iz kraja nesreče, da si dobila prepoved pa še pike?
ne razumem, da si po tuji krivdi dobila tolikšno kazen...
ne razumem, da si po tuji krivdi dobila tolikšno kazen...

...i still believe in your eyes...
-
*Laura* - Debatorica
- Na forumu od: 28. 12. 2006
- Kraj: Pariz
tako neodgovorna, da bi pobegnila, pa res nisem.
nisem bila jaz kriva, ampak tista ženska, ki je tam imela prakiran avto. no, vsaj za moje pojme je imela avto parkiran na čisto neprimernem mestu. ampak ker kao ni bilo table prepovedano parkiranje, sem pa jaz kriva. bla, bla, bla...
ampak kaj morem, ko pa ma vse kolege v policiji in na sodišču...
vseeno mi je za kazen, itak se z mamo zdaj vozim v službo, potem grem na morje in to je to. za one pike, pa bom že preživela... denar pa je itak samo papir in plastika, ki mi v življenju skoraj nič ne pomeni. če sem že morala plačat, sem pač morala. ne da se mi ubadat s to birokracijo, ker brez poznanstva itak ne moreš nič uredit...
nisem bila jaz kriva, ampak tista ženska, ki je tam imela prakiran avto. no, vsaj za moje pojme je imela avto parkiran na čisto neprimernem mestu. ampak ker kao ni bilo table prepovedano parkiranje, sem pa jaz kriva. bla, bla, bla...
ampak kaj morem, ko pa ma vse kolege v policiji in na sodišču...
vseeno mi je za kazen, itak se z mamo zdaj vozim v službo, potem grem na morje in to je to. za one pike, pa bom že preživela... denar pa je itak samo papir in plastika, ki mi v življenju skoraj nič ne pomeni. če sem že morala plačat, sem pač morala. ne da se mi ubadat s to birokracijo, ker brez poznanstva itak ne moreš nič uredit...
- Kitten
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 9. 2004
Evo moj radar sodisce in vse se je koncalo..po skoraj 10ih mesecih...za voznjo 95 v naselju sem dobila 300Eur kazni, 5 tock in en mesec prepoved voznje.
Nekaj pa mi ni jasno...kdaj ta prepoved zacne veljati ?! v zapisniku ne pise nic o tem...in ni mi niti logicno...vsaj napisali bi v voznisko pac pike in da imam prepoved...al kako policaj ve ko me ustavi...sej ne gre skor noben preverjat v racunalnik..pac pokazes voznisko in ti jo vrne ce mu nisi sumljiv...
Nekaj pa mi ni jasno...kdaj ta prepoved zacne veljati ?! v zapisniku ne pise nic o tem...in ni mi niti logicno...vsaj napisali bi v voznisko pac pike in da imam prepoved...al kako policaj ve ko me ustavi...sej ne gre skor noben preverjat v racunalnik..pac pokazes voznisko in ti jo vrne ce mu nisi sumljiv...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov