Posvojitev ČRNČKA

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Prtička
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Prtička » 18. Maj. 2008 22:16

OK,najlepša hvala za odgovor.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 18. Maj. 2008 22:43

Prtička napisal/-a:in zdej kao ker mam po mnenju nekaterih probleme(k to sploh niso,sam pač se hit navežm na katere ljudi in jih mam rada ter jih težje pozabm-pa vseen sm do zdej še VSE,k sm pač čustvena zlo) in zdej mam kr probleme in bo otrok trpel ob men a kaj?
dj,....jaaao.
Pomojem pa mas. Si nesamozavestna osebica(poleg tega, da si to ze drugje rekla, kazejo to tudi odgovori v tej temi), ki si zeli potrditve v pozornosti drugih in njihovi ljubezni. Tvoja strategija za izpolnitev tega je preprosta. Ti bos usmerila vso svojo pozornost in ljubezen na nekoga(partnerja ali otroka) in oni ti bodo to dvoje vracali v isti meri. Ampak to je naiven nacrt, ker te stvari ne delujejo principu "tok kot das, tok dobis nazaj". Postanes "overbearing in clingy". Vidis kako si reagirala, ko je best frend ti zacel posvecati manj pozornosti? Ce citiram:
sem mu to očitala, jokala zaradi tega...občutek sem dobila da mu ratuje vseeno zame...da me je katera nadomestila....in to me ubijal. Pa čeprav je blo mogoče vse samo u moji glavi....Odvisna sem od tega da se mi oseba, na katero se navežem, posveča....in me potrebuje.

Ti si seveda rekla, da je to ze mimo. Res je, ampak ti se nisi spremenila. In z otrokom je ta ista situacija, samo 100x hujsa. Na zacetku ko je mali je cel tvoj, potem pa si ga moras "deliti" z vrstniki in kasneje njegovo partnerico. Ponavadi take matere uporabljajo obcutek krivde, da privezejo otroka nase. Toliko zgodb je na tem forumu o tascah, ki hocejo sina zase, ga manipulirajo z obcutkom krivde in nobena zenska ni dost dobra zanj. That could be you.

Poleg tega se mi zdi da ne razmisljas zrelo. Naprimer:
Nekdo je omenil, da bo crncek imel probleme z vrstniki. In na to si ful reagirala kako je folk nestrpen, in da dokler bo folk tko razmisljal, da se bo nestrpnost sirila. Tvoja izjava je cist brezvezna, ker prvo kot prvo njena izbira temelji na prakticnih temeljih in ne na rasni nestrpnosti. In druga tocka: tvoja izjava v nicemer ne spremeni resnicnosti njene.

Namrec, imas prav, otroci so nestrpni do drugacnih, ampak kaj to spremeni? Prav nicesar, se vedno drzi izjava, da ga bodo zajebaval. Ti lahko njihovo obnasanje 1000-krat oznacis za rasisticno, nestrpno pa to se vedno ne spremeni njihovega obnasanja, ne spremeni realnosti.
Morala bi se sprasevat, kaksen rezultat imajo tvoje odlocitve, ne pa se odlocat na podlagi nekih idealov in potem se pritozevat, ko te svet zajebe.
To je tko, kot da hotla puscat avto odklenjen, ker je zlocin, ce ti ga ukradejo. Sej mas prov, da je zlocin, ampak se vedno ti ga bojo spizdil.
To preprosto ni odraslo in odgovorno.

Zato se meni ne zdi dobra ideja posvojit crncka. Ce obstaja moznost je bolje posvojit evropskega otroka. Ravno tako resis enega otroka in otrok se bo lazje asimiliral. Ce hoces resit crncka je pomoje bolje, da ga sponzoriras, kot je ze nekdo omenil, kot pa da ga iztrgas in njegovega etnicnega okolja in ga posadis v slovenijo, ki je etnicno precej cista. Tle bo vn strlel kot pri norcih. Zdej...ce bi bla v Londonu, to ne bi bil problem, ker tm je narod etnicno zelo mesan. In v koncni fazi ne gre za stvar rase, gre za to, da se otroc grdo obnasajo do otrok k iztopajo, in v sloveniji tezko bolj iztopas kot ce si crn.

Poleg tega, to kar je angelina se mi zdi totalna bedarija. Posvojila je par otrok, k majo zdej na voljo vse kar si zmislijo. Whoop-dee-doo. Kaplja v ocean. Za isti denar bi najbrz lahko 1000 africanom dvignila standard zivljenja. Al pa se boljs, dala bi denar za kak projekt, k bi kej resil na kakem vecjem obmocju.
shtrukeljchek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 2. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a shtrukeljchek » 19. Maj. 2008 9:01

Prtička napisal/-a:
Prtička napisal/-a:Super pol.
d to nekoč v prihodnosti,ko bom mela varen dom,finančno varnost in partnerja k me bo podpiru.

NORMALNO da če se bo partner strinju.raj dobro preberi?
plus posvojila bi ga skp z mojimi otroci.mam pač željo po taki družini,zakaj pa mislm da mi ni treba kle razlagat.

žalostn da delate razlike.jaz bi samo evropskega otroka,tacga pa ne....ja,dokler bojo mel nekateri tak mišlene se bo nestrpnost še bolj veselo širla. žalostno.

in..zakaj bi mel ljudje k živijo v sloveniji prednost? KOT PRVO,zame je človek človek.pa al živi na jugu al pa severu. in to kr se dogaja ljudem tam,se tukej nobenmu ne-pa reč krkol,gledala sm to na lastne oči.
nobena pač ne bo štekala...ker ne veste skoz kaj sem šla. tko da...to je to.

Ma kdo dela razlike omg? To je realno dejstvo, s katerim se verjetno večina nas ne strinja. Ne gre za to da bi me kle hotla teb na vsak način preprečit k smo tok zagovedane, ampak preprosto zato ke ne glede na to kaj TI narediš kot mama, in kaj naredi nekdo tretji za s+vzgojo svojega otroka, še vedno se bo lahko našel nekdo ki ni vzgojen v tako odprtem duhu ki nima "Normalnih" staršev in bi tvojemu črnemu sinčku uničeval življenje. Lahko se sicer tolažiš s tem ko je ena rekla da pri njih so imel kitajce in črnce pa so bli večje face. Ja to se zgodi ampak redko. Mene so celo OŠ zajebaval ker mi je ime Suzana pišem se pa na ič. Pa nisem od dol (vsaj da bi vedla ne).. Ze to čačkalica. Kaj bi šele bilo če bi bila črna. :eek: Pa jst nimam nobenje bilo to much, in tut to da recimo nisem izstopala, bila sem samo zlo suha, kar sem še danes pa so me klical čačkalica- ko da nisem bila že dovolj zafrustrirana.
Začasno bi res lahko nekoga na daljavo posvojila pa da vidiš kako pa kaj bo, če imaš res tako ogromno željo. AMpak nekako se mi zdi glede na tvoje poste da potrebuješ več.

Pa lepo te prosim čez kaj si ti šla? Ja uboga revca k si gledala revne in uboge, po možnosti napol mrtve... kaj pa šele doživljajo oni?
If you love something, set it free. If it comes back, it was, and always will be yours. If it never returns, it was never yours to begin with
Prtička
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Prtička » 19. Maj. 2008 9:25

OH,ne bom komentirala,ker očitno ne znate nehat čeprou smo že zaklučl s tem. Ljudje brez lajfa pač.
neeee,nism js revca,ti si-k si tok boga pa suha.si pa res veeeelik dala skoz ja (SMEH). očitno ti je blo zmer vse u rt utaknen,da lah rečš d je žvet u taki bedi in to spremlat medtem k ti otroci pred očmi umirajo krneki pač. dj,odras mal.

plus tega-a pol če se vm rodi invalidn otrok ga bote kr skenslal ker taki so tud tarča zbadlivk?očitno ja.res,super teorija ja. sam d otrok ne bo izpostavlen-samo NORMALN je lah,tak kt vi,druge pa zakoplmo.

grow up.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 19. Maj. 2008 9:46

Če bi poskusila malo širše gledati na zadevo, bi videla, da še zdaleč niso samo zbadljivke. :wink:
Tak otrok je iztrgan iz svojega etničnega in kulturnega okolja in lahko ima kasneje probleme z lastno identiteto, iskanjem samega sebe. Ne spada nikamor - ne v Evropo, ker je to celina in skupek ''belih'' kultur in ne v Afriko, ker bo spet preveč drugačen od njih. V bistvu se ne bo imel s kom poistovetiti, pa reci, kar hočeš. Vedno bo drugačen od ostalih, zaznamovan, če se grobo izrazim.

Tudi jaz imam občutek, da bi (med drugim) imela ravno črnčka, ker se ti zdijo lepi, ker je to kao modno in še kaj. To se mi zdijo pa rahlo sebični razlogi, pa brez zamere.
Prtička
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Prtička » 19. Maj. 2008 9:59

Ja ja,maš prav. 10000%.
happy? :roll: odstopam od teme.
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 19. Maj. 2008 10:42

@jullia nam so rekli da ni problema s tem da bi moral priti tu na vrsti, ker itak otrok primanjkuje...ostalo pa smo dobili enake podate

svetujem ti, da se obrneš na najbližji konzulat (če ga ni v sloveniji je mogoče v avstriji...)
Houd de wereld tegen
shtrukeljchek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 2. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a shtrukeljchek » 19. Maj. 2008 10:54

Dej kaj če bi za spremembo ugotovila zakaj v vsakem postu vidiš napad nase? Nisem te prav nič provucirala in NIKJER nisem rekla da je lahko zivet v taki bedi, tega nikomur ne privoščim. Najbolj pa nasrkajo ravno otroci, zarad nevednosti staršev...

Tistega o svoji šoli nisem napisala zato da bi se komu zasmilila ampak sem ti samo želela ponazorit situacijo.
Kar se mojega lajfa tiče:
1. nisem razvajena smrkla in če kdo ve kako je bit lačen sem to jst - je res da nisem umrla od lakote, sem bila pa velikokrat lačna, ko s eje moja tastara namest da bi skrbela za kosilo rajši zapijala v vaških gostilnah in se fukarla naokol z vaškimi klošarji.
2. nikol mi ni blo v rit vtaknjen nič saj sem samo oblačila dobivala od sestričn, prijateljic ali pa rdečega križa- preživljal smo se iz dans na jutr- iz rok u usta tko da ne ti men da sm razvajena. KO sem odšla od doma se je situacija zalela obračat tko da imam danes vse nujno za preživetje. Verjetno celo več kot to. Ins em ponosna da sem daleč od sekreta kot je moja mati, da sem boljša in da nisem podlegl vsem njenim zatiranjem in frustracijam ki mi jih je podarila.

In ti uboga revca si celo zbrala denar da si lahko odšla gledat bedo? (jst sm bla na morju v celem lajfu in to na hrvaški obali dobesedno- 5x, še plavat sm se naučila šele pred leti- sam tko za primerjavo, kdo je razvajen)Mar bi ta denar podarila dol revnim če se ti že tok smiljo, ampak ne ti si mogla it sama preverit kakšna je situacija... Si kar predstavljam kako si trpela... :roll: Ne vem kaj naj si drugega mislim ob vseh tvojih postih... Mi vsi ti hočmo sam odpret oči da ne boš tko sebično in enolično gledala na svet. Je lepo če bi rada nekaj spremenila, ampak moje vprašanje je zakaj že zdaj ne začneš spreminjat. Zakaj čakat do posvojitve, ko pa lahko začano nekoga tudi tako posvojiš?
If you love something, set it free. If it comes back, it was, and always will be yours. If it never returns, it was never yours to begin with
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Maj. 2008 11:14

mislm eni pa res mal trapast razmišljate.. :roll:
Sam en tehtn razlog mi povejte zakaj jst nebi smela posvojit otroka, ki mi je všeč?Kaj je v tem kej slabega??Pač so dekletu všeč črnčki in bi enega posvojila in če ima možnost, zakaj pa ne?Ena sirota manj na svetu, ali bela ali črna, ali rumena.Mislm, dejte se ugriznt v jezik, pa mi povedat a vi bi kr tapruga otroka tam, brez da bi ga pogledale vzele, če bi ga?ja valda pogledaš ker ti je simpatičen, kater ti je pri srčku, mislm nevem no in iz tega celo zdraho nardite, da je prtička najslabša. :roll:
in metuljčica, kaj maš rajše da otrok uživa svojo krasno prekrasno kulturo v svoji rodni deželi, kjer ni nič drugega kot še ena številka v sirotišnici več in še ena številka mladega umrlega otroka??A je tukej bolj pomembna njegova kultura??OMFG!
in dejte nehat izpostavlat kaj bodo rekl otroci v šoli.ja, oprostite mojemu izražanju zdej, ampak otrok pove čist totalno isto kar sliši doma.In če so doma rasisitični nekulturni in nesocializirani tastari, ki še niso prebolel prazgodovine, potem bo tudi otrok isti primitivec kot oni.In zajebaval te bojo pa kakršenkoli bil, sam tok.In to ni noben razlog, da se nebi odločili za posvojitev črnega otroka!

In še neki, vsi neki vlečete na plano njeno temo, kjer je odvisna od odnosov...hJA, pa vi mislite, da vi niste?vi ne potrebujete ljubezni in objemov?vi niste razočarani in zaskrbljeni ko izgubljate enkoga bližnjega ki vam je lep čas pomenil vse?ja nevem, kaj mate potem kamen namesto srca?
Jst vem, da rabm vsako sleherno stvar, poljube, objeme, tople besede, oporo, dobre pijatelje, bližnje in če tega nebi imela bi bila popolnoam prazna in osamljena kot sam vrag!

skratka prtička, če imaš res željo in ostale potrebne stvari, da bi otroka lahko posvojila, go for it!!!In oziraj se na to, kaj tebi paše in ne kaj drugi pravijo, ker tale tema je pa res polna nekih bednih neutemeljenih očitkov. :roll:

pa še to, kaj mislte če angelina posvoji otroka, potem bi ga pa vsak drugi posvojil ker ga je ona?a lahko nehate posploševat na tak način!
In ljubi bog, tukej se gre za rešit otroka iz nemogočih razmer, ne pa za modno muho.pa tudi če je modna muha, bolje to, kot pa da živi v nemogočih razmerah tam kjer je!
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 19. Maj. 2008 11:26

lissa napisal/-a: Mam samohranilk, takih ki se odločajo zavesto, da bodo živele same z otrokom in ga tudi same posvojijo, ne podpiram. Otrok namreč rabi oba starša, ker to je za nadaljno socializacijo, posebej za primarno, zelo pomembno. In pa tudi '' vlečenje '' denarja iz državne blagajne, kjer imamo največji delež davkoplačevalci.

kašna neumnost je pa zdej to? zdaj pa mati samohranilka ne more met otrok al kaj? jaz mam oba starša ampak mi je eden tako sranje u lajfu naredil da mi ni do stikov z njim .. in sem prav vesela da sem samo z mami, ki je tko al tko zmeri sam ona zame skrbela, tud ko smo bli skupaj. in mislim, da mi nič ne manjka, še bolje mi je. zelo pomembni so odnosi med roditeljem/ji in otrokom ne pa to, kakšnega spola je roditelj. moški lik lahko nadomesti katerakoli druga oseba v otrokovem življenju, ne le oče.
Uporabniški avatar
Poki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Poki » 19. Maj. 2008 11:35

Jaz če se le da ne sodim ničesar....vsak naj ravno v duhu s svojim srcem...in verjamem v nekaj: z ljubeznijo se lahko doseže karkoli....tudi mati samohranilka....
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 19. Maj. 2008 12:10

Tle pa lahk rečem da se v celoti strinjam s *purple*. :D In js kljub vsemu mislim da bi se enmu posvojenemu črnčku iz Afrike še zmeri velik bolš godilo tle kot pa tam, in ne vem zakaj bi mel kakšne komplekse da je drugačn in da ne spada sem - mogoče bo pa ponosn, da je neki posebnega, če ga bojo starši pač na tak način vzgojili (kar verjamem da bi ga). Glede norčevanja vrstnikov in podobno - sm že napisala v tej temi - povsod se najdejo otroci ki so hudobni (sej niso sami krivi, so pač bli slabo vzgojeni in majo slab vzor doma), ampak taki se spravljajo na vse možno - na tihe in plašne, da debele al preveč suhe, na take ki majo štrleče uhe, očala al pa zobe narazn ... in to je ful neumn argument, ker vsi vemo da se otroci norčujejo še iz velik bolj absurdnih stvari.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Prtička
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Prtička » 19. Maj. 2008 16:14

*purple* in no angel,hvala.
Saj dve razumni osebi k sta dojeli kaj hočm povedat.
Mi je pa najbl neumn blo to,da napiš čist logičn vprašane v temo,KAKO GRE S TEM U SMISLU FORMALNOSTI,pa kuj dobim čist X odgovore v smer o kateri sploh govora ni,kaj šele d folk špijuna kere teme sm pisala in mi to naprej meče,kar SPLOOOOH ne sodi u tole temo.Nekateri iščejo pikce da lah zabijajo nazaj.Moj vprašane pa je bil čist jasn.

Torej ne glede na vse,hvala za podporo nekaterim in za razumevanje.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 19. Maj. 2008 16:53

Prtička napisal/-a:*purple* in no angel,hvala.
Saj dve razumni osebi k sta dojeli kaj hočm povedat.
Mi je pa najbl neumn blo to,da napiš čist logičn vprašane v temo,KAKO GRE S TEM U SMISLU FORMALNOSTI,pa kuj dobim čist X odgovore v smer o kateri sploh govora ni,kaj šele d folk špijuna kere teme sm pisala in mi to naprej meče,kar SPLOOOOH ne sodi u tole temo.Nekateri iščejo pikce da lah zabijajo nazaj.Moj vprašane pa je bil čist jasn.

Torej ne glede na vse,hvala za podporo nekaterim in za razumevanje.

Dobra podpora, ki ti tišči glavo še globlje v pesek. Glej vsak ima probleme v življenju in vsak se sooča z različnimi situacijami, v katerih vedno ne ravna prav. Veliki večini tukaj je očitno, da imaš tudi ti problem in s tem, ko so ti to hoteli razložiti in ti tako pomagati, si ti naredila celo paniko. Jaz ti svetujem da si poštena do sebe in da sprejmeš dobronamerne nasvete, če se že sama ne znaš ali nočeš samoanalizirati.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 19. Maj. 2008 17:18

Ma men se zdi prav smešno tole no - za koga se mate, da si jemljete pravico takle pamet solit nekomu da ni primern za starša? Sicer je pa lepo povedla da bi se za to odločla čez neki let in ne jutr, konc koncev pa to nima nobene zveze, mislim človek sam prosi za nasvet in pol kr neko pametovanje in obsojanje ... Sej pri vsaki tadrugi temi je isto - vprašaš za nek nasvet, dobiš pa vse prej kot to. To, da ma 3/4 uporabnic tule gor blazno neobvladljivo slo po pametovanju, ni pa seveda itak nč novga.

Prtička, zgleda da se boš mogla kam drugam obrnt. :nixweiss:
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]