Posvojitev ČRNČKA
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
kajira - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 5. 2006
prtička, nihče te noče napadat, vendar bi bilo res bolje, če bi najprej 'pozdravila' svojo odvisnost od odnosov. če boš samohranilka, se zna zgoditi, da boš svojo odvisnost prenesla na otroka, s čimer mu boš nezavedno naredila trajno škodo. sicer pa verjetno veš, kako težko je posvojit otroka (dolgo čakanje, vsa birokracija, dokazovanje, da si primerna za starševstvo ...), sploh iz drugih držav. da imata kaj pri tem popularnost in eksotika, boš verjetno zanikala. ljudje po defaultu mislijo, da delajo večje dobro delo, če posvojijo črnčka kot pa slovenčka.
kot je ena omenila, se mi zdi za tvoj primer boljša ideja, da bi nekega otročka podpirala na daljavo - če so ti ravno črnčki tako prirasli k srcu, bi bila to taka fer varianta.
sicer pa kar je shtrukeljchek povedala. prosim ne vsega razumet kot osebni napad.
kot je ena omenila, se mi zdi za tvoj primer boljša ideja, da bi nekega otročka podpirala na daljavo - če so ti ravno črnčki tako prirasli k srcu, bi bila to taka fer varianta.
sicer pa kar je shtrukeljchek povedala. prosim ne vsega razumet kot osebni napad.
- LanaMaxim
- Kofetarica
- Na forumu od: 23. 3. 2008
Res je, da te ne poznam osebno in je krivično od mene, da te obsojam. Tudi js se kdaj vprašam, zakaj bi imela svoje otroke, ko pa je na svetu toliko sirot.
Pa vendar se mi ne zdi primerno, da oseba, ki ima probleme, gre posvojit otroka, če še sama zase ne ve kako in kaj. Tudi pari, ki so v krizi in se odločijo za otroka, ker mislijo, bodo rešili s tem vse probleme, se mi ne zdijo zreli. In to je podobno.
Lahko, da si svoje probleme rešila in se nimam pravice kle nate spravlat, ampak glede na tvoje poste...
Pa vendar se mi ne zdi primerno, da oseba, ki ima probleme, gre posvojit otroka, če še sama zase ne ve kako in kaj. Tudi pari, ki so v krizi in se odločijo za otroka, ker mislijo, bodo rešili s tem vse probleme, se mi ne zdijo zreli. In to je podobno.
Lahko, da si svoje probleme rešila in se nimam pravice kle nate spravlat, ampak glede na tvoje poste...
-
Pontifex Maximus - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2007
jullia_ napisal/-a:A če bo Angelina z mosta skočila, boste vi tudi?
O,da bi Angelina skočila z mosta...Filmski industriji bi naredila najbrž veliko koristi...
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Meni je to kar nekaj, ko nekdo hoče posvojiti točno takega in takega otroka. Kaj, a samo takega in takega otroka lahko imaš rad? Mora biti črn, da bo zadovoljil tvoje potrebe po ljubezni?
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
- Prtička
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 2. 2007
OMG.
pa kdo je reku da sm samohranilka? to bom nardila čez tolk in tolk let,ko se bom poročila/mela resno vezo in bova oba z partnerjem pripravljena na to.
mislm....hallo no.
in zdej kao ker mam po mnenju nekaterih probleme(k to sploh niso,sam pač se hit navežm na katere ljudi in jih mam rada ter jih težje pozabm-pa vseen sm do zdej še VSE,k sm pač čustvena zlo) in zdej mam kr probleme in bo otrok trpel ob men a kaj?
dj,....jaaao.
pa kdo je reku da sm samohranilka? to bom nardila čez tolk in tolk let,ko se bom poročila/mela resno vezo in bova oba z partnerjem pripravljena na to.
mislm....hallo no.
in zdej kao ker mam po mnenju nekaterih probleme(k to sploh niso,sam pač se hit navežm na katere ljudi in jih mam rada ter jih težje pozabm-pa vseen sm do zdej še VSE,k sm pač čustvena zlo) in zdej mam kr probleme in bo otrok trpel ob men a kaj?
dj,....jaaao.
- Prtička
- Sramežljivka
LanaMaxim napisal/-a:
Pa vendar se mi ne zdi primerno, da oseba, ki ima probleme, gre posvojit otroka, če še sama zase ne ve kako in kaj
draga moja ti, ki si brez problemou.
po čem sklepaš d mam probleme? a te je sam mal zavedla beseda u moji temi 'odvisna'? lepo te prosm. s tisto temo sm samo hotla povedat kok zlo mi pomenjo nekatere osebe,sploh pa sm to pisala u obdobju ko sem dve izgube prebolevala. Danes komaj da se jih še spomnin. Sam pač težko obdobje je blo in nism vidla izhoda. Ampak verjetno se to vam popolnim nikoli ne zgodi. se samo nm,k mamo probleme in nismo zreli za nč.
- LanaMaxim
- Kofetarica
Prtička napisal/-a:Nisem vedla kam točm bi to napisala,pod ljubezen kar gre:)
Torej zanima me če katera ve,kako in če se da posvojiti v Sloveniji dojenčka,črnčka....Vem da to počnejo wanna be holiwodske zvezde itd...kako je pr nas s tem urejeno?Namreč tega si res full želim dolg že....hvala za odgovore.
Glej, preberi si, kako si napisala. Nič nisi omenjala partnerja, čez koliko let si to želiš... Drugič raje bolje opiši situacijo, ne pa se pol takoj pizdit nazaj, če kaj ni po tvojem.
In sem vesela, da nimaš več problemov in tud nikoli nisem napisala, da jih jaz nimam. Vsak jih ima in se tega zavedam.
- Prtička
- Sramežljivka
Super pol.
Brez zamere,ampak kuj ste se vsi zapičl u mojo temo nevem kok časa nazaj in to naprej vrgl,vprašala sm pa čist neki drucga.
In NORMALNO d to nekoč v prihodnosti,ko bom mela varen dom,finančno varnost in partnerja k me bo podpiru.
Brez zamere,ampak kuj ste se vsi zapičl u mojo temo nevem kok časa nazaj in to naprej vrgl,vprašala sm pa čist neki drucga.
In NORMALNO d to nekoč v prihodnosti,ko bom mela varen dom,finančno varnost in partnerja k me bo podpiru.
-
lissa - Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 5. 2008
- Kraj: Primorska
Prtička, dej se mal skuleri. Glej kakšne poste pišeš...
LanaMaxim je izrazla svoje mnenje in zdaj jo napadaš nazaj, češ kaj te ona napada. Ona je samo povedala svoje, tvoje reakcije pa so zelo burno odzvane. Vprašala si, kje lahko dobiš informacije za posvojitev otroka in to tudi stori, ne se pa tle neki kregat. Če si to močno želiš, boš to tudi storila, ne glede na komentarje drugih.
Je pa res, zavedati se moraš, da ko posvojiš nekoga iz druge kulture in druge rase, ni isto, kot če posvojiš evropskega otroka bele rase. Družba je še vedno nestrpna, počuti se ogrožene,seveda upravičeno. Že tako smo majhni in vse manjši postajamo. Žal ne bomo nikoli vsi enakovredni.
Če bi se jaz odločila za posvojitev, bi najprej posvojila otroka, ki bi izhajal iz evropskega naroda in bil belec. Za drugo raso se nebi nikoli odločila in zato se s tvojim posvojiteljskim izborom ne strinjam. Lahko me obsojate, ampak to sem pač jaz. Vsekakor pa bi najprej imela otroka po naravni poti, ker občutek, da rodiš otroka, ki ga devet mesecev nosiš pod srcem.... verjamem, da je nekaj prečudovitega. Za posvojitev bi se mogoče odločila v primeru, da ne bi mogla zanositi.
Aja, Prtička, zmotilo me je tudi to : OMG.
mislm....hallo no.
Rekla si, to bom nardila, ko........ Se ti ne zdi,Ti govoriš zase, kaj bi in kako bi, partnerjevega mnenja pa nisi omenila. Verjetno zato, ker ga ni. Mislim, da otrok potrebuje oba starša in ne samo mamo oz. očeta ( drugo je, če se zgodi smrt v družini). Mam samohranilk, takih ki se odločajo zavesto, da bodo živele same z otrokom in ga tudi same posvojijo, ne podpiram. Otrok namreč rabi oba starša, ker to je za nadaljno socializacijo, posebej za primarno, zelo pomembno. In pa tudi '' vlečenje '' denarja iz državne blagajne, kjer imamo največji delež davkoplačevalci.
Vse lepo in prav, ampak je treba pomisliti tudi na ljudi, ki živijo v Sloveniji in predvsem kako živijo. Njim bi bilo treba najprej pomagati.
Priznam, ideja, da bi otroka, katerega bi posvojila, rešila bolezni in mu omogočila šolanje,.... pohvale vredna,vendar predsodki, ki jih ima današnja družba še vedno veliko, nevem kako bi jih otrok doživljal. Slovenci smo še vedno zelo zaprti glede tega in večina se jih še vedno počuti ogrožene.
Dobro premisli in ne sili z glavo skozi zid.
LanaMaxim je izrazla svoje mnenje in zdaj jo napadaš nazaj, češ kaj te ona napada. Ona je samo povedala svoje, tvoje reakcije pa so zelo burno odzvane. Vprašala si, kje lahko dobiš informacije za posvojitev otroka in to tudi stori, ne se pa tle neki kregat. Če si to močno želiš, boš to tudi storila, ne glede na komentarje drugih.
Je pa res, zavedati se moraš, da ko posvojiš nekoga iz druge kulture in druge rase, ni isto, kot če posvojiš evropskega otroka bele rase. Družba je še vedno nestrpna, počuti se ogrožene,seveda upravičeno. Že tako smo majhni in vse manjši postajamo. Žal ne bomo nikoli vsi enakovredni.
Če bi se jaz odločila za posvojitev, bi najprej posvojila otroka, ki bi izhajal iz evropskega naroda in bil belec. Za drugo raso se nebi nikoli odločila in zato se s tvojim posvojiteljskim izborom ne strinjam. Lahko me obsojate, ampak to sem pač jaz. Vsekakor pa bi najprej imela otroka po naravni poti, ker občutek, da rodiš otroka, ki ga devet mesecev nosiš pod srcem.... verjamem, da je nekaj prečudovitega. Za posvojitev bi se mogoče odločila v primeru, da ne bi mogla zanositi.
Aja, Prtička, zmotilo me je tudi to : OMG.
mislm....hallo no.
Rekla si, to bom nardila, ko........ Se ti ne zdi,Ti govoriš zase, kaj bi in kako bi, partnerjevega mnenja pa nisi omenila. Verjetno zato, ker ga ni. Mislim, da otrok potrebuje oba starša in ne samo mamo oz. očeta ( drugo je, če se zgodi smrt v družini). Mam samohranilk, takih ki se odločajo zavesto, da bodo živele same z otrokom in ga tudi same posvojijo, ne podpiram. Otrok namreč rabi oba starša, ker to je za nadaljno socializacijo, posebej za primarno, zelo pomembno. In pa tudi '' vlečenje '' denarja iz državne blagajne, kjer imamo največji delež davkoplačevalci.
Vse lepo in prav, ampak je treba pomisliti tudi na ljudi, ki živijo v Sloveniji in predvsem kako živijo. Njim bi bilo treba najprej pomagati.
Priznam, ideja, da bi otroka, katerega bi posvojila, rešila bolezni in mu omogočila šolanje,.... pohvale vredna,vendar predsodki, ki jih ima današnja družba še vedno veliko, nevem kako bi jih otrok doživljal. Slovenci smo še vedno zelo zaprti glede tega in večina se jih še vedno počuti ogrožene.
Dobro premisli in ne sili z glavo skozi zid.
- Prtička
- Sramežljivka
Prtička napisal/-a:Super pol.
d to nekoč v prihodnosti,ko bom mela varen dom,finančno varnost in partnerja k me bo podpiru.
NORMALNO da če se bo partner strinju.raj dobro preberi?
plus posvojila bi ga skp z mojimi otroci.mam pač željo po taki družini,zakaj pa mislm da mi ni treba kle razlagat.
žalostn da delate razlike.jaz bi samo evropskega otroka,tacga pa ne....ja,dokler bojo mel nekateri tak mišlene se bo nestrpnost še bolj veselo širla. žalostno.
in..zakaj bi mel ljudje k živijo v sloveniji prednost? KOT PRVO,zame je človek človek.pa al živi na jugu al pa severu. in to kr se dogaja ljudem tam,se tukej nobenmu ne-pa reč krkol,gledala sm to na lastne oči.
nobena pač ne bo štekala...ker ne veste skoz kaj sem šla. tko da...to je to.
Zadnjič spremenil Prtička, dne 18. Maj. 2008 21:27, skupaj popravljeno 1 krat.
- LanaMaxim
- Kofetarica
Prtička napisal/-a:Super pol.
No evo, zdej smo si pa na jasnem.
Drgač pa glede posvojitve - se boš mogla na kakšnih uradih pozanimat, ne vem, če boš najdla odgovor na cosmu. Ali pač?
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Prtička napisal/-a:
žalostn da delate razlike.jaz bi samo evropskega otroka,tacga pa ne....ja,dokler bojo mel nekateri tak mišlene se bo nestrpnost še bolj veselo širla. žalostno.
in..zakaj bi mel ljudje k živijo v sloveniji prednost? KOT PRVO,zame je človek človek.pa al živi na jugu al pa severu. in to kr se dogaja ljudem tam,se tukej nobenmu ne-pa reč krkol,gledala sm to na lastne oči.
nobena pač ne bo štekala...ker ne veste skoz kaj sem šla. tko da...to je to.
No ne udrihat po ljudeh, ker si jim precej podobna, samo da ti želiš črnega otroka. Kljub temu, da ima dosti otrok vseh ras žalostno življenje in bi potrebovali pomoč.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Ja to pa na čisto napačnem kraju sprašuješ, ker verjetno nobena tu ne pozna naslova urada za posvojitve v Zambiji.
Lahko ti pa povem, kako bi tujec posvojil slovenskega otroka. Na vrsto bi prišel šele, če ne bi našli posvojitelja pri nas, ustrezne službe bi preverile, v kakšnih pogojih bi tam živel + potreboval bi dovoljenje ministra za družino in za upravo. Ampak v praksi se to ne dogaja, ker ni potrebe po tem.
Lahko ti pa povem, kako bi tujec posvojil slovenskega otroka. Na vrsto bi prišel šele, če ne bi našli posvojitelja pri nas, ustrezne službe bi preverile, v kakšnih pogojih bi tam živel + potreboval bi dovoljenje ministra za družino in za upravo. Ampak v praksi se to ne dogaja, ker ni potrebe po tem.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov