Posvojitev ČRNČKA
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
jah vodi v diskusijo...razmišljanje o tej temi...pač spoznati različne kote te situacije...vsaka diskusija je zanimiva in prinese neko novo znanje ali pa vsaj razširitev razmišljanja v katerem smo...vsak vzame zase toliko kolikor pač v svoji glavi lahko...bolj si omejen manj pobereš zase in bolj omejeno življenje živiš....bolj širiš obzorja bolj široko življenje živiš
Torej jaz smatram to temo za pozitivno kljub nekaterim cvetjam ki se jih pač ne spodobi obravnavati...konec koncu res ta tema pokaže morda na nekatere omejene ume in razmišljanja...take teme širijo obzorja in ljudje se iz svoje zaplankanosti morda celo dvignejo in dojamejo da pa morda vendarle ni vse tako kakor mislijo da je
Torej jaz smatram to temo za pozitivno kljub nekaterim cvetjam ki se jih pač ne spodobi obravnavati...konec koncu res ta tema pokaže morda na nekatere omejene ume in razmišljanja...take teme širijo obzorja in ljudje se iz svoje zaplankanosti morda celo dvignejo in dojamejo da pa morda vendarle ni vse tako kakor mislijo da je
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
-
Josephina - Cosmofrik
- Na forumu od: 20. 8. 2006
Vi se samo prepirate, kdo ma prav, kdo je bolj zabit, butast in omejen, nimate pa debate o posvojiti črnčka.
Pac nekdo bi se raj sliku s tigrom, nekdo si bolj zeli imet svoje otroke, nekdo bi rad imel bosancka, kitajcka, brazilca, nekdo sploh ne bi rad mel otrok itd.
Vse to je sprejemljivo, ce se pove na kulturen nacin.
Pac nekdo bi se raj sliku s tigrom, nekdo si bolj zeli imet svoje otroke, nekdo bi rad imel bosancka, kitajcka, brazilca, nekdo sploh ne bi rad mel otrok itd.
-
ryu10kyu - Cosmofrik
Josephina napisal/-a:Vi se samo prepirate, kdo ma prav, kdo je bolj zabit, butast in omejen, nimate pa debate o posvojiti črnčka.
Verjamem da to ne leti na moj prispevek...kajti potrudil sem se podati kar se da nevtralno mnenje ki zadeva celotno situacijo...oziroma predvsem vidik otroka...kajti tu me zanima samo otrok in ne mati ali ženska ki želi posvojiti otroka niti ksenofobična družba niti ne vem kaj
Tu šteje otrok...ta ženska želi posvojiti otroka in sem ji podal več opcij kako pač drugače obrniti situacijo v prid otroka in celotne situacije
-
Josephina - Cosmofrik
- Na forumu od: 20. 8. 2006
Leti na vse osebke tega foruma, ki se kregajo za brezveze.
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
Prtička napisal/-a:RYU10KYU:glede na to,da me v bistvu ne podpiraš si še najbolš utemeljil svoje mnenje,ki mi je mogoče dalo mislt.
Vse drug je blo eno tolcenje u prazno brez prave podlage.
Hvala vseeno.
On je samo povedal tisto, kar so prej že drugi napisali, le da je bolj izbiral besede.
Ti si pa že a priori proti vsakemu, ki se ne strinja s tabo.
Forum je namenjen izmenjavi mnenj, zato moraš takšne odzive predvideti.
- *malecka*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 9. 2005
hm, jaz sem slišala, da mora met slovenija neko pogodboz drugo državo, če hoče nekdo posvojit otroka iz druge države. sam nisem ziher,da to drži.
Drgač pa sm se pogovarjala s kolegico od šefice, ki ne more nikako zanosit, in sta z možem želela posvojit otroka - ni šlo. Prvič sta zarad birokracije itd. čakala par let, da so preverli če sta sposobna al neki podobnega, pol pa so jima rekli, da otrok v sloveniji za posvojitev trenutno ni! Sam za v rejo, da so. kr neki.
Drgač pa sm se pogovarjala s kolegico od šefice, ki ne more nikako zanosit, in sta z možem želela posvojit otroka - ni šlo. Prvič sta zarad birokracije itd. čakala par let, da so preverli če sta sposobna al neki podobnega, pol pa so jima rekli, da otrok v sloveniji za posvojitev trenutno ni! Sam za v rejo, da so. kr neki.
Ljubezen ni čudo vendar dela čudeže.
-
ryu10kyu - Cosmofrik
metuljčica* napisal/-a:Prtička napisal/-a:RYU10KYU:glede na to,da me v bistvu ne podpiraš si še najbolš utemeljil svoje mnenje,ki mi je mogoče dalo mislt.
Vse drug je blo eno tolcenje u prazno brez prave podlage.
Hvala vseeno.
On je samo povedal tisto, kar so prej že drugi napisali, le da je bolj izbiral besede.
Ne pa ne
Jaz se z njo strinjam...samo podal sem druge opcije ki so bolj racionalne!
Vi ste pa smotani ste jo pa hecali
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Dotaknila se bom samo argumenta o domnevnem rasizmu Slovencev.
Tudi če je res, da bi temnopoltega otroka v vrtcu ali šoli ali na ulici zasmehovali (pa mislim, da ni res, mogoče samo kaka izjema), to ni razlog, da ne bi posvojil takega otroka.
Življenje ni nikoli enostavno, tudi če bi si to starši (oziroma posvojitelji) želeli, ne morejo umakniti iz otrokovega življenja vseh ovir in neprijetnosti. Treba se je soočiti z njimi.
Tako se razvija posameznik in tudi družba.
Tudi če je res, da bi temnopoltega otroka v vrtcu ali šoli ali na ulici zasmehovali (pa mislim, da ni res, mogoče samo kaka izjema), to ni razlog, da ne bi posvojil takega otroka.
Življenje ni nikoli enostavno, tudi če bi si to starši (oziroma posvojitelji) želeli, ne morejo umakniti iz otrokovega življenja vseh ovir in neprijetnosti. Treba se je soočiti z njimi.
Tako se razvija posameznik in tudi družba.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]