Posvojitev ČRNČKA

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Prtička
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Prtička » 18. Maj. 2008 17:00

Nisem vedla kam točm bi to napisala,pod ljubezen kar gre:)
Torej zanima me če katera ve,kako in če se da posvojiti v Sloveniji dojenčka,črnčka....Vem da to počnejo wanna be holiwodske zvezde itd...kako je pr nas s tem urejeno?Namreč tega si res full želim dolg že....hvala za odgovore.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 18. Maj. 2008 17:07

Posvojitev
Posvojiti ali ... - tu je več o posvajanju otrok iz nerazvitih predelov
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 18. Maj. 2008 17:13

Kljub temu da se bo tole zaklenilo:

Posvojitev je potrebno doseči v državi izvora (se pravi nekje v Afriki, če misliš na te države) in če jo tamkajšnja zakonodaja omogoča, v Sloveniji ni problemov. Tako da je prvi naslov konzulat želene države.
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 18. Maj. 2008 17:24

Obstaja botrstvo na daljavo. S tem mu omogočaš praktično vse. Pomagaš mu pri šolanju, pri zdravilih, bla bla bla... lahko ga tudi obiščeš...ipd.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 18. Maj. 2008 17:36

Prtička napisal/-a:Nisem vedla kam točm bi to napisala,pod ljubezen kar gre:)
Torej zanima me če katera ve,kako in če se da posvojiti v Sloveniji dojenčka,črnčka....Vem da to počnejo wanna be holiwodske zvezde itd...kako je pr nas s tem urejeno?Namreč tega si res full želim dolg že....hvala za odgovore.
Otrok ne bo resil tvojih problemov.
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 18. Maj. 2008 18:17

Js pa ne vem no. Zakaj pa lih črnčka? Ne vem zakaj smo ljudje tako egoistični in ne pomislimo na druge.

Zato, da boš ti zadovoljna, bi moral otrok tukaj verjetno požreti veliko hudega. Prvo to, da je temnopolt in drugo, da je posvojen. Seveda podpiram posvojitve, ampak na tak način, da se bo otrok lahko čim lažje vklopil v okolje in da ga bodo sprejeli. Seveda najbolj pomembno pa je, da ga imajo starši radi. 2 starša. :) Pač sem starokopitna.
shtrukeljchek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 2. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a shtrukeljchek » 18. Maj. 2008 18:52

Mahagonij napisal/-a:Otrok ne bo resil tvojih problemov.[/url]

Se popolnoma strinjam najprej razčisti svoj odnos do soljudi potem pa razmišljaj o otrocih. Glede na tvoj opis v prejšnji temi bi se lahko reklo da si obsedena z odnosi in ne znaš bit sama- za svojo srečo potrebuješ druge, ko ti odidejo si spet nesrečna. In potem spet.. gremo dalje.

Tut strinjam se z Lano MAxim, realno če bi imela črnčka v sloveniji bi verjetno zelo trpel sploh v osnovni šoli, kar spomni se kako kruti so lahko otroci... sedaj so še hujši. Jst ne bi mogla gledat kako otrok vsak dan joče zarad tega ker živi... + otrok naj bi imel možnost met oba starša. Meni je oče umrl pri 11 letih pa ti povem da sm zlo pogrešala njegovo vzgojo, kaj šele moje mlajše sestrice. Bit mama samohranilka ni mačji kašelj.
If you love something, set it free. If it comes back, it was, and always will be yours. If it never returns, it was never yours to begin with
Prtička
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Prtička » 18. Maj. 2008 18:59

JA ŠIIIIIT.
pa ka je z vami?ka pa moja prejšna tema s tem d želim nekoč posvojit nekoga iz teh držav?in nimam benih blaznih problemov,niti duševnih niti fizičnih..sm čist normalna ženska,nism pa popolna tko k noben izmed vs ni(če še niste opazl,seveda).VSAK let sm u afriki skor in sm se navezala na to raso in mi je kultura in vse blizu.in sm od blizu vidla kaj se tam dogaja in s tem bi saj pikco lah prpomohla k enemu življenju!!!

ne morm vrjet,samo obsojat znate.še rečte d sm nesposobna bit dobra mama otroku .
Prtička
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Prtička » 18. Maj. 2008 19:03

LanaMaxim napisal/-a:Js pa ne vem no. Zakaj pa lih črnčka? Ne vem zakaj smo ljudje tako egoistični in ne pomislimo na druge.

IN TI men d ne mislm na druge?da to hočem narest je živ dokaz d mislm. če je pa družba rasistična pa omejena...smo pa taki k to želimo narest edino upanje,d se to izkorenin in da vsi naučimo sprejemat vse vrste ljudi-od rdeče,bele,rumene,črne rase itd.

svašta
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 18. Maj. 2008 19:12

shtrukeljchek napisal/-a:realno če bi imela črnčka v sloveniji bi verjetno zelo trpel sploh v osnovni šoli, kar spomni se kako kruti so lahko otroci...

Okej, s tem se pa ne strinjam čist. Ponavadi so "kruti" tisti otroci, ki doma nimajo pravilne vzgoje. Če ti doma svojemu otroku lepo pojasniš zakaj je en otrok črn in posvojen, mislim da bi ga čist lepo sprejel. Js vem za mojga bratca, pa je star komaj 5 let in se doma vse živo pogovarjamo z njim, mu odgovarjamo na vsa vprašanja in dam glavo da ne bi imel nobenih predsotkov o tujem (črnem - v tem primeru) fantku, niti ga ne bi zbadal in zafrkaval. Če otrok ve zakaj se gre, je vse veliko lažje. Si pa čist lahko predstavljam kakšnega nevzgojenega mulca, ki kaže s prstom na črnčka. Zakaj? Ne zato ker bi biu on "krut", ampak mogoče zato ker nima pojma s kje ta fant prihaja, kaj je in kaj počne tukaj med samimi belci.
Prtička
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Prtička » 18. Maj. 2008 19:17

ja..in zdej mi škodujemo otroku k ga hočmo rešt bolezni,praznga in izropanga življenja...nastrojeni starši k ne znajo otroku pojasnt d smo različni in to temo raj spustijo,so pa tapravi.
lepo vs prosm.
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 18. Maj. 2008 19:18

Meni pa se zdi da so vsaj v današnjem času razni eksotični otroci v šoli prej "face" kot pa zasmehovani, vsaj v mojem kraju je tako, ker sem imela sestro še do nedavnega na oš in so imeli črnce, kitajce...pa so se vsi čisto vredu razumeli in ni bilo nobenih konfliktov.
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
DiamondLollipop
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a DiamondLollipop » 18. Maj. 2008 19:28

***Ally*** napisal/-a:Meni pa se zdi da so vsaj v današnjem času razni eksotični otroci v šoli prej "face" kot pa zasmehovani, vsaj v mojem kraju je tako, ker sem imela sestro še do nedavnega na oš in so imeli črnce, kitajce...pa so se vsi čisto vredu razumeli in ni bilo nobenih konfliktov.

se strinjam, samo se pa pol najdejo kaki ki se posmehujejo in imajo razne pripombe ali karkoli.
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 18. Maj. 2008 19:38

Js se tud kr strinjam z Ally. Seveda se najdejo taki ki se bi spravlali na takga otroka, ampak kot je že ena opisala, to so otroci ki doma nimajo prave vzgoje in verjetno se ne bojo spravlali sam na enga črnčka, ampak tud na druge, šibkejše al pa bolj umirjene itd. ... Js se spomnim ko sm bla js v OŠ - neki jih je blo takih ki so meli starše Bosance, so se norčevali iz njih, eni so bli ful taki tihi pa plašni, so se isto norčevali ... Otroci znajo bit ful hudobni. :nixweiss:

Drugač pa, js ne bi vedla kak takšna posvojitev poteka, zanima pa tud mene, ker bi tud js nekoč rada posvojila enga takga otroka, sam da js bi rajš mela kakga Kitajčka hehe. :D
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 18. Maj. 2008 19:47

A če bo Angelina z mosta skočila, boste vi tudi? :P

Vrni se na Splošno