Posvojitev ČRNČKA

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 27. Maj. 2008 23:21

puma napisal/-a:namreč, če se nekdo odloči za posvojitev otroka in pri tem zahteva takšno barvo kože, določeno barvno oči, spol in lepotično piko na desni strani obraza, potem govorimo o modnem trendu ... in taka tema bi komot lahko bila pod rubriko Moda.

sicer se že dvakrat vprašala, pa dvakrat ste moje vprašanje zignorirali.Pa bom vprašala še enkrat.Ti bi vzela (in vsi tisti ki ste proti izbiranju tipa kože) čisto taprvega otroka ki bi ga zagledala v posvojitev, če bi imela na izbiro celo sirotišnico otrok?
verjamem, da boš rekla da ja, ampak verjamem tudi da bi bil ta odgovor lažen.
Poleg tega je v enem od postov lepo napisala, da je pač obsikala nek kraj, kjer so bili sami temnopolti otroci.In se je pač zamislila in izrazila željo posvojitve, v kolikor je pač to v njeni moči.
mislim nevem zakaj moda.sicer pa moda gor ali dol, ali zaradi razloga ker je to zdaj moderno, raje otroci trpijo?To je bilo še eno vprašanje, na katerega mi tudi ni noben odgovoril.Gledate po televiziji raje novice o tem, kako v sirotišnicah umirajo otroci in kako živijo v bedi in jih zaradi razloga mode, naj nebi posvojili.razlog gor ali dol, če je oseba sposobna speljat postopek in imet tega otroka, ni tukej tudi enega proti razloga ne.
samo seveda, najlažje je prigovarjat nekej v tri dni.

kadar pa govorimo o posvojitvi z namenom pomagati otroku, ki je bil zapuščen,potem se 'modni dodatki' sploh ne izpostavljajo, ker nimajo nobenega pomena.

Kolikor vem, je tudi to jasno izpostavila, zakaj in kako je prišla do sklepa posvojitve.

Jst ga teb že neb dala v posvojitev... Najprej se TI nauč izražat, potm razčist sama iz sabo kaj bi sploh rada, ker imam občutek da gre pri tebi zgolj za modno muho...

uf, jst tud marsikomu rečem da je zabit in marsikoga kam pošljem če mi stopi na žulj, toda kje je tukej merilo da bom slaba mama in da se bom tako obnašala z otrokom?
da se ne boš ugriznila za jezik in da se tebi ne pripeti kakšna taka stvar, da slučajno nebi ostala praznega naročja.Ne sodi drugim brez pravih sklepov, sploh pa če osebe sploh ne poznaš!

prtička, ti ap skulirej živčke..sama pri sebi dobro veš kaj in kako.Oziraj se nase, na svoje občutke in ne na to kaj pravijo drugi.oni ne bodo hvaležni, lačna afriška usta, pa še kako.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 28. Maj. 2008 17:48

Oh, tok kreganja zarad nečesa, kar se itak ne bo zgodil iz dons na jutr. In do takrat, ko (če) bo punca dejansko postaulena pred odločiteu, bo pretekl še kr neki cajta in tut če ma dons probleme sama s sabo, z odnosi, s čimerkol že (js tega ne pravm, kr se nism šla poglabljat u njen profil), ma do takrat še dost časa, priložnosti in možnosti, da stvari sprau u red.

Kokarkol se bo razpletel, js želim srečo usem, njej in morebitnim posvojenčkom, pa nej bodo iz kergakol konca sveta že.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
rdeče vrtnice
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a rdeče vrtnice » 30. Maj. 2008 15:10

če ne morš imet otrok je to meni supr ideja da posvojiš otroka sploh npr. iz afrike ker so razmere slabe...ampak še vseeno je kar dosti slabih strani na žalost. npr.v šoli ga bodo verjetno zmerjali ker je pač črn(otroci kot otroci!!!) kar je zelo slabo in nesramno in otrok je že avtomatično nekako navajen na njihovo okolje.in meni najslabša stran tega da nekoga posvojiš je da ko otrok zraste ko mu še kakšno stvar ukažeš in to da bi ti reku ja dej nehi mi težit sej nism moj taprav starš...to bi mene tok przadel ker sm zlo tak čustveno občutliv člouk...že tk se kej sekiram zlo potem bi mi pa še kaj tazga naredu otrok ki sem ga posvojila ker sem mu samo pomoč nudila in vse...ampak možnost je pa da bo otrok čisto uredu...nikoli ne veš...
bi pa imela celo življenje zlo dobro vest ker bom vedla da sem nekomu mogoče rešla življenje ali pa ga odrešla mogoče trpljenja...
ℓινє...ℓαυgн...ℓσνє...
ℓυкα<3
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 30. Maj. 2008 15:43

[quote?"rdeče vrtnice"]ampak še vseeno je kar dosti slabih strani na žalost. npr.v šoli ga bodo verjetno zmerjali ker je pač črn(otroci kot otroci!!!) kar je zelo slabo in nesramno in otrok je že avtomatično nekako navajen na njihovo okolje[/quote]

in to se tebi zdi razlog za neposvojitev?
Kaj bi pa ti naredila če bi imela rdečelasega otroka, ki bi ga zajebavali zarad barve las, debelega ki bi bil nevemkaj vse, otroka z očali, ki bi ga zajebavali zarad špegel, majhnega otroka, katerga bi klicali čevapčič, itd.....mislm, kakršnkoli bil VEDNO se bo našlo nekej za zajebavat pa ni važno kaj, samo da je tist ki zajebava car in ga cela njegova grupa podpira.
In oprosti, ne otroci kot otroci, ampak starši!otrok se ne zgaja sam, vzgajajo ga starši.In če so starši primitivci je tak tud otrok in če starš ne zna povedat otroku kaj je prav in da se določenih stvari ne počne, potem seveda da bo otrok slabe vzgoje in dolgega podmazanega jezika.
Tko da prosm ne prelagajte krivde na otroka, ker če bi tega otroka starš naučil, da se špeglastega/debelega/suhega/velikega/širokostopalnega, ne zajebava, potem ga nebi zajebaval!
Povej mi, kako je lahko dojenček navajen an določeno okolje, oziroma kulturo, območje?

n meni najslabša stran tega da nekoga posvojiš je da ko otrok zraste ko mu še kakšno stvar ukažeš in to da bi ti reku ja dej nehi mi težit sej nism moj taprav starš.

spet je tukej vmes vzgoja.Če ga boš tko vzgojil, da te ne o spoštoval in da ti bo rekel karkoli bo hotel, potem si sam kriv in trpi za njegovimi besedami.Poznam pa dva posvojenca, no ubistvu je bil en celo življenje pri rejnikih pa je zdej pri pravi mami, pa nisem še slišala da i kdrkoli rekel kaj takega, tudi v hudi jezi ne.nasprotno, obadva krušne starše spoštujeta do amena, saj konec koncev so jih vzeli h sebi in jih imeli radi.
lubii*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a lubii* » 02. Avg. 2008 18:55

tud jst sm že razmišlala da bi v prihodnosti posvojila črnčka:) in ne vidim razloga, da bi bilo to neprimerno...se popolnoma strinjam s *purple*...vedno se najde nekaj zaradi česar šibkejšega otroka trpinčijo...pa se s pomočjo staršev in prijateljev tak otrok nauči postaviti zase in zaživi normalno življenje...čeprav je pa res, da je naša država zelo ''tradicionalna'' in težje sprejema drugačnost kot pa nekatere druge, bolj razvite države... :?
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 02. Avg. 2008 19:54

Pomojem je dost brezveze da zdej neki razmisljas. Vecina zensk si pol po 25. letu(al pa se prej), zazeli met lastne otroke, s katerimi majo pol ponavad dost dela. Pocaki najprej da vids kako bo s tem, pa bos se pol odlocala a se ti da se posvajat ekstra. No...drugace je pa seveda ce ne mores met lastnih otrok.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Googi » 02. Avg. 2008 20:37

Jaz pa ne razumem zakaj črnčka? Toliko otrok je že v Sloveniji, ki je brez staršev, ne vem zakaj je treba rinit v tujino po enega črnčka. Dajmo najprej za svoje otroke poskrbeti...

Se mi zdi, da je to s črnčkom kot ena modna muha... zraven pa še eno čivavo pa si direkt za v Hollywood :roll:
Uporabniški avatar
emkica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 9. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a emkica » 02. Avg. 2008 21:10

s tem ko pravite da naj ne posvoji črnčka meni delujete k nacisti..mislm, zakaj bi poskrbeli sam za svojo slovensko rit. Saj če ga bo posvojila bo v končni fazi tudi on slovenec, pa čeprav ne izvorno.
Sploh pa vidim, da bi najraje vsi vidli, da bi vse črnce dal iz države ven. Mislm časi se spreminjajo in je tudi v sloveniji čedalje več črncev. Treba se je naučit tolerantnosti do drugačnih in kje se bolj začne kot v vrtcih, kjer ti bi v tem primeru že od malih nog vcepili, da biti drugačen ni nič narobe.
Jaz se strinjam z posvojitvijo. Bolj mešanj narod bo manj bo kazanja z prsti na tiste ki so druge rase..
Aja..in da vas opomnim...koncept rase ne obstaja več, ker izvorno čista in neokrnjena ''rasa'' ne obstaja več. Vse skupaj postaja čedalje večja mešanica takih in drugačnih genov.
Uporabniški avatar
bleona
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a bleona » 02. Avg. 2008 21:29

Googi napisal/-a:Jaz pa ne razumem zakaj črnčka? Toliko otrok je že v Sloveniji, ki je brez staršev, ne vem zakaj je treba rinit v tujino po enega črnčka. Dajmo najprej za svoje otroke poskrbeti...

Se mi zdi, da je to s črnčkom kot ena modna muha... zraven pa še eno čivavo pa si direkt za v Hollywood :roll:

samo v sloveniji ni dosti dojenckov za posvojit,niti malih otrok...pa ponavadi dost teh otrok zivi pri rejnikih.sicer niso povsem zakonito njihovi skrbniki ampak ponavadi kar pri njih ostanejo.
sirotisnic pa mi sploh nimamo.jaz osebno ne bi mela otroka v reji,ko bi bla starejsa ravno zarad tega.sicer bi pa tud jaz mela kakega posvojencka,magari crncka al pa kitajcka,belcka,slovencka,bosancka..kakrsnegakoli...samo da bi bil URADNO moj posvojencek,da nebi pri 5 letih od neka se kaka razocarana mama vzela,pa da se jebes po sodiscih. Pa da bi ga vzgajala od rojstva.
sicer se mi pa zdi da pri nas rasizem do crncov ni tok razsirjen.je res,da jih je manj,ampak se mi zdi da slovenci bolj palijo na druge.
lubii*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a lubii* » 02. Avg. 2008 21:29

drugače kolikor vem je v sloveniji veliko parov, ki želi posvojiti otroka in se zato zelo dolgo čaka....vsaj moja soseda je po dolgem čakanju sedaj dobila deklico...tako da mislim, da so države Afrike veliko bolj kritične...pa sploh ne vem kdo je začev o kakšni modi...ker kar se tiče otrok...meni se ne zdijo kakšen modni dodatek...sploh je zveza čisto zgrešena...posvojila bi otroka, da mu omogočim normalno življenje, mu dajem ljubezen, ga učim...ne pa da ga nosim namesto torbice!!
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 02. Avg. 2008 21:54

rdeče vrtnice napisal/-a:ampak še vseeno je kar dosti slabih strani na žalost. npr.v šoli ga bodo verjetno zmerjali ker je pač črn(otroci kot otroci!!!) kar je zelo slabo in nesramno in otrok je že avtomatično nekako navajen na njihovo okolje

ne .. zmirjali ga bojo samo tisti otroci, ki so jih starši z vzgojo in svojim obnašanjem naučili razisma ... zakaj morete v vsaki temi ki govori o drugačnih ljudeh tolko težit s tem kako bojo pol tega otroka (oz. otroka tega "drugačnega" človeka) vrstniki zmirjali ... otroci itak še nimajo svojega mišljenja ampak ga pobirajo od starejših oz. odraslih, ponavadi svojih staršev .. če bi se ljudje naučili sprejemat drugačnost in tako naučili še svoje otroke itd. pol ne bi blo več tega zmerjanja med otroci v osnovni šoli .. nasrečo se potem ko odrastemo naučimo po svoje mislit in razumemo da nismo vsi enaki .. no, nekateri tega ne dojamejo še pri 40. :roll:
Let's swim to the moon .....
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Googi » 03. Avg. 2008 16:38

Ne vem meni je malo mimo, da se zbira otroka glede na barvo kože. Če bi jaz želela posvojiti otroka mi to ne bi bilo pomembno. Drugače nisem vedela, da je toliko posvojitev v Sloveniji kot je Bleona omenila. Če je tako, se pa strinjam, da se poišče in pomaga otrokom tudi iz drugih držav.

Se pa da "posvojiti" otroka iz Afrike tako, da daješ nekaj denarja zanj vsak mesec in on se potem s tem denarjem šola in se preživlja. V bistvu daš otroku možnost, da se izobrazi v svojem okolju. Lahko mu tudi pišeš kakšna pisma, da se organizirati srečanja... Malo poiščite na netu, če katero to zanima. Jaz sem rekla, da to takoj, ko bom imela nek stabilen dohodek.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 16. Dec. 2010 10:36

Jaz osebno sem za posvojitev enega otroka iz tistih najmanj razvitih in najbol revnih držav. Ker se mi osebno zdi ful lepo, da nekega otroka rešiš skoraj gotove smrti, če so ga že spočeli. Ni on kriv, če seksajo nekontrolirano zaradi same bede.

bi pa mel še enega mojega. ampak ne več kot enega.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 16. Dec. 2010 12:00

...

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov