policija

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 28. Sep. 2007 20:50

kr.ena napisal/-a:
*purple* napisal/-a:če te policaji radin ustavljajo ti priporočam popolno abstinenco od alkohola, da ne boš še kdaj napihala česa od prejšnjega dne :D
dobr da jst ne pijem, ena skrb manj :D

Pa voziš tudi ne, kolikor vem :) Sta že dve skrbi manj :D

hmal bom :)
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 29. Sep. 2007 9:12

prav zanimivo se mi zdi koliko težav imajo nekateri z zakonom in s policijo..jaz bi se malo vprašala...
sama še z zakonom nisem prišla navzkriž...verjamem, da so policaji lahko enkrat krivični...da pa so do nekoga zmeraj?? :roll: no way...
ne vem kaj je potrebno toliko jokcanja...jaz imam res same dober izkušnje s policijo..ko sem naredila prekršek..pa je bila krivda moja...in sem nosila posledice..najlaže je pač preložit na drugega...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 29. Sep. 2007 11:10

nekateri imamo pač srečo in smo ob nepravem času na nepravem mestu :?
sicer pa niti ne rabš pridt z zakonom navzkriž da maš probleme z njimi.samo naletiš na taprave, pa maš velik problem.
Alhambra
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Alhambra » 29. Sep. 2007 16:29

no, js dvomim da večino ljudi moti to, da dobivajo kazni. oz. logično noben ne bi hotel plačat kazni. mislim, da kar večino moti pri policiji je to, da PREpogosto naletijo na nekorekten odnos. in lepo vas prosim, neke take floskule tipa, ja a če si ti kršila zakon ga pa policaj ne sme....dejte se zresnt, policaj mora ravnat po zakonu, ker če ne alkotest (če smo že pr alkotestu) ne bi smel veljaven. TKO JE. in jih je kr preveč k se jim enoistavno ne da postopka razložit, čeprav je bistven za veljavne rezulate. 15 minut mora minit odkar je človek nazadnje pil. in če ti oni tega ne povejo, pol postopek ni pravilen. nažalost je tko, da če ti kot ustavljena oseba podvomiš al pa vprašaš policaja o nečem, se vede do tebe kot do kriminalca. sori, skoraj nobenga ne poznam, k ne bi mela takih izkušenj.in ti ne pomaga niti to, da sodniku za prekrške te stvari poveš, ker zgleda da se itak lažeš al kako...mislim da ne gre za jokcanje zarad prekrška, ampak zaradi odnosa. če si policaj je tvoja naloga kao pač pazit na držaljanje, ne obratno. una policajka pr meni verjetno ni dobila lih kazni, ker me je dodobra pijano pustila se z avtom brez prometnega se odpeljaz domov...me prou zanima kdo bi odgovarjal, če bi imela takrat kšno prometno nesrečo.
nažalost je problem še to, da maš ljudi, ki dleajo manjše prekrške, in so ustavljeni sam zato, ker morajo kapsi kvoto izpolnit, medtem ko so pa uni iber kršilci lahko v raju, ker jih itak ne ustavijo, tut če spidirajo mimo policijskega avta. ma ne vem kaj naj si mislim pol. sej stvar ni v tem, da imajo ljudje dobre izkušnje, logino da jih imajo. problem je v tem, ker je enostavno preveč negativnih. in js policiji pač ne zaupam. pa nisem nek prekrškah al kaj.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 29. Sep. 2007 18:46

Alhambra napisal/-a: una policajka pr meni verjetno ni dobila lih kazni, ker me je dodobra pijano pustila se z avtom brez prometnega se odpeljaz domov...me prou zanima kdo bi odgovarjal, če bi imela takrat kšno prometno nesrečo.

A te prav razumem? Kdo bi odgovarjal, če bi se tebi kaj zgodilo?
Seveda ni prav, da te je spustila dalje, kriva si pa predvsem ti sama. Dajte malo odgovornosti sprejet za svoja dejanja, no :evil:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Alhambra
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alhambra » 29. Sep. 2007 19:31

ma dobro, kr.ena, a ti znaš brat mogoče? v bistvu nihče tuki ni trdil, da ni odgovoren za dejanja, zarad katerih jih je policija ustavila. ampak je predvsem problem v odnosu policajev do ustavljenih, če bi bil ta bolj normalen in ne tko podcenjevalni kot je, bi imeli policaji sigurno večji ugled kot pa ga imajo (beri: nimajo). sej človek je vedno prepričan, da se njemu to ne more zgodit, dokler se mu pa pač ne. in policistova dolžnost je da te izloči iz prometa, pa ne zaradi nekega zakona, ampak zarad tvoje varnosti. zdej pa ti sama presodi, na komu bi bla odgovornost, glede na to da so oni meni prisodili tako pijanost da nisem več zmožna vozit, rwecimo, da če nisem, pol mi je logično tudi, da ne morem racionalno razsojat. njihova DOLŽNOST ni bla opravljena. pa ne mi tle jajcat o prevzemanju odgovornosti, ker se vsakemu lahko kaj takega zgodi. nisem js noen pijan voznik, in tisto je bla izjema od izjem v izjemnih okoliščinah. sam vedno je kul bit pameten če se ne ve, kaj se dogaja po svetu. se ljudem malopreveč bizarne stvari dogajajo, da bi se tle šlo samo za odgovornost državljana.
Uporabniški avatar
B@bsy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 2. 2006
Kraj: KK

Neprebrana objavaNapisal/-a B@bsy » 29. Sep. 2007 21:26

do sedaj že nisem imela problemov s policaji... vendar imam pa vedno to srečo, da me ustavijo pa vedno k imajo kake akcije... po moje ne bom nikoli pozabila, ko se me prvič ustavili in sem mogla pihat pa sem bla tako živčna da sploh nism mogla pihat pa 100x me je vprašu če sem kaj pila in seveda nisem... pa kira sramota od živčnosti sem pozabila registracijsko... sej potem, ko je videl kolk sem živčna se je CELO mal nasmejal... uglavnem men niso še nič storili tako, da nimam nič posebaj proti njim... sam upam, da mi ne bodo šli merit profila na gumah... :wink: joke
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 01. Okt. 2007 8:08

Alhambra napisal/-a:ma dobro, kr.ena, a ti znaš brat mogoče? v bistvu nihče tuki ni trdil, da . in policistova dolžnost je da te izloči iz prometa, pa ne zaradi nekega zakona, ampak zarad tvoje varnosti. zdej pa ti sama presodi, na komu bi bla odgovornost, glede na to da so oni meni prisodili tako pijanost da nisem več zmožna vozit, rwecimo, da če nisem, pol mi je logično tudi, da ne morem racionalno razsojat. njihova DOLŽNOST ni bla opravljena. pa ne mi tle jajcat o prevzemanju odgovornosti, ker se vsakemu lahko kaj takega zgodi. nisem js noen pijan voznik, in tisto je bla izjema od izjem v izjemnih okoliščinah. sam vedno je kul bit pameten če se ne ve, kaj se dogaja po svetu. se ljudem malopreveč bizarne stvari dogajajo, da bi se tle šlo samo za odgovornost državljana.

ok, odgovornost je tukaj pretežno na tebi kot na policistovih ramenih, ker si TI pila in šla vozit in ti ni policaj vlival pijače v grlo.Tukej si pač odgovorna sama, če narediš nesrečo, če koga ubiješ, če karkoli.In prosm, ne zvaljujte krivde, katera bi bla popolnoma vaša na policaje, ker to pač ni njihova krivda.Poleg tega menim in sem skoraj precej prepričana v to, da če bi bila tako mrtvo pijana kot opisuješ, ti sigurno nebi spustili naprej, poleg tega pa bi v tem primeru verjetno še toliko napihala, da bi danes hodila peš :)
In nehejte bluzit, da se kaj takega zgodi,.a pijete alkohol ponesreč??in greste pol po nesreč vozt al kako? :roll: oslarije!
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 01. Okt. 2007 8:23

purple :gut: točno tako je!!
resnično ne morem razumet, da nekdo sede za volan pod vplivom alkohola, to ponosno javno razglasi, kasneje pa so še policaji krivi? :roll:
jaz sama bi se v zemljo pred njim zakopala od sramu, da napiham...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Alhambra
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alhambra » 01. Okt. 2007 9:17

*purple* napisal/-a:
Alhambra napisal/-a:ma dobro, kr.ena, a ti znaš brat mogoče? v bistvu nihče tuki ni trdil, da . in policistova dolžnost je da te izloči iz prometa, pa ne zaradi nekega zakona, ampak zarad tvoje varnosti. zdej pa ti sama presodi, na komu bi bla odgovornost, glede na to da so oni meni prisodili tako pijanost da nisem več zmožna vozit, rwecimo, da če nisem, pol mi je logično tudi, da ne morem racionalno razsojat. njihova DOLŽNOST ni bla opravljena. pa ne mi tle jajcat o prevzemanju odgovornosti, ker se vsakemu lahko kaj takega zgodi. nisem js noen pijan voznik, in tisto je bla izjema od izjem v izjemnih okoliščinah. sam vedno je kul bit pameten če se ne ve, kaj se dogaja po svetu. se ljudem malopreveč bizarne stvari dogajajo, da bi se tle šlo samo za odgovornost državljana.

ok, odgovornost je tukaj pretežno na tebi kot na policistovih ramenih, ker si TI pila in šla vozit in ti ni policaj vlival pijače v grlo.Tukej si pač odgovorna sama, če narediš nesrečo, če koga ubiješ, če karkoli.In prosm, ne zvaljujte krivde, katera bi bla popolnoma vaša na policaje, ker to pač ni njihova krivda.Poleg tega menim in sem skoraj precej prepričana v to, da če bi bila tako mrtvo pijana kot opisuješ, ti sigurno nebi spustili naprej, poleg tega pa bi v tem primeru verjetno še toliko napihala, da bi danes hodila peš :)
In nehejte bluzit, da se kaj takega zgodi,.a pijete alkohol ponesreč??in greste pol po nesreč vozt al kako? :roll: oslarije!

ja, blo je čisto naključje, če mi vrjameš al ne. in NISEM VALILA KRIVDE NA NBOENEGA, je pa res, da od tistega trenutka, ko te policaj ustavi, on prevzame neko odgovornost zate. ker zakon ni tam zato, ker si je nekdo sprdnu da je, ampak zato, da zaščiti človeka. mislim, da če bi se meni po tistem, ko so me ustavli, kaj zgodilo, bi kr krepko oni odgovarjali, ker so tudi oni kršili zakon. sicer pa ste zgleda tuki vsi po vrsti nepismeni, ker nisem nikjer trdila, da sem po pomoti sedla za volan in da se otepam odgovornosti. sem tudi razložla kaj je za moje pojme problem policajev. če oni mene kot ustavljene osebe ne bi obravnavali kot dreka, potem se ne bi čisto nad ničemer pritoževala. sori k ne nosim petk. in se ne smejčkam, ups sem se zmotla. it's a fact. sicer ste pa čisto smešne babe, zdej meni težite, kot da sem največja kriminalka, medtem ko sem tistikrat prvič pila in vozla in tudi zadnjič, PA NE ZARADI TEGA KER SEM FASALA KAZEN, AMPAK ZATO, KER TEGA JAZ NE POČNEM. malo premislite o tem. da ste se isto odzvale tut na post od angel girl. mislim da maste ve problem. sicer so pa res redki ljudje, k nikoli niso sedli za volan če so kaj spili. tle govorim magari o enem pivu. astra_mv, upam da se tisti stavek s ponosnim razglašanjem o pijanosti za volanom ne nanaša name, ker če se pričakujem opravičilo. brez zajebancije. krjre bedarije pa pišete...
ne bom sploh govorila o brutalnosti policajev v podobnih primereih, ker je moja prijateljica vsa objokana pristala v priporu brez da bi karkoli bla kriva, oni so pa nad njo nasilje zganjali. pa mi dejte povedat, čigava je pol tle krivda. nehte floskule pisat, res.
Alhambra
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alhambra » 01. Okt. 2007 9:50

še to, draga *purple*, nisem js trdila da sem bila mrtvo pijana, to je trdil alkotest (k se mi je med drugim zgodilo podobno kot angel girl glede tiste 15 minutnega intervala, ki seveda ni potekel), in glede na to, da niti sama policistka očitno ni verjela alktestu, mi ti pol razloži, kje tebi stoji cela logika tuki. ker js ne razumem :) . komu pol sploh vrjet? se opravičujem, če ne postanem lutka ko zagledam policaja.
o tistem, k je blo že nazaj neki rečeno, da se lahko tudi policaj zmoti in prekši zakon....SORI, NEOPRAVILČLJIVO, to je njihov job, da se držijo zakona in ga implementirajo. pa kaj smo neumni al kaj. tipi grejo na posebno šolo, da se o zakonih učijo (k jih bajdvej sploh en poznajo). sam zgleda da pozabijo na odnos. pomisli samo, kake posledice lahko nekdo utrpi, če se a policaji lotijo kr prek zakona. ma ne vem, js sm trda že če se pelje njihov avto za mano. pa ne zato ker ne peljem po predpisih, ampak zato, ker vem, da nimam za pričakovat nasmeha z njihove strani. res velik problem se do človeka vest kot do človeka. ti ljudje clo pretepejo nedolžnega. ma halo. če bi bli policaji (ma govorim na splošno, obstajajo taki in drugačni) kolkrtolko normalni in zreli za ta poklic, se tut folk ne bi tresu če bi jih samo omenli. ni problem v tem da si kaznovan (razen tega da noben noče bit), ampak v tem, da nrdiš en drek, in si obravanvan kot kriminalc.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 01. Okt. 2007 10:20

Jaz samo nekaj ne razumem pri ljudeh. Najprej se zgražajo, da je kršitev človekovih pravic, če ti odvzamejo izpit ali bognedaj celo zaplenijo vozilo (kako bo ubogi človek prehranil družino, če je po poklicu avtoprevoznik in mu vzamejo izpit), ko se pa eden pijan ubije, bi pa najraje vrgli odgovornost na natakarja, ki mu je stregel, pa policaje, ki mu niso preprečili vozit itd itd.
Odločite se, kaj bi radi. Totalno svobodo in človekove pravice ali mamico državo, ki bo skrbela za nas kot za poredne otročaje.
(tole ne leti direktno nate, Alhambra, ker nisi tule nič pisala o človekovih pravicah, če pa tudi ti tako misliš, pa leti tudi nate, ja)

Moje izkušnje s policijo so pa čisto ok. Kadarkoli so me ustavili, so bili vljudni, korektni in taka sem bila tudi jaz do njih. Pa tudi če so mi napisali kazen.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Alhambra
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alhambra » 01. Okt. 2007 11:18

'Najprej se zgražajo, da je kršitev človekovih pravic' - kdo je pa to reku? a nam lahko razkriješ? metanje vseh v en koš ne pelje nikamor. po tej logiki tudi ti pašeš v enega. sej jaz vem za folk, k parkrat na leto plača kazen za pijano vožnjo in njim se zdi to smešno in si mislijo da so policaji pizde ker jih vedno ustavijo. meni recimo to ni smešno in niti ne vidim krivde policaja. zakaj potem tuki obsojat brez da bi vedli s kom maste sploh opravka? 'če pa tudi ti tako misliš, pa leti tudi nate' - ma brez komentarja lej. ljudje so pač polni predsodkov in gledajo skozi neke omejene okvirje. če o meni tega ne bi mislila niti za troho, tega ne bi napisala. a se strinjaš? in ne, ne mislim tko.
a tebe so pa celo večkrat ustavli, le zakaj? ker js recimo sm bla v življenju 1x in edinkrat ustavljena, pa ne zato ker me če ne niso dobili, ampak zato, ker enostavno ni blo razloga za me ustavit. v kateri koš zdej ti pašeš? sam tko, za občutek...
je pa definitivno odvisno na koga naletiš. sm pred kratkim brala na enem pasjem forumu kako je en tip fizično napadel in dušil eno žensko, ker je imela v gozdu psa spuščenega, k baj d vej je še med tem ko jo je tip davil mahal z repom k mu ni blo jasno kaj se dogaja. zdej mora ženska sama iskat pravico, ker je policija zamahlna z roko, ko jim je povedala kaj se je zgodilo in pokazala modrice na vratu, so ji sam rekli da bo dobila 50tisoč kazni ker ni imela psa privezanega in še težili zakaj nima osebnega dokumenta zraven. to je blo v mostah. nč preveč daleč izpred naših oči.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 01. Okt. 2007 11:39

a dej Alhambra, nevem zakaj se postavljaš zdej neki na glavo in qrčiš, glede na to, da je kr.ena jasno napisala (medtem ko ti druge proglašaš da ne znajo brat), da ne leti tole nate ker nisi ti pisala o človekovih pravicah :roll:
in resnica je samo ena, če si naredil prekršek, plačaj kazen/osdluži kazen, sprejmi kazen.brez pa to, pa uno, pa tretje.če pa nisi storila nič narobe, se pa lahko komot pritožiš.verjamem, da če je nekdo prepričan v to da nebi napihal toliko in tralala, potem pa greš pač lepo predlagat da gresta na odvzem krvi ali pritožbe itd..če si nedolžen in če imaš res razlog da so te totalno po kriven obdolžili lahko rešiš zaplet.Ampak ok, dalje en bom več govorila ker se mi ne da potem prerekat pa tralala in tralali.
in smo že povedali.eno policajo so fer, eni ne.Tko kot ljudje.eni so prasci, drugi so ok.tako pač tko je.in če si pač prepričan v svoj prav, potem tud nardiš kej iz tega da dokažeš svojo nedolžnost.
Nevem, če bi bila jaz tko prekleto prepričana v to da alkotest kaže občutno preveč, bi sigurno zahtevala da gremo na odvzem krvi.če bi pa dobro vedla da sm jst kriva, bi se pa tolkla po glavi, za kaj hudiča sm mogla spit tiste dva štamprleta :) tako pač je to.
Alhambra
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alhambra » 01. Okt. 2007 11:54

ne vem, meni se ne zdi da kričim, mam samo izdelano mnenje. če pa kr.ena ne bi dala tistega dodatka, bi tvoj komentarčič pršu prou.tko pa žal ne. sej vsak napiše vse z razlogom :)
kar se raznih alkotestov tiče in podobnih zadev pa, koga sploh briga če kaže prou. nisem sploh dvomla v mojem konkretnem primeru, ne vem niti kako deluje in me ne zanima. mislim da je to, da se lepo strinjamo da so pač eni policaji debili in rečemo jebatga, rahlo tragično. to je neki tazga ku da bi rekla ob zdravniški napaki jebatga. samo se vsi zgražamo, valda upravičeno. sm pač mnenja, da če se bomo vsi samo lahkotno pogovarjali o tem varianta, mah js mam dobre izkušnje mene ne briga, si bojo tut osebki znotraj policije jemali vedno večja pooblastila in krojili pravila po lastni volji in počutju.
mogoče se pa samo na napačne forumu oglašam in preveč pričakujem al kaj :roll:

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot], Google [Bot]