OTROCI in VRTEC
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Slatka Mala - Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 5. 2005
- Kraj: Göteborg,Sweden
Applebitecc napisal/-a:krfjolca napisal/-a:Privat varstvo se mi ne zdi preveč fajn, ker ni stika z vrstniki in ima lahko kasneje otrok problem s socializacijo, kar lahko povzroči hude psihične težave in travme. .
Mene pa zanima, kje ste vi to slišal, oz. kdo si je to spomnu.
Ker sem tole že parkrat zdej tukej brala...
Ok, ste bli v vrtcu, ampak jaz nisem bla in poznam ogromno folka, ki niso hodil v vrtec, pa nimajo čist nobenih problemov z navezovanjem kakršnihkoli stikov. Najbrž se tut kdej to zgodi ja, sam res v skrajnih primerih, ko otroka čist zapirajo pred ostalimi vrstniki.
evo se strinjam stabo.jst nism hodila v vrtec oz sm tam preživela samo kak mesec pol pa nisem več hotla,pa ne zarad vzgojiteljic pa otrok ampak se preprost nism dobr počutla tm,popoldne sm spala samo kot dojenček pol ne več in me je uno obvezno spanje v vrtcu ubijalo,znala sm več ko drugi otroci itd.
merkala me je pol moja babica pa morm rečt da sm se mela super lepo, zjutrej sva se igrale pol me je pa pelala v park alpa račke futrat in tko sm skoz mela stik z ostalimi čeprov se že od mejhnga raj družm z odraslimi oz zdj starejšimi od sebe
U prolazu tjelo pripijena,bez imena samo bez uspomena..
-
***PINKYCA*** - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 8. 2005
poslala bi ga/jo v vrtec... ker se otroci ponavadi skregajo med sabo pol pa nočejo it!
seveda pa bi se pozanimala, če ni kaj resnejšega
seveda pa bi se pozanimala, če ni kaj resnejšega
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
otroci se v vrcu naučijo ful več kot doma. več pesmic, prej začnejo na kahlo hodit, ker jih tam vse slečejo in ko vid da vsi sedijo in lulajo pol tut on, vse sorte izdelujejo, tut pisat se naučijo. sej ne rečem da to vse doma ni možno, vendar je v vrcu večja motivacija, ker vse delajo kot skupina. slabe strani pa so bolezni, se mi zdi da je zmer kir smrkav in čez en teden so pol vsi ostali.
- Applebitecc
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 12. 4. 2005
Sej vpliv ostalih najbrž je v vrtcu, ampak ko tole berem se mi zdi, da bi folk rad vidu, da bi mu drugi vzgojil otroke.
Mislim... Jaz sem bla v mali šoli, pa sem starejšmu bratu brala knjige (Lessie & so on), pesmice me je babica učila, itd. Tok da... Če se kdo z otrokom ukvarja (seveda da ma čas in voljo), pol se men zdi, da se več lahko nauči kot edini otrok v varstvu kot eden izmed mnogih v vrtcu. Mam pa tut primerjavo kakšnih sestričen, kjer starejša ni bla v vrtcu, mlajša pa je... Ist klinac.
Sam je vse odvisno od volje staršev, časa staršev, itd. Sam tole mi je bedno, da mislite, da so otroc, ki niso v vrtcu, pa bolj neumni in se kasnej naučijo osnovnih stvart kot tisti, ki niso bli tam... Sej socializacijo štekam, tole ostalo je pa men navaden bullshit.
Pa sorry k morim, sam tko je.
Mislim... Jaz sem bla v mali šoli, pa sem starejšmu bratu brala knjige (Lessie & so on), pesmice me je babica učila, itd. Tok da... Če se kdo z otrokom ukvarja (seveda da ma čas in voljo), pol se men zdi, da se več lahko nauči kot edini otrok v varstvu kot eden izmed mnogih v vrtcu. Mam pa tut primerjavo kakšnih sestričen, kjer starejša ni bla v vrtcu, mlajša pa je... Ist klinac.
Sam je vse odvisno od volje staršev, časa staršev, itd. Sam tole mi je bedno, da mislite, da so otroc, ki niso v vrtcu, pa bolj neumni in se kasnej naučijo osnovnih stvart kot tisti, ki niso bli tam... Sej socializacijo štekam, tole ostalo je pa men navaden bullshit.
Pa sorry k morim, sam tko je.
- mily
- Cosmopolitanka
sej noben ni nč reku da je kej narobe z vzgojo doma. sem govorila z eno ko je vzgojiteljica v vrtcu in tut ni dala otroka v vrtec, ampak je bil v domačem varstvu in je rekla da se je z njim ukvarjala ful. vse pesmice mu je pela, pravljice.... vse je delala isto kot z otroki v vrtcu. sej se je naučil, vsndar manj in kasneje kot otroci v vrtcu. tam je vseeno timsko delo in se otrok lažje skoncentrira in ga bolj zanima in se bolj motivira ker vidi ostale.
- Applebitecc
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 12. 4. 2005
Sej štekam, sam iz kakšne vaše objave se lahko zlo narobe razume.
Drugač sem pa najdla eno dobro stran tega, da nisi v vrtcu... Da ''znaš'' bit sam.
Sej men so tut cool vrtci, sam ne bi pa dala otroka v vrtec, če mi ne bi blo treba. Ker se mi zdi brezveze, pa še prostor tistim jemlješ, ki pa res rabjo vrtec (glede na enga našga župana ). Sploh, če bi otrok imel izrecno željo, da noče bit v vrtcu.
Ker maš tut negativne strani... Sej vemo, kakšni so lahko vrstniki.
Ok, konc mojga teženja, kar nadaljujte...
Drugač sem pa najdla eno dobro stran tega, da nisi v vrtcu... Da ''znaš'' bit sam.
Sej men so tut cool vrtci, sam ne bi pa dala otroka v vrtec, če mi ne bi blo treba. Ker se mi zdi brezveze, pa še prostor tistim jemlješ, ki pa res rabjo vrtec (glede na enga našga župana ). Sploh, če bi otrok imel izrecno željo, da noče bit v vrtcu.
Ker maš tut negativne strani... Sej vemo, kakšni so lahko vrstniki.
Ok, konc mojga teženja, kar nadaljujte...
- mily
- Cosmopolitanka
sej jst mam mojo tut še doma, največ zarad tega ker so v vrtcih nonstop bolani, in se tut trudima vse sorte naučit. vendar gre drugo leto zihr v vrtec, tako da bo dve leti v vrtcu, preden gre v šolo. se mi zdi da je dobra kombinacija obojega.
-
u_k_i - Debatorica
- Na forumu od: 31. 8. 2005
- Kraj: ljubljana
jst bi preverila zakaj noče v vrtec...
drugače se pa ne strinjam da smo otroci ki nismo bili v vrtcu slabše socialzirani..jaz sem bila samo eno elto v mali šoli prej pa v mali vasici na krasu, pa definitvno nisem neko sramežljivo dete,pa še veliko boljše se mi zdi da sem bila na svežem kraškem zraku, kot zaprta med štirimi stenami v lj..... vse je odvisno od otroka. jaz vem da če bom imela pri svojih otrocih(ko bojo) možnost da odraščajo tako kot jst, ne v vrtcu jo bom izkoristila
drugače se pa ne strinjam da smo otroci ki nismo bili v vrtcu slabše socialzirani..jaz sem bila samo eno elto v mali šoli prej pa v mali vasici na krasu, pa definitvno nisem neko sramežljivo dete,pa še veliko boljše se mi zdi da sem bila na svežem kraškem zraku, kot zaprta med štirimi stenami v lj..... vse je odvisno od otroka. jaz vem da če bom imela pri svojih otrocih(ko bojo) možnost da odraščajo tako kot jst, ne v vrtcu jo bom izkoristila
sanjaj svoje življenje,
a živi svoje sanje
a živi svoje sanje
-
samjaz - Debatorica
- Na forumu od: 21. 9. 2004
Nisem vseh postov brala, ker sem prelena za kaj takega Moje mnenje je , da da vrtec otroku prvo lekcijo iz življenja, ki mu je nobena babica, mamica, teta, itd. ne more dati. Mora se boriti za sebe, za svojo igračo, postane bolj socializiran. Koliko je otrok, ki jih čuvajo babice, potem pa se ne znajdejo v družbi svojih vrstnikov in se ne znajo potegnit za sebe, ker jim nikoli tega ni bilo treba?! Poleg tega pa so tam učene vzgojiteljice, ki ga naučijo tudi drugih stvari (pesmice, likovne zadeve, igrice, ...) Vsi omenjajo slabo stran vrtcev, da so otroci bolani...saj res, sam otroške bolezni itak mora vsak prebolet, žal pač tako je. Vrtec osebnostno krepi otroka in ga pripravi na šolo, kjer ga tudi nihče ne bo po rokah nosil.
-
porcelain - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 2. 2005
- Kraj: maribor
Diana25 napisal/-a:Mami, jaz ne bi šel v vrtec. Tam mi ni všeč. Prosim, prosim.
to sem jaz mojim staršema pravla celi čas kar sem bla v vrtcu , samo nista mela druge možnosti ko da me pustita tam ..
res mam slabe spomine na vrtec ne bi šla nazaj pa da je nevem kaj ..
-
marateja - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 6. 2004
- Kraj: Ljubljana
Ja verjetno bi najprej skušala izvedet zakaj se sploh gre in zakaj noče it. Mogoče bi zamenjala vrtec...privat varstvo bi bila mogoče čist zadnja varianta
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Jean de La Bruyere
-
Lastovica - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 12. 2004
Diana25 napisal/-a:kaj bi storili, če bi vam vaš otrok povedal tole:
Mami, jaz ne bi šel v vrtec. Tam mi ni všeč. Prosim, prosim.
kaj storiti: poiskati privat varstvo ali vztrajati pri vrtcu?
Kaksno butasto vprasanje?????
Kaj pa ko ti bo rekel: Mami, mami, jaz ne bi sel v solo. Tam mi ni vsec. Prosim, prosim???
Bos ustanovila privat solo??? Sam za svojga sincka???
Jao, jao.
Mars v vrtec in mu sploh ne ponujaj nobene alternative.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Ja, saj ima Lastovica prav... v življenju je pač tako; tudi mene kakšno jutro prime "jaz pa ne bi šla v službo, prosim..."
Vsekakor se je pa treba na lep način pogovorit, kaj in zakaj mu ni všeč, se eventuelno pomenit z vzgojiteljico in otroku razložit, da tako pač je- v vrtec je treba hodit.
Vsekakor se je pa treba na lep način pogovorit, kaj in zakaj mu ni všeč, se eventuelno pomenit z vzgojiteljico in otroku razložit, da tako pač je- v vrtec je treba hodit.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov