OTROCI in VRTEC
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Diana25 - Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 8. 2005
- Kraj: Ljubljana
kaj bi storili, če bi vam vaš otrok povedal tole:
Mami, jaz ne bi šel v vrtec. Tam mi ni všeč. Prosim, prosim.
kaj storiti: poiskati privat varstvo ali vztrajati pri vrtcu?
kaj storiti: poiskati privat varstvo ali vztrajati pri vrtcu?
“Veličina ni v tem, da nikoli ne padeš, temveč, da se po padcu vedno pobereš.”
-
Mark - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 9. 2004
- Kraj: Steiermark
Otrok mora v vrtec, če pa nebi hotel pa bi poizvedel zakaj je temu tako!
Ali je kriva vzgojiteljica ali morda vlada premalo discipline v vrtcu...Otrok mora iz z veseljem v vrtec ne pa odporom!
Ali je kriva vzgojiteljica ali morda vlada premalo discipline v vrtcu...Otrok mora iz z veseljem v vrtec ne pa odporom!
The best way to have a good idea is to have lots of ideas.
-
sAdie - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2004
Diana25 napisal/-a:kaj bi storili, če bi vam vaš otrok povedal tole:
joj, ne vem kaj bi...tudi jaz bi se pozanimala zakaj noce tja itd.
najprej bi poskusala s privat varstvom, potem pa v vrtec...otrok mora bit socializiran, drugace mu je tezje, ko gre v solo...I guess...OMG, nisem se prpravlena za te teme
si probala z WALFDORSKIM vrtcem?
http://www.waldorf.si/?vsebina=predstavitevvrtec
I love SISLEY& RW
-
Mark - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 9. 2004
- Kraj: Steiermark
Jaz pa vem tote finte, pa se mi zdijo boljši vrtci, ko pa privat varstvo...
Ker se v vrtcih dosti več naučijo: pojejo pesmice, rišejo, se igrajo, itd
Samo more bit vredu vzgojiteljica, drugače ni nekega veselja...
The best way to have a good idea is to have lots of ideas.
-
||MuCkAa - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 12. 2004
Mark napisal/-a: pa se mi zdijo boljši vrtci, ko pa privat varstvo...
Se popolnoma strinjam.. jaz sem bila v vrtcu in tudi privat varstvu.. pa lahko z zagotovostjo recem, da je bilo v vrtecu dosti boljse.. saj ne, da bi bila zenskica ki me je pazila slaba.. samo..dosti bolj sem se zabavala v vrtecu.. ce ne drugega, sem gledala kako sovrtcan je crva :D
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything
I''ll do it all over again...
If you take me for everything
I''ll do it all over again...
-
smotkA - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2004
Nedvomno je boljs, da otroka das v vrtec - recimo, ce nima kksnih bratcev/sestric al pa vrstnikov, je zlo dobr in tud obvezno, da raste med otroci, da se nauci delit stvari, dela v skupinah, prilagajanja, pa da ni zmeraj on prvi za vsako stvar. Tega ti doma, kljub se tako dobri vzgoji ne bos mogu ga naucit. Tko da jst sm za vrtec. Sicer ne se cist pri mejhnem dojencku, ampak pr kksnih 2,5 - 3 letih pa ze lahko i guess.
Tko da nevem - jst tud nism marala v vtrec hodt - ampak to samo prvi teden - zmer sm jokala doma in prosila, ce lahko ne grem.
Mislim da je bil razlog, ker me je zmer pazila babica, da sm bla cist prevec razvajena pa da sm zmer dobla vse, kar sm hotla - pol pa sok - tm jih je blo vsaj se 10 in vsi so dobivali enako pozornosti...
Varstvo na domu sicer ima svoje prednosti - mas res nekako 100% zanesljivo, da se oseba, ki pai na otroka, posveca samo njemu, da ga ma skoz na oceh... ampak se vseen mislm, da kljub tem nastetim prednosti, vrtec zmaga.
btw - a ti to sprasujes kot konkreten primer, al samo nasplosno?
Tko da nevem - jst tud nism marala v vtrec hodt - ampak to samo prvi teden - zmer sm jokala doma in prosila, ce lahko ne grem.
Mislim da je bil razlog, ker me je zmer pazila babica, da sm bla cist prevec razvajena pa da sm zmer dobla vse, kar sm hotla - pol pa sok - tm jih je blo vsaj se 10 in vsi so dobivali enako pozornosti...
Varstvo na domu sicer ima svoje prednosti - mas res nekako 100% zanesljivo, da se oseba, ki pai na otroka, posveca samo njemu, da ga ma skoz na oceh... ampak se vseen mislm, da kljub tem nastetim prednosti, vrtec zmaga.
btw - a ti to sprasujes kot konkreten primer, al samo nasplosno?
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
-
@ - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 11. 2004
Jst bom definitivno dala svoje otroke v vrtec. Če pa otrok ne bi hotel iti v vrtec, ker mu tam ne bi blo všeč in se ne bi dobro počutil, pa bi poskušala ugotoviti zakaj je tako in najti rešitev. Če bi ugotovila, da vzrok ni v otroku, bi poskušala najti drug vrtec, čeprav vem, da je ful težko. Sem pa absolutno proti privat varstvu, ali pa varstvu pri dedkih in babicah. Zakaj? Zato, ker nočem, da bi bli moji otroci cmeravi in razvajeni! Jaz sem hodila v vrtec od svojega drugega leta starosti, čeprav sem imela doma babico in dedka, ki bi me lahko čuvala, a sta se starša odločila, da je bolš, če sem med svojimi vrstniki. Mislim, da je bla to res pametna odločitev, saj danes nimam problemov z navezovanjem stikov, pa tudi brati in pisati sem znala še preden sem šla v prvi razred, ker sem bla v ful dobrem vrtcu, kjer sem se dobro počutila in kjer so znali združit igro in učenje...
- Applebitecc
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 12. 4. 2005
Jooooj, ne vem. Če bi bla ful nuja in ne bi blo drugega izhoda, bi pač moral v vrtec. Seveda bi pa probala vse možno, da mu v takem primeru ne bi blo treba.
Jaz sem drugač stara šola in če bom imela kje kakšno babico, ki si bo želela pazit na malo žvalco, pol bom ziher rajš prepustila to njej... Pač sem tut jaz tko vzgojena. Razen če si bo seveda želel v vrtec.
Jaz sem drugač stara šola in če bom imela kje kakšno babico, ki si bo želela pazit na malo žvalco, pol bom ziher rajš prepustila to njej... Pač sem tut jaz tko vzgojena. Razen če si bo seveda želel v vrtec.
- krfjolca
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Definitivno za vrtec. Pozanimaš se, zakaj tamal ne mara tja, pa pač ustrezno ukrepaš - pogovor z vzgojiteljicami, mogoče zamenjava vrtca, predvsem pa ne takoj mulcu popustit. Privat varstvo se mi ne zdi preveč fajn, ker ni stika z vrstniki in ima lahko kasneje otrok problem s socializacijo, kar lahko povzroči hude psihične težave in travme.
Se pa še odločam glede jasli - ali ja ali ne. Po eni strani je v redu, če najdeš dober vrtec, tudi zaradi raznih bolezni, za katere je fajn, da jih preboli v rani mladosti. Sama s svojo službo otroka do tretjega leta starosti ne bom mogla paziti, prav tako ne dragi, starši pa imajo tudi še službe, tako moji kot njegovi.
Se pa še odločam glede jasli - ali ja ali ne. Po eni strani je v redu, če najdeš dober vrtec, tudi zaradi raznih bolezni, za katere je fajn, da jih preboli v rani mladosti. Sama s svojo službo otroka do tretjega leta starosti ne bom mogla paziti, prav tako ne dragi, starši pa imajo tudi še službe, tako moji kot njegovi.
- Applebitecc
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 12. 4. 2005
krfjolca napisal/-a:Privat varstvo se mi ne zdi preveč fajn, ker ni stika z vrstniki in ima lahko kasneje otrok problem s socializacijo, kar lahko povzroči hude psihične težave in travme. .
Mene pa zanima, kje ste vi to slišal, oz. kdo si je to spomnu.
Ker sem tole že parkrat zdej tukej brala...
Ok, ste bli v vrtcu, ampak jaz nisem bla in poznam ogromno folka, ki niso hodil v vrtec, pa nimajo čist nobenih problemov z navezovanjem kakršnihkoli stikov. Najbrž se tut kdej to zgodi ja, sam res v skrajnih primerih, ko otroka čist zapirajo pred ostalimi vrstniki.
-
pupica20 - Debatorica
- Na forumu od: 13. 5. 2005
- Kraj: maribor,postojna,tržič
najprej bi njega povprašala zakaj noče nato bi šla še v vrtec da se pomenim z vzgojiteljico in bi probala rešt zadevo! zdj pa če pa bi otrok imel resne težave v vrtcu ki bi vplivale psihično zelo negativno pol pa bi poiskala privat varstvo
Ne moremi storiti velikih dejanj. Le mala z veliko ljubezni.
- krfjolca
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Applebitecc napisal/-a:krfjolca napisal/-a:Privat varstvo se mi ne zdi preveč fajn, ker ni stika z vrstniki in ima lahko kasneje otrok problem s socializacijo, kar lahko povzroči hude psihične težave in travme. .
Mene pa zanima, kje ste vi to slišal, oz. kdo si je to spomnu.
Ker sem tole že parkrat zdej tukej brala...
Ok, ste bli v vrtcu, ampak jaz nisem bla in poznam ogromno folka, ki niso hodil v vrtec, pa nimajo čist nobenih problemov z navezovanjem kakršnihkoli stikov. Najbrž se tut kdej to zgodi ja, sam res v skrajnih primerih, ko otroka čist zapirajo pred ostalimi vrstniki.
Ja ne vem, no. Logično se mi zdi, da se mora otrok socializirati. Zdaj, tako je - marsikatero domače varstvo je tako, da je več otrok na kupu, kar je dobro. Poznam pa nekaj najstnikov, ki so jih pazili stari starši, brez družbe vrstnikov, pa imajo dosti problemov zdaj.
-
@ - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 11. 2004
Jaz bi dala svoje otroke v vrtec iz čist preprostega razloga - ker vem, da bi jih dedki in babice razvajali do onemoglosti, ker hočem, da se poleg igranja naučijo tudi kaj narest, ne da bi drugi delali namesto njih (pa da ne bo kdo zdaj mislil, da bom svoje otroke silila ne vem kaj delat, gre za čist enostavno zadevo - pospravljanje igrač, sobe...), da pridobijo na samozavesti in da se naučijo postaviti se zase, ne da bi jih babice in dedki ves čas branili pred drugimi... Jst sem pač hodila v vrtec, se naučila določenih stvari, ki se jih pri starih starših ne bi (že tko so me fuuul razvajali, ko sem bla pri njih v varstvu). In prepričana sem, da se bo mojim in moževim staršem čist mešalo od sreče, ko bodo dedki in babice, zato bom dala svoje otroke lepo v vrtec, dedka in babici pa bodo priložnostni varuhi...
-
smotkica_ - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 1. 2005
hm....jaz sem sicer za to, da otrok hodi v vrtec, ker tam dobi zelo veliko osnove...malce se zna začeti obnašati, navadi se na to, da se mora prilagajati, začne komunicirati z drugimi otroci... Sevede pa bi najprej poiskala vzrok, zakaj otrok noče v vrtec....sama sem hodila v vrtec in vem, da ni nobenega bav bava tam, tko, da bi pomoje vseeno ga dala nazaj v vrtec, sja bi se navadil....morda bi pomagal tudi pogovor z vzgojiteljico....
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov