OTROCI in VRTEC
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
No,jst sm tud ena izmed tistih, ki je vrtec videla le od zunaj in mislim, da nimam nobenih travm in trajnih posledic..Glede tega, kaj se vse v vrtcu naučiš - sama tam nisem bila, pa sem bila potem celo oš odlična , na otroštvo imam pa ful lepe spomine, na babico, strica, sosedi..v primerjavi s kolegico, ki se iz vrtca spominja samo tega, kako je večkrat pobegnila od tam in ušla domov..čez cesto.
-
Lastovica - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 12. 2004
Mimi_M napisal/-a:No,jst sm tud ena izmed tistih, ki je vrtec videla le od zunaj in mislim, da nimam nobenih travm in trajnih posledic..Glede tega, kaj se vse v vrtcu naučiš - sama tam nisem bila, pa sem bila potem celo oš odlična , na otroštvo imam pa ful lepe spomine, na babico, strica, sosedi..v primerjavi s kolegico, ki se iz vrtca spominja samo tega, kako je večkrat pobegnila od tam in ušla domov..čez cesto.
Ja, ampak ti si ocitno imela moznost, da te je nekdo drugi cuval. Te srece pa zal nimajo vsi. Jaz sem hodla od 1 leta dalje v vrtec pa nimam nobenih slabih spominov.
-
small_star - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
Jaz sem bila do svojega 5. leta v privat varstvu in potem vrtec. Brat pa je šel s 3. leti v vrtec. Je bila velika razlika med nama. On je dosti lažje navezal stike med prijatelji oz. sošolci. Jaz sem imela vedno probleme s tem. Spomnim se, da je morala mami v osnovni šoli klicat sošolce kaj imamo za nalogo, ker jaz nisem upala. Tisto poletje, ko sem šla v srednjo šolo, je mami šla vprašat sošolko moje sosede (hodila je na isto šolo, kot sem se vpisala) kako in kaj je s knjigami oz.literaturo. No, naj vam s ponosom povem, da se je to moje navezovanje stikov zelo spremenilo na pozitivno, ko sem končala s srednjo šolo. Začela sem sodelovat v društvu in na zvezi z otroki (v družbi otrok pač ne moreš biti tiho). To mi je pomagalo... Sedaj z vsakim z lahkoto navežem stik, če je le to v interesu druge osebe.
Tako da, glede na moje izkušnje, definitivno otrok mora v vrtec. Tam se gradijo prvi stiki oz. prijateljstva.
Tako da, glede na moje izkušnje, definitivno otrok mora v vrtec. Tam se gradijo prvi stiki oz. prijateljstva.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
- kravzlbavc
- Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 10. 2006
- Kraj: kingdom far far away
ja js mam tud ful slabe spomine na vrtec sam takrat je blo tak, pač eni otroci so lah delali kar so hotli ker so pač starši bli nevem ka po poklicu,-pač malo mesto, in se spomnim da so eni ostale strašli s koprivami itd.da si se jih prav bal... pa vzgojiteljica ena naju s sestro ni marala in je večkrat kaj takega rekla da me je še zaj strah...
najhujš je bil pa en dan,ko smo delali neke punčke iz papirja,pa sm jo nekje pustla ko smo se igrali pa sem vrjetn šla poglet če že mama pride al ka js vem, pa sm jo šla nazaj iskat pa je bla cela uničena..ful me je prizadelo,pol pa je še mama zamujala pa sem skor umrla že od žalosti tam fuul je blo brezveze,na srečo sem fuul mal cajta bla v vrtcu,pa spomnim se tud sam enih par stvari..pa še te so grozne,res...
zaj že vejo kk vpliva okolje na otroke,ki majo travme pol celo življenje lah zarad enga blesavega dogodka npr.tk da hvalabogu to mal popravlajo,pa zaposlujejo normalne vzgojiteljice pa majo manj pravic(kar pa po eni strani tud ni vedno dobro)..pa vsaj na to ne gledajo več tolk od koga si otrok ampak te enako obravnavajo...
sam mam pa kolegice ki so hodle v en vrtec,kjer dela čistilka-sploh nima izobrazbe,pa še zaj dela,pa skos kriči na tamale pa ka js vem ka..in one se je še zaj kao bojijo...mislim grozno no..
so pa zaj verjetno največji problem starši,itak če otroka razvajajo pol pa se mora v vrtcu držat nekih pravil mu nebo všeč in bo delav bleme,na koncu pa starši še vzgojiteljicam gnjavijo,namest da bi oni kaj pri vzgoji spremenili pomoje majo največjo srečo tisti ki majo koga da jih lahk pazi,pa da je ta oseba dovolj pametna, da ve kaj je za otroka dobro,da ga nauči tud kaj druga ne sam igrat-al pa če ga pač starši...
sam takih je ful mal v takem tempu lajfa..drugač pa js nevem kak bi reagirala če otroku nebi bil všeč vrtec,sam pomoje bom rajš dala otroka v privat varstvo-tud plačljivo, ko pa da plačujem nenormalne zneske za vrtec državi..hvala lepa...rajš komu drugemu plačujem...
najhujš je bil pa en dan,ko smo delali neke punčke iz papirja,pa sm jo nekje pustla ko smo se igrali pa sem vrjetn šla poglet če že mama pride al ka js vem, pa sm jo šla nazaj iskat pa je bla cela uničena..ful me je prizadelo,pol pa je še mama zamujala pa sem skor umrla že od žalosti tam fuul je blo brezveze,na srečo sem fuul mal cajta bla v vrtcu,pa spomnim se tud sam enih par stvari..pa še te so grozne,res...
zaj že vejo kk vpliva okolje na otroke,ki majo travme pol celo življenje lah zarad enga blesavega dogodka npr.tk da hvalabogu to mal popravlajo,pa zaposlujejo normalne vzgojiteljice pa majo manj pravic(kar pa po eni strani tud ni vedno dobro)..pa vsaj na to ne gledajo več tolk od koga si otrok ampak te enako obravnavajo...
sam mam pa kolegice ki so hodle v en vrtec,kjer dela čistilka-sploh nima izobrazbe,pa še zaj dela,pa skos kriči na tamale pa ka js vem ka..in one se je še zaj kao bojijo...mislim grozno no..
so pa zaj verjetno največji problem starši,itak če otroka razvajajo pol pa se mora v vrtcu držat nekih pravil mu nebo všeč in bo delav bleme,na koncu pa starši še vzgojiteljicam gnjavijo,namest da bi oni kaj pri vzgoji spremenili pomoje majo največjo srečo tisti ki majo koga da jih lahk pazi,pa da je ta oseba dovolj pametna, da ve kaj je za otroka dobro,da ga nauči tud kaj druga ne sam igrat-al pa če ga pač starši...
sam takih je ful mal v takem tempu lajfa..drugač pa js nevem kak bi reagirala če otroku nebi bil všeč vrtec,sam pomoje bom rajš dala otroka v privat varstvo-tud plačljivo, ko pa da plačujem nenormalne zneske za vrtec državi..hvala lepa...rajš komu drugemu plačujem...
- marypa
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 6. 2007
js mam pa kr lepe spomine na vrtec. Tam sem se prvič zaljubila hehhe.. vzgojiteljica je vsakemu za rojstni dan sešila kakšno igračko iz cunjic, spletla. js sm dobila rumenega ježka pa temno modro hobotnico, no teh se spomnem. ma lušno je blo. Pogrešam mal ah.. nostalgija hehe
Se pa spominjam.. uff. da me je na punca tako rada ščipala.. Zdej je full u redu punca.. kar sem spoznala pred kakšnimi 6imi meseci .. no, pa še velik osebkov se je najdlo.. ampak pozabiš. sm eno.. k je mela bergle, pa neke probleme.. če ji kaj ni bilo prav, me je kar z berglo udarila. ej, tej pa ne odpustim, pa če je super človek.. ...
Svojega otroka.. če se odločim zanj. bi dala v vrtec, obenem, pa malo spremljala, kako se razume z vrstniki.. in ustrezno ukrepala, če bi mu kdo delal probleme. mislim prek staršev jasno
Se pa spominjam.. uff. da me je na punca tako rada ščipala.. Zdej je full u redu punca.. kar sem spoznala pred kakšnimi 6imi meseci .. no, pa še velik osebkov se je najdlo.. ampak pozabiš. sm eno.. k je mela bergle, pa neke probleme.. če ji kaj ni bilo prav, me je kar z berglo udarila. ej, tej pa ne odpustim, pa če je super človek.. ...
Svojega otroka.. če se odločim zanj. bi dala v vrtec, obenem, pa malo spremljala, kako se razume z vrstniki.. in ustrezno ukrepala, če bi mu kdo delal probleme. mislim prek staršev jasno
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
Jst pa nikoli nisem hodila v vrtec. Me je pazla babica. In morm rečt, da sem se imela isto fajn, pač sem se družla s sosedovimi otroki. So padal komentarji v smislu, da če ne bom hodila v vrtec, da bom ˝nerazgledana˝, ˝butasta ˝...samo hej kdo je zdej priden v gimnaziji, komunikativen, medtem ko vnuček od une dotične osebe, ki je to izjavla se za moje pojme ne zna obnašat, v šoli ma popravce... .Mislm halo ne bo ona men napovedovala prihodnosti samo na podlagi obiskovanja vrtca.
Za to njeno izjavo mi je mami povedala pred kratkim in kar nisem mogla vrjet
Za to njeno izjavo mi je mami povedala pred kratkim in kar nisem mogla vrjet
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Men e tut zdi da otrok more v vrtec, tam okoli 3-4 leta... Jaz sem šla s četrtim letom, ko smo se preselili, sem se pa že prej družila s starejšimi otroci iz soseske. Pa vem, da nisem nekako mela problemov z navezovanjem stikov, čeprav sem bla v 2 različnih skupinah. Spomnim se le, da mi je bilo super. Res smo se zaštekali z otroci tam in z nekaterimi smo bli kasneje še sošolci, z eno punco sva bli pa še sošolki na gimnaziji. Jaz mam res na vrtec same lepe spomine, dobro saj so še kšni grdi, ampak čigavo otroštvo pa je brez tistih pack, k te malenkost zaznamujejo?=)
- Sharona05
- Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: štajerska
moj brat je bil v vrtcu samo eno leto, do takrat v privatnem varstvu. nekih posledic zarad tega nima, je družaben in hitro naveže stike... tam se mi je zlo fajn zdelo, da je imela ona ženska ene 5,6 otrok in so bili dost bolj povezani, več so se pogovarjali (ne v vrtcu ko vzgojiteljica pritisne otroku barvice v roke in "zdaj pa riši pa da te 2 uri ne slišim), več brali, se tudi učili, spoznavali, več so bili zunaj in niso bili prepuščeni sami sebi in bognedaj kakšnemu ravsu...
-
Foxy-lady - Kofetarica
- Na forumu od: 17. 1. 2005
Jaz mislim, da mora otrok cimprej v vrtec, da se socializira ipd. Sama sem delala eno leto v vrtcu in pribizno vem kako je z otroci pri 5. letu starosti, ki prvic pride v vrtec. Boljse cimprej, recimo pri 2. letu starosti. Na zalost so pa vrtci dragi, tako da nekateri majo rajsi otroke pri babicah itd.
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
definitivno vrtec, ampak zadnje čase se sprašujem, kakšen vrtec. za walfdorfski vrtec in šolo nisem slišala kšni pohval... njihova metoda temelji na tem, da se otroci veliko igrajo, pogovarjajo, bolj malo pa je poudarka na znanju... poznam primer ko so enega kar izpisali starši, ker v 5. razredu ni še nič znal. potem pa obstaja tudi montessori vrtec, ki dela po metodi marije montessori. ona je pravla, da ma otrok željo po učenju in sam ve, kako se učiti. jaz sem v tem vrtcu bla (preko faxa) in me je ful navdušil. otroci so zjutraj prepuščeni samim sebi in si sami poiščejo aktivnosti. posebnost vrtca pa je ta, da nimajo klasičnih igrač, ampak imajo t.i. material oz. pripomočke. .. seveda imajo tudi organizirano učenje, ampak poudarek je na tem, da otrok sam v sebi poišče željo po učenju.tak način vzgoje se mi zdi zelo dobra naložba za življenje... sej ma tud negativne plati, tko kot vse ostalo... me pa zanima če je mogoče že kera slišala za ta montessori vrtec (eden je v mb, eden pa pri maximarketu v lj, deluje pod uršulinskim zavodom) in kakšne so kej cene, oziroma kje bi se dal to pogledat?
- *hox*
- Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 2. 2007
Js sem za to, da otrok hodi v vrtec. Sama sem hodila, sicer prve 2 leti zelo nerada (sem se drla celo pot od doma do vrtca, jokala tam in stala pri ograji ter čakala mamico), potem pa je šlo. Tudi brat nikoli ni maral v vrtec, skrival se je po celi hiši, kasneje pa se je tut on udal v usodo. Ta drug bratec je imel prvi mesec manjšo krizo, zdej pa zelo rad hodi v vrtec.
Zdi se mi prav da se otroke da v vrtec, ker recimo mojemu bratcu bi bilo doma strašno dolgčas če bi ga pazila babi. Z vrtca pa vsak dan pride s kakšno novo zgodbico / idejo, pa še ful prijatelčkou si je nabral. Sicer se nekaterim vzgojiteljicam dobesedno je*e kaj delajo otroci - npr. valanje po blatu, ampak ok. Js sem prvi 2 leti imela grozni vzgojiteljici, ko pa sem dobila novi 2 in prišla v novo skupino sem pa rada hodila v vrtec.
Zdi se mi prav da se otroke da v vrtec, ker recimo mojemu bratcu bi bilo doma strašno dolgčas če bi ga pazila babi. Z vrtca pa vsak dan pride s kakšno novo zgodbico / idejo, pa še ful prijatelčkou si je nabral. Sicer se nekaterim vzgojiteljicam dobesedno je*e kaj delajo otroci - npr. valanje po blatu, ampak ok. Js sem prvi 2 leti imela grozni vzgojiteljici, ko pa sem dobila novi 2 in prišla v novo skupino sem pa rada hodila v vrtec.
-
@ - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 11. 2004
Prav nasmejala sem se, ko sem brala svoj odgovor, ki sem ga napisala pred skoraj tremi leti. Danes, ko sem mama 14-mesečniku pa vam lahko konkretno povem kaj sem storila - Anej je šel v vrtec z 11-imi meseci, kjer je prvih 14 dni non stop jokal in bil totalno nesrečen. Danes, po treh mesecih vrtca ga moram vsak dan prepričevat, naj gre z mano domov, saj bo jutri lahko spet prišel
In definitivno sem vesela, da je v vrtcu, kljub slabemu začetku, saj se v vrtcu vsak dan nauči toliko novega, da komaj verjameš - skupine so majhne in vzgojiteljice super!
In definitivno sem vesela, da je v vrtcu, kljub slabemu začetku, saj se v vrtcu vsak dan nauči toliko novega, da komaj verjameš - skupine so majhne in vzgojiteljice super!
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
^^ Heh, meni je blo tut smešn, ko sem brala za nazaj.
Mislim, pa še vedno enako. Otrok v vrtcu toliko pridobi, da mi je prav žal tistih, ki ne hodijo. Moja ima že zdej veliko prijateljev, full je družabna in vem, da ima vrtec ogromne zasluge za to. Letos septembra gre v šolo in si nekako ne predstavljam, da bi morala iti kr iz varsta babic. Morate vedeti, da se je tudi šola veliko spremenila, če pogledamo kaj zahtevajo danes v prvem razredu in kaj so včash. + to, da gredo v prvi razred zdej eno leto prej. Moja gre celo s petimi, ker je pač rojena konec leta. Pri nas so se vzgojiteljice prav potrudile in večina otrok pozna že skoraj vse črke, in številke tja do 20.
Mislim, pa še vedno enako. Otrok v vrtcu toliko pridobi, da mi je prav žal tistih, ki ne hodijo. Moja ima že zdej veliko prijateljev, full je družabna in vem, da ima vrtec ogromne zasluge za to. Letos septembra gre v šolo in si nekako ne predstavljam, da bi morala iti kr iz varsta babic. Morate vedeti, da se je tudi šola veliko spremenila, če pogledamo kaj zahtevajo danes v prvem razredu in kaj so včash. + to, da gredo v prvi razred zdej eno leto prej. Moja gre celo s petimi, ker je pač rojena konec leta. Pri nas so se vzgojiteljice prav potrudile in večina otrok pozna že skoraj vse črke, in številke tja do 20.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov