OSEBNI PROSTOR

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 14. Jul. 2009 8:51

buubbika napisal/-a:-ko si npr. kupim novo kremo in vidim da je 1 od cimer zanimal in jo prestav, aaaaaa, to me tk razpi*di, ker pač vem, da sta stikali po mojih stvarehi; v takih trenutkih bi jima najraj rekla, če že kaj stikata, naj naštimata nazaj, tako kot je blo, fajn v kotu, ravno, po vrsti, prav obrnjeno,... in bom čist cool.

ok, sorry ma to je že malo bolano :eek: tudi js ne prebavljam tega, da morejo cimre al kdorkoli tkoj videt in preizkusit mojo novo kremco al gel za tuširanje ipd, sam da bi si prou zapomnla kko je bla postavljena po tistem k sm jo uporabla.. to je pa too much :D
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 14. Jul. 2009 10:24

Moj osebni prostor bo kar po skandinavskih standardih. Polmer: 1m. Z izjemami :D
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
pepelčica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2007
Kraj: koper

Neprebrana objavaNapisal/-a pepelčica » 14. Jul. 2009 11:01

Brskanje po mojih stvareh me moti,predvsem če imam vmes nekaj, kar nočem da drugi vidijo in seveda, če bi mi kr nekdo,ki mi ni blizu, brskal. Dotikanje od neznanev oz. bežnih znancev me moti, dotikanje od fanta je zaželjeno, od bližnjih sorodnikov je ok, od prijateljev tudi.
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
hippo
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a hippo » 14. Jul. 2009 20:20

Aloha napisal/-a:
~NIA~ napisal/-a:
Aloha napisal/-a:
In mam navado, da se usakič, ko se me kšn random osebek dotakne, popucam (to zgleda nekak tko, da diuje drgnem z roko tist kos oblačila/telesa, k je biu izpostauljen možni nevarnosti :D ).

a si Monk? :D

Nimam pojma, kdo ali kaj je Monk (sm vidla u teve sporedu, ampak gledala pa nikol).

monk je preiskovalc k zmeri naleti na najbl umazane primere. problem je u tem da je zlo čist in si čist skoz čist jakno, umiva roke, drži robček na ustih...

zdj pa še moj osebn prostor: za ljudi ki jih ne poznam, ne maram da stojijo bližje kot 30 cm zraven mene, razn na avtobusu ko je gneča seveda. ljudi ki so samo bežni znanci me začnejo motit isto kot neznanci če so preblizu. za prjatle mi je pa praktično useen kolk bliz so ker jim zaupam.
Uporabniški avatar
*coco*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *coco* » 19. Jul. 2009 20:32

po teoriji, ki jo uči psihologija je človekov osebni prostor približno 1m. jaz sovražim, če me nekdo, ki ga ne poznam dobro sprašuje o mojih intimnih in osebnih stvari. tuki mi nardi pa tako blokado.....takoj ga označim za vsiljivega...
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 19. Jul. 2009 21:46

Meni gre naaajbolj na živce, da se me naključni sogovornik dotika, me treplja po rami, prijema za roko... :roll: Enostavno ne prenašam tega, ampak opažam da vse več ljudi to počne... o fak... ali pa da se vštric hodi po ful širokem pločniku, in me nekdo zaletava z ramo... :tot:

Nervira me, da npr na kakšni pijački na mizo odložim ključe (denarnico, telefon... karkoli), in da potem kar en človek, ki ga po možnosti 3jič vidim, te stvari prijema in si jih ogleduje... :gruebel:

Ne prenašam obiskov, ki se pri meni doma počutijo preveč domače, prestavljajo stvari in boh en daj; odpirajo omare in predale... Sej ne rečem, če to počne najboljša kolegica/mama/brat- to me ne moti. Ampak kot sem že prej rekla; nekateri ljudje počnejo to, če prav te sploh ne poznajo dobro...
Prav tako ne razumem, kako lahko nekatere/nekateri kar primejo tuj mobitel, in začnejo pregledovat glasbo...

Ne maram, da kdorkoli hodi po moji sobi če mene ni poleg..

Prav tako se ne kušujem in histerično objemam z vsako osebo, ki jo 2ič v življenju vidim. In mi je mal smešno, ko me nekatere komaj poznane ženske po licih napacajo s svojimi glosi iz žnablov, in me objemajo kot da me hočejo najmanj posilt... :lach: Sej se objameš z najboljšo kolegico ali tipom, ne pa z vsemi 469209,8 ženskami ki si jih vidu v svojem življenju...

Ah... XD
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Jul. 2009 22:46

vsekakor mi gre NAJBOLJ na žiuce, če se mi kdo v vrsti v štcuni/banki/kjerkoli že stojim v vrsti, nalima čist na vrat in ga prou čutm kako mi piha tiste smrkle v lase :roll: Ob tem čist znorim in se ponavad začnem vrtet naokol in premikat, če se pa še ne bo umaknu pa znam tud povedat naj se odstrani pol metra stran kukr je pač ta linija diskretnosti! :evil: :roll: Če so po tleh narisane črte, ponavad v bankah, znam preklet jasno zagrozit naj pogleda kje je črta in naj se umakne tja kamor se more in naj mi ne visi za vratom in buli v denarnco :evil:
Na žiuce mi gredo tud ldje v štcunah,ki si drznejo vozičke rint vame. Tud tuki ne morm ostat ravnodušna in znam hitr povedat kaj je prou in kaj ne!Ponavad pa že s pogledom nakažem da naj tist kup pleha odmakne stran od mene in naj me ne rine!

Drgač pa načeloma z ljudmi, ki so mi blizu (kolegi, kolegice,domači, fant) nimam problema če me trepljajo, pobožajo, itn...če je človek moj bližnji ima vse te pravice. če je pa to kr en s krnekje je pa druga štorija.tega pa ne maram, da se me kr en dotika..

To, da kdo brska po mojih stvareh mi ni panike.Za mami ko kej išče pa imam jst me ne moti če mi prešnoflja cel flet, ker vem da šnoflja ker neki išče.še nikol ni šnofljala kr tko, da bi vohljala za mano.Pa tud nč nism in ne skrivam, tko da me ne skrbi.Tud kolegice si po mili volji lahko same potegnejo iz predala maskaro al pa pulover iz omare.Tud hladilnik si lahko odpre in pije,papa če kej najde notr :D to me sploh ne moti, ker sm domača in tud moje kolegice so domače.Če bi prišel pa krtko en an obisk in mi začel odpirat predale, bi pa vrjetno kej rekla.Ampak do zdej nism mela take izkušnje.

Aja pa mam še en banalen osebni prostor v katerem ne maram nikogar; ko kakam hočem bit sama in imet mir! :lach: (čeprou tud tle kdaj nardim izjemo, če že res slučajno moram) :D
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 19. Jul. 2009 22:52

hippo napisal/-a:
Aloha napisal/-a:
~NIA~ napisal/-a:
Aloha napisal/-a:
In mam navado, da se usakič, ko se me kšn random osebek dotakne, popucam (to zgleda nekak tko, da diuje drgnem z roko tist kos oblačila/telesa, k je biu izpostauljen možni nevarnosti :D ).

a si Monk? :D

Nimam pojma, kdo ali kaj je Monk (sm vidla u teve sporedu, ampak gledala pa nikol).

monk je preiskovalc k zmeri naleti na najbl umazane primere. problem je u tem da je zlo čist in si čist skoz čist jakno, umiva roke, drži robček na ustih...
Monk ima obsesivno kompulzivno motnjo. To kar opisujete so pac simptomi te motnje ima jih pa se veliko vec.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 20. Jul. 2009 9:35

Ja, Monk ima kar močno obliko obsesivno kompulzivne motnje. :)
Drugače ima zelo zelo blago obliko te motnje ogromno ljudi. V neki raziskavi je pisalo, da celo vsak tretji. No, saj to se lahko opazi tudi v temi nenavadne navade. :)

Sovražim ljudi, ki vsiljivo vstopajo v moj osebni prostor. To se mi zdi do skrajnosti nesramno in nevljudno, da niti ne govorim o antipatičnosti takih osebkov. Pa ne govorim o tistih, ki sedijo zraven tebe v kinu in se te ponesreči dotaknejo, take stvari me ne ganejo. Ne prenašam pa znancev in (ponavadi pijanih) neznancev, ki ob pogovoru prav zlezelo vame in v moj obraz. Grozni so. Ratam, kar klavstrofobična. Najhuje pa je to, da bolj, ko se odmikaš, bolj lezejo vate. :evil: V takem primeru ponavadi, kar povem, naj se nekoliko odmaknejo, ker takih stvari ne prenašam.
Ne moti pa me, če so tesni prijatelji bolj blizu mene. Tukaj ciljam na res dva dobra prijatelja, ki jima zaupam in ju spustim nekoliko bližje. :)

Uf, ja poleg tega, mi grejo naživce tudi razni poljubčki sošolk ipd. Ne vem, zakaj je treba vsakič, ko se srečamo pritisniti poljubček. Razumem, da je nekaterim to všeč in da to dojemajo kot pozdrav, ampak kljub vsemu to ni navade naše kulture, zato mi je resnično smešno, da je nekaterim to že toliko prišlo v navado, da ne pomislijo, da je nekomu lahko nelagodno ob tem. (Ja, v Franciji ravno zaradi tega, ne bi mogla živeti. ) Eno je tvojem dobremu prijatelju, ki ga že nisi videl pol leta, pritisniti poljubček in ga objeti, druge pa je osladno pretiravanje. :roll:
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 20. Jul. 2009 10:06

js kr zelene pike dobim če si me drzna kšne izmed unih avš, k so navdušene nad vsakim stavkom k ga povejo, objet, polupčkat....blah :tot: nikol nism marala, da se me je kdo pretirano dotikou, objemou (sploh če me ženska objame se ful grozn počutm). Zadnč se mi je na enmu žuru zgodl tole: S tipom pleševa in mim priparadira bejbika bl slečena k oblečena (v njej prepoznam bejbo k je nedolgo tega hotla it z mojim tipom k njemu domov :motz: ) in bejba v vsam svojem zagonu prlaufa do naju in skor skoč na mojga tipa in ga objame tko zlo zlo in on tko zbegan pogleda pa reče no to je pa moja punca in ona še name skoč me najbl tesno objame, js sm se probala rešt tega, nakar me začne še lupčkat :schlaumeier: :tot:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 21. Jul. 2009 14:59

Evo, ravno danes me je spet doletel en travmatični dogodek, pa se moram nekej izkašljat,... (tale tema bo postala moja verzija Priznam, da... :) )

S familijo smo v mestu srečali enega družinskega prijatelja, ki že 10 let živi na drugi strani sveta, prej me je pa videl direkt 3x. Ok, razumem, da se je ves navdušen objemal z mojimi starši, ampak ko je pa začel kuševat mene, je pa v momentu fasal komolec v rebra.
Saj je bil nekoliko zbegan in verjetno sem izpadla zelo nevljudno, ampak tega res ne prenesem. Poljubljam se zgolj na lastno željo, ne pa zaradi bontona.
Nass
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Nass » 21. Jul. 2009 17:01

Kaj pa vem, glede na to kar gor berem, se verjetno zdim komu vsiljiva (pa ne zaradi nesramnosti, radovednosti in nevemčesa). In ravno zato vem, da če nekdo stori nekaj, kar prestopi mojo mejo udobja stisnem zobe/se vljudno odstranim/povem, ker smo si ljudje pač različni in različno dojemamo stvari.
Aja razen če je kdo pijan al pa sem sitna, potem pa nisem tako prijazna :D

Najbolj mi gre na živce, ko ljudje prestopajo 'črto diskretnosti' in pa pogledajo kaj mojega (npr. odprejo browser na računalniku), ne da bi jst to 'naštimala' ali odobrila.

To da rukneš nekoga se mi zdi skrajno nesramno - a se ne da drgače reagirat no?!
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 21. Jul. 2009 17:06

Če je to name letelo, ga nisem ruknila kot pri rokoborbi, ampak roko zgolj nastavila tako, da je bila moja podlaket med nama in s tem preprečila neželen objem s strani 50 let starega dedca, ki ga praktično ne poznam.

Ne vem, kaj naj bi drugega v tej situaciji naredila. Lahko bi začela pizdit, naj se me neha dotikat, ampak takšnih scen ne izvajam, ker sem prpa. Lahko bi se pa pač vdala v usodo, ampak to se mi zdi neumno.
Nass
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Nass » 21. Jul. 2009 17:29

jullia_ napisal/-a:je pa v momentu fasal komolec v rebra.

Jst sem to razumela točno tako kot piše. Sej me je malo začudlo, da bi šla nekoga tepst, ampak kaj pa jst vem.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 21. Jul. 2009 17:30

^^ o tole te pa čisto razumem. Jaz sem najbolj sovražila, ko je bila moja tamala še dojenček in ne vem kaj folk razmišlja, da si dovoli dotikat tujega dojenčka. Mogoče bom zvenela čudna, ampak jaz sem pustila, da so se je brez vprašanj dotikal samo domači, pa še to so morali imeti čiste roke. ne pa da stojim v vrsti v trgovini in pač ena popolnoma neznana ženska pred mano vidi otroka in ga začne ogovarjat, šlatat za rokice in bože nedaj za lica. Takrat sem pa tut jst začela pizdit, ker kot prvo, jst se ne dotikam neznanih ljudi in jih ne božam po obrazu in kot drugo, ka jst vem ka una dela z rokami in kje vse je šlatala. In otrok pač svoje roke full daje v usta. Sem mogla kr parktat na glas rečit, da je nimajo kej pipat.

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]