Oglaševanje in mi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Ajča - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 6. 2009
Daleč od tega. Če poznaš cene in veš kako delujejo, lahko prišparaš ogromno. Samo za primer: Sladki Refošk (ista znamka, ista količina) - leta 2008/9 je bila razlika med ceno v merkatorju in sparu 3€!! Celo leto. Se ne hecam.
A goal without a plan is just a wish.
- CaliLove*
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2011
Ajča napisal/-a:dobila sem pa bon za 25% popusta na izbran izdelek in 10% popusta na celotni nakup.
Saj fora teh kuponov je ravno to, da privabijo kupca in kupi nekaj, kar drugace brez kupona nebi. Ok, pridejo vcasih prav, ko ima clovek ze itak namen nekaj kupit, ampak v vecini primerov so ti kuponi samo za to, da ima kupec boljsi obcutek, ker je kao prihranil na necem, kar mu sploh ni bilo nujno kupiti.
Imam eno kolegico, ki zbira vse mozne kupone. Enkrat mi je ponujala en kupon, ki je bil veljaven samo se tisti dan, ampak sama ni imela casa it v tisto trgovino. Me je vprasala, ce ga zelim izkoristiti, ker drugace bo sel kupon v nic. Saj nisem nora, da grem nekaj kupit samo zato, da bo kupon izkoriscen, in zapravim denar, ki ga brez kupona nebi.

Zadnjič spremenil CaliLove*, dne 09. Avg. 2011 22:51, skupaj popravljeno 1 krat.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
meni se s tem ne da ukvarjat. ne kupujem v takih količinah, da bi prihranila veliko, za tist 1,72€ prihranka se mi pa ne da it v 3 trgovine. ko me vprašajo, če imam kartico povem da ne, ko mi jo hočejo dat jim povem, da je ne rabim in nočem. to je pa to 

Vsak raj ima svojo kačo.
-
delusional - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2007
to se splača sam, če maš vse te trgovine v svojem kraju oz. v neposredni blizini. če ne se ti ne spalača vozit do vsake trgovine posebej.
meni gre na zivce mama, ki je v penziji in tako kot vsi upokojenci zmeraj kupuje vse kar je v akciji pri tušu. pri starejših ful palijo te akcije.
jaz imam samo kartico od špara, ker mi je najbolj všeč.
kupujem tisto kar rabim in če je še znizano al kak bonus, super, mogoče vzamem več, ker prej al slej porabim.
meni gre na zivce mama, ki je v penziji in tako kot vsi upokojenci zmeraj kupuje vse kar je v akciji pri tušu. pri starejših ful palijo te akcije.
jaz imam samo kartico od špara, ker mi je najbolj všeč.
kupujem tisto kar rabim in če je še znizano al kak bonus, super, mogoče vzamem več, ker prej al slej porabim.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Meni še najbolj prav pride kartica od DM, kjer skoraj vsak dan kupujem, pa mimogrede zbiram točke. Ko predejo katalogi ugodnosti pogledam če kaj rabim,če ne zbiram dalje. Zdaj že dva meseca nisem koristila točka na primer, ker ni nič takega da bi potrebovala.
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
Meni je pa fino, da na podlagi teh reklam ali pa spletnih trgovin narediš primerjavo med trgovinami. To naredim vedno, ko kupujem kaj dražjega, recimo nad 100€. Ugotovila sem, da so včasih razlike kar očitne. V zadnjem času sem dobila že 2 izdelka za 20€ ceneje, ker sta bila v določeni trgovini v akciji. To se pa potem že splača.
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
-
flesherka_ - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 3. 2008
- Kraj: maribor
Jaz imam kartice za Leclerc, spar, tuš, twoway, merkur, petrol in od trgovine za male živale. Kartice ne pogojujejo mojega nakupa, saj grem vedno v trgovino, ki je takrat odprta, ob poti ali pa pač najbližje. Po večje nakupe grem v večje hipermarkete, ampak to zato, ker je večja izbira. Nisem zvesta nobeni znamki. Vedno pa dam trgovki kartico. Mene posedovanje in raba kartica nikakor ne more oškodovati.
Pogosto vidim cene, kot na primer: (z malim tiskom ) 12.60€, potem pa na veliko -15% (naložimo na kartico) = 9,36€ (na veliko)
Tu je meni jasno, da za artikel treba plačati 12,60 in me taka sporočila ne zavedejo. Je pa fajn, ko kupim neke artikle, ki jih dejansko rabim po normalni ceni, pa mi naslednjič trgovka reče, da imam na kartici 2,60e za izkoristiti. Zakaj bi to bilo slabo??? Nisem v trgovino prišla zato, ker sem pri zadnjem nakupu dobila ta bonus, ampak ker sem pač bila v bližini, oziroma je ena izmed trgovin blizu mojega doma.
Pogosto vidim cene, kot na primer: (z malim tiskom ) 12.60€, potem pa na veliko -15% (naložimo na kartico) = 9,36€ (na veliko)
Tu je meni jasno, da za artikel treba plačati 12,60 in me taka sporočila ne zavedejo. Je pa fajn, ko kupim neke artikle, ki jih dejansko rabim po normalni ceni, pa mi naslednjič trgovka reče, da imam na kartici 2,60e za izkoristiti. Zakaj bi to bilo slabo??? Nisem v trgovino prišla zato, ker sem pri zadnjem nakupu dobila ta bonus, ampak ker sem pač bila v bližini, oziroma je ena izmed trgovin blizu mojega doma.
ONCE YOU GO PINK, YOU NEVER GO BLING...
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
GnilaLimona napisal/-a:McLarnovc napisal/-a:Ajča napisal/-a:Imam vse kartice zvestobe, kar se jih da dobiti. Zakaj? Npr. recimo, da imamo žurko ali gremo na morje. Vzamem od tistega tedna časopis skupaj, si označim izdelke, ki jo občutno ceneje in grem samo tiste iskat (nekaj v spar, nekaj v mercator, nekaj v tuš). In vse imaš na enem placu; npr. okolica City Parka. Tako, da smo za te velike zadeve (žurke, morje, pikniki) ogromno denarja prihranili in je vzelo 1h vse skupaj (seznam, pregled reklam, nakupovanje). Mi ni vseeno za denar, ki ga zaslužim. Trgovci vas pa nategujejo toliko kot sami pustite. Vzameš od vsakega najboljše in tisto kar tebi paše in si na boljšem.
Kot recimo kartica zvestobe za K&O (+giga sport): nikoli nič ne kupujem tam, dobila sem pa bon za 25% popusta na izbran izdelek in 10% popusta na celotni nakup. In sem si vzela super hlače za tek in kolebnico. Nič drugega.
Poglej malo z distance in boš ugotovila, da si prišparala točno nič.
Agree.
fora teh kartic zvestobe je, da se gor beleži točno koliko česa ti spiješ in poješ. kar lahko oni hranijo nevemkoliko let. za ciljni advertising. in potem še....za obdavčevanje na mstno in kalorično hrano. za višje zavarovalnine, če ti v šparu kupiš nevemkolko litrov alkohola na leto.
oh yes. big brother is watching us.
-
flesherka_ - Kofetarica
floribunda napisal/-a:
fora teh kartic zvestobe je, da se gor beleži točno koliko česa ti spiješ in poješ. kar lahko oni hranijo nevemkoliko let. za ciljni advertising. in potem še....za obdavčevanje na mstno in kalorično hrano. za višje zavarovalnine, če ti v šparu kupiš nevemkolko litrov alkohola na leto.
oh yes. big brother is watching us.
Prosim za podkrepljene argumente za to trditev. Katera zavarovalnica preverja nakupvalne napade pri katerih trgovinah in kako se to pozna pri višjih premijah. Drugo vprašanje, kako se to vidi pri obdavčitvi. Poleg tega pa mi razloži kako deluje cilni advertizing glede na to, da vsi dobivamo iste reklame domov. Živim v centru Maribora-prosim za argumentiran odgovor.
-
Ajča - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 6. 2009
V naši državi to še ni dobro razvito (to=prilagojena ponudba glede na pridobljene podatke), je pa najlepši primer Tesco v VB. Oni res znajo uporabiti podatke, ki jih pridobijo z kartico zvestobe. In oni tudi meni ne bi poslali popusta za 25%, ker bi vedli, da ne kupujem pri njih, ampak jih samo molzem. Najslabše je Mercatorjeva kartica razvita, ker oni ne beležijo nič kaj kupiš, ampak samo v kakšnem znesku kupiš, kdaj in kje.
Glede na to, da študiram marketing, poznam vse fore podjetij (in sem tudi že delala na projektih).
Zavarovalnice pa sploh nimajo teh podatkov, ker jih ne smejo imeti. Varstvo podatkov (pridobljenih v enem podjetju, mora ostati znotraj podjetja za namene, ki jih podpišeš) zaenkrat še nekaj pomeni
Glede na to, da študiram marketing, poznam vse fore podjetij (in sem tudi že delala na projektih).
Zavarovalnice pa sploh nimajo teh podatkov, ker jih ne smejo imeti. Varstvo podatkov (pridobljenih v enem podjetju, mora ostati znotraj podjetja za namene, ki jih podpišeš) zaenkrat še nekaj pomeni
A goal without a plan is just a wish.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 14:32, skupaj popravljeno 1 krat.
- marypa
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 6. 2007
Včeraj sem bila v interšparju in pri 3-eh vrstah sadja so imeli neko akcijo... če kupiš več kot 3 kg, dobiš 40% ceneje. Kdo bo kupil toliko? Naj raje zmanjšajo ceno na kilogram.
Stvar je v tem, da so npr. v Tušu imeli konkretno Nestea po ceni 0.78, v Interšparju pa si moral kupiti 2, da si jih dobil po tej ceni. Torej na nas preizkušajo, če bi šle neke zadeve, da bi tako mi več kupovali. No, saj to je njihov cilj, da kupimo čim več.
Stvar je v tem, da so npr. v Tušu imeli konkretno Nestea po ceni 0.78, v Interšparju pa si moral kupiti 2, da si jih dobil po tej ceni. Torej na nas preizkušajo, če bi šle neke zadeve, da bi tako mi več kupovali. No, saj to je njihov cilj, da kupimo čim več.
-
Leonessa - Debatorica
- Na forumu od: 6. 4. 2011
Joj, meni gre strašno na živce, ko me povsod na blagajni sprašujejo, če mam njihovo kartico. Wtf, če bi jo imela, bi jim jo že sama pomolila pred nos. In tiste tečne prodajalke v DM, ko me vsakič vprašajo, če bi jo želela imeti, včasih še kar ne končajo pri vprašanju "imate DM kartico", ampak gredo še korak dalje in posiljujejo na tako prijazen način, da se mi še bolj zagabijo te njihove kartice.
Saj štekam, da imajo svoje finte, a mene te finte pač ne zanimajo vsakič, ko vstopim v trgovino.
Saj štekam, da imajo svoje finte, a mene te finte pač ne zanimajo vsakič, ko vstopim v trgovino.
"20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn`t do than by the ones that you did do."
Mark Twain
Mark Twain
-
flesherka_ - Kofetarica
To so pač njihove direktive in pač je njena naloga, da ti to ponudi/vpraša. To je sugestivna prodaja...
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Mene prov nič ne motijo te kartice (in jih imam tud kar nekaj
). Ne kupujem nič več zaradi tega, ampak če je pa stvar, ki jo rabimo doma znižana in če je trgovina na poti, jo kupim (npr. olivno olje, ki ga ponavadi kupujemo, tuna, ki doma stalno na zalogi, itd...).
Dobila sem že par zastonj kart v Tušu (pa zaradi kartice nič več ne hodim v kino, ampak je pač najbližji). Kul mi je imet par € na Sparovi kartici, če mi zmanjka denarja (ne bom pa kupila stvar zato, ker popust, ali ker dobim bonus, razen če mi res vseeno katero stvar kupim). Drugače pa že imam "svoje" izdelke in te kupujem. V Merkurju že parkrat dobila kak bon za 15-20€, ki ga porabili za kaj kar dejansko porabili.
Imam pa od Tusa, Spara, DM, Merkurja, Sportine. Če nebi imela dejansko kaj od njih, jih nebi imela.
Kakor se jim kdo pusti.

Dobila sem že par zastonj kart v Tušu (pa zaradi kartice nič več ne hodim v kino, ampak je pač najbližji). Kul mi je imet par € na Sparovi kartici, če mi zmanjka denarja (ne bom pa kupila stvar zato, ker popust, ali ker dobim bonus, razen če mi res vseeno katero stvar kupim). Drugače pa že imam "svoje" izdelke in te kupujem. V Merkurju že parkrat dobila kak bon za 15-20€, ki ga porabili za kaj kar dejansko porabili.
Imam pa od Tusa, Spara, DM, Merkurja, Sportine. Če nebi imela dejansko kaj od njih, jih nebi imela.
Kakor se jim kdo pusti.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]