Nujno potrebujem! (info, linki, pomoč...) #9
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
medvedka napisal/-a:Se boš prvič zaposlila in zato potrebuješ to potrdilo? V kolikor v preteklem obdobju nisi na noben način vplačevala prispevkov potem tega potrdila ne rabiš, ker bo itak prazno. To potrdilo se sedaj uporablja namesto delovne knjižice, zato da delodajalec lahko preračuna delovno in pokojninsko dobo, kar pa zate ne pride v poštev.
Ja to zahteva bodoči delodajalec od mene. Bo pa to moja prva zaposlitev. Sem misla itak jutri poklicat pa vprašat kako pa kaj. Hvala za info!
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^OT: čestitke ob zaposlitvi
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
15 kotnik= 15 trikotnikov (z vrhom v središču 15- kotnika); ker je pravilni, pomeni da je iz enakostraničnih trikotnikov. Torej izračunamo le ploščino 1 in pomnožimo z 15 na koncu. Ploščina trikotnika je stranica krat višina na stranico, deljeno z 2.
Torej rabimo stranico. Izračunamo iz Pitagorovega izreka, kjer je hipotenuza na kvadrat= (kateta1 na kvadrat )+ (kateta2 na kvadrat). V našem primeru je hipotenuza kar stranica a, ena kateta je a/2, druga pa višina v.
Damo lepo vse a na 1 stran, in dobimo a=koren(400/3)=11.5.
Iz tega izračunamo ploščino enega trikotnika, ki je (a*v)/2= 57.7. Torej je naša ploščina 15*57.7.
Sem kar na dolgo razložila, ker se mi zdi drugače precej osnovna stvar
Torej rabimo stranico. Izračunamo iz Pitagorovega izreka, kjer je hipotenuza na kvadrat= (kateta1 na kvadrat )+ (kateta2 na kvadrat). V našem primeru je hipotenuza kar stranica a, ena kateta je a/2, druga pa višina v.
Damo lepo vse a na 1 stran, in dobimo a=koren(400/3)=11.5.
Iz tega izračunamo ploščino enega trikotnika, ki je (a*v)/2= 57.7. Torej je naša ploščina 15*57.7.
Sem kar na dolgo razložila, ker se mi zdi drugače precej osnovna stvar
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
ful mate radi kolesarjenje pa ful pogrešate športanje, pa kolesa nimate oz. morte novega kupit. Kaj bi naredli? Šli na fitness takoj in zapravli kr spodoben denar mesečno al raje ta dnar šparali za malo boljše kolo čeprav bo to pomenlo nešportanje še nekaj mesecev??
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:47, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Dioniz - Cosmo moderator
sirova štručka napisal/-a:novo temo odpri, pa anketo dodaj
kaj obstajata sam pecikl pa fitnes? če hočeš športat je še tavžnt drugih možnosti.
ja ni to ful odvisno od želj posameznika? men pač kaj preveč ostalega ne paše. Mogoče tud tek ampak tud za to si morem nove tekaške copate kupit.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- sirova štručka
- Cosmopsiho
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:47, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Dioniz - Cosmo moderator
ko se mi že zdi, da postajaš spet vredu moreš spet bit malo neumna in vse pokvarit?
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- sirova štručka
- Cosmopsiho
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov