Nujno potrebujem! (info, linki, pomoč...) #9

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
flesherka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 3. 2008
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a flesherka_ » 11. Jan. 2011 15:35

bambina x napisal/-a:NOVO:

Kako ve očistite toaster, ko se vam gor prime sir?
Imamo sicer novi toaster, ki ga vedno očistimo po uporabi, ampak se je tokrat sir mooooočno prijel gor in ne gre dol ... :(

vzami malo navadne vate, jo natri z oljem in nežno obriši. če ne gre sprva, malo pusti olje, da se vpije in potem obriši z vato.
ONCE YOU GO PINK, YOU NEVER GO BLING...
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 11. Jan. 2011 16:39

legally blonde napisal/-a:
schpeltza napisal/-a:Ja smotane lase imam... Naredijo se mi kodri z obojim zelo lepo, samo kaj ko mi hitro dol padejo neglede na količino laka...

Js mam tut ful bedne lase :P nikol mi nc ne drzi, zdej mam pa nov Remingtonov kodralnik, s katerim sm si kr na najnizji temperaturi nardila kodrcke pa sm bla ful presenecena kok doug so zdrzal. Gor sm si dala pa sam mal pene pa od dalec res na hitr pospricala z lakom. Morm priznat, da tut sama nism prcakvala da bojo tok doug zdrzal :D

Imam jaz tudi remingtonovega. Sem pa v soboto uporabila veliiiiko laka in na najviošji temperaturi sem si kodrala in mi je zdržala fruzura tam ene 3-4 ure, potem je bilo pa že vse za 70% povešeno...
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 12. Jan. 2011 16:28

nisem točno vedela kam bi uvrstila :)

zanima me, če kot dijakinja (brez zaposlitve in, če odšteješ žepnino, brez rednih dohodkov) lahko dobim kakšno izmed kartic s katerimi lahko kupuješ preko ebaya??
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
pjotra
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 25. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a pjotra » 12. Jan. 2011 16:50

Punce, ki bi rade kodre, kako imate pa lase postrižene? Če imate vse precej isto dolžino, potem je težko, ker so lasje tolk težji da dol pade.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 12. Jan. 2011 20:35

Summer055 napisal/-a:nisem točno vedela kam bi uvrstila :)

zanima me, če kot dijakinja (brez zaposlitve in, če odšteješ žepnino, brez rednih dohodkov) lahko dobim kakšno izmed kartic s katerimi lahko kupuješ preko ebaya??
Visa Electron (imata jo Abanka in Banka Koper).
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 12. Jan. 2011 20:47

ampak če sem jaz prav razumela napisano, če hočeš dobiti to kartico, moraš že imeti odprti račun pri abanki. Jaz ga imam pa odprtega pri ljubljanski banki.
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 12. Jan. 2011 20:54

Ja pa si ga še pri abanki odpri. Kot dijakinja/študentka itak verjetno ne boš nič plačevala za vodenje računa, tako da ne bo dodatni strošek.
Druga možnost pa je, da ti naredijo kreditno (Visa, Mastercard...) na račun od enega od staršev. Da se narediti, da si ti pooblaščena, kartica je tvoja, gor piše tvoje ime, trgajo pa z maminega/očetovega računa. Jaz imam tako dogovorjeno, da potem mami vrnem, če kaj kupujem (samo velikokrat potem sploh noče vzeti :D )
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 12. Jan. 2011 20:57

Torej, če hočeš Viso Electron res treba tudi račun tam odprt? Ker to lih nebi :? Bi jo pa imela :D

Sama sem imela Mastercard kot dijakinja (je morala pa mami neki podpisat, da jamči zame).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 12. Jan. 2011 21:55

Alternativa je pa "virtual visa card" - sam tle je pa vprašanje kolk posameznik zaupa takim elektronskim zadevam..
Če je stran opremljena s spodnjimi znaki, potem je že zelo velika verjetnost, da ji jz zaupam.

Slika

Mimogrede, kot je že _patchouli_ omenila, na Abanki je študentski račun (Akeš) zastonj (osebni račun Akeš je namenjen dijakom in študentom, starim med 15 in 27 let)
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 12. Jan. 2011 22:05

*mala* napisal/-a:Torej, če hočeš Viso Electron res treba tudi račun tam odprt? Ker to lih nebi :? Bi jo pa imela :D

Ne vem, meni je logično, da moraš imeti pri njih račun. Od kod ti bodo pa nakupe trgali? Bi jo jaz tudi mela, ja... Se bo treba it pozanimat končno.
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 12. Jan. 2011 22:10

Summer055 napisal/-a:ampak če sem jaz prav razumela napisano, če hočeš dobiti to kartico, moraš že imeti odprti račun pri abanki. Jaz ga imam pa odprtega pri ljubljanski banki.

Js mam pri NLB racun in mam Visa debit kartico. Je Visa, kar pomen, da lohk prek neta kupujes, samo ni kreditna, ampak debetna, kar pomeni, da ne dobis poloznice na koncu meseca, kot pri kreditni, ampak ti takoj trgajo z racuna.

Za Ebay sicer ne vem, ampak sicer povsod na internetu cist lepo kupujem z njo :)
Live. Love. Surf.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 12. Jan. 2011 22:24

^^to je sicer klasična Visa, ane?, s tem da (vir: nlb.si): mesečne obveznosti lahko poravnavate s plačilnim nalogom ali prek direktne obremenitve - dost kulj od njih. :)

Za kupovanje prek eBay-a si morš odpret račun na PayPal-u (gre z večino/vsemi(?) karticami, razen navadne bančne Maestro).
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 12. Jan. 2011 22:29

_patchouli_ napisal/-a:
*mala* napisal/-a:Torej, če hočeš Viso Electron res treba tudi račun tam odprt? Ker to lih nebi :? Bi jo pa imela :D

Ne vem, meni je logično, da moraš imeti pri njih račun. Od kod ti bodo pa nakupe trgali? Bi jo jaz tudi mela, ja... Se bo treba it pozanimat končno.

Lahko bi z NLB računa trgali.

Mah, ne vem če se splača zarad tega nov račun odpret, pa si pol al tja denar prenakazovat al pa si vse stvari na tist račun preusmert.

Kaj ko bi si ta NLB omislil Viso Electron?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
xtina
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a xtina » 12. Jan. 2011 23:00

NOVO
Kje je City caffe v Lj ? sem pogledala na google pa pise da je v neki stolpnici ampk rabm da mi kdo bol po domace pove :)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 12. Jan. 2011 23:45

^^a tole?
Ko s Šmartinske zaviješ notri proti BTCju (NE proti City Park-u), na desni vidiš tole BTCjevo poslovno stolpnico (nasproti, v isti smeri vožnje, le-te pa Simobilov center) - tale kafič je zgleda v pritličju stolpnice (na vogalu, ki gleda proti Šmartinski; bo treba mal naokol bajte se sprehodit, parkirišča so na drugi strani (če boš z avtom)).

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov