Nujno potrebujem! (info, linki, pomoč...) #9
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
če imate resen načrt naredit maturo, preberite kolikor morete. ni ena knjiga zadosti. je res da imaš kvalitetne in nekvalitetne knjige, ampak prebereš vse.
pri nas je bilo tako da so nam povedali za vsako snov ki smo jo jemali če je lahko na maturi, in tisto smo se potem učili. knjige pa, kjer je kaj bilo, vsaka je imela za neko snov najboljšo razlago, za kako drugo pa ni bilo omembe. tako da, bolje več knjig prelistat in prebrat tisto kar je pomembno, kot pa da se 1, 2 knjigi obvladaš v nulo.
pri nas je bilo tako da so nam povedali za vsako snov ki smo jo jemali če je lahko na maturi, in tisto smo se potem učili. knjige pa, kjer je kaj bilo, vsaka je imela za neko snov najboljšo razlago, za kako drugo pa ni bilo omembe. tako da, bolje več knjig prelistat in prebrat tisto kar je pomembno, kot pa da se 1, 2 knjigi obvladaš v nulo.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Ah no, naredit maturo ni pa res nobena umetnost in definitivno ne zahteva branja večih knjig. Te knjige za maturo so čist kul + reševanje starih maturitetnih pol. (sama sem sicer bolj prisegala na svoje zapiske- razen književnost pri slovenščini in ustni pri matematiki)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- najstnica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 9. 6. 2009
slovenc79, torej nej poleg tega, da imam več kot preveč redne snovi, še prebiram vsaj 4 knjige (predivedam da tako dolge kkor je ta za zgodovino 260 strani) in to za vse predmete. Če si se sam tako učil potem si bil prav zagotovo diamanten maturant. Me pa zanima, kje si našel čas za vse to.
No sama bi še 1x poudarla za zgodovino je dovolj tista butasta knjiga, sem 2x vprašala in mi je 2x zagotovila da ja. Za ostale predmete se bom pa sama učila po zapiskih profesorjev in vprašanj, ki so jih dali za ustni del. Mislim, da bo dovolj. Kakšno polo rešit pa tudi ne bo škodilo.
No sama bi še 1x poudarla za zgodovino je dovolj tista butasta knjiga, sem 2x vprašala in mi je 2x zagotovila da ja. Za ostale predmete se bom pa sama učila po zapiskih profesorjev in vprašanj, ki so jih dali za ustni del. Mislim, da bo dovolj. Kakšno polo rešit pa tudi ne bo škodilo.
-
babushka - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 1. 2012
najstnica, sem seznanjena z zgodovino. Test si mislila verjetno na interni del, ki ga (vsaj na moji gimnaziji) pišemo konec februarja, ne? Ti tudi opravljaš maturo kot "21 letnik" občan, torej ko dopolniš 21 let ali več in se samostojno pripravljaš na maturo?
- najstnica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 9. 6. 2009
Pri nas je na srečo konec marca, prej tudi nebi se uspela pripraviti. Ne sama zgodovino opravljam kot 5 predmet. V bistvu imajo predavanja ravno takrt, ko imam sama redni pouk in zato ne hodim. (drugače bi se pripravljala skupaj z gimnazici)
Glede tega občana pa nebi vedla...
Glede tega občana pa nebi vedla...
-
succubus - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 11. 2006
Živjo!
A se priporočilo res piše samo za dotično organizacijo in moram potem vsakič, ko bi ga želela, hoditi do direktorice, a mi ga napiše, ali mi ga lahko napiše kot neko splošno priporočilo, ki ga lahko tudi v bodoče potem uporabljam in prilagam prošnjam (se prvi, da je ne rabim s tem vsakič gnjavit, v prošnji/prijavi pa napišem, da prilagam fotokopijo priporočila, podobno kot če prilagaš fotokopijo diplome in ne originala).
Hvala in lp.
A se priporočilo res piše samo za dotično organizacijo in moram potem vsakič, ko bi ga želela, hoditi do direktorice, a mi ga napiše, ali mi ga lahko napiše kot neko splošno priporočilo, ki ga lahko tudi v bodoče potem uporabljam in prilagam prošnjam (se prvi, da je ne rabim s tem vsakič gnjavit, v prošnji/prijavi pa napišem, da prilagam fotokopijo priporočila, podobno kot če prilagaš fotokopijo diplome in ne originala).
Hvala in lp.
-
_patchouli_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Jaz bom Catwoman. Sicer bom reciklirala staro opravo od kolegice. Pred dvema letoma je masko kupila na eni spletni strani. Ne vem točno kje, ampak vem, da ni bila stran samo za pusta, so imeli tudi kinky kostume Malo poguglaj. Je pa samo maska, dol bom pač nekaj temnega oblekla. Ne vem še kaj točno.
Drugače pa Muller?
Drugače pa Muller?
-
Summer055 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2009
ma po teh trgovinah imajo samo najbolj cheap obleke. Še posebej kake catwoman vrjante.
Da bi iz kakega ebaya naročila je prepozno, na slovenskih straneh pa tudi nič nimajo. Razen kakih kurbi* oblek.
Sem razmišljala da bi si mogoče poskusla kaj zašit, ampak kaj ko je lih izpitno obdobje.
Da bi iz kakega ebaya naročila je prepozno, na slovenskih straneh pa tudi nič nimajo. Razen kakih kurbi* oblek.
Sem razmišljala da bi si mogoče poskusla kaj zašit, ampak kaj ko je lih izpitno obdobje.
Don't worry, be happy!!
-
_patchouli_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Drugače je pa kolegica bila par let nazaj neka pisana superjunakinja nedoločljivega izvora Recimo oblečeš neke žive pajkice, najdeš kje kako tuniko malo bolj žive barve (ali še bolje, bodi in spodaj kako majičko spet neke izstopajoče barve, če boš pustovala zunaj). Na majičko/bodi našiješ pisan znak S al W al nekaj takega in iz večjega kosa blaga narediš ogrinjalo. Praktično nimaš dela, razen šivanja znaka, ogrinjalo ti ne bi smelo vzeti praktično nič časa. Kolegica je sicer imela še lasuljo, ampak po moje ni nujno.
-
Summer055 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2009
sm se odločila, da si bom verjetno zašila kostum za superwoman.
http://1.bp.blogspot.com/_EaV221bYaso/S ... rl+Run.jpg
na ta način (ampak s tako majčko, da bo pokrila trebuh )
http://1.bp.blogspot.com/_EaV221bYaso/S ... rl+Run.jpg
na ta način (ampak s tako majčko, da bo pokrila trebuh )
Don't worry, be happy!!
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Summer055 napisal/-a:Da bi iz kakega ebaya naročila je prepozno, na slovenskih straneh pa tudi nič nimajo.
Zakaj prepozno, a pošiljajo več kot dva tedna? Saj pustovanje se ponavadi začne konec februarja in traja do začetka marca, ali ne?
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Odvisno od kje se naroča, če iz EU, je veliko hitreje, ampak dražje. S Kitajske pa vsaj 2 tedna (pa to je že skor čudež), načeloma pa ene 3-4 tedne.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov