Nujno potrebujem! (info, linki, pomoč...) #9
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*pikapoka* - Debatorica
- Na forumu od: 16. 5. 2009
Mogoče bom zdej kej v temo brcnila, ker nisem nikjer zasledila, koliko je dekle, ki gre delat maturo staro, ampak moja sestra letos dela maturo in je treba za zgodovino znat VSE, ni več tko, da bi blo včasih danih 10 tem.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Saj to se itak mora pozanimati na šoli, kjer bo delala maturo, ker so profesorji tam zato, da jih vpraša glede gradiva in vsega potrebnega.
-
babushka - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 1. 2012
Saj se grem, a sem mislila, če je tukaj gor kdo, ki bo letos opravljal zgodovino na maturi in če obstaja knjiga, ki zajema vse potrebno v eni sami. Najbrž bo poleg Zgodovine na maturi 2012 treba delati še po drugih knjigah. Se bom pa ta teden tako ali tako pozanimala v šoli, ko grem tja urejati formalnosti. Ne obiskujem namreč tečaja ali kakršnih koli priprav v sklopu šole.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
če se vrnemo k maturi...eno izpitno obdobje je navadno bolj zahtevno in precej bolj strokovno in detajlno naravnano. se boste že malo mogle brcnit v rit s to maturo, pomigat in se kej naučit, nesposobnih študentov, ki delajo po liniji najmanjšega odpora je prek glave. še tistih, ki nekaj brcajo in migajo je več kot preveč. tako, da če se ti mature ne da resno lotit in iščeš bližnjice pri nekih seminarskih nalogah, ki niso vredne počenega groša, bi js na tvojem mestu resno premislila, če se ti to vseskupaj sploh splača. diploma žal ni več obet za boljšo prihodnost, do nje pa vodi kar lepo število takih seminarskih. ko si najbolj zasut z delom.
glede secon hand trgovine, ja.
glede secon hand trgovine, ja.
-
Tamara stylish - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 10. 2011
^Agree!
Da pa ne bi mogla ene seminarske sama napisat pa ni res... kam so pa šla 4 leta gimnazije??????
Na faksu (ponekod; mi šele v 4. letniku) moraš za vsako figo napisati seminarsko, ta se pa za MATURO ne bi potrudila. Res, ne potrebujemo na koncu takih, ki povsod mehke hruške iščejo... Včasih je potrebno narediti še veliko veliko več.
Sama se spomnim, da sem dobila vse točke za seminarsko pri sociologiji (55 strani) pa nisem bila nek presežek pridnosti na gimnaziji pa je vseeno ratalo.
Potrebno se je spraviti zraven pa gre zelo hitro! Brez nič ni nič.
Sicer je pa matura še najmanj kar vas bo doletelo pred fakulteto.
Da pa ne bi mogla ene seminarske sama napisat pa ni res... kam so pa šla 4 leta gimnazije??????
Na faksu (ponekod; mi šele v 4. letniku) moraš za vsako figo napisati seminarsko, ta se pa za MATURO ne bi potrudila. Res, ne potrebujemo na koncu takih, ki povsod mehke hruške iščejo... Včasih je potrebno narediti še veliko veliko več.
Sama se spomnim, da sem dobila vse točke za seminarsko pri sociologiji (55 strani) pa nisem bila nek presežek pridnosti na gimnaziji pa je vseeno ratalo.
Potrebno se je spraviti zraven pa gre zelo hitro! Brez nič ni nič.
Sicer je pa matura še najmanj kar vas bo doletelo pred fakulteto.
I like to see my money ... hanging in my closet.
I saw you get into a cab with a woman wearing come-fuck-me heels!
I saw you get into a cab with a woman wearing come-fuck-me heels!
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
No, no, mislim, da zdaj ni potrebno vsaki ponavljati tega, kar je ena že na prejšnji strani napisala. Drugače bi pa ob malo pozornejšem branju opazila, da punca NI gimnazijka,
samo splošno maturo opravlja kot "21 letnik".
Gaja, kakorkoli boš naredila, samo naloge ne kopiraj, ker bi čisto komot lahko naredila s svojo, potem pa se ti bo zgodilo, da te bo republiška komisija izločila ali pa dobiš celo prepoved nadaljnjega opravljanja mature. Ne se hecat s tem.
*Gaja* napisal/-a:sem se prijavila k maturi (kot občanka bom delala), zato sem še bolj panična :S ni isto kot dijaki 4. letnikov, ki so v vseh 4 letih že dobli podlago. jaz lahko pa samo ogromno delam, pa še poleg tega vseeno pričakujem čudež in srečo
samo splošno maturo opravlja kot "21 letnik".
Gaja, kakorkoli boš naredila, samo naloge ne kopiraj, ker bi čisto komot lahko naredila s svojo, potem pa se ti bo zgodilo, da te bo republiška komisija izločila ali pa dobiš celo prepoved nadaljnjega opravljanja mature. Ne se hecat s tem.
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Tamala_mrha napisal/-a:flesherka_ napisal/-a:^^pri zgodovini je za vsako leto danih 10 tem, 5 slovenskih in 5 svetovnih. Drugega kot to se ne rabiš učit, tak da ne it nekaj po svoje. Najdi seznam teh tem, pa se to nauči. Ostalo ne pride v poštev.
Saj Zgodovina na maturi 2012 sem ji predlagala ravno zato, ker vsebuje vse te teme, ki jih je republiška predmetna komisija določila za opravljanje mature pri tem predmetu. To so teme, ki so naštete v katalogu zgodovine za letošnjo maturo, tako da če se dobro pripravi na teme v tej knjigi, je zmagala.
Ni važno katere teme so in katere ne - kot je mrha povedala, so v tej knjigi VSI podatki ki jih rabiš za naredit maturo 100%. Jaz sem delala samo po svojih zapiskih (bistveno manj obsežni in podrobni kot ta knjiga) pa sem pisala 88% smz.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
schpeltza - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 1. 2005
Alive napisal/-a:V podhodu? Zadnjič sem šla tam mimo in mislim, da se je še slišalo malo glasnejšo glasbo. Hm..mislim da.
A mi lahko mogoče kera pove kako je ime tej trgovini? Bi rada zvohala delovni čas!
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^Vom. Ampak pejđ jim ne dela, na odpiralničasi.com jih ni.
http://www.inyourpocket.com/slovenia/lj ... and_38450v
http://www.visitljubljana.si/en/directo ... etail.html
(še na teh linkih sta različna e-naslova; delovni čas sicer isti)
-
babushka - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 1. 2012
Sarissima napisal/-a:Tamala_mrha napisal/-a:
Saj Zgodovina na maturi 2012 sem ji predlagala ravno zato, ker vsebuje vse te teme, ki jih je republiška predmetna komisija določila za opravljanje mature pri tem predmetu. To so teme, ki so naštete v katalogu zgodovine za letošnjo maturo, tako da če se dobro pripravi na teme v tej knjigi, je zmagala.
Ni važno katere teme so in katere ne - kot je mrha povedala, so v tej knjigi VSI podatki ki jih rabiš za naredit maturo 100%. Jaz sem delala samo po svojih zapiskih (bistveno manj obsežni in podrobni kot ta knjiga) pa sem pisala 88% smz.
Hvala punce, mi je pa danes mentorica pri zgodovini na mail odpisala, da rabim še 4 druge knjige, in ne vem, čemu iti detajlno skozi vsa 4 leta gimnazije, ko pa bi naj Zgodovina na maturi 2012 vsebovala vsa ta poglavja, a skrajšana najbrž. Sem si kupila to knjigo, zdaj bi pa naj še kupila oz. si izposodila te štiri:
- zgodovina 1
- zgo 2
- zgo 3
- sodobna zgo
Mi lahko raje katera gimnazijka pove kako je s tem gradivom? Že tako mam doma eno goro knjig za vseh 5 predmetov, in vem, da je za maturo pač treba absorbirati večjo količino snovi za nazaj, a ne vem čemu toliko različnih knjig, ko pa Zgo na maturi 2012 baje zajema vse potrebno in basta (mi je bilo rečeno z nepreverjenih informacij, zato sprašujem še tukaj). Nisem v maturitetnem tečaju ali v 4. letniku, niti nikogar ne poznam na tej gimnaziji, ker se sama pripravljam na maturo.
Kakršna koli preverjena informacija iz prve roke bi mi prišla zelo prav!
-
schpeltza - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 1. 2005
Najlepša hvala!purple_rain napisal/-a:^^Vom. Ampak pejđ jim ne dela, na odpiralničasi.com jih ni.
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
-
Anjeske - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 1. 2011
O maturi iz zgodovine:
Grdo rečeno, ampak tvoja profesorica nima pojma oziroma učbenika še odprla ni. V knjigi Zgo na maturi (vseeno kera letnica) so vsa poglavja tako obdelana, da lahko maturo narediš samo s prebiranjem te knjige. Teme so na tem mestu obdelane zadosti podrobno (bolj podrobno kot v učbenikih, če se ne motim). Razen, če niso začeli izdajati kakšnih tankih skropucal s povzetki.
Če imaš učbenik Pavliha: zgo na maturi 2012 bi moglo bit zadosti..
Učbenike za za zgo (1-4) bi ti kvečjem priporočila, če si želiš malo širši in splošen vpogled. Isto, kar se tiče zbirke maturitetnih nalog za zgo iz prejšnjih let.
Grdo rečeno, ampak tvoja profesorica nima pojma oziroma učbenika še odprla ni. V knjigi Zgo na maturi (vseeno kera letnica) so vsa poglavja tako obdelana, da lahko maturo narediš samo s prebiranjem te knjige. Teme so na tem mestu obdelane zadosti podrobno (bolj podrobno kot v učbenikih, če se ne motim). Razen, če niso začeli izdajati kakšnih tankih skropucal s povzetki.
Če imaš učbenik Pavliha: zgo na maturi 2012 bi moglo bit zadosti..
Učbenike za za zgo (1-4) bi ti kvečjem priporočila, če si želiš malo širši in splošen vpogled. Isto, kar se tiče zbirke maturitetnih nalog za zgo iz prejšnjih let.
-
flesherka_ - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 3. 2008
- Kraj: maribor
^^ Se strinjam. Ampak to je iz moje strani čist laičen pogled na situacijo.
ONCE YOU GO PINK, YOU NEVER GO BLING...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov