Nujno potrebujem! (info, linki, pomoč...) #9
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
na drugi gimnaziji je bla, ne na isti kot sem jaz, saj sem napisala ti si verjetno mislila da na 2. v mb, ker sem tak nejasno napisala ah ne, saj ne bi cele kar vzela in predstavila, dele bi spremenila, oblikovno in vsebinsko bi vglavnem ostalo isto (naslov kot tema ter poglavja). a me je kljub temu strah. verjetno bom napisala svojo in cele noči bedela ob pisanju, cele dneve pa se učila za ostale predmete
spomnit se ne bi mogel torej nobeden, mene bolj skrbi, da se to kje shrani v kakšnih dokumentih šole ali kje..
spomnit se ne bi mogel torej nobeden, mene bolj skrbi, da se to kje shrani v kakšnih dokumentih šole ali kje..
Zadnjič spremenil *Gaja*, dne 01. Feb. 2012 8:12, skupaj popravljeno 2 krat.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
dečva. resno. januarja smo. don't panic!
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
Trouble napisal/-a: Zanima me, če kdo pozna kakšne DOBRE in ZANIMIVE igrice, fore za popestritev programa.
Sem brskala že po drugih forumih, pa mi nič ne diši
meni zlo všečna, hitro pripravjena in zabavna igrica je tale: vzameš neko veliko vrečo, vrečko, bilokaj iz česar se lahko vleče reči in nabašeš not vsega "okraskov" ki si jih lahko vsakdo povezne nase (sončna očala, stare kopalke, klobuk, kakšno krilo z elastiko, tangice, šale, rute, potapljaška očala...). potem spraviš ljudi na plesišče in si izmisliš po kakšnem "postopku" (par, ki najpočasneje pleše, ženska z najdaljšimi lasmi... na koncu itak že sami grabijo, ker jim je taka fora) bodo morali vleči reči ven in si jih povezniti nase. ful smešno, ko so vsi okrašeni. jaz sem jokala od smeha in nisem bila edina. kar raje preveč reči kot premalo.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
floribunda šele zdaj sem se prijavila k maturi (kot občanka bom delala), zato sem še bolj panična ni isto kot dijaki 4. letnikov, ki so v vseh 4 letih že dobli podlago. jaz lahko pa samo ogromno delam, pa še poleg tega vseeno pričakujem čudež in srečo
-
claire - Cosmopsiho
^^ kolikor je meni znano, so nekje baze podatkov. so že nas (6 let nazaj) strašili, da naj se ne igramo s seminarskimi, ker si bomo nakopali več težav kot da bi sami spacali nekaj skup. (zdaj ne vem al so ble to prazne marnje al je na tem kaj resnice). nas se je vsekakor prijelo, moram rečt. v lajfu ne bi upala tega delat. ker tudi če kaj spremeniš program za podobnost najde plagiat, verjemi. sploh pa- 14 str.? to je v 14ih dneh 2x končano.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
babushka napisal/-a:NUJNO bi rabila knjigo za zgodovino na splošni maturi. Katera obsega vse od 1. do 4. letnika gimnazije oz. iz katere se je najboljše učit da se opravi maturo? Maturo bom opravljala kot občanka, torej brez priprav v okviru šole, zato rabim mnenje koga, ki je maturo kolikor se da uspešno opravil, ali pa jo bo letos in mu zgodovina gre.
Ta knjiga bo več kot dovolj.
http://www.ico.si/matura/zgodovina-na-maturi-2012.php
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 11:59, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
Naslovov je itak več istih, vsebina pa mora biti drugačna. Drugače pa ne vem, a je samo 14 strani treba napisati, kot je omenila claire? Ne vem sicer kako je letos na maturi glede seminarskih, a ko sem jo jaz pisala pri psihologiji, je bilo mislim da min 20 ali 25 strani.
-
claire - Cosmopsiho
^^ no 14. +uvod + zaključek + viri + kazalo + začetna stran+ kakšen verz na eni strani na začetku = 20. ni panike no. to je spisano ama takoj. sploh pri takih kompleksnih temah kot so na maturi, saj ni to diploma da bi rabla pol knjižnice no. pretiravanje na celi črti. meni se zdi sramota kopirat eno usrano seminarsko na srednji. oh, come on!
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
Pa ja, saj to si hitro fertik, razen pač ko boš vprašalnike dala za izpolnit in zbirala rezultate. Ni noben bav bav, še jaz, ki sem se res pozno spravila k seminarski, ker sem delala prej vse drugo, in mi je mentorica rekla, da mi voda že pošteno teče v grlo, če se ne bom zmigala, sem jo fajn naredila in dobila dobro oceno. Zberi si temo, ki ti je zanimiva, ker jih je pri PSI itak fuuul na izbiro.
-
babushka - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 1. 2012
Tamala_mrha napisal/-a:babushka napisal/-a:NUJNO bi rabila knjigo za zgodovino na splošni maturi. Katera obsega vse od 1. do 4. letnika gimnazije oz. iz katere se je najboljše učit da se opravi maturo? Maturo bom opravljala kot občanka, torej brez priprav v okviru šole, zato rabim mnenje koga, ki je maturo kolikor se da uspešno opravil, ali pa jo bo letos in mu zgodovina gre.
Ta knjiga bo več kot dovolj.
http://www.ico.si/matura/zgodovina-na-maturi-2012.php
Najlepša ti hvala! Še vedno pa ne vem, iz česa se je najbolje učiti. Samo iz te knjige, da ne bom imela za en sam predmet več knjig, če to ni potrebno in obstaja taka, ki zajema vse bistveno iz vseh 4 let gimnazije, ali naj se učim poleg tega še iz učbenikov za gimnazijo pri zgodovini 1, 2, 3 in 4? Torej po posameznih letnikih. Ne vem kako se naj lotim zgodovine, da bo učenje razdeljeno čim bolj sistematično in bom do začetka junija ne le predelala vse potrebno, ampak tudi zapomnila vse te letnice? Mi lahko kdo svetuje, ki ni ravno ljubitelj zgodovine, a jo je na maturi izbral, ker ni imel na izbiro drugega predmeta za izbirnega?
-
flesherka_ - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 3. 2008
- Kraj: maribor
^^pri zgodovini je za vsako leto danih 10 tem, 5 slovenskih in 5 svetovnih. Drugega kot to se ne rabiš učit, tak da ne it nekaj po svoje. Najdi seznam teh tem, pa se to nauči. Ostalo ne pride v poštev.
ONCE YOU GO PINK, YOU NEVER GO BLING...
-
flesherka_ - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 3. 2008
- Kraj: maribor
^^ jaz mam za svojo maturo zelo dobre zapiske in učbenike. Ampak je odvisno od tega, katere teme boste imeli. Na ZS mi javi teme, pa bom pogledala, katere imam jaz doma, pa ti lahko pošljem.
ONCE YOU GO PINK, YOU NEVER GO BLING...
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
flesherka_ napisal/-a:^^pri zgodovini je za vsako leto danih 10 tem, 5 slovenskih in 5 svetovnih. Drugega kot to se ne rabiš učit, tak da ne it nekaj po svoje. Najdi seznam teh tem, pa se to nauči. Ostalo ne pride v poštev.
Saj Zgodovina na maturi 2012 sem ji predlagala ravno zato, ker vsebuje vse te teme, ki jih je republiška predmetna komisija določila za opravljanje mature pri tem predmetu. To so teme, ki so naštete v katalogu zgodovine za letošnjo maturo, tako da če se dobro pripravi na teme v tej knjigi, je zmagala.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov