Nujno potrebujem! (info, linki, pomoč...) #9
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^+1
Tole je pa dost kul in fer pogruntavščina če je res.
Tole je pa dost kul in fer pogruntavščina če je res.
Zadnjič spremenil purple_rain, dne 18. Jan. 2012 14:36, skupaj popravljeno 1 krat.
-
arrow - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 11. 2007
A te provizije se še zaračunavajo? Kaj je blo pa kšno leto nazaj tisto z Gorenjsko banko, ko so zaračunaval provizijo in jim je blo pol ukazano, da se more to vrnit? Ker se še prou spomnem, da sem dobila ta keš nazaj.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
o kaki razdalji govorite?
stroški NLB BA maestro kartice:
Stroški
Dvig gotovine na bankomatih bank NLB Skupine in Banke Celje: brezplačno.
Dvig gotovine na bankomatih drugih bank v Sloveniji in v državah EU v evrih, švedskih kronah in romunskih leuih: 0,47 EUR .
Dvig gotovine na bankomatih v državah EU v ostalih valutah, razen evra, švedskih kron in romunskih leuov, ter v drugih državah v Evropi in izven Evrope: 1,0% od odobrenega zneska, najmanj 2 EUR , največ 21 EUR .
Dvig gotovine pri bančnih okencih v poslovalnicah drugih bank v Sloveniji in tujini: 1,0% od odobrenega zneska, najmanj 2,00 EUR, največ 21,00 EUR.
Vpogled v stanje na osebnem računu na bankomatih bank NLB Skupine in Banke Celje: brezplačno.
Vpogled v stanje na osebnem računu na bankomatih drugih bank v Sloveniji: 0,30 EUR .
Plačilo posebne položnice na bankomatih NLB Skupine in Banke Celje: 0,60 EUR .
Plačilo posebne položnice na bankomatih drugih bank: 0,94 EUR .
vir: http://www.nlb.si/ba-maestro
stroški NLB BA maestro kartice:
Stroški
Dvig gotovine na bankomatih bank NLB Skupine in Banke Celje: brezplačno.
Dvig gotovine na bankomatih drugih bank v Sloveniji in v državah EU v evrih, švedskih kronah in romunskih leuih: 0,47 EUR .
Dvig gotovine na bankomatih v državah EU v ostalih valutah, razen evra, švedskih kron in romunskih leuov, ter v drugih državah v Evropi in izven Evrope: 1,0% od odobrenega zneska, najmanj 2 EUR , največ 21 EUR .
Dvig gotovine pri bančnih okencih v poslovalnicah drugih bank v Sloveniji in tujini: 1,0% od odobrenega zneska, najmanj 2,00 EUR, največ 21,00 EUR.
Vpogled v stanje na osebnem računu na bankomatih bank NLB Skupine in Banke Celje: brezplačno.
Vpogled v stanje na osebnem računu na bankomatih drugih bank v Sloveniji: 0,30 EUR .
Plačilo posebne položnice na bankomatih NLB Skupine in Banke Celje: 0,60 EUR .
Plačilo posebne položnice na bankomatih drugih bank: 0,94 EUR .
vir: http://www.nlb.si/ba-maestro
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^hehe, hvala; da nisem vedno jz tista sitna, ki hoče dokaze/vire (nisem nikjer nč o tem najdla)
Tisto vračanje je blo sam za eno kratko obdobje (ne vem točno, ampak neki ala od februarja do aprila/maja določenega leta), ko je hkrati več bank tole "ponudilo" - okrivili so jih kao samo zarad kartelnega dogovora in ne ker provizije niso fer.
Tako, po domače.
Več pa tukaj.
Mhm.arrow napisal/-a:A te provizije se še zaračunavajo? Kaj je blo pa kšno leto nazaj tisto z Gorenjsko banko, ko so zaračunaval provizijo in jim je blo pol ukazano, da se more to vrnit? Ker se še prou spomnem, da sem dobila ta keš nazaj.
Tisto vračanje je blo sam za eno kratko obdobje (ne vem točno, ampak neki ala od februarja do aprila/maja določenega leta), ko je hkrati več bank tole "ponudilo" - okrivili so jih kao samo zarad kartelnega dogovora in ne ker provizije niso fer.
Tako, po domače.
Več pa tukaj.
-
Jochie - Cosmopsiho
vem pa tudi, da imajo komitenti delavske hranilnice 10 brezplačnih dvigov na bankomatih drugih bank, to pa zato, ker imajo zelo malo svojih bankomatov. pa na splošno ima delavska hranilnica zelo nizke provizije, morda celo najnižje...
mislim, tole banke služijo, jaz imam npr 9 trajnikov * 0,20€ provizije/trajnik + 0,65€ uporabnina klik + 2,02€ nadomestilo za vodenje računa = 4,47€ mesečno = 53,64€ letno!
toliko jim moram jaz plačati, da lahko moj denar obračajo!
delajo oni meni uslugo ali jaz njim???
voluharji!
mislim, tole banke služijo, jaz imam npr 9 trajnikov * 0,20€ provizije/trajnik + 0,65€ uporabnina klik + 2,02€ nadomestilo za vodenje računa = 4,47€ mesečno = 53,64€ letno!
toliko jim moram jaz plačati, da lahko moj denar obračajo!
delajo oni meni uslugo ali jaz njim???
voluharji!
-
_patchouli_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Če smo že ravno pri bankah... Nakazati moram denar na račun pri tuji banki (na Švedsko). A je provizija ista kot za nakazilo v slovenske banke, al me bo na rit vrglo, ko bom slišala, kolk je provizija?
Vem, da to nek na googlu najbrž piše, sam se mi ne da danes
Vem, da to nek na googlu najbrž piše, sam se mi ne da danes
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
Ampak ona mora nakazati na račun pri eni tuji banki, ne slovenski, če prav razumem. To pa tudi mene zanima, kakšna je provizija v tem primeru.
Glede zneska pa, kolikor mi je znano, itak ni važno kolikšen je, ključnega pomena je, pri kateri banki ali bankomatu dvigneš/nakažeš.
Glede zneska pa, kolikor mi je znano, itak ni važno kolikšen je, ključnega pomena je, pri kateri banki ali bankomatu dvigneš/nakažeš.
-
_patchouli_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Ne, dejansko je lažje na Cosmoforum vprašanje napisat, kot pa iskat po netu, na katero številko klicat, potem pa čakat, ko te prevezujejo, ti spuščajo uno tečno glasbo med tem, ko čakaš...
*Gaja*, sej po moje je tole odgovor:
Hvala, Jochi. Potem je praktično isto.
*Gaja*, sej po moje je tole odgovor:
jaz imam račun pri nlb, pri plačilu v nemčijo (znesek 258€) so mi obračunali 33 centov provizije.
Hvala, Jochi. Potem je praktično isto.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Jaz sem dejansko že velikokrat nabasala na kakšno nevedno ali preprosto zmedeno bančno uslužbenko, ko je trem različnim osebam (meni, sestri in očetu, sicer v razmaku nekaj tednov) povedala različno, zdaj pa gruntaj, kaj drži. Takrat je foter zaradi neke ne ravno majhne stvari skoraj izgubil živce. Vleče tisto več kot solidno plačo, potem pa še ne zna podati informacij, za katere je plačana, da jih poda. Nič čudnega, da v tretje lahko pričakuje nič kaj prijazno stranko.
Je pa vsekakor boljše vprašati tam kot tukaj ugibati, ker lahko tukaj naletiš še na bolj nenatančne informacije.
Je pa vsekakor boljše vprašati tam kot tukaj ugibati, ker lahko tukaj naletiš še na bolj nenatančne informacije.
-
Jochie - Cosmopsiho
*Gaja* napisal/-a:Ampak ona mora nakazati na račun pri eni tuji banki, ne slovenski, če prav razumem. To pa tudi mene zanima, kakšna je provizija v tem primeru.
lej, nakazal sem spletni trgovini v nemčiji (plačilo po predračunu), ki ima začudo nemško banko za svojo! če me spomin ne vara, je to commerzbank. torej provizija je 0,33€
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot], Sarissima