Nujno potrebujem! (info, linki, pomoč...) #9

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

aLLiSSe
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 3. 2006
Kraj: my world

Neprebrana objavaNapisal/-a aLLiSSe » 14. Jan. 2012 17:31

Tearjerker napisal/-a:A mogoče pozna/zna priporočit kdo kakšno dobro picerijo v Radovljici, ki nudi dostavo na dom?

Grajska gostilnica, Sova, Pr'Mas (Brezje), najboljse pice ima pa pizzerija Maticek (samo ne dostavljajo).
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 14. Jan. 2012 20:54

Lilah napisal/-a:NOVO!

kak je za letos glede študentskega dela, kolko se lahko največ zasluži, da ne plačaš nič državi? sem pa še vzdrževani član. če prav razumem lahko konkretno pri študentskem servisu center zaslužim največ 3492,85 €, da ne plačam nič davka, pri e-šs in šs mb pa je manj, pri šs mb je (za lansko leto) blo dovoljeno zaslužit samo 3100 €. pa ni mi jasno OD katerega datuma DO katerega je treba bit na to cifro pozoren, da je ne presežeš. ali se gleda na to, kdaj si si ustvaril oz. podaljšal status in eno leto od tistega datuma, ali kako? malo sem zmedena glede vsega skupaj, bi rabila eno preprosto in natančno razlago. :)

Za zacetk to ni odvisno od studentskega servisa, ker je olajsava enaka za vse ;) pa upostevat mors se normirane stroske, k se mal povecajo znesk, k ga lohk zasluzis, ne da bi placala davek (torej olajsava+normirani stroski)). Je pa mau cez 3000€, tocnega zneska ne vem, je pa zihr napisan na strani studentskega servisa,

In glede na to, da se dohodnina placuje za doloceno leto, npr. 2011, se seveda stejejo zasluzki od 1.1.2011 do 31.1.2011. In ne, ni pomembno kdaj si delala, samo kdaj je blo nakazano ;)
Live. Love. Surf.
Uporabniški avatar
_TheCosmoGirl_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a _TheCosmoGirl_ » 15. Jan. 2012 9:27

legally blonde napisal/-a:In glede na to, da se dohodnina placuje za doloceno leto, npr. 2011, se seveda stejejo zasluzki od 1.1.2011 do 31.1.2011. In ne, ni pomembno kdaj si delala, samo kdaj je blo nakazano ;)

Za en mesec??
P!ka .
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a P!ka . » 15. Jan. 2012 10:17

Še maL, še maL...prosim pomagajte prijateLjici ~ kLik na spodnji link in potem pls všečkajte komentar..le to, brez nadaljnjih obveznosti...HVALAAA*

https://www.facebook.com/MojJedilnik/po ... tif_t=like
Lilah
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 16. Jan. 2012 10:56

NUJNO!

Kje (na internetu in literaturo) bi našla kaj o človekovem dostojanstvu? Iščem nek splošen opis, ki zajema definicijo in obsodbo iz tega področja. Če je kakšna pravnica tukaj in bi mi lahko pomagala, bi bila zelo vesela, ker kolikor iščem, ne najdem nič konkretnega, vse je preveč široko zastavljeno in nikjer ne najdem niti definicije čl. dostojanstva. :?
Uporabniški avatar
Leonessa
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 6. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Leonessa » 16. Jan. 2012 13:11

Rada bi dala popravit sončna očala, ker ne "sedijo" več fiksno na obrazu in če se sklonim mi lahko padejo z obraza, pa ne vem, a bi mi ta majhen popravek opravili tudi v optiki, kjer teh očal nisem kupila? Kupila sem jih namreč v Lj, ko sem še živela tam (v optiki -50 ali nekaj takega v City parku), tukaj v bližnji okolici in v Mb pa ni te optike. Pa tudi če bi mi to naredili, je zastonj, ne? Enkrat sem s prejšnjimi sončnimi očali že šla v optiko in je sfiksirala v minuti ter zastonj, je pa res, da sem pri njih kupila tista očala.
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 16. Jan. 2012 23:54

_TheCosmoGirl_ napisal/-a:
legally blonde napisal/-a:In glede na to, da se dohodnina placuje za doloceno leto, npr. 2011, se seveda stejejo zasluzki od 1.1.2011 do 31.1.2011. In ne, ni pomembno kdaj si delala, samo kdaj je blo nakazano ;)

Za en mesec??

Zatipkala sm se. Nekak je logicno, da so 1.1.2011 - 31.12.2011 ;)

Svaka cast, ce prek studenta (no, al pa u redni sluzbi) zasluzs u enm mescu vec k 3000 :P
Live. Love. Surf.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 17. Jan. 2012 18:29

Novo

A je slučajno kdo videl, kje bi že zdaj prodajali kake cheap-shit maske za pusta? Magari sam tisto črno za čez oči.. Bi rabla mal večjo količino in se nebi lih rada skeširala :) kak cent shop?
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 17. Jan. 2012 18:31

Kik?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 17. Jan. 2012 22:59

Kako nism pomisnla na to..? :P hvala.
Lilah
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 18. Jan. 2012 10:01

Ve kdo, koliko je provizija, če dvigneš denar (malo manj kot 200eur) na bankomatu NKB ali a banke, račun mam pa pri NLB (enka - študentska maesto kartica)?
Temida*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Temida* » 18. Jan. 2012 10:19

^^ Okrog 60 centov, pa ni važno a dvigneš 10 ali pa 500 €. :)
Lilah
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 18. Jan. 2012 10:30

Hvala za info! A to velja za dvig na vseh bankomatih, ki niso od moje banke, da plačam samo 60centov provizije ob dvigu, ali ta provizija velja samo za a banko? Recimo če dvignem denar na bankomatu Nove KBM, ker mam v bližini bloka same bankomate KBM-a, račun mam pa pri NLB, je prav tako 60 centov? :)
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 18. Jan. 2012 10:37

Provizija NLB-ja je 0.47 €. Velja za vse bankomate, ki niso od NLB. Se mi pa zdi da se to nekak gleda nekje v razdalji 4 km če se prav spomnim (?).

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov