Nujno potrebujem! (info, linki, pomoč...) #9

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Temida*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Temida* » 12. Jan. 2012 8:00

Novo

Ali lahko na Gorenjski banki iz študentskega računa dvignem 500 €? Na bankomatu vem, da jih lahko dobim samo 150 na dan.
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 12. Jan. 2012 10:33

^^A si zihr, da samo 150 na dan? Pr nlb-ju vem, da lahko na bankomatu dvigneš 3x po 150 (se mi zdi čudno, da bi bla taka razlika) na banki pa pač kolkor rabiš, če seveda maš tok :D
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Temida*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Temida* » 12. Jan. 2012 10:37

^^ Ja, 100 %. Ko sem odprla račun so me opozorili, da lahko na dan dvignem na bankomatu samo 150 € in plačam v (npr.) trgovini 150 €. Pri NLB-ju pa vem, da je plačevanje neomejeno, dvig pa okrog 450 €, ja. :)
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 12. Jan. 2012 10:51

Aha, takih razlik pa res nisem pričakovala. Najbolše, da pokličeš na banko pa vprašaš kako je potem z dvigovanjem pri njih al pa preneseš račun drugam, če ti take zadeve večkrat narobe hodijo.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Temida*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Temida* » 12. Jan. 2012 11:01

Pri GB so bolj škrt. :D Sem poklicala in ugotovila, da lahko na dan dvigneš 160 € (uf, uf, uf), osebno v poslovalnici pa kolikor želiš, če imaš in če ni znesek višji od 10.000 €. :P
Uporabniški avatar
flesherka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 3. 2008
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a flesherka_ » 12. Jan. 2012 15:37

Nova KBM isto, najprej sem na študentskem imela limit dnevne porabe na 100€, pa sem si ga dala povečat na 150€, sedaj pa na 200€. Pa je prošnja šla čez komisijo, niso mi kar tako odobrili tega.
ONCE YOU GO PINK, YOU NEVER GO BLING...
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 12. Jan. 2012 21:44

A mogoče pozna/zna priporočit kdo kakšno dobro picerijo v Radovljici, ki nudi dostavo na dom?
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 13. Jan. 2012 13:08

NUJNO!

tiste, ki se barvate na črno ali kero drugo temno barvo.. kako vam rata pobarvat lase brez da bi po obrazu (ob strani) ostali madeži od barve? tudi frizerki se to vedno dogaja, pa mi vedno prej namaže kremo, doma sem si jo tudi vedno namazala (na črno se barvam dolgo časa), a ne gre kasneje z ničemer dol in moram res grobo drgnit, a lise še vedno ostanejo do naslednjega umivanja las :? kakšen nasvet?
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 13. Jan. 2012 13:24

^^Jaz sem se na debelo namazala 10 minut prej s solea kremo in pač pazila ko sem se barvala. Ko mi je kaj prišlo na vrat ali na uho, sem takoj obrisala in nisem počakala, do takrat ko sem si šla prat glavo. Takoj ko opaziš, da je krema drugje kot na lasih, obriši :)
A goal without a plan is just a wish.
Temida*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Temida* » 13. Jan. 2012 13:28

^^ Lepo se da odstranit tut s kakšnimi bejbi robčki. :)
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 13. Jan. 2012 14:17

Ja, najbolje, da sproti brišeš. Jaz se tudi barvam na črno, in takoj ko na čelu, vratu ali kjerkoli opazim madež od barve, začnem le-tega odstranjevat, ponavadi kar z robčki za odstranjevanje očesnega mejkapa (taki zelen paket od Balee). Včasih pa samo s papirnato brisačo in vodo, pa gre takoj dol. Važno je samo, da ne čakaš do pranja, ker se barva ta čas že zažre v kožo, saj se tudi v lase, ane? :wink: Mene drugače barva mama, tako da imam vmes čas čistit madeže dol, pa četudi se barvaš sama, pač za minutko ali dve daš čopič vstran in se lotiš madežev. :)
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 13. Jan. 2012 21:25

Po mojih izkušnjah najbolj pomaga da se na ''kritičnih mestih'' namažeš z navadnim tekočim milom za roke ali gelom za tuširanje. Po končanem barvanju si samo obrišeš z vatko ali čistlinim robčkom, jaz si ponavad dam na vatko še malo bodisi tonika ali pa odstranjevalca ličil in gre vsa barva tako na izi s kože, da to res ni.Veliko bolje se obnese ta metoda kot včasih ko sem uporabljala kremo, pa še vmes med barvanjem se ni treba skoz brisat.
Uporabniški avatar
flesherka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 3. 2008
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a flesherka_ » 14. Jan. 2012 9:34

POZOR VSE, KI SE BARVATE!!!

kaj vam svetujem (barvam se na črno):
- ne mažite se s kremami, ker se krema vpije
- namažite se s tuš gelom ali šamponom
- vsi preostali felerji se brez težav odpravijo s cigaretnim pepelom. Tudi do teden dni kasneje!

Torej, vzamite kos vate, ga narahlo zmočite in povaljajte doma po pepelniku. S tem potem podrgnite po koži in odstranla se bo vsa, tudi stara barva za lase! Preizkušeno. Poročajte, kako ste zadovoljne z nasvetom=)))
ONCE YOU GO PINK, YOU NEVER GO BLING...
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 14. Jan. 2012 11:58

:respekt:

Meni je enkrat ena frizerka svetovala, naj doma kožo drgnem z vato namočeno v aceton z alkoholom. Ja valda bom aceton dajala na obraz. :D
Lilah
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 14. Jan. 2012 14:13

NOVO!

kak je za letos glede študentskega dela, kolko se lahko največ zasluži, da ne plačaš nič državi? sem pa še vzdrževani član. če prav razumem lahko konkretno pri študentskem servisu center zaslužim največ 3492,85 €, da ne plačam nič davka, pri e-šs in šs mb pa je manj, pri šs mb je (za lansko leto) blo dovoljeno zaslužit samo 3100 €. pa ni mi jasno OD katerega datuma DO katerega je treba bit na to cifro pozoren, da je ne presežeš. ali se gleda na to, kdaj si si ustvaril oz. podaljšal status in eno leto od tistega datuma, ali kako? malo sem zmedena glede vsega skupaj, bi rabila eno preprosto in natančno razlago. :)

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: _patchouli_