Nujno potrebujem! (info, linki, pomoč...) #9
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
keepsake - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 9. 2007
spet eno moje trapasto vprašanje glede denarja/bank itd
nekomu rabim nazati denar in me zanima, a rabim it to zrihtat na mojo banko kjer imam odprt račun, ali to lahko naredim kjerkoli?
nekomu rabim nazati denar in me zanima, a rabim it to zrihtat na mojo banko kjer imam odprt račun, ali to lahko naredim kjerkoli?
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
-
desigual - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 11. 2009
- Kraj: Lj
če greš na svojo banko in ima tista oseba, ki ji nakazuješ na drugi banki odprt račun boš plačala provizijo. Če pa veš, kje ima ta oseba odprt račun je bolje, da greš na tisto banko pa kar položiš na tisti račun, bo brez provizije.
"I could never take a chance, on loosing love to find romance."
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
kikyca napisal/-a:Joj haley, jaz sem se dobesedano j*** s tem. Naštimala sem zrcalno robove ampak mi je vseeno narobe ven sprintalo in sem ene pet krat sprobavlala in še vse slabše naredila. Bzw sem barvo in papir porabla tak da sem na koncu lepo v kopirnici rekla, da mi naj za vezanje sprintajo obojestransko (ker so na faksu tak zahtevali) in tisto kar sem se jaz nwm kolk časa doma mantrala mi je ženska v treh minutah zrihtala in sprintala ker oni tam že vedo kak morejo naredit, da je prav. Tak da, če ne boš znala sama naredit nesi v kopirnico na usb kar rabiš in jim povej, ti bodo oni tam naredili kak mora bit.
Ti sploh ne veš koliko časa se tudi že jaz zajebavam s tem Za tehnični pregled sem rabila imeti drugače urejene strani, zdaj za trdo vezavo pa rabim spet drugače... Jaz upam, da mi bodo znali v kopirnici zrihtat, ker prejšnič ko sem nesla niso imeli pojma! Sedaj bom itak šla v drugo kopirnico.
- neznankan
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 8. 2010
NOVO
a mi kdo zna na hitro povedat koliko je ena normalna cena za vikend paket v toplicah, al pa recimo ene 4 dni z polpenzionom, savno, kakšno masažo. iščem ampak so cene tko različne, da ne vem kaj glih je ena smiselna cena.
in pa še tisti, ki hodite v savno, koliko plačate na obisk, da mal primerjam
a mi kdo zna na hitro povedat koliko je ena normalna cena za vikend paket v toplicah, al pa recimo ene 4 dni z polpenzionom, savno, kakšno masažo. iščem ampak so cene tko različne, da ne vem kaj glih je ena smiselna cena.
in pa še tisti, ki hodite v savno, koliko plačate na obisk, da mal primerjam
-
Kasiopeja - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 10. 2011
Nekoliko bolj nujno...
Pišem raziskovalno seminarsko nalogo in sem izbrala opisno metodo, torej brez nekih anket in teh trajajočih postopkov, ker ta naloga ni toliko pomembna iz vsebinskega vidika, pač pa da skužimo kako mora izgledat (hipoteze, metoda, jedro in sklep, torej naše kritično mnenje ter rezultati hipotez). Torej, kar me zdaj skrbi, je to, da o moji temi ne najdem ničesar konkretnega niti na internetu niti v knjižnici. Ker sem načrt profesorju že poslala in mi je zamisel o seminarski potrdil, ne morem več zamenjat teme, zato mi preostane samo še to, da mi kdo pomaga najt kaj o študentskem delu pri nas. Preiskala sem že še pa još, pa ni nobene literature ali internetnega vira o tej temi. No, vsebinsko sem vse napisala iz glave in nekaj internetnih virov, le s tema dvema hipotezama ne morem dokončat. Rabila bi nekaj oprijemljivega, torej rezultat hipotez, ki pa sta zastavljeni takole:
Večini študentov predstavlja študentsko delo glavni vir zaslužka, ki jim omogoča študij.
in
Študentje, katerih študentsko delo traja polni delovni čas, torej 8–urni delovnik, kasneje dokončajo študij kot ostali.
Sedaj pa moram najti nekaj, kar to dvoje potrdi ali ovrže. Za anketne vprašalnike nimam časa, pa tudi rekel je, naj je kompliciramo, ker to ni diplomska naloga. Naj se posvetimo predvsem hipotezam. Any suggestions?
Šele sedaj vidim, da nisem izbrala najbolj preproste teme, kar se tiče iskanja literature.
Pišem raziskovalno seminarsko nalogo in sem izbrala opisno metodo, torej brez nekih anket in teh trajajočih postopkov, ker ta naloga ni toliko pomembna iz vsebinskega vidika, pač pa da skužimo kako mora izgledat (hipoteze, metoda, jedro in sklep, torej naše kritično mnenje ter rezultati hipotez). Torej, kar me zdaj skrbi, je to, da o moji temi ne najdem ničesar konkretnega niti na internetu niti v knjižnici. Ker sem načrt profesorju že poslala in mi je zamisel o seminarski potrdil, ne morem več zamenjat teme, zato mi preostane samo še to, da mi kdo pomaga najt kaj o študentskem delu pri nas. Preiskala sem že še pa još, pa ni nobene literature ali internetnega vira o tej temi. No, vsebinsko sem vse napisala iz glave in nekaj internetnih virov, le s tema dvema hipotezama ne morem dokončat. Rabila bi nekaj oprijemljivega, torej rezultat hipotez, ki pa sta zastavljeni takole:
Večini študentov predstavlja študentsko delo glavni vir zaslužka, ki jim omogoča študij.
in
Študentje, katerih študentsko delo traja polni delovni čas, torej 8–urni delovnik, kasneje dokončajo študij kot ostali.
Sedaj pa moram najti nekaj, kar to dvoje potrdi ali ovrže. Za anketne vprašalnike nimam časa, pa tudi rekel je, naj je kompliciramo, ker to ni diplomska naloga. Naj se posvetimo predvsem hipotezam. Any suggestions?
Šele sedaj vidim, da nisem izbrala najbolj preproste teme, kar se tiče iskanja literature.
»Pomislite na to, kako težko je spremeniti sebe, in jasno vam bo, kako majhne so vaše možnosti, da spremenite druge.« Jacob M. Braude
-
arrow - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 11. 2007
A mamo kakšno temo, kjer je seznam (oz vsaj par omenjenih) prehrambenih znamk s certifikati, ki imajo bio izdelke, npr. razna olja in podobno? Vem, da mamo za naravno kozmetiko, glede prehrambenih zadev se pa res ne spomnim.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
- brandibelle
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 9. 2011
Kasiopeja napisal/-a:
Torej rabiš nek link za copy/paste?
+če na to temo ne najdeš ničesar na internetu - SI PADLA TALE PREDMET!
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
brandibelle napisal/-a:+če na to temo ne najdeš ničesar na internetu - SI PADLA TALE PREDMET!
Saj je napisala
No, vsebinsko sem vse napisala iz glave in nekaj internetnih virov, le s tema dvema hipotezama ne morem dokončat.
In če nekdo nima z ničemer konkretnim pomagat, naj bo raje tiho.
-
_patchouli_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Rabim vašo pomoč. No, ne jaz, en tip, ki ga sicer sploh ne poznam, z enga drugega foruma
Torej na nekem tujem forumu se je oglasil en tip, ki bi rad zaprosil svojo punco za roko. Oba rada potujeta, zato je razmišljal, da bi to izpeljal nekako v povezavi s potovanji. Odločil se je, da ji bo sestavil filmček iz posnetkov ljudi z vseh koncev sveta, ki pred lokalnimi znamenitostmi držijo napis v stilu "XY will you marry ZZ." (ne spomnim se točnih imen na pamet, ni jima ime XY in ZZ ) Meni se je ideja zdela simpatična in sem mu obljubila fotko iz Ljubljane, ampak potem je cele dneve deževalo/bilo sivo in pusto, kot pač zna biti v Ljubljani tak čas. Sedaj v kratkem odpotujem in ne bo priložnosti. Če bi katera rada sodelovala, naj mi piše na ZS, bom razložila podrobnosti in posredovala njegov mail. Bi bilo fajn, če gre za neko prepoznavno znamenitost. Jaz sem se mislila slikat tam na onem mostu naprej od Tromostovja, da se vidi Tromostovje in mal Prešernovga trga. Mogoče bi bil kak Bled tudi super, kaj več pa turisti pri nas ne obiskujejo pretirano
Torej na nekem tujem forumu se je oglasil en tip, ki bi rad zaprosil svojo punco za roko. Oba rada potujeta, zato je razmišljal, da bi to izpeljal nekako v povezavi s potovanji. Odločil se je, da ji bo sestavil filmček iz posnetkov ljudi z vseh koncev sveta, ki pred lokalnimi znamenitostmi držijo napis v stilu "XY will you marry ZZ." (ne spomnim se točnih imen na pamet, ni jima ime XY in ZZ ) Meni se je ideja zdela simpatična in sem mu obljubila fotko iz Ljubljane, ampak potem je cele dneve deževalo/bilo sivo in pusto, kot pač zna biti v Ljubljani tak čas. Sedaj v kratkem odpotujem in ne bo priložnosti. Če bi katera rada sodelovala, naj mi piše na ZS, bom razložila podrobnosti in posredovala njegov mail. Bi bilo fajn, če gre za neko prepoznavno znamenitost. Jaz sem se mislila slikat tam na onem mostu naprej od Tromostovja, da se vidi Tromostovje in mal Prešernovga trga. Mogoče bi bil kak Bled tudi super, kaj več pa turisti pri nas ne obiskujejo pretirano
- brandibelle
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 9. 2011
Tamala_mrha napisal/-a:brandibelle napisal/-a:+če na to temo ne najdeš ničesar na internetu - SI PADLA TALE PREDMET!
Saj je napisalaNo, vsebinsko sem vse napisala iz glave in nekaj internetnih virov, le s tema dvema hipotezama ne morem dokončat.
In če nekdo nima z ničemer konkretnim pomagat, naj bo raje tiho.
KER? si ti forum police oz. Organ, ki določa "pametnost" postov?
Za zgoraj omenjeni vprašanji je robe na "odmet" na google
Čestitam k ti je ratal
Iskreno - sem te sam mal v googlanje hotu spodbudit
-
Kasiopeja - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 10. 2011
brandibelle napisal/-a:
Čestitam k ti je ratal
Iskreno - sem te sam mal v googlanje hotu spodbudit
Hvala. Googlala sem že pred mojim vprašanjem čist preveč, ampak si za ti dve hipotezi nisem mogla pomagat z ničemer na internetu, tako da sem hipotezi spremenila in temu prilagodila rezultate. No, važno, da je zdaj za mano in se mi ni več treba sekirat s to seminarsko.
»Pomislite na to, kako težko je spremeniti sebe, in jasno vam bo, kako majhne so vaše možnosti, da spremenite druge.« Jacob M. Braude
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov