Nujno potrebujem! (info, linki, pomoč...) #9

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 23. Okt. 2011 12:47

3.143,57 EUR

Več info: Klik
Uporabniški avatar
flesherka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 3. 2008
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a flesherka_ » 23. Okt. 2011 13:15

*mala* napisal/-a:NOVO:
Kakšna je že meja za dohodek preko študentskega servisa, do katere ni treba plačati dohodnine?

400€ na napotnico. Kar se tiče letnega dohodka, pa je odvisno od tega, ali te starši dajo kot olajšavo, ali ne.
ONCE YOU GO PINK, YOU NEVER GO BLING...
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 23. Okt. 2011 13:19

Ne, mislim da nisem kot olajšava.

Pod 400€ na napotnico pa pridno upoštevamo, ja.
Sem upala, da je kaj višja meja :?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Treselle
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Treselle » 23. Okt. 2011 13:20

Novo: iščem zimski plašč v bež/drap barvi, lahko ima tudi kakšne vzorčke.
npr. : http://tinyurl.com/6dyrpmh

Je katera kje videla podobnega? :)
turn up the music, turn down reality
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 23. Okt. 2011 16:09

*mala* napisal/-a:Ne, mislim da nisem kot olajšava.

Pod 400€ na napotnico pa pridno upoštevamo, ja.
Sem upala, da je kaj višja meja :?

Če nisi olajšava, je meja višja. Nekje imam v spominu, da se številka giblje okoli 6000€, ampak se mi ne da guglat.
Uporabniški avatar
flesherka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 3. 2008
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a flesherka_ » 23. Okt. 2011 19:25

^^mislim, da je nad 8.000, če te nimajo kot olajšavo.
ONCE YOU GO PINK, YOU NEVER GO BLING...
brandibelle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a brandibelle » 24. Okt. 2011 8:17

super zakoni res :S
"student" lahko zasluzi 8 TISOC evrov... brez da gre dohodnino placat..
jao...
NOBEN k redno studira kak normaln fax NE more tolk oddelat... razn ce ma BAJNO placo!

ahja - sj niste sami krivi - dokler se da - zakaj pa ne bi ;)
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a keepsake » 24. Okt. 2011 8:34

sigurno si olajšava, ker se ti tudi bolj splača (vsaj kolikor smo mi doma preračunavali), da oni dobijo olajšavo in plačajo tiste nekaj dohodnine. Moja položnica je bila okoli 500€, pa je šla računica skozi!

brandibelle, nimaš ti 24 let? lahko bi bil še 2 leti "študent" ampak dej gremo rajš frustracije redno zaposlenih tuki stresat, ja? :P
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
brandibelle
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a brandibelle » 24. Okt. 2011 8:41

ne krivim nbenga da sam nisem vec student ;)
no, nbenga razn sebe :D
jz bom ze naredu tist fax slej k prej... ampak nejbrz ga bom placov :)

tudi ti bos enkrat redno zaposlena ;) tudi ti bos enkrat placevala davke ;)
in takrat pol pride do "simfanja"

dejstvo je, da je studentsko delo SUPER za studente in delodajalce... vendar bi sam uvedel neke omejitve...
ker mi nihce ne bo rekel, da lahko nekdo REDNO studira 8let in zraven zasluzi 64tisoc evrov ;)
no, lahko na kakem FDV programu... (rajsi tukaj neham da ne zaidem v kaksno preeeedolgo diskusijo o tem zakaj bi vecino programov na FDV mogl ukint)...
ce si reden student naj bi studiral 4leta (po starem programu) + absolvent + ce gres kaj naprej delat...
se zgodi pades enkrat... in se podaljsa za 1leto... ce pades 2krat... prepisujes faxe vsako leto ipd... si pa zame samo BREME in nic drugega ;)
ne vem tut kako starsi gledajo svoje mulce, ki so pri 22h ze na 4em faxu pa se 2h izpitov niso nardil... ampak so pa pobasal ze vsaj 30k €... ;)
pac vsakomur svoje :)
saj pravim - dokler se da - izvolite!
samo nekateri potem jamrajo, da so prevec obdavceni, premal lahko delajo, premal placani...

uf... smo zasli malo :)

studentsko delo bi moral omejit na 24ur tedensko ;) MAX!
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a keepsake » 24. Okt. 2011 8:47

ta fora mi je bla zmeri hecna, "mi davke plačujemo, vi ste pa izkoriščevalske pizde" :roll:
Tud šestletnik ki gre v trgovino po čokolado, plača davek. Tko al drugač!

8 let redno res verjetno noben ne študira, ampak se mi pa zdi da zna bit človek na socialni večje BREME kot semiFaliran študent, ki se trudi nekaj zaslužit. Sploh pa - breme komu, čemu?

Ja, to da se pa niti spravil nisi študirat... No ja. Kakor komu. :)
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
brandibelle
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a brandibelle » 24. Okt. 2011 9:47

Vsi pac nismo mel te srece da bi lahko sli redno studirat ;)

Sj pravm.. ce bi blo po moje - bi tut jaz zdele mel se ene 2leti "faksa" pred sabo...
Ne mors mi rect Tud šestletnik ki gre v trgovino po čokolado, plača davek. Tko al drugač! pa mislt da te bom jemal resno...
Temu 6letniku ni treba nc placat :) Ati/mami sta mu dala denar za cokoladico, jo je sel kupit in jo popapal :)
Ati pa mami pa kot pridna drzavljana placujeta davke na PRIHODKE, ne na cokoladico ipd - cokolada ma ceno kakrsno ma (v sloveniji je tak davk, kje drugje drgacn);
8let noben ne studira? KHM - citiram: "povprečna doba študija na univerzitetnih programih ljubljanskih univerz 6,6 leta" kar pomeni, da na vse tiste, ki naredijo studij redno pride ENAKa "kolicina" tistih, ki studirajo po 8let (poenostavljeno mal)..

studenti NISO izkoriscevalske pizde!!!
osebki, k so stari okol 27let, majo narjen en letnik oz 3krat po 1letnik in pridno sluzijo 7.999€ na leto + kaj na roko... tisti pa so izkoriscevalske pizde ;)

Glede studentov vs socialci > na socialni je se vecji problem, ko 25-40 stari ljudje nikakooooor ne dobijo NOBENE zaposlitve... in rajsi vlecejo 150e al kolk je + za pamze dodatke... SIHTI so - ce ne drugace gres blok pucat kot honorarc ;)
ampak ... "mam narjen Organizator Ekonomskih Raziskav na Evropskih trgih alpa kak podoben (tale je mal izmisljen) program/faks.. valda jih potrebujejo 1000vsako leto.,.. bom pa ze nasel siht zase s placo 3k+" oz veliiiiko je lenuhov, ki jih lepo podpiram JAZ, tvoji starsi... vsi ki placujemo dohodnino ;)

Slej ko prej veliko studentov dostudira in spoznajo da studij na programu, ki so ga opravljali prinese 1 delovno mesto na leto... diplomira jih pa vsako leto 100 :)
Slej ko prej nekdo HVALABOGU zakonsko NE more vec delat prek studenta in opazi, da je 8let lepo sluzil.. zdj je pa star 26, brez delovnih izkusenj (priznanih), brez delovne dobe, brez znanja za kak siht, ki bi ga rad opravljal...pa ga ne more... preostanejo mu samo sihti kjer zaposlujejo studente - aja NO GO...
a ves...

nekateri dostudirajo ekspresno, nekateri nikoli... jaz bi studij 4letni omejil na 6let.. brez "prepisovanja" ipd..
pa kot ze receno - delo omejil ;)

Studentsko delo neobdavceno JA ampak v mejah normale ;)
Ker 8000€ na 12mesecev je VEČ kot zasluzi nekdo, ki ima minimalca (veliko slovencev ;) )
572×12=6867 osebek z minimalno zagotovljeno placo
8000:12=667 student
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a keepsake » 24. Okt. 2011 10:01

brandibelle napisal/-a:Vsi pac nismo mel te srece da bi lahko sli redno studirat ;)

ravno zato bi lahko razumel študente ki se trudijo končat študij in delat zraven, vsi pač nimamo te sreče redno redno študirat ;)

pa malo mi je vseeno a me jemlješ resno s šestletnikom ali ne, samo mi gre na jetra to večno slovensko jamranje "mi davkoplačevalci"
kar se tiče 8letnega študija pa je bil moj point v tem, da 8 let NAJ NEBI noben študiral, če govorimo o rednem študiju, ne pa da to realno ni izvedljivo. Osebno sem že šesto leto na faksu, če smo že na tem. Pa nimam pet prvih letnikov na različnih faksih narejenih, ker to sploh možno ni :D
plus pri 27 nevem če še lahko delaš preko študenta. Kar se tiče pa delovnih izkušenj - kar se tiče mojega foha mi bojo tud tele 'študentske' hudo prav prišle, pa verjamem da marsikomu drugemu tudi. Mogoče niso uradno priznane, ampak delodajalci vseeno nekaj dajo na njih. No, razen če ob študiju x-let kelnariš, kar ti pa razen hudih živcev za delo z ljudmi, ne prinese ravno nekih realno uporabnih izkušenj. Je treba tudi študentsko delo znat izbirat!
brandibelle
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a brandibelle » 24. Okt. 2011 10:06

v kar nekaj stvareh se strinjava...
AMPAK te vprasam tole... CE bi mal bl stisnla... a bi slo prej kot v 6+nvm kok ti manjka letih?
:)
bi ane? :D
ampak NI treba...

davkoplacevalka bos pa tut sama nekoc... in bos popizdila, k bos vidla mulcka k vlece FDV style zoisovo, dela prek studenca za 8k na leto in zivi na stroske starsev ZRAVEN pa jamra kako drzava tolce cez studentarijo ;)
samo TO je moj problem :)

ce ti rata 4letn fax narest v 5letih - izvoli in zraven nared za 100.000€ studentskega dela ;)

hey studentka - nben te ne napada... dokler bos v enih mejah normale studirala... pol pa pride raja pote :twisted:
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a keepsake » 24. Okt. 2011 10:09

brandibelle napisal/-a:v kar nekaj stvareh se strinjava...
AMPAK te vprasam tole... CE bi mal bl stisnla... a bi slo prej kot v 6+nvm kok ti manjka letih?
:)
bi ane? :D
ampak NI treba...

hey studentka - nben te ne napada... dokler bos v enih mejah normale studirala... pol pa pride raja pote :twisted:

vidim da me mogoče nisi dobro razumel, preberi še enkrat tole:

keepsake napisal/-a:
brandibelle napisal/-a:Vsi pac nismo mel te srece da bi lahko sli redno studirat ;)

ravno zato bi lahko razumel študente ki se trudijo končat študij in delat zraven, vsi pač nimamo te sreče redno redno študirat ;)

realno, lahko bi končala študij v 4 letih, če bi ostala na starem programu. V letih mi ne manjka nič, ker imam vpisanega absolventa, mi pa fali še nekaj izpitov ki čakajo na boljše čase (beri: na več časa)

aja, pa mislim da zato ker nek FDVjevec, ki misli da študira, vleče cojzovo, ne povečajo davkov :P
brandibelle
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a brandibelle » 24. Okt. 2011 10:16

sry neredna studentka :P

ne povecajo davkov - valda da ne...
ampak ob davkih, ki jih placujemo... nekdo vlece zoisovo (zaradi neumnih kriterijev zelo nepravicno) in s tem MANJSA drzavni proracun..
NE - ne pravim da so zoisove nekaj slabega - razporedidev je pa zanic ;)

in "praznimo" proracun s "studenti" namesto da bi ga porabili za STUDENTE ali kaj drugega :)

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov