Nujno potrebujem! (info, linki, pomoč...) #9

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
shinee
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 5. 2. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a shinee » 15. Maj. 2011 11:40

Jochie napisal/-a:tabla za omejitev hitrosti velja od mesta, kjer je postavljena do prvega križišča, razen če je tabla na istem drogu kot tabla za začetek naselja (z imenom naselja), v tem primeru omejitev hitrosti velja skozi celotno naselje...pa biti mora na desni strani ceste, če je na levi, ne velja (ponavadi so na levi znaki prepovedi polkrožnega obračanja) :D

vem, vem. mam že nekaj časa izpit in občince sem naredila brez problemov, ampak tale Šenčur... Tabla ni na istem drogu, stoji sicer na začetku naselja, za prvim ležečim policajem, ampak takoj za to tablo je križišče. Potem stoji tam brez vzroka? o.O Razen če se izvoz iz ulice ne šteje kot križišče...

keepsake napisal/-a:
shinee napisal/-a:una cesta k je vzporedna tisti, k gre mim šole - na tej so 3 ležeči policaji.

WTF, pa baje je tm stacionarn radar in še zdej ne vem kk se voz o.O

mimo šole, torej 40.

ne ne, ta cesta, za katero jaz sprašujem je vzporedna ˝šolski cesti˝; vmes so hiše [to šolo sem omenila le zaradi orientacije].
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 15. Maj. 2011 13:48

40 je čez cele ležeče polcaje, do tam ko prideš do cerkve oz. zaviješ vn na tisto glavno cesto. a tm je bil stacionarc? holly shit, pol pa lahko pričakujem pošto :S se vsak dan tm mimo peljem...
Our passion is our strength <3
brunn.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 5. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a brunn. » 15. Maj. 2011 16:07

Zdravo!
Nujno potrebujem študentko ali študenta angleščine, ki je vešč pisanja esejev. Sem v veliki časovni stiski, tako, da se zahvaljejem za hitre odgovore. :)
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 15. Maj. 2011 18:13

Mogoče katera ve, kje je v ljubljani kaka cvetličarna, da se da dobit lokvanjeve liste? Nujnooooo.... :D
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
love.<3
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a love.<3 » 15. Maj. 2011 18:25

Dita- napisal/-a:40 je čez cele ležeče polcaje, do tam ko prideš do cerkve oz. zaviješ vn na tisto glavno cesto. a tm je bil stacionarc? holly shit, pol pa lahko pričakujem pošto :S se vsak dan tm mimo peljem...

hm.. a ni tko da u šenčurju ful kradejo table za omejitev hitrosti?? saj tko je blo takt k sm delala izpit pa mi je inštruktor reku nj bom pozorna na droge ob cesti??..
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 15. Maj. 2011 18:29

Konkubina* napisal/-a:Eto, jaz sem tudi potrebna pomoči. In sicer kmalu imam test iz slovenščine, pravopisa in upam, če je tukaj kaki strokovnjak oz. kdorkoli, ki študira kaj v smeri slovenščine ali pa vsaj zna dobro pravopis. :D Smo dobili en delovni list za reševat, brez rešitev, pa še nič ur nimamo več pred testom, tako da me zanimajo rešitve slednjih nalog:

1.) Določi glagolski način in trpne stavke spremeni v tvorne:
-Veliko se piše o brezposelnosti. (trpni?) je trpni tavek. tvorni je naprimer: Strokovnjaki veliko pišejo o brezposelnosti.
- Hudo je bolan.(???)

2.) Podčrtaj prislov in mu določi vrsto ter povej, iz katere besedne vrste je nastal:
- Ves dan je bil zdoma. (krajevni, iz samostalnika -dom ?) jaz bi tudi rekla, da je krajevni, saj se po njem vprašaš z vprašalnico od kje

3.) Kdaj uporabljamo predloge izza, izpod, iznad, izpred? ( :| ) nevem kako bi ti točno razložila, ampak uporablja se v takem primeru ko rečeš, da nekaj nekje bilo, ampak je od tam zdaj prišlo druga. naprimer: Pripeljal se je izza hiše. Prej je bil za hišo, zdaj pa se je pripeljal pred hišo. Upam, da razumeš :D

4.) Pokaži v povedi, da beseda kdo opravlja vlogo vezniške besede.
5.) Popravi napake v rabi predloga:
-Učil se je, brez da bi mislil. (Učil se je brez mišljenja?)
-Delajo na tem, da bo hiša vseljiva v jeseni.
-Zmagali so po zaslugi vztrajnosti. Mogoče zmagali so zaradi vztrajnosti?
-Dvomiti v njegovo poštenost.
:D

Upam, da ti kaj prav pride, ampak stvari raje še kaj preveri, ker nisem neka poznavalka :D
Don't worry, be happy!!
neznanka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a neznanka » 15. Maj. 2011 21:51

Katere barve so moderne letos?
Uporabniški avatar
shinee
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 5. 2. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a shinee » 17. Maj. 2011 20:07

Dita- napisal/-a:40 je čez cele ležeče polcaje, do tam ko prideš do cerkve oz. zaviješ vn na tisto glavno cesto. a tm je bil stacionarc? holly shit, pol pa lahko pričakujem pošto :S se vsak dan tm mimo peljem...

čakaj, ti pomojem misliš tam, v spodnjem delu (pri mercatorju, pekarni itd), right?
xtina
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a xtina » 19. Maj. 2011 15:02

NOVO

A katera ve kje bi se dalo narocit izdelke Yamamay ? Sem gledala na njihovi strani pa nic ne pise o tem da bi kaj posiljali po posti. Se sploh da ?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 19. Maj. 2011 15:17

Žal se ne da. Smo zelo zapostavljen narod glede dostavljanja :?

A trgovine ni nikjer več?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
xtina
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a xtina » 19. Maj. 2011 19:03

Jooooj ! Za trgovino pojma nimam. A katera ve da bi kje kej prodajal od Yamamay ? V Sloveniji mislm.... :/
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 19. Maj. 2011 19:12

Zgleda da res ni več v Sloveniji. Včasih je bila trgovina v City Parku.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
leeloo13
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 9. 2008
Kraj: Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a leeloo13 » 20. Maj. 2011 6:52

novo!

Mogoče kdo ve, kje v Ljubljani bi se dalo kupiti palico za biljard?
Kolega praznuje rojstni dan in bi mu to dali za darilo.

Hvala!
Malo se nasmej, pa bo vse okej
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 20. Maj. 2011 14:26

xtina napisal/-a:Jooooj ! Za trgovino pojma nimam. A katera ve da bi kje kej prodajal od Yamamay ? V Sloveniji mislm.... :/

Nazadnje, ko sem bla v Slo, je še bil v Europarku...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 20. Maj. 2011 17:42

Mene zanima, če kdo ve ali lahko pelješ psa pasme pitbull preko hrvaške meje?
Eni govorijo da lahko če je čistokrven, drugi pa da ni nikakor dovoljeno....
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]