Nujno potrebujem! (info, linki, pomoč...) #9
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
shinee - Debatorica
- Na forumu od: 5. 2. 2011
Jochie napisal/-a:tabla za omejitev hitrosti velja od mesta, kjer je postavljena do prvega križišča, razen če je tabla na istem drogu kot tabla za začetek naselja (z imenom naselja), v tem primeru omejitev hitrosti velja skozi celotno naselje...pa biti mora na desni strani ceste, če je na levi, ne velja (ponavadi so na levi znaki prepovedi polkrožnega obračanja)
vem, vem. mam že nekaj časa izpit in občince sem naredila brez problemov, ampak tale Šenčur... Tabla ni na istem drogu, stoji sicer na začetku naselja, za prvim ležečim policajem, ampak takoj za to tablo je križišče. Potem stoji tam brez vzroka? o.O Razen če se izvoz iz ulice ne šteje kot križišče...
keepsake napisal/-a:shinee napisal/-a:una cesta k je vzporedna tisti, k gre mim šole - na tej so 3 ležeči policaji.
WTF, pa baje je tm stacionarn radar in še zdej ne vem kk se voz o.O
mimo šole, torej 40.
ne ne, ta cesta, za katero jaz sprašujem je vzporedna ˝šolski cesti˝; vmes so hiše [to šolo sem omenila le zaradi orientacije].
-
love.<3 - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 1. 2009
Dita- napisal/-a:40 je čez cele ležeče polcaje, do tam ko prideš do cerkve oz. zaviješ vn na tisto glavno cesto. a tm je bil stacionarc? holly shit, pol pa lahko pričakujem pošto :S se vsak dan tm mimo peljem...
hm.. a ni tko da u šenčurju ful kradejo table za omejitev hitrosti?? saj tko je blo takt k sm delala izpit pa mi je inštruktor reku nj bom pozorna na droge ob cesti??..
-
Summer055 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2009
Konkubina* napisal/-a:Eto, jaz sem tudi potrebna pomoči. In sicer kmalu imam test iz slovenščine, pravopisa in upam, če je tukaj kaki strokovnjak oz. kdorkoli, ki študira kaj v smeri slovenščine ali pa vsaj zna dobro pravopis. Smo dobili en delovni list za reševat, brez rešitev, pa še nič ur nimamo več pred testom, tako da me zanimajo rešitve slednjih nalog:
1.) Določi glagolski način in trpne stavke spremeni v tvorne:
-Veliko se piše o brezposelnosti. (trpni?) je trpni tavek. tvorni je naprimer: Strokovnjaki veliko pišejo o brezposelnosti.
- Hudo je bolan.(???)
2.) Podčrtaj prislov in mu določi vrsto ter povej, iz katere besedne vrste je nastal:
- Ves dan je bil zdoma. (krajevni, iz samostalnika -dom ?) jaz bi tudi rekla, da je krajevni, saj se po njem vprašaš z vprašalnico od kje
3.) Kdaj uporabljamo predloge izza, izpod, iznad, izpred? ( ) nevem kako bi ti točno razložila, ampak uporablja se v takem primeru ko rečeš, da nekaj nekje bilo, ampak je od tam zdaj prišlo druga. naprimer: Pripeljal se je izza hiše. Prej je bil za hišo, zdaj pa se je pripeljal pred hišo. Upam, da razumeš
4.) Pokaži v povedi, da beseda kdo opravlja vlogo vezniške besede.
5.) Popravi napake v rabi predloga:
-Učil se je, brez da bi mislil. (Učil se je brez mišljenja?)
-Delajo na tem, da bo hiša vseljiva v jeseni.
-Zmagali so po zaslugi vztrajnosti. Mogoče zmagali so zaradi vztrajnosti?
-Dvomiti v njegovo poštenost.
Upam, da ti kaj prav pride, ampak stvari raje še kaj preveri, ker nisem neka poznavalka
Don't worry, be happy!!
-
shinee - Debatorica
- Na forumu od: 5. 2. 2011
Dita- napisal/-a:40 je čez cele ležeče polcaje, do tam ko prideš do cerkve oz. zaviješ vn na tisto glavno cesto. a tm je bil stacionarc? holly shit, pol pa lahko pričakujem pošto :S se vsak dan tm mimo peljem...
čakaj, ti pomojem misliš tam, v spodnjem delu (pri mercatorju, pekarni itd), right?
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Žal se ne da. Smo zelo zapostavljen narod glede dostavljanja
A trgovine ni nikjer več?
A trgovine ni nikjer več?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Zgleda da res ni več v Sloveniji. Včasih je bila trgovina v City Parku.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
xtina napisal/-a:Jooooj ! Za trgovino pojma nimam. A katera ve da bi kje kej prodajal od Yamamay ? V Sloveniji mislm....
Nazadnje, ko sem bla v Slo, je še bil v Europarku...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
nanamiša - Cosmofrik
- Na forumu od: 28. 12. 2009
- Kraj: ljubljana
Mene zanima, če kdo ve ali lahko pelješ psa pasme pitbull preko hrvaške meje?
Eni govorijo da lahko če je čistokrven, drugi pa da ni nikakor dovoljeno....
Eni govorijo da lahko če je čistokrven, drugi pa da ni nikakor dovoljeno....
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]