Nujno potrebujem! (info, linki, pomoč...) #9

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

pussyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a pussyka » 01. Apr. 2011 10:36

Imam dve vstopnici za predavanje Nika Vujačiča (človek brez rok in nog) v MB, 7.4. ob 19.00 in ne morem iti, tako da če jih katera želi naj mi piše na mateja.kos21@gmail.com. Jih podarjam, ker sem jih tudi sama dobila v nagradni igri Večera.
TroubleBubble
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a TroubleBubble » 01. Apr. 2011 19:41

Mene zanima v katerih podjetjih v Sloveniji dobijo zaposleni poslovni bonton v tiskalni obliki? Al pa rabim primer kakega podjetja, k ima izrazita pravila glede oblačenja in drugih stvari..

Hvala za pomoč :)
Uporabniški avatar
flesherka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 3. 2008
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a flesherka_ » 01. Apr. 2011 20:27

NKBM mislim da ima
ONCE YOU GO PINK, YOU NEVER GO BLING...
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a medvedka » 02. Apr. 2011 6:44

Za Ernst&Young vem, da imajo zelo stroga navodila glede oblačenja in sem pred leti tudi brala njihovo knjižico o poslovnem bontonu. Ima pa tako malo knjigico o bontonu tudi Mercator, ampak z bolj milimi pravili :)
Louis Pitton
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Louis Pitton » 03. Apr. 2011 4:12

hej

Mene pa zanima katero nezgodno zavarovanje vplačati ?
Osnovno zavarovanje imam urejeno. Potreboval bi še nezgodno. Pa se ne morem odločiti, ker je veliko ponudbe na trgu. Sem kar aktiven športnik. Nisem pogledal ponudb, zato me zanimajo informacije iz prve roke :) Hvala za nasvete
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 03. Apr. 2011 9:14

Louis Pitton napisal/-a:hej

Mene pa zanima katero nezgodno zavarovanje vplačati ?
Osnovno zavarovanje imam urejeno. Potreboval bi še nezgodno. Pa se ne morem odločiti, ker je veliko ponudbe na trgu. Sem kar aktiven športnik. Nisem pogledal ponudb, zato me zanimajo informacije iz prve roke :) Hvala za nasvete

najprej me zanima, kaj pojmuješ pod osnovno zavarovanje ter kaj pojmuješ pod aktiven športnik? si registriran športnik in tekmuješ ali se "le" pogosto rekreiraš?

sedaj pa odgovori, ampak konkretnih informacij ti ne morem podati, ker ima vsak človek svoje specifične potrebe in bi zato potreboval več informacij o tebi in tvojih potrebah. zato le nekaj na kratko o nezgodnem zavarovanju in o ostalem:

nezgodna zavarovanja se delijo na linearna in progresivna. gre za obračun pri invalidnosti. Namreč v cenikih je zavarovalna vsota navedena za 100% invalidnost. Če zaradi nezgode postaneš npr. 60% invalid, dobiš odškodnino v višini 60% x zav. vsota. pri progresivnem zavarovanju pa je zadeva drugačna, do neke stopnje je izračun linearen, potem pa progresiven. npr. do 50% linearen, potem do 100% 3-kratnik. primer: če postaneš 60% invalid, je tvoja odškodnina 50% + (60%-50%) x 3= 80%; če postaneš 100% invalid, je odškodnina 50% + (100%-50%) x 3 = 200% od zavarovalne vsote

ker ni velike razlike med premijami pri linearnem in progresivnem zavarovanju, priporočam progresivnega.

po drugi strani nezgodno zavarovanje pokriva nezgodno smrt in invalidnost in/ali nadomestilo za bolnišnično zdravljenje. odvisno pač, katero varianto vzameš. Vendar moraš kot aktiven športnik računati z višjo premijo (ni potrebno, če si "le" rekreativec, potrebno je, če si registriran in tekmuješ) - seveda je premija odvisna od vrste športa, nekaterih športov pa zavarovalnica sploh ne zavaruje, ker so preveč tvegani, tudi če si rekreativec. Vse je napisano v splošnih pogojih.

priporočilo je, da naj bo višina zavarovalne vsote za invalidnost 6-kratnik letne plače, zavarovalna vsota za smrt pa 3-kratnik letne plače, še posebej, če imaš družino oz. od tebe odvisne ljudi. Namreč pri invalidnosti imaš poleg izgube dohodka zaradi nezmožnosti dela tudi dodatne stroške npr pri nakupu invalidskega vozička, pri prenovi stanovanja zaradi predelave vhoda, zaradi predelave avtomobila...

zavarovalnica, s katero sodelujem, ima tudi nov proizvod, gre za naložbeno zavarovanje z aktivnim upravljanjem premoženja, h kateremu lahko pripneš zavarovanje za riziko smrti z izredno nizkimi premijami za visoke zavarovalne vsote, pripneš pa lahko tudi nezgodno zavarovanje.

pa še ena finta: vkolikor si lastnik avtomobila in nimaš bonusa oz. imaš mali bonus, ti lahko ob sklenitvi naložbenega zavarovanja ponudim pri avtomobilskem zavarovanju takšne popuste, kot da bi imel 50% bonus, kar pomeni, da pri avtomobilskem zavarovanju prišparaš lepe denarce...

to je to, če imaš kakšno konkretnejše vprašanje kar preko ZS!
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 03. Apr. 2011 9:46

NOVO

Iz ebaya smo, s plesno skupino, naročile 17 kril. S prodajalcem sem se zmenila, da jih pošlje v več paketih, da ne bi plačale carine. A en paket so vseeno ustavili in zdaj hočejo račun. Račun imam pa za vseh 17 kril, kar pomeni da bom za vsak paket, ki ga ustavijo, morala poslat skupni račun :?
Kaj bi lahko naredila? Je res nekaj, da lahko rečeš da nimaš računa in ti oni to ocenijo.?
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
Fay
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Fay » 03. Apr. 2011 14:25

Uglavnem, žwlim imeti takšno kito Slika
In bi rabila rdeče lase. Ne podaljške, ker tistih bi rabla več. In bi stali malo preveč. Se da kje kupit rdeče v k*** lase? :D
Uporabniški avatar
jozica1
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 4. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a jozica1 » 03. Apr. 2011 22:40

Zdravo!

Prvič sem kupila kupone na spletni strani Privoščite.si

Problem imam s tiskanjem kuponov.. Tako veliki, razpotegnjeni pridejo čez cel A4 format, je to normalno? Kako ostali nastavite tiskanje teh kuponov?

Hvala
Velika ljubezen in velik uspeh sta povezana z velikimi tveganji!
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 04. Apr. 2011 4:12

Summer055 napisal/-a:NOVO

Iz ebaya smo, s plesno skupino, naročile 17 kril. S prodajalcem sem se zmenila, da jih pošlje v več paketih, da ne bi plačale carine. A en paket so vseeno ustavili in zdaj hočejo račun. Račun imam pa za vseh 17 kril, kar pomeni da bom za vsak paket, ki ga ustavijo, morala poslat skupni račun :?
Kaj bi lahko naredila? Je res nekaj, da lahko rečeš da nimaš računa in ti oni to ocenijo.?

Jaz na tvojem mestu ne bi poslala racuna za vseh 17. Odgovori jim preko emaila in v sporocilo daj link do spletne drazbe, kjer bodo videli ceno enega krila in pac pomnozili s stevilom kril v paketu. Jaz sem jim vedno posredovala kar link, kadar so od mene zahtevali racun in so sprejeli to. (saj mislim, da tudi na sporocilu, ki ti ga posljejo, pise, da lahko posredujes spletno stran drazbe ebay). Samo ne pozabi skenirati in v sporocili pripeti obvestila, da bodo vedeli, za kateri paket gre.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 04. Apr. 2011 4:31

Fay napisal/-a:Uglavnem, žwlim imeti takšno kito Slika
In bi rabila rdeče lase. Ne podaljške, ker tistih bi rabla več. In bi stali malo preveč. Se da kje kupit rdeče v k*** lase? :D

Najbolj primerno bi bilo tole: klik. So na spangice, tako da jih lahko pripnenjas/odpenjas po zelji, v paketu je pa 6 pramenov, kar je pomoje cist dovolj (drugace pa vzames 2 paketa). Druge variante, razen te na spangice ni, oziroma ne vem, kako bi si lase drugace vstavila noter.
Uporabniški avatar
Legally_blond
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Legally_blond » 04. Apr. 2011 13:28

NUJNO!

Včeraj sem barvala mamo s temno rjavo barvo in kljub uporabi rokavic mi je (ne vem kak) ratalo zapacat levo dlan in ne morem tega fleka dobit ven! Od včeraj sem že ne vem kolkokrat drgnila z milom in drgnila še z brisačo, pa ne gre ven, čeprav je z rok šlo. Kaj mi še preostane? Obstaja kakšno močno milo, ki odstrani raznorazne madeže od barv ipd.? :?
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 04. Apr. 2011 13:33

^Počakaj, da se koža obnovi in bo madež izginil.

Mene pa zanima, če je katera videla v trgovinah masko za oči za med spanjem. Ne morem več, od pred kratkim me ubija svetloba zjutri, sploh ne morem spat po sedmi uri (nimam ne zaves ne žaluzij). Tko da ja, kje lahko kupim tisto masko čimprej, ve kdo? Po netu ne bi naročala, ker predolgo traja, js bi že danes. :D
Because I can.
Uporabniški avatar
mala-anchy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a mala-anchy » 04. Apr. 2011 13:39

jaz sem si te maske kupila v mullerju. imajo paketek mislim da 3eh skupaj za nekje 2€€ :)
Zadnjič spremenil mala-anchy, dne 04. Apr. 2011 13:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 04. Apr. 2011 13:46

Feeensi. Sam zakaj pa rabiš 3?
Because I can.

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov