Nujno potrebujem! (info, linki, pomoč...) #9

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 12. Feb. 2011 0:18

Ne vem zakaj nebi. Verjetno nimajo več tega kosa in ne moreš dobit isto oblačilo v kakšni drugi številki, pa verjetno dobiš "bon" za vrednost izdelka, ali pa denar.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
neznankan
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 12. Feb. 2011 15:28

Druzga oblačila vem, da ne bom dobila, ker sm vzela najmanjšo cifro pa še mi je zlo preširoko. Denarja vem, da ne vrnejo. Zanima me sam, če so vsaj toliko fer, da kaj druzga vzamem za ta denar.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 12. Feb. 2011 15:32

Sem prepričana da.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
neznankan
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 12. Feb. 2011 16:22

Jz tud upam. 36 cifra pižame je glih za dve 36
M!NA
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 17. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a M!NA » 12. Feb. 2011 20:44

NOVO

Dirty Dancing: The Time Of Your Life "serija" oz reality show na tv3!! kje ga lahko downloadam? ne najdem nikjer:(
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 13. Feb. 2011 18:44

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 13. Feb. 2011 18:47

^^^Meni nič ne piska. :D Tako, ta očitno se da nekako izklopit (sm nimam pojma kako).
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 13. Feb. 2011 18:49

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*mala_miška*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 11. 2009
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala_miška* » 14. Feb. 2011 11:59

Imam vprašanje:
S fantom sva v podnajemniškem stanovaju, pogodbo smo podpisali za začetek samo za 3 mesece. Pogodba se nama čez dober teden izteče, ker pa nama lastnik hoče naprtiti stroške kateri niso najini (midva sva jih sicer do sedaj plačevala vendar jih v bodoče ne misliva več) me skrbi da naju bo ruknil iz stanovanja; sedaj me zanima ker se izteče pogodba ali naju lahko vrže ven takoj po izteku pogodbe ali še zmeraj velja 30dnevni odpovedni rok? In ali lahko kar tako zviša najemnino?

Pa še to vprašanje če kdo ve- vzdrževalni stroški stanovanja, ali sem spadajo tudi investicijski stroški?
The man on top of the mountain didn't fall there
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 14. Feb. 2011 12:29

^^ predlagam, da dobro preberš, kaj piše v pogodbi. odpovedni roki, pravica do spreminjanja njamnine itd. to bi moralo vse pisat v pogodbi.a nista dobro prebrala vsega preden sta podpisala?
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
*mala_miška*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala_miška* » 14. Feb. 2011 12:38

claire napisal/-a:^^ predlagam, da dobro preberš, kaj piše v pogodbi. odpovedni roki, pravica do spreminjanja njamnine itd. to bi moralo vse pisat v pogodbi.a nista dobro prebrala vsega preden sta podpisala?

Mja prvič sva se vselila na svoje in sva bila tko vzhičena da se pol stvari nisva pozanimala. In zdej seveda z glavo u zid. Naša pogodba je pa tko čudna (ker jo je tip sam spisu) da pomoje nima noben prav... Dejansko se nama je tip zdel takrat ful prijazen oh in sploh vau, pol se je pa izkazu za ... ne tok vau :? Sej mislm da naju ne more kr tko ven vržt, me pa skrbi kako je to po zakonu z najemnino. Googlam že cel dopoldan, pa sm bolj mal glede tega našla...
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a medvedka » 14. Feb. 2011 13:16

Nekaj določil glede najemnih razmerij imaš v Stanovanjskem zakonu od 83.člena naprej. Leta 2008 je bilo nekaj sprememb, vendar pa najnovejšega čistopisa še ni, vsaj ne v Uradnem listu.
Uporabniški avatar
bučk@
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a bučk@ » 14. Feb. 2011 15:39

Pogodba velja do datuma, ki je napisan v pogodbi in dokler velja pogodba sta lahko v stanovanju, ko pogodba poteče in če ne podpišeta aneksa k pogodbi oz. nove pogodbe se morata iz stanovanja izseliti. Glede višanja najemnine pa mora v pogodbi kaj pisat (npr. najemnina se lahko spreminja z rastjo cen na drobno).
Zakaj pa ga preprosto ne vprašata, če vama bo podaljšal pogodbo? En teden pred potekom si morte pa res bit na jasnem kako naprej.

Računa vama pa lahko vse kar napiše v pogodbo in se vidva s tem strinjata (s podpisom). Če vama pogodba ni všeč (oz. vama sedaj aneks o podaljšanju razmerja ne bo) in je ne želi spremeniti je ne podpišita in se raje preselta.
Investicijski stroški pa naj ne bi pasali pod vzdrževalne. Samo, če vama v pogodbi piše, da naj bi tudi to plačevala in sta to podpisala sta pač to dolžna plačati. Jaz bi na vajinem mestu zahtevala novo pogodbo oz. aneks, ki bi te stvari spremenil ali bi se pa preselila.
Pri takih stvareh je res fajn, da si pogodbo res dobro prebereš, ker lahko pišejo res bederije in če to podpišeš si sam kriv, če ti pol kej ne odgovarja.
Jaz dajem tudi v najem in je pogodba tako spisana, da je vse čist jasno (moje dolžnosti in pravice in prav tako od najemojemalca, glede najemnine, prijave začasnega prebivališča...).
...ostani to kar si, v svetu, ki te želi narediti takega kot so vsi drugi...
Uporabniški avatar
*mala_miška*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala_miška* » 14. Feb. 2011 16:24

bučk@ napisal/-a:Pogodba velja do datuma, ki je napisan v pogodbi in dokler velja pogodba sta lahko v stanovanju, ko pogodba poteče in če ne podpišeta aneksa k pogodbi oz. nove pogodbe se morata iz stanovanja izseliti. Glede višanja najemnine pa mora v pogodbi kaj pisat (npr. najemnina se lahko spreminja z rastjo cen na drobno).
Zakaj pa ga preprosto ne vprašata, če vama bo podaljšal pogodbo? En teden pred potekom si morte pa res bit na jasnem kako naprej.

Računa vama pa lahko vse kar napiše v pogodbo in se vidva s tem strinjata (s podpisom). Če vama pogodba ni všeč (oz. vama sedaj aneks o podaljšanju razmerja ne bo) in je ne želi spremeniti je ne podpišita in se raje preselta.
Investicijski stroški pa naj ne bi pasali pod vzdrževalne. Samo, če vama v pogodbi piše, da naj bi tudi to plačevala in sta to podpisala sta pač to dolžna plačati. Jaz bi na vajinem mestu zahtevala novo pogodbo oz. aneks, ki bi te stvari spremenil ali bi se pa preselila.
Pri takih stvareh je res fajn, da si pogodbo res dobro prebereš, ker lahko pišejo res bederije in če to podpišeš si sam kriv, če ti pol kej ne odgovarja.
Jaz dajem tudi v najem in je pogodba tako spisana, da je vse čist jasno (moje dolžnosti in pravice in prav tako od najemojemalca, glede najemnine, prijave začasnega prebivališča...).

Super, hvala za vse :)
Sej zdej bom kr lepo šla sama kupt pogodbo v DZS, pol bomo pa vidl kako in kaj... Ker v pogodbi nam nč ne piše kako in kaj ko se pogodba izteče (piše da so sporazumno podaljša), tako da naj bi mende veljalo da če naju hoče izselit da mora to povedat 30dni prej.

Imam pa še eno vprašanje: kako je sedaj s tem, ko oddaš stanovanje moraš prijavit osebe v stanovanju ali kako? Zanima me ubistvu, glede davka ki ga more lasnik plačat, kako to dokaže? Ker on ima na istem naslovu prijavljenega sina in nekako sumim da po vsej verjetnosti zato da mu ni treba plačevat davkov oz. možno da imata pogodbo z nizko najemnino. Torej najin denar samo pobaše v žep ... kako bi lahko to preverla ?
Uporabniški avatar
bučk@
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a bučk@ » 14. Feb. 2011 18:24

On mora najemnino sam prijaviti v dohodnino do 15. januarja za prejšnje leto. Začasno prebivališče pa morata vidva sama prijavit.
Vama je dovolil prijavo začasnega prebivališča? Če vama tega ni dovolil potem sigurno ne prijavlja v dohodnino. Če pa imata vidva prijavljeno začasno prebivališče sta pa mogla na UE priložiti najemno pogodbo (ali pač lastnikovo dovoljenje) in ga na podlagi tega lahko sami dobijo, da ni prijavil najemnine. Čeprav tega nihče ne preverja kar tako ampak če ga kdo prijavi, da oddaja na črno potem začenjo to raziskovati. Sam, če je pogodba na UE potem vrjetno prijavlja (ne vrjamem da bi kdo biv tok pameten, da bi to skrival), čeprav davčna in UE nista povezani. Ne vem no, ponavadi je tako, da če kdo prijavi začasno prebivališče potem lastnik tudi prijavi v dohodnino, so kazni veliko višje kot pa davek. Veliko jih pa tudi pogodbo spiše tako, da je notri navedena nižja najemnina, da se potem plača manj davka, v resnici se pa plačuje dražjo najemnino. To je pa stvar posameznikov kako se dogovorijo.
Jaz upam, da je vajin najemodajalec tolko pameten, da to prijavi, ker so vsakič bolj strogi glede tega in so kazni resnično gromozanske.
...ostani to kar si, v svetu, ki te želi narediti takega kot so vsi drugi...

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov