Nujno potrebujem! (info, linki, pomoč...) #9

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

dayđremer
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a dayđremer » 24. Jan. 2014 10:38

NOVO : Pozna kdo kero kopirnico v Lj, ki bi skopirala celo knjigo?. (Nujno rabim 2 knjigi za drugi semester, ki ju mata 2 knjižnici v Slo, vsaka po en izvod in že zdaj sem komaj prišla do njiju. grejt.)
Zs prosim :)
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 24. Jan. 2014 12:57

^^ mislim, da je kar nekaj fotokopirnic pripravljenih fotokopirati. Drugače pa naj bi veljalo, da je dovoljeno kopirati knjigo v celoti, če je naklada pošla že pred najmanj dvemi leti. Torej, če se že dve leti ne da kupiti knjige, potem jo lahko kopiraš brez problema.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 24. Jan. 2014 13:19

Najboljse na poklices na par cifr in vprasas, ce bi ti nardili, jap :) pomoje bi mogla dobit..
dayđremer
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a dayđremer » 24. Jan. 2014 15:12

(Knjigi se da kupit, sam pač staneta vsaka c. 100€ in to ni glih prijazno do mojih financ:). Tista, ki mi je do zdaj kopirala, je pa inšpekcijo mela in ma probleme kao, tak da več noče.., te množično uporabljane pa nikdar niti niso hotle- nevem razen s kakšnim dovoljnjem menda?. Ok tenks, saj valda se pol da nekoga najti :D
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 24. Jan. 2014 17:24

Ok, mogoče kdo ve... Torej, a je možno dobit nov potni list na slovenskem konzulatu v tujini? Vem, da je to možno na veleposlaništvih, ampak konzulat ima malo drugačne naloge in ne vem, če je to ena od razlik...
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 26. Jan. 2014 0:06

ni (še) tok nujno, ampak, če mogoče kdo ve kako oglase od reWords onemogočit (tiste ki random besedo označijo za link do nekega oglasa) in mi pove bi bil zelo vesel :)
hej norci :)
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 26. Jan. 2014 1:03

_patchouli_ napisal/-a:Ok, mogoče kdo ve... Torej, a je možno dobit nov potni list na slovenskem konzulatu v tujini? Vem, da je to možno na veleposlaništvih, ampak konzulat ima malo drugačne naloge in ne vem, če je to ena od razlik...

Konzulat je samo manjsa verzija ambasade, oba pa ti lahko pomagata z vsemi zadevami v zvezi z drzavljanstvom, torej tudi potnim listom. Se prej moras prijaviti stalno/zacasno bivalisce v tujini (ce se nisi).
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 26. Jan. 2014 16:26

CaliLove*, super, hvala! Sej drugače tu nimamo ne veleposlaništva, ne konzulata - nas ima čez veleposlaništvo v Delhiju oziroma pač EU veleposlaništva. Letim pa v kratkem na Tajsko, kjer imamo konzulat in bi sproti še potni list uredila, ker mi praznih strani zmanjkuje.
Stalnega bivališča sigurno ne bom urejala, niti nisem (zaenkrat še) odjavila davčnega rezidenstva. Pri začasnem bivališču bi znal biti problem, ker se verjetno rabi kak papir, ki le-tega dokazuje, Bangladeš pa ni ravno birokratsko urejena država. Najprej bom zadeve uredila tukaj, potem bom pa videla, kako naprej, ko dobim papirje.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 26. Jan. 2014 22:00

Za prijavo/odjavo stalnega ali zacasnega bivalisca ne rabis nobenega papirja. Ko sem jaz to urejala, sem jim morala samo sporociti naslov v tujini in to je bilo to. Tu pise, da moras pred podajo vloge za potni list urediti prijavo stalnega ali začasnega prebivališče v tujini. Sicer je to stran predstavnistva v ZDA, ampak verjetno za vse drzave isto velja. Tako da jaz bi na tvojem mestu prijavila vsaj zacasni naslov v tujini, kar lahko storis preko poste, ali pa to zate uredi kdo od tvojih domacihv Sloveniji, ampak bodo rabili podpisano pooblastilo od tebe.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
Punica granatum
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 4. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Punica granatum » 26. Jan. 2014 23:28

Podpisana pooblastila se lahko tudi poskenirajo in veljajo ane? :)
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 3. 2006
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a prinzessin » 28. Jan. 2014 11:35

Mene pa zanima, če kdo ve, kdaj(ura) imajo odmor za malico državni uslužbenci-ala banka, pošta, elektro, komunala, itd.?
I am not an enigma, just a contradiction!
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 28. Jan. 2014 14:42

^^Pri nas za banke kolko vem imajo fraj med 12h in 14h (oz. 14.30h - odvisno katera).
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
kana_bis
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 8. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a kana_bis » 28. Jan. 2014 20:19

Kaj mogoče kdo ve oz. bi se mu dalo poiskat (men čas trenutno ne dopušča) kako je naslov pesmi v reklami za coca colo, ki se zadnje čase vrti po naši televiziji?
Proosim, pesem mi je zlo zlo všeč pa kokr sm uspela poiskat nisem našla nič podobnega tej pesmi..
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 31. Jan. 2014 12:38

Torej zaradi nepredvidenih zapletov iščem koga, ki bi mi bil mogoče pripravljen odstopit dm bon za durexov vibrator (iz akutalne knjižice za 150točk januar-februar). Hvala :D
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
faktom
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a faktom » 31. Jan. 2014 16:03

Zdravo!
Na katero trolo številko moram it na bavarcu za bolnico Ljubljana polje?Nimam tam opravkov,opravke imam zraven na trpinčevi.
Če je možno it z vlakom je tudi dobrodošla informacija.Hvala

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov