Nujno potrebujem! (info, linki, pomoč...) #9

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 17. Jun. 2013 19:47

ja, je. tle pri nas so se ravno danes vsi srečni kopali in skakali iz žitnega mostu.

ampak je ljubljanica precej ogabna, js se že ne bi kopala v njej, ampak js tudi v slovensko morje komaj pomočim kak prst, ker voda ni po mojih standardih.
neznanka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a neznanka » 18. Jun. 2013 13:11

Kaj zraven oblekce pašejo natikači al bl ne?
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 18. Jun. 2013 13:27

Odvisno od oblekice in odvisno od natikačev .... ? :D
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 18. Jun. 2013 15:42

floribunda napisal/-a:ja, je. tle pri nas so se ravno danes vsi srečni kopali in skakali iz žitnega mostu.

ampak je ljubljanica precej ogabna, js se že ne bi kopala v njej, ampak js tudi v slovensko morje komaj pomočim kak prst, ker voda ni po mojih standardih.

super, hvala :D
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 20. Jun. 2013 17:14

še eno vprašanje :)

Rada bi imela individualni tečaj portugalščine - ne preko tečaja, kjer imaš določene dneve, ampak da bi se prav z nekom zmenila. Pozna mogoče kdo kakega dobrega inštruktorja?
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 20. Jun. 2013 20:04

Jaz :) Je pa dečko iz Lj, native speaker. Sem ti zs poslala.
TroubleBubble
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a TroubleBubble » 22. Jun. 2013 12:01

NOVO VPRAŠANJE:

Zanima me, kakšen je delovni čas G star Outleta (in tudi drugih outletov) v Celovcu.
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 26. Jun. 2013 9:41

Bom kar tukaj vprašala... Doma mam Fitness zeleno kavo (kupi se jo na eni slovenski spletni strani, ker se baje drugje ne dobi v SLO), ki mi jo je dala ena znanka, vendar gor piše v italijanščini in angleščini in še to samo glede tega kakšne dobre sestavine ima, ne pa tudi način uporabe. Na internetu sem zasledila njihov spletni katalog, kjer piše da se lahko spijeta dve do tri kave in s hladno filtrirano vodo. :? Jaz sem jo danes zjutraj pripravila tako kot običajno kavo. Najprej sem v đezvici zavrela vodo, nato sem počakala, da se malo umiri, v skodelico za kavo sem dala dve čajni žlički kave in prelila z vročo vodo.
Pije kdo to kavo na tak način?
Lilah
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 26. Jun. 2013 13:17

NUJNO!!
Kako se v nem. prevede turistični tehnik? Srednja šola za turizem je Mittelschule fűr Tourismus? Kako oz. kje se da prevesti Europas (moje podatke), da bom imela pravilno napisane podatke, tako kot mora biti uradno?
Uporabniški avatar
CorfuGirl
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 9. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a CorfuGirl » 29. Jun. 2013 9:59

Nekje sem zasledila sliko na kateri je prikazan mlad fant obkrožen z dekleti...poleg nje pa slika ostarelega moža ki je sam na sliki.Sporočilo slike je da je bil v mladih letih obkrožen z dekleti v starosti pa je ostal sam.Mogoče je kdo kje zasledil to sliko? :D
"Vsaka ženska je lahko lepa, le če zna pravilno poudariti svoje prednosti".
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 29. Jun. 2013 11:57

*Gaja* napisal/-a:Bom kar tukaj vprašala... Doma mam Fitness zeleno kavo (kupi se jo na eni slovenski spletni strani, ker se baje drugje ne dobi v SLO), ki mi jo je dala ena znanka, vendar gor piše v italijanščini in angleščini in še to samo glede tega kakšne dobre sestavine ima, ne pa tudi način uporabe. Na internetu sem zasledila njihov spletni katalog, kjer piše da se lahko spijeta dve do tri kave in s hladno filtrirano vodo. :? Jaz sem jo danes zjutraj pripravila tako kot običajno kavo. Najprej sem v đezvici zavrela vodo, nato sem počakala, da se malo umiri, v skodelico za kavo sem dala dve čajni žlički kave in prelila z vročo vodo.
Pije kdo to kavo na tak način?

Zavreš vodo, odstaviš, daš dve ali tri žličke kave noter (eno, če piješ sama in imaš manj vode), postaviš nazaj da spet zavre in se naredi kavna pena, nato premešaš, odstaviš in pustiš cca. dve minuti, da se usedlina poleže.
Beya_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Beya_ » 29. Jun. 2013 16:34

NOVO:

Mene pa zanima, če kdo pozna native speakerja za učenje nemščine? Nekaj podobnega kot je Summer055 pisala za portugalščino par postov zgoraj. Pa če bi bil iz Štajerske - Mb, Ptuj, Slov. Bistrica- tu okrog.
Sassy, Classy & a bit Smart Assy ;)
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 01. Jul. 2013 16:50

novo!
Kako se v nemščini reče razgovoru za službo? Arbeitsgesprächt ali das Unterhaltung? Kako se reče "na razgovor"? :?
Uporabniški avatar
Legally_blond
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Legally_blond » 02. Jul. 2013 9:55

NUJNO
Kmalu odhajam v tujino k družinskim prijateljem mojih staršev, da se bom tam učila njihovega jezika, ker je eden od njiju Slovenec. Zanima me, kako je s socialno pomočjo, ki jo prejemam (z junijem sem dobila 1. nakazilo). Prijavljena sem na Zavodu za zaposlovanje kot brezposelna in aktivna iskalka zaposlitve, in tako imajo določene obvezne datume, ko moraš priti na pogovor in ona tam prečekira tisti "dnevnik", kjer beležiš kam si pošiljal vloge, za katera dela pač si se vse dogovarjal ali šel na razgovor.
Ta razgovor pri svetovalki na Zavodu se sicer da prestaviti, a ne vem kako je v primeru, ko te ni doma več mesecev. K družinskim prijateljem odhajam za minimalno tri mesece, po vsej verjetnosti pol leta, da jezik kar najbolje usvojim. Zato ne vem, ali me lahko odjavijo od socialne pomoči? :? Drugih dohodkov nimam niti tu niti jih ne bom imela tam.
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 02. Jul. 2013 13:08

^^Kolko se spomnim sem jaz hodila na te datume nekak na tri mesece ali pa dva... če maš kakega ok svetovalca se probaj zmenit, mogoče da prideš tja tik preden odhajaš na potovanje in potem takoj ko se vrneš nazaj v Slovenijo?
Yada, yada, yada...

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov